Немски дог
Публикувано: 02 December 2006 - 02:16 PM
мисля, че наистина спорът е излишен - погорещихте се и Вие, и д-р Георгиев. Случва се, да го забравим. Станалото - станало. Всеки има своите основания и своето виждане. Аргументите и на двете страни са тук, налице, хората сами могат да си направят извод, не е нужно да ги занимаваме повече с личностни дразги.
Моля всички!!!, нека темата не се разводнява и не излиза от рамките на добрия тон.
Отново ще напомня каква е целта на тази тема - КУЧЕТАТА.
И още една, съвсем лична молба към Вас: не ни съдете за това, че се почувствахме засегнати като кинолози и като българи. Погледнете отново това куче, прочетете отново "отзивите" (мрънканиците) на собствениците му .... и ни кажете, не се ли чувствате и Вие засегнат от случилото се - като човек, кинолог, съдия и българин.
А "грешки" по изложбите, и то не само у нас винаги е имало, има и ще има, просто някои по-трудно се преглъщат.
drink
Публикувано: 02 December 2006 - 04:00 PM
Цитат
NO COMMENT !!
bgflag bgflag bgflag
Публикувано: 02 December 2006 - 08:07 PM
Публикувано: 02 December 2006 - 08:53 PM
Всичко друго което съм писал обърнете внимание, се отнася точно за немския дог ,защото и мене ме е яд ,че не изкарвате нищо по ринговете след като до преди няколко години имаше няколко хубави животни вкарани отвън,вижте колко пъти зададох този въпрос,а какво последва ,веднага се обръща в личностен дебат.
Сега по молбата да взема отношение за кипърските догове,първо ще кажа,че не съм съдил никой от вас за отношението към тях,прочетете добре ,какво съм писал.Договете аз ги видя на живо и знам къде им са дефектите (най-много в главите)но това дето пишете на хората, вижте снимките и се изкажете ,мисля е много наивно,мисля ,че и в друг сайт писах ,че един уважаващ себе си кинолог още повече съдия не може да си позволи да коментира по снимки,защото има много ако ,зависи от ъгала на снимката,от ракурса от растояние и куп други неща.Един добър фотограф може така да снима едно кче че да изглежда като световен шампион и обратно,мисля ,че не може да не се съгласите с мен??Е съдията на изложбата не беше българин,но като няма други кучета,нали знаете приказката за цацата,цаца ама риба ,като няма паламуд....Поздрави.

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 02 December 2006 - 09:23 PM
Цитат
На мен пък ми е интересно Ибис какво е bl) щом не я приемате за куче ? Не може едно куче щом е от чужбина автоматично да се смята за велико , а наще...айде да мълча ,че щом мен ме хвана яд хората , които са прекарали половината си живот с догове сигурно сърцето ги боли.
Публикувано: 02 December 2006 - 09:45 PM
Цитат
Там е работата, г-н Димитров, че ТОЧНО на тази изложба ИМАШЕ Клубно куче, което екстериорно далече превишаваше догоподобните от Кипър.
С Вас сме се засичали много пъти по ринговете, съдили сте много пъти мои кучета, и уважавам мнението Ви на съдия. Но явно наистина не ме познавате. Занимавам се с породата Немкски дог от 20 години вече - и ако нещо въобще знам за кучетата, това е точно как трябва да изглежда немския дог. От други породи нямам претенциите да разбирам. Нито съм съдия. Съгласна съм, че снимките много често лъжат, но когато човек вече е тренирал окото си в продължение на много години не може да се излъже толкова лесно. На сайта им има стотици снимки. А разликите бяха очевидни не само за мене - много други хора също ги забелязаха.
Догоподобните от Австралия, живееще понастоящем в Кипър, не са типични представители на типа Немски дог, който в момента се развъжда в Германия и всички страни, членуващи в EuDDC - Европейския клуб на развъдчиците на Немски догове. И който тип се стреми да наложи в нашата страна БНК "Немски дог". Българското куче, представено на изложбата, произведено от Д-р Георгиев - е точно такъв тип - високо породна женска, с отлични екстериорни качества.
Знам, че не сте съдили Вие, но титлите получиха нетипичните представители на гостите от Кипър. Това на практика означава, че БРФК или не е наясно с предпочитания тип немски догове в Европа/респективно България или просто не зачита труда на БНК Немски дог, който е член на БРФК...А Вие като Председател на съдийската комисия би могло да помислите над това...
Славина Иванова - Секретар на БНК "Немски дог"
Публикувано: 02 December 2006 - 09:59 PM
Цитат
Какво ще кажете за тази.Прекрасна е!!! w)
Saphira Des apollons du bru

А за тези мъничета!

Poli, Saphira наистина е много хубава, а мъничетата са сладурчета w)
Публикувано: 02 December 2006 - 10:04 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 02 December 2006 - 10:06 PM
Публикувано: 02 December 2006 - 10:09 PM
Цитат
Благодаря Ви за този отговор ! Постъпихте коректно. cheers
Публикувано: 02 December 2006 - 10:09 PM
Публикувано: 02 December 2006 - 11:12 PM
Цитат
Купирани, рязани едно и също е .
Публикувано: 02 December 2006 - 11:13 PM
Цитат
Не, "купирани" е термин, който означава "отрязани" по определен начин.
Публикувано: 02 December 2006 - 11:26 PM
Цитат
Да и ще са също много хубави w)
Публикувано: 02 December 2006 - 11:40 PM