Изключително мила полу-шарпей'ка Бузанка
Публикувано: 10 August 2008 - 06:56 PM
поне от това, което видяхме, нямаше рани, не знам! Това нещо падна някъде, отзад- мисля, че беше от дупето й. Освен ако не е било някъде от влагалището й, не знам!
Утре ще я заведем някакси при Явор- сигурна съм, че той ще се погрижи за нея.
Публикувано: 10 August 2008 - 06:57 PM
Не знам доколко е удачно в случая, но искам да помоля повече хора да пишат в профила си откъде са, за да може да се реагира по-бързо занапред в такива ситуации. :blink:
Публикувано: 11 August 2008 - 08:30 PM
Павилиона за сандвичи беше затворен, нямаше хора, нямаше и кучета. Обиколихме първо самия район на Техномаркет (всичко е заградено с ограда)- няма куч.
Решихме да отидем към прословутия строеж, като излязохме от оградата на Техномаркет през някаква врата. Още отдалече ни видя някакъв човек от строежа и застана на входа на тяхната си ограда да ни чака. Реших, че ако му кажа директно кои кучета са негови, а те са от строежа, няма да е добре. Като се приближихме, той ни посрещна доста "гостоприемно". Излъгах, че търсим загубено куче в района. Вътре до строежа видях две кучета- едното мисля, че е въпросното четвърт шар-пей'че, което не е съвсем бебе, но си е малко кученце... може би на два-три месеца, не знам. С него беше и още едно, което не видях добре, но то съвсем не беше набръчкано, а може и да не беше малко.
Та, човекът от строежа ни отвърна, че никакво куче не е виждал, там си били само техните (посочи двете) и ако имало друго куче наоколо, те щели да го залаят. Започна да ми обяснява да търся от другата страна на Техномаркета, аз се направих леко на ударена и все пак го питах дали тези двете са негови, той ми отвърна отново, че са си техни.
Обърнахме се и потеглихме... направихме още едно кръгче около Техномаркета- мислехме да се опитаме поне да хванем майката и да я заведем на кастрация- малкото не беше съвсем бебе. Но не я видяхме.
За момента си мисля, че единственото, което можем да направим е да се опитаме в раб. време да отидем- майката евентуално да е при сандвичите. Не знам... ще помисля. Това в раб. време може да стане най-рано четвъртък-петък и ще помоля някой от форума да дойде с мен, ако може, защото приятеля ми ще бъде на работа, а не мисля, че сама ще се справя лесно с кола, куче, клетка и т.н. ...
Засега положението е това.
Публикувано: 11 August 2008 - 09:36 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 12 August 2008 - 01:21 AM
Не съм си мислила тогава да я снимам, защото планът беше днес да я вземем.
Днес съответно снимането отпадна, обяснила съм защо.
Честно казано, хич не смятам, че снимките са най-важното в случая- никого не съм карала да "гони Михаля", напротив. Казах, че ще се опитам да направя нещо пак към края на седмицата, като помолих някой да дойде с мен, ако има възможност.
Публикувано: 12 August 2008 - 03:23 PM
не прилича чак толков амного на шар-пей- има остра муцуна и средноголеми уши, нека не заблуждаваме съвсем хората.
lucy60,
Аз кола имам, просто искам психическа и физическа помощ от още един човек, за всеки случай :) Мхм, записах си телефона ти. Ще се разберем допълнително на ЛС или ще ти звънна.
Публикувано: 12 August 2008 - 03:37 PM
просто като го видях не се двоумих дали става въпрос за същото куче
и от всичките там дето видях
единствено това бих го оприличила на шп
който ще я търси да игнорира мнението ми относно как изглежда кучинката
по повод на новият мес на Nickey
оки :blink:
Публикувано: 12 August 2008 - 04:06 PM
Цитат
просто като го видях не се двоумих дали става въпрос за същото куче
и от всичките там дето видях
единствено това бих го оприличила на шп
който ще я търси да игнорира мнението ми относно как изглежда кучинката
Не съм казала да го игнорира, просто нека не наблягаме на това! ;)
Публикувано: 15 August 2008 - 06:18 PM
Кучинката е страхотна!!! Толкова спокоен и благ характер направо не съм срещала досега, камо ли у куче от улицата!!! :o
В началото се уплаши малко от повода, но с повечко ласки и мили думи и го сложихме без проблем!!! Тръгна изключително кротко с нас, не се е налагало да я дърпаме изобщо! Изключително лесно влезе и в клетката!!! Цялата тази история мирна с бурно махане на опашка и влюбени погледи!
Качихме клетката в колата и оставих lucy60. После докато пътувах сама с нея, не е мръднала или скръцнала изобщо. На някои от светофарите се обръщах и й приказвах, а от клетката се чуваше бурно тупкане с опашка! :wub:
Тъй като Явор още не беше в клиниката, когато стигнах там, сама я извадих от клетката, и то без да я свалям от колата (физически ми беше невъзможно упражнението :rolleyes:). Пъхнах си първо внимателно ръката, за да хвана повода, тя си лежеше кротко... Отворих вратичката и тя внимателно излезе от клетката, слезе на земята и седна. Завързах повода за малко на колата и й направих няколко снимки, по-долу ги има.
Отидохме пред клиниката и понеже трябваше да изчакаме Явор, останахме пред оградата му, където тя просто си легна на сянка... После Явор дойде и я вързахме временно за неговата ограда, като й дадохме водичка.
Няма такова куче, разбирате ли?! Такова търпение, спокойствие и тъжна радост в погледа... Не мога да върна това куче там, откъдето го взехме- не ме интересува!
Явор още тази вечер ще я кастрира, ще се опита да прецени колко е възрастна и какво й е на козината, а утре сутринта ще й даде и обезпаразитяващо. По принцип сме се разбрали утре да я взема от него.
Търсим й поне временен дом. Има вероятност да остане за малко при lucy60, но довечера по-късно ще разбера дали ше стане.
Засега само мога да ви я покажа... прекрасно същество е!!! :->) Всеки само може да мечтае за куче с толкова благ характер!
Много благодаря на Люси за помощта и на nort2005 за клетката и съветите!!!
Публикувано: 15 August 2008 - 07:38 PM

ОЩЕ В АЛБУМЧЕТО Й