Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#501 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 May 2009 - 03:08 PM

Здравейте приятели ! Къде се губите????? Много западна наща тема! Я разкажете как минаха празниците?! \кучуците как са?
Ние сме добре скоро ще кача снимки...
User's Signature

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 09 May 2009 - 10:37 AM

Ехеееей приятели здравейте !!!
Откога никой нищо не е писал.Домъчня ми вече за нащата тема !
Бързо някой да разкаже как са минали празниците !
Ние пътувахме много бяхме в Родопите и Стара планина и се размазахме
от разходки и тичане,и плуване и какви ли не други забавни работи,че даже
и овче гонихме :da_005:
айде най-сетне да се уговорим нещо само протакваме нещата и накрая нищо не
става. :cd_045:
много поздрави на всички от нас !

#503 Потребителят е офлайн   antony01 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 01:21 PM

Здравейте на всички !
Да Ви се представим - малчуган Дарко. :da_005:
От една седмица е при нас.
Попаднах на форума и ми беше изклучително приятно да видя и другите кучовци от породата - в България.
Изклучителни са!
Когато можем - ще пишем и ние за нашите приключения!
Поздрави на всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#504 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2009 - 06:55 PM

Бонбоооооон :dog: :mf_069: да ви е жив и здрав!!!!!
много приятни и весели момента със сладура !

#505 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 07:17 PM

Здравейте!Ние както писах бяхме на море-направо супер приключение!Голямо къпане и цапотене в пясъка!Бяхме на вила до Бургас с един бигъл-ще пусна снимки довечера.Направихме операцията на окото на Гала и сега се възтановяваме, затова се наложи да оставим Да Винчи за малко на вилата-много я хапе и и разранява окото.Така,че сега сме в умален състав.Много сладко бебе виждам се е появило-да Ви е живо и здраво и много да ви радва и слуша!!!Разкажете за малкия сладур малко повече и пуснете снимчици МОЛЯ!Целувки на всички кучешки нослета

#506 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 06:00 AM

Ето ни!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#507 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2009 - 11:31 AM

Здравейте всички! При нас празниците минаха спокойно в почивка и кратки разходки.Надявам се следващия уикенд да сме малко в планината, че с това хубаво време...
antony01, моля пишете повече за Дарко! И ние си имаме един голям Дарк- почти адаши са си :ba_025: Разкажете от къде го имате, на колко е и т.н.
За срещата- доста вече се забавихме, времето се затопли и си мисля, че можем да си организираме някоя събота/неделя извън София- на по-хладно и по-спокойно място, защото се надявам този път да се съберем повече хора и най-вече повече кучета!
Нацелувайте всички мокри носове от нашата група!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#508 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2009 - 11:51 AM

Здравейте на всички и добре дошли на новите ни приятели с малкия Дарко! Дави е живичък и здравичък и много да слуша!
С огромно съжаление и болка искам да ви съобщя че другото кученце от нашата порода в Русе - Себастиян, е починал...най-вероятно отровен, някъде из парка на младежта ... тези ужасни хора (които и да са) не спряха да тровят животните ни... :ca_003: :rf_011: :uc_029:
User's Signature

Качена снимка

#509 Потребителят е офлайн   antony01 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 06:06 PM

Здравейте отново!
Нашият малчуган е на 67 дни, на скоро му поставихме втората ваксина и за сега вилнее само в къщи.

Дарко е изключетелно игрив и контактен. Имали сме ирландски сетер и ретривър - всъщност цял живот сме гледали куче- но съм очарована и изненадана от този дребосък - интелигентен, послушен, закачлив и любвеобилен!

Живеем от скоро в къща - но на ок. 30 км от София и разходките ни сигурно ще са предимно в района, но много бих искала, когато можем вече да излизаме - да се срещнем и с другите кучовци в София когато има среща!

Взехме го от България, от Бистрица - наши познати ни упътиха. Родителите живеят заедно и са с родословие внесени са от чужбина - видяхме плакетите, но ние нямаме документ за произход. Всъщност - и не поисках. А до колкото разбрах от тях - в българия няма клуб на породата и регистър на животните. Не съм много наясно с материята.....

За нас е важно дребосъчко да е здрав, да расте радостен и доволен и обожаван от дъщеря ми и цялото ни семейство!

Тъй като расте с всеки изминал ден, и пуха вече е козинка по главичката - ще пуснем новата визия скоро.

Много сажалявам за животинката в Русе! За съжаление нито в града нито в планината като при нас може да се опазим от човешката жестокост.
Пожелавам Ви късмет, усмихнати и здрави муцунки до Вас!

#510 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 10:28 PM

Здравейте!Днес като прочетох за отровеното бернерче ми стана много мъчно и страшно се ядосах - каквото и да кажа, всичко е свършило, аз вярвам, че има нещо по-висше над нас и хората, които причиняват такива неща ще бъдат наказани. Ако пред мен се изправи такъв човек ще се моля да имам сила да не го убия.
За нас с Гала днес бе много важен ден - за първи път се явихме на киноложка изложба. Въпреки оперираното ни оченце и леко плахото ни поведение (аз бях пълен гипс), получихме много добра оценка от съдия Евгени Ерусалимски (Русия).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#511 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 09:22 PM

Здравейте и от нас отново .
Съжалявам много за отровеното бернерче
наистина трябва да си много егоистичен завистлив човек за да направиш
такова нещо, то не е само животинчето а и болката ,която е причинена
на стопаните, но то ще отиде на по-добро място където ще е щастливо с
другите кученьа отишли си от този свят.
Честито на Гала и още много успехи по изложби , защото е една прекрасна дама :tongue:

П.С. искам да попитам денева какво стана с учителя ,който ви казах. наред ли е всичко

АЙде ДА направим СРЕЩАААА !

#512 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 09:48 PM

Asi4kaa, учителя беше в испания когато му звъннах и ми даде номера на зам.председатля на спортния клуб към, който работи-човека беше много добронамерен и си личеше,че има доста опит с животинките.Той дойде до вкъщи,даде ми добри съвети,прецени кучетата,много ме обнадежди и като цяло бях много доволна от срещата ни.Неговото мнение беше,че ще се справим и така и стана.Известно време поддържах връзка по телефона с него и му докладвах как сме,той ми даваше съвети-иобщо много ми помогна.Това ми напомня,че ще е хубаво да му звънна скоро пак. :ae_085:

#513 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 09:52 PM

Дам дам :) радвам се че бях поне малко полезна ... Ние сега ще ходим на семинара
организиран от Сириус за общо послушание в събота 12:00 на земята и хората .
Ако искате да дойдете влезте в сайта за повече информация . Аз лично много се чудя
дали да не членувам в клуба ,тъй като правят много полезни неща . Иначе на Гала снимките
са много хубави

#514 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2009 - 09:02 AM

Asi4kaa,на нашата полянка има два НОК,които са ходили на сбирките на клуба и са много доволни.Според мен за апенцелерче е добра идея да ходите на такива тренировки- вие сте доста енергични! Иначе клуба има доста сериозна дейност, подкрепена и от чужди експерти.Василев ми препоръча да идваме с Да Винчи като поотрасне малко (поне 6-7 месеца),но сега нали е в Бургас...
Поздрави на всички!

#515 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 08:09 PM

Какво прави малчугана чак в Бургас ? Много поздрави . Да ние наистина планираме да се запишем в клуба само проблем е че много пътуваме ....

#516 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 12:20 PM

Здравейте и честити нови попълнения!!!
Дано ставаме все повече и повече, за да популяризираме породата.
Вече започвам да се ядосвам, когато мислят Йорам за кавказец, каракачанец, санбернар, московска стражевая и вярвате или не - черен кралски пудел :be_107:

Ето и малко снимки на 10-месечното ни вече момче. Последно тежеше 52 кг, сега жегите го морят и може да е поотслабнал малко.
Оказа се, че освен снега, Йорко обожава и водата. Вижте сами:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#517 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 02:51 PM

Йорам е чудесен!!! 52 кг... май не познавам друг такъв бернер. И пак да кажа, че много, много бих искала да го видя отново на живо!
Относно популяризирането на породата съм на мнение, че не е твърде необходимо. Пълно е с примери за породи, които са станали твърде популярни и страдат от това. Аз се надявам да се увеличава в България броя на кучета като Йорам и Мони- с доказан произход и документи, с отличен екстериорен вид и уравновесен характер, кучета, които могат да допринесат за развитието на породата в България. Дано никой не ме разбере погрешно- аз имам двама безродословни и помъдряли вече красавци- миличките ми Ата и Дарк (да са ми живи и здрави и още дълго време да си се радваме!). За мен всяко куче заслужава най-добрите хора, най-добрия дом и най-щастливия живот. Но в някои отношения се изисква да бъдем реалисти и да постъпваме отговорно. За мен родословието беше ненужен никому документ, който се използва да се хвалиш с него. Твърдях, че не взимам куче, защото има родословие, а за да му се радвам и да го обичам... куп глупости, родени от незнанието на една детска глава. Аз действително се радвам на всяко появило се бебе бернер, на всяка снимка и всяка случка, която бива споделена с нас тук. Апелирам само за сериозно отношение към развъждането, за да можем да се радваме след време на една красива, здрава популация от български бернери, за да можем да заслужим вниманието на международни съдии, за да можем да докажем, че сме сериозни и че искаме най-доброто за породата. За да не стане така, че след време заради развъждане на всякакви бернери у нас чужди развъдници да отказват да продават кученца в България.
Съжалявам за дългото излиялние, но отдавна ги мисля тези неща и просто трябваше да си ги изпиша. Много моля да бъда разбрана- за мен родословни, или не всички кученца са красиви, умни и добри. Нашето семейство съвсем наскоро преживя огромна загуба- любимият ни Марло, лабрадор на пет години и половина си отиде. Съвсем здраво и физически яко куче, пълно с енергия и желание за живот, една сутрин просто угасна. Марло бе взет от зоомагазин- не знаехме от къде е, не бяхме виждали родители и т.н. Той просто бе най-хубавият Марло, най-доброто кученце, което познавам. Най-вероятно сърчицето му не е издържало- нещо, което може и да е наследствено... Ето защо е важно да знаем кои са родителите и прародителите на нашите кученца, да знаем, че виновни за тяхното съществуване са хора, които са чели много за развъдната дейност и които имат голям опит в това.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#518 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2009 - 04:43 PM

Здравейте!Ние и днес се явихме на изложбата и този път с доста по-стабилно поведение и вече почти оправено оченце взехме отлична оценка от съдия Стефан Попов. Йорам е страхотен - поздрави!

#519 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 08:34 PM

Фибси , до някаква степен съм съгласна с теб . Тупучния пример за развъждане и прекаленото популяризиране на
порода това е голден ретрувър. Като се разхождаш в парка и се загледаш всеки втори човек има такова
дали е взето от зоомагазин или не ...... никой не знае...
Много съжалявам за Марли , разбирам те какво ти е
преди две години почина предишното ми куче, с което бях израстнала . Може да беше малко куче , но много умна
и обичлива, но се надявам Кай да запълни тази дъпка в сърцето ми :) . Ата и Дарк са наистина прекрасни кучета.
Още преди да го вземем малкия разбойник ви гледахме през терасата как ги разхождахте и им се възхиштаваме на красотата!
Йорам е прекрасееееееен !! Много е красив. Виждам че и вие пътувате като нас . Къде се подвизавате :ab_041:
Честото и на Гала . И ние най-вероятно ще ходим на изложба края на този месец при бебетата надяваме се на успехи :)

#520 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 09:53 PM

Благодарим за милите думи. Сега Йорам ще вземе да се надуе :ea_103:
Прави сте за родословията и регламентираното развъждане,
но едва ли в България нещата скоро ще се променят.
Лошото е, че 100 % гаранция за здравето на любимеца няма.
Ние четохме доста преди да вземем първото си куче и благодарение на съветите по форумите
взехме решение да го търсим в развъдник. Избрахме, смея да твърдя, един от най-добрите български развъдници за голдън ретривър по онова време, и чакахме около 5 месеца преди да гушнем нашия Атила.
Въпреки всичко не му беше писано да живее дълго. Така и не се разбра от какво точно се разболя. Лекуваха го от бабезия, хепатит, а накрая тестът за гана се оказа положителен - Въпреки всички ваксини!!!
Здраво, право куче на година и три месеца:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Българският голдън ретривър клуб много ревностно се опитва да запази породата чиста и в момента има няколко развъдника, от които излизат прекрасни бебета, но явно на хората трудно им увират главите, защото често по улиците се виждат само подобия на ретривъри.

Дано Йорам има повече късмет. Въпреки доброто родословие, не изключваме да се появят ставни проблеми. Нарочно изчакваме със снимките до навършването на 15-18 месеца, защото вече ни е страх от грешни диагнози!

Честито на Гала за изложбата! На Да Винчи кога ще му е прощъпулника? Йорамовата изложбена кариера страда от заетостта на стопаните му :dry:

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни