Dog.bg Форуми : Немски дог

Към съдържанието

БНК Немски дог

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (128 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немски дог

#121 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 November 2005 - 08:14 PM

Цитат

Как е Доги при новия стопанин?

Имал си суитшърт и т.н. докато не ида утре.Сърцето ми е свито-ще докладвам... love
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#122 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2005 - 10:47 AM

Какво стана с доги? Всичко наред ли е?Надявам се искренно че наи-накрая е намерил стопани които наистина да се грижат за него.Стискам палци всичко да е наред!

Аз имам един вапрос: на изложбата на ь9 участваха ли догове ако да кои?Не видях снимки на догове и това ме озадачи. d)

#123 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 12:03 PM

Договете са едни от любимите ми кучета, навремето много исках такова, но само като чуха нашите за размерите и изобщо за какво става въпрос - категорично НЕ! s) Но пък в парка се разхождаха 2 дога - тигров и сив и много им се радвах! Прекрасни бяха!

Немският дог е любвеобилно и добро куче! Гигант сред кучетата. Неговите предци са били използвани от германите за лов на диви свине, а по-късно и за лов на елени! Смята се, че в жилите на Немския дог тече най-вероятно и кръв от Грейхаунд-а. А от 1876 г. Немският дог е националното куче на Германия. Счита се, че тези кучета са агресивни, но по принцип са мили и добри животни!
Догито има нужда от много движение, има голям апетит b) И за съжаление живеят от 5 до 10 г.

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#124 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 12:24 PM

Здрасти Herz! Навремето в къщи имахме дакел.Много си го обичахме и много му се радвахме.Но аз винаги сам искала голямо куче , всяващо респект.Тогава стреснах маика ми че искам дог и че щял да стане висок колкото масата bl) .тя изпадна в шок и каза категорично НЕ! Вече от шест години сме горди притежатели на прекрасен представител от тази порода и маика ми за ништо на света не би искала друга порода куче w) .Просто които веднуж е бил в близост до тази невероятна порода която съчетава в себе си вярност , преданност и ограмна лжубов кам стопанина никога не би искал да има друго куче ! d)

#125 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 01:11 PM

Предполагам е така! Аз вече не съм зависима от родителите, т.е. живея сама b) и с удоволствие бих си взела такова куче, но гадното е че сме на квартира. А аз съм била винаги на мнение, че голямо куче в апартамент не се гледа! А ако се вземе, то просто трябва изключително много да се разхожда и да го оставят да бяга! Е, нямам толкова време, а и къде няма. Затова се решихме на дакел l) Тя сега обиколи 2 пъти апартамента и е изморена и ляга да спи! А накарай един Дог да го направи! То и за една крачка няма да му стигне oleeee
Но да ви е жив и здрав вашия Дог и само хубави моменти с него! Добре го гледайте! super

User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#126 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 November 2005 - 01:19 PM

Имам приятели с дог, Фортиция ... има и нейна снимка някъде в темата. Те казват, че кучето е коренно променено, когато живее в апартамента им. Има си място, спокойна е. Често по малките породи са по буйни у дома ... но навън - стой та гледай какво става ! Не се спира !

#127 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 01:26 PM

Съгласна сам с това за разходките , но иначе догът е много спокоино куче в къщи.Спи по зял ден и тн. Догът също така не е куче за двор или колибка.Това е созиална порода за която най-голямата награда е да баде в обкръжението на семейството си.Той иска да е навсякъде където са и неговите стопани.Например когато ни дойдат гости го затваря ме някъде за да не ги лае и притеснява.Обаче през цялото време той е неспокоен и иска да види какво става.След около ъ0на минути го пускам да види как е обстановката,той само излайва няколко пъти и после ляга на земята штастлив чев е сред стопаните си! При дакела ни винаги беше обратното - той винаги дуржеше да е зентър на вниманието,просеше храна от гостите на масата а когато искаше своето спокойствие не позволяваше никой да се доближи до него. Просто дакелите са по-своенравни. Дакелска му работаа! ДА ти е живо и здраво и твоето дакелче и да му се радваш на всички дакелски магарии дето има оште дълго да ги прави! w)

#128 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 01:33 PM

За дакелите е ясно! Те са специална работа! Не се спират! oleeee
Но пък от друга страна може би големите породи са по-спокойни в апартамента, именно защото нямат достатъчно място да се раздвижат! Не знам ... не споря. Но аз лично не се наемам да гледам голямо куче в малка стая. Няма да се чувствам добре, заради него. Особено ако нямам време да му обърна внимание за дълги разходки! Ако ще бъде тъжно, по-добре да не си вземам. Така мисля аз! ...

А Дог, снимките ги видях, прочетох и коментарите, красавица е Фортиция! А откъде идва името, много е хубаво! ... l) и малко трудно за изговаряне l)

User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 02:02 PM

Да Херц , абслютно си права!!! Гадно е и за самото куче, в малък апартамент , неможе да направи пет крачки, неможе да си поиграе,абе изобщо гадничко си е! Е например ,ако имаш къща да , ама иначе... d) ! Ние сме в средно голям апартамент , но точно като за един дакел l) свободно си тичка и си играе l) l) l) d)

#130 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 02:20 PM

Не съм много съгласна че на кучето му е толкова зле. Нужно им е само достатъчно движение , игра , тичане и спят в къшти до следваштата разходка.Например когато го водим моя на вилата и когато сме в къщтата тои не иска да е в големия двор който е само за него а влиза вътре за да е с нас. просто социални кучета както вече казах. d)

#131 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 02:23 PM

Така е свикнал, затова вече не иска да е сам. Но щом се чувства добре, значи няма проблеми! Аз казах, че аз нямам много време за разходки, а и подходящо място тук не намирам, затова голяма порода би се чувствала кофти!
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 02:34 PM

Всеки взима това решение сам! А с дакел човек се забавлява ъч часа на ден! b)

Някой знае ли дали изобшто е имало догове на изложбата миналата седмиза?

#133 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 November 2005 - 05:16 PM

Цитат

Какво стана с доги? Всичко наред ли е?Надявам се искренно че наи-накрая е намерил стопани които наистина да се грижат за него.Стискам палци всичко да е наред!

Аз имам един вапрос: на изложбата на ь9 участваха ли догове ако да кои?Не видях снимки на догове и това ме озадачи. d)

Не сам очарована-първо ми каза ,че имало парно в колибата-сега май няма ,слагал му дрешка....Така ми е мъчно за доги ,такъв готин е ,не знам какво да направя love
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 07:19 PM

Ами иди още 2-3 пъти и то без предупреждение да го посетиш и ако условията са неприемливи си го вземай обратно! И пак ще търсим! Мога да разпитам тук-там, въпреки че нямам много познати, които да питам и да са големи любители на големи кучета! :-( Но можем да разпространим обява в различни форуми!
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2005 - 07:57 PM

Много ми е мъчно като чувам че доги е в колиба и тн. Само се моля в тоя студ наистина да оживее и да е здрав.За съжаление не мога да помогна много тъй като в момента не съм в бг но наистина стискам палци!

#136 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2005 - 10:03 AM

Доги не беше и добре здравословно-както вече ви казах-безвкусен диабет.Новият каза, че не било проблем да пие 10 л вода на ден и да пикае по 20....Храни 1 път на ден и то c огромни количество, и то веднага след като е играл като луд!Aз се притесних и помолих доктора да му обясни за проблема на гигантските породи- за превъртането на стомаха, ако се храни така ,но той не прояви интерес-при него кучетата правили всичко на воля...А бе май сгреших!
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2005 - 10:23 AM

Жалко! Ей от такива хора ми идва до гуша. "при него кучетата правели всичко на воля" - ?????????? То така от тая воля ще вземе да умре накрая! Голям смешник май ще излезе тоя! Какво му пречи да приспосиби къщичката на животното и да му направи топло! Да му раздели храната за 2 пъти на ден, пък ако има възможност и 3! Да не му дава толкова вода. Е ако кучето има нужда, не бива да се лишава от вода, но ... това "давам му по 10 л вода на ден, а той пикае по 20" - много не го разбрах! ...
Трудна работа! Най-лошо е, че когато му се говори той не слуша и не чува! Явно няма и да се промени! А щом животното е болно, съмнявам се че и ако стане нещо по-лошо, тоя ще вземе необходимите мерки за Доги!!!
a)
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2005 - 10:26 AM

А аз току що видях от прозореца, че долу в нашата градинка една жена разхожда Немски дог! w) Тия дни ще я издебна и с Шели ще идем да се разходим с тях! Но малко странна ми се видя окраската май r) Целия беше сиво-бял, смесено по цялото тяло! И доколкото можах да видя май кучо е старичък! Но дано се засечем, че да мога д аразпитам з анего :-)
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2005 - 10:52 AM

Цитат

Жалко! Ей от такива хора ми идва до гуша. "при него кучетата правели всичко на воля" - ?????????? То така от тая воля ще вземе да умре накрая! Голям смешник май ще излезе тоя! Какво му пречи да приспосиби къщичката на животното и да му направи топло! Да му раздели храната за 2 пъти на ден, пък ако има възможност и 3! Да не му дава толкова вода. Е ако кучето има нужда, не бива да се лишава от вода, но ... това "давам му по 10 л вода на ден, а той пикае по 20" - много не го разбрах! ...
Трудна работа! Най-лошо е, че когато му се говори той не слуша и не чува! Явно няма и да се промени! А щом животното е болно, съмнявам се че и ако стане нещо по-лошо, тоя ще вземе необходимите мерки за Доги!!!
a)

как добре го каза...
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2005 - 01:09 PM

Напълно съм съгласна с теб Herz.От такива хора ме е наи-срам като почнат да разбират много и да си мислят че на кучо така или иначе му е добре заштото видиш ли си получава "манджата" и може да си пикае на воля - с една дума по - добре му е отколкото на улицата и такива хора имат претенции че са едни от най-добрите стопани!!!!!! ouu NN
Най лошото (то всичко е лошо!9 от зелия разказ намирам начина по който "разбирача" го храни.За един дог по-опасно нешто от това няма!!!!!
Agalina , няма ли начин да си го вземеш пак и да търсиш още??? Знам че е трудно с едно куче с такива размери но пък не мисля че там ште му остава оште много живот! s)

• (128 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни