Хей,здравейте пак от мен:-))..много хубави неща са ви се случвали на всички откакто влизах за последно..награди от изложби на някои,на други просто попораснали мечоци радващи се на пролетта,а на някои и нови бебета

Да са много здравички и обичани бебетата ви Fansiful и deneva.На loras блягодаря много за качения линк ,беше ми много полезен за следене на теглото на нашата Кармаланка-хулиганка.Общо взето установих ,че независимо ,че е на долната граница от самото начало си е в норма моето бебе..може би просто ще е от 39 килограмовите 12месечни,а не от 52 килограмовите:-)).Според вет нашето гардже е най-хубаво от кучилото си нищо че е най-малко защото има най-добра стойка и структура,най-хубава и лъскава козина и най-характерно оцветяване( ми нали си е наше как няма да е най-хубаво).Освен това според нея някои от другите стопани са си попрехранили бая кучетата ,което е доста по-лошо.Не мога да не ви се похваля каква умница е (вече изпълнява "редом" без повод,"седни" и "стой на място" от месец не са проблем дори докато около нея 4 големи кучета се биеха за разгонена женска не се разсея,а също и една може би малко позната за другите команда.."остави Веско"т.е. да не дърпа 5 годишния ми син за крачола, чорапа ,или ръкава) и за себе си вече знам че това е най-милото доброто и обичното куче на света.Ще кача снимки скоро да ни видите.С яденето нямаме проблеми вече но минахме на Royal Canyn GIGANT,като понякога и аз давам по някоя мръвка сурова или сварена с ориз(много го обича яде го и без месо,явно е била китаец в предния си живот),хапва си с кеф по няколко моркова заради зъбите(не смея да давам кокали),а и ябълки не отказва.Искам да ви питам нещо..знам, че не е добре за бернерите да тичат по много и да скачат ,но не знам как да я удържам..може би защото не е много тежка но тича със бясна скорост ,а не в тръст

..и много обича да стои подпряна с предните лапи но реално да е на задни,включително сина ми(те са на един ръст прави горе долу) така го гушка отзад права с лапи около врата му облизвайки я някое ухо я главата му.Трябва ли да предприема нещо по-активно за да не си повреди скакателни стави примерно или да я оставям да си тича и стои колкото иска?Мерси авансово,и отново поздрави на всички за хубавите случки:-))