Dog.bg Форуми : Немски дог

Към съдържанието

БНК Немски дог

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (128 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немски дог

#2061 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 December 2006 - 02:16 PM

г-н Димитров,
мисля, че наистина спорът е излишен - погорещихте се и Вие, и д-р Георгиев. Случва се, да го забравим. Станалото - станало. Всеки има своите основания и своето виждане. Аргументите и на двете страни са тук, налице, хората сами могат да си направят извод, не е нужно да ги занимаваме повече с личностни дразги.
Моля всички!!!, нека темата не се разводнява и не излиза от рамките на добрия тон.
Отново ще напомня каква е целта на тази тема - КУЧЕТАТА.

И още една, съвсем лична молба към Вас: не ни съдете за това, че се почувствахме засегнати като кинолози и като българи. Погледнете отново това куче, прочетете отново "отзивите" (мрънканиците) на собствениците му .... и ни кажете, не се ли чувствате и Вие засегнат от случилото се - като човек, кинолог, съдия и българин.

А "грешки" по изложбите, и то не само у нас винаги е имало, има и ще има, просто някои по-трудно се преглъщат.
drink

#2062 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 02 December 2006 - 04:00 PM

Цитат

Slаviad,ПРОСТО СМЯТАМ ДА НЕ ВЛИЗАМ В ДИАЛОГ С ХОРА ЯВНО САМОВЛЮБЕНИ В СЕБЕ СИ.От къде изсмукахте от пръстите си ,че съм тоталитарен ,хората ме познават много по добре от вас и затова не можете да ме обидите .Къде ви се привидя ,че оплювам председателя ви ,аз му задавам въпроси ,а той се покрива ,това ли е оплюване??Аз като разговарям с вас не съм седнал и не съм защитавал никакви чужденци.На вас всички са ви криви и никой не ви разбира,как пък един съдия не ви хареса ,говоря за чуждите не за наши .За вас никой от тях не разбира,само вие .За Емил само един италиански съдия разбира дето му дал отлична оценка преди 100години ,всичко друго е боклук.Много интересно, защо пък и всички чужди съдии не ви класират,но какво да класират ,като ваз ви няма по изложбите.Просто няма никакъв смисъл от диалог със вас,живейте си във вашия измислен свят.Когато изкарате нещо добро ,както Емил преди 5г. тогава ще коментираме.Съжалявам ,че си загубих времето с този безмислен диалог.

NO COMMENT !!

bgflag bgflag bgflag

#2063 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 02 December 2006 - 08:05 PM

somebody, благодаря ти много за снимките, които ми изпрати - страхотни са!! w) w) w)

Ето Ибис с нейното коте, което е осиновила l) w) Всъщност котето си е цяла котка, но в сравнение с Ибис... l) l) l)

Качена снимка

Качена снимка

#2064 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 08:07 PM

Мама Ибис с коте w) l)

Качена снимка

Качена снимка

#2065 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 08:53 PM

Michael,бях решил да не одговарям вече на хората от тази тема ,но начинат по който се обърнахте към мен е нещо друго ,затова ще одговоря.Първо уточнявам ,че няма никакви лични дразги,Емил го познавам отдавна за да си позволя да му задавам директни въпроси.Мисля ,че никаде не сте видяли някаква лична обида към него или някой друг от вас,но не мога да не реагирам,когато някой се изпуска в нета и нарича дадена група клика и автоматически ме обижда ,защото и аз съм в тази група ,а друг да ми казва ,че съм тоталитарист.
Всичко друго което съм писал обърнете внимание, се отнася точно за немския дог ,защото и мене ме е яд ,че не изкарвате нищо по ринговете след като до преди няколко години имаше няколко хубави животни вкарани отвън,вижте колко пъти зададох този въпрос,а какво последва ,веднага се обръща в личностен дебат.
Сега по молбата да взема отношение за кипърските догове,първо ще кажа,че не съм съдил никой от вас за отношението към тях,прочетете добре ,какво съм писал.Договете аз ги видя на живо и знам къде им са дефектите (най-много в главите)но това дето пишете на хората, вижте снимките и се изкажете ,мисля е много наивно,мисля ,че и в друг сайт писах ,че един уважаващ себе си кинолог още повече съдия не може да си позволи да коментира по снимки,защото има много ако ,зависи от ъгала на снимката,от ракурса от растояние и куп други неща.Един добър фотограф може така да снима едно кче че да изглежда като световен шампион и обратно,мисля ,че не може да не се съгласите с мен??Е съдията на изложбата не беше българин,но като няма други кучета,нали знаете приказката за цацата,цаца ама риба ,като няма паламуд....Поздрави.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2066 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 09:16 PM

Много ми харесват Немските догове.
Какво ще кажете за тази.Прекрасна е!!! w)
Saphira Des apollons du bru
Качена снимка

А за тези мъничета!
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#2067 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 December 2006 - 09:23 PM

Цитат

Е съдията на изложбата не беше българин,но като няма други кучета,нали знаете приказката за цацата,цаца ама риба ,като няма паламуд....Поздрави.

На мен пък ми е интересно Ибис какво е bl) щом не я приемате за куче ? Не може едно куче щом е от чужбина автоматично да се смята за велико , а наще...айде да мълча ,че щом мен ме хвана яд хората , които са прекарали половината си живот с догове сигурно сърцето ги боли.

#2068 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 09:45 PM

Цитат

Е съдията на изложбата не беше българин,но като няма други кучета,нали знаете приказката за цацата,цаца ама риба ,като няма паламуд....Поздрави.

Там е работата, г-н Димитров, че ТОЧНО на тази изложба ИМАШЕ Клубно куче, което екстериорно далече превишаваше догоподобните от Кипър.

С Вас сме се засичали много пъти по ринговете, съдили сте много пъти мои кучета, и уважавам мнението Ви на съдия. Но явно наистина не ме познавате. Занимавам се с породата Немкски дог от 20 години вече - и ако нещо въобще знам за кучетата, това е точно как трябва да изглежда немския дог. От други породи нямам претенциите да разбирам. Нито съм съдия. Съгласна съм, че снимките много често лъжат, но когато човек вече е тренирал окото си в продължение на много години не може да се излъже толкова лесно. На сайта им има стотици снимки. А разликите бяха очевидни не само за мене - много други хора също ги забелязаха.

Догоподобните от Австралия, живееще понастоящем в Кипър, не са типични представители на типа Немски дог, който в момента се развъжда в Германия и всички страни, членуващи в EuDDC - Европейския клуб на развъдчиците на Немски догове. И който тип се стреми да наложи в нашата страна БНК "Немски дог". Българското куче, представено на изложбата, произведено от Д-р Георгиев - е точно такъв тип - високо породна женска, с отлични екстериорни качества.

Знам, че не сте съдили Вие, но титлите получиха нетипичните представители на гостите от Кипър. Това на практика означава, че БРФК или не е наясно с предпочитания тип немски догове в Европа/респективно България или просто не зачита труда на БНК Немски дог, който е член на БРФК...А Вие като Председател на съдийската комисия би могло да помислите над това...

Славина Иванова - Секретар на БНК "Немски дог"

#2069 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 09:59 PM

Цитат

Много ми харесват Немските догове.
Какво ще кажете за тази.Прекрасна е!!! w)
Saphira Des apollons du bru
Качена снимка

А за тези мъничета!
Качена снимка

Poli, Saphira наистина е много хубава, а мъничетата са сладурчета w)

#2070 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 10:02 PM

Договете които са с остри дигнати уши и тези които са с клепнали различни сортове ли са или по някъв начин ние трябва да ги дигаме например с нещо като увиване,гипс???

#2071 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 10:04 PM

Казах и повтарям,няма да споря!!БРФК не съди в ринга не дава титли нито пък ги познава тези кипърци.Прочетете регламента за съдии,там пише ,че щом съдията е в ринга никой не може да му направи и забележка даже ,той решава на негова одговорност кое куче какво е и какво ще получи.Иповтарям никой не може да отмени решението му та било и ФЦИ.Така ,че престанете с това ,дали БРФК е на ясно какво се развъжда в дадена порода по света ,това не е мода има си стандарт и при съдиистването на100% процента си одговаря съдията.Мисля,че е излишно да спориме по този въпрос повече.Аз на какви куриози съм присъствал в отсъждания в чужбина и сега на световното, бедна ви е фантазията,но нищо не зависи от мен ,когато съм от външната страна на ринга.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2072 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 10:06 PM

IcAkaa, породата немски дог е една. Ушите на кучето могат да са купирани или да не са. В много страни това вече е забранено. Ако ушите са купирани, съответно трябва да се връзват отвреме навреме за да се изправят, но в никакъв случай не с гипс b)

#2073 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 10:09 PM

Цитат

Казах и повтарям,няма да споря!!БРФК не съди в ринга не дава титли нито пък ги познава тези кипърци.Прочетете регламента за съдии,там пише ,че щом съдията е в ринга никой не може да му направи и забележка даже ,той решава на негова одговорност кое куче какво е и какво ще получи.Иповтарям никой не може да отмени решението му та било и ФЦИ.Така ,че престанете с това ,дали БРФК е на ясно какво се развъжда в дадена порода по света ,това не е мода има си стандарт и при съдиистването на100% процента си одговаря съдията.Мисля,че е излишно да спориме по този въпрос повече.Аз на какви куриози съм присъствал в отсъждания в чужбина и сега на световното, бедна ви е фантазията,но нищо не зависи от мен ,когато съм от външната страна на ринга.

Благодаря Ви за този отговор ! Постъпихте коректно. cheers

#2074 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 December 2006 - 10:09 PM

Да и като им вържат ушите и им трябва само шейната на дядо Коледа, стават като еленчета w)

#2075 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 11:09 PM

Какво това да са купирани, да са изправени ли?

#2076 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 December 2006 - 11:12 PM

Цитат

Купирани, рязани едно и също е .

#2077 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 11:13 PM

Цитат

Не, "купирани" е термин, който означава "отрязани" по определен начин.

#2078 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 11:18 PM

Аха, мерси. Значи ако не ги напрай собственика да бъдат изправени ушите те ще са си клепнали.

#2079 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 December 2006 - 11:26 PM

Цитат

Аха, мерси. Значи ако не ги напрай собственика да бъдат изправени ушите те ще са си клепнали.

Да и ще са също много хубави w)

#2080 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 11:40 PM

Това зависи и от естеството на ушите. По-тежките не се режат, защото не могат да се изправят. Зависи и от желанието на стопанина. Но по принцип е грижа вече на новите стопани - ушите се режат, когато кучето е на около 3 месеца, а за окончателното изправяне понякога трябва повечко време.

• (128 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни