Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#521 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2009 - 09:03 AM

lordoff, съжалям много за това, което сте приживели и се надявам Йорам да има дълъг и щастлив живот!
Да, наистина 100%-ова гаранция няма, това не мога да оспоря. И все пак е далеч по-добре да имаш сигурността, че родителите на кученцето ти са били здрави и добре гледани, а и не само родителите.
Пожелавам на всички, които пишат в тази тема, а и не само да имат най-здравите, умни и красиви кученца, дълго време да споделят живота си с тях и да не забравят да ценят всеки един красив момент с любимите същества!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#522 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2009 - 07:25 PM

Днес да се похвалим бяхме на семинара от Сириус с Николай Василев.
Беше ми толкова интересно още от началато ме грабна та до края !!!
Наистина трябваше да дойдете много неща научих и грешките ,които
с тренироа правим по време на обучението !! Направо толкова се ентисиазурах
че най-вероятно ще се запиша в клуба !
Поздрави от нас

#523 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 09:04 PM

Скъпи приятели,
Много си радвам че Фибси намери куража да напише всичко това. Напълно я подкрепям! Доверието у чужденци и бъдещи наши любители-българи се изгражда изключително трудно. Ако се стартира родословно развъждане с не дотам добри представители на породата то никога няма да се изгради. Аз лично съм минала по пътя на вземането на кученце от чужбина за БГ и знам, че ни нямат особено доверие и не е лесно. Също не бива да предаваме реномираните развъдчици, от които произлизат нашите кучета, като вършим недообмислени неща с тях.
Това ме навява на мисълта, че развъждането, обучението, спорта с куче и дискутирането на специфични здравословни проблеми на породата са предмет на дейност на един киноложки клуб по породата. Очевидно у нас е назрял вече моментът да се сформира този клуб - има доста ентусиасти, има и отлични родословни кучета. Идеята не е нова, дори вече са направени доста неща по въпроса - написан е 9/10 от проекто-устава, водени са някои предварителни разговори. Нещата са до голяма степен в наши ръце.
Поздрави на всички - малки и големи
Поздрави от Париж и един парижки пудел, сниман на Avenue des Champs Elysees /бил е втори на световно п-во! Много атрактивен!/ Вторият поздрав е табелка на дърво на Bd Haussmannn. И без превод смисълът е ясен.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#524 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 09:06 PM

Забравих пудела

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#525 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 10:49 PM

ах красавец пу пу !!!
Айде споделете някоя забавна случка покрай вас !!
Ние имаме толкова много да разказваме , че по-добре да не започвам !
Поздрави на всички!

#526 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 06:02 AM

Здравейте! Наш Да Винчи бил израстнал много тези дни и е станал много послушен - за съжаление все още не са ми изпратили снимките ни от морето. Галка е почти изцяло възстановена (оченцето) - беше направила някаква алергия от антибиотика и за това малко се проточи оздравяването й. Напоследък се ровя из сайтовете на италиански развъдници и едно нещо ми направи силно впечатление - терапия с кучета. Това е много интересна програма за възстановяване на хора с различни психологични или двигателни проблеми,при която се използват много масово кучета от нашата порода. Много психолози са установили положителното въздействие на красотата на бернерите - тя действа на визуалните възприятия,те са големи кучета и това дава сигурност на пациента, приятни са на допир - това успокоява, и най - важното техния благ характер,който улеснява всякаква работа с тях. Много бих искала да се запознаем по-сериозно с тези програми - въпрки,че не съм много сигурна дали в България има почва за тях.

#527 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 11:36 AM

аз искам да попитам ... защо Да Винчи не е при вас ... смисъл на морето .. ?

#528 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2009 - 06:06 AM

Да Винчи остана в Бургас защото когато тръгвахме Гала беше прясно оперирана,а той постоянно й ближеше и душеше окото.Имаше опастност да го нарани и при игра - защото той е малко грубичък в играта си!За това решихме да го оставим за известно време на вилата там (докато отидем на море)

#529 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 08:56 PM

Ех преди бяхме най- активната тема нещо няма говорилня вече :rg_057:
Днес докато разхождах Кай разбойника ни спря един човек за първи път
откакто кучака е в България ни познаха породата !!! А момчето има
мисля че 4 или 5 месечна бернерка .. нараства нащо общество !
поздрави от нас

#530 Потребителят е офлайн   Anrii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 03:50 PM

Ето ни и нас на 2 месеца и половина :). Antony01 до колкото чета това трябва да му е братче :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#531 Потребителят е офлайн   antony01 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 06:08 PM

Хеййййй...... изключителен сладур!!!!!! Да Ви е жив и здрав!!!
И е като огледален образ с нашия Дарко!
Ако сте го взели от Бистрица - вероятно са братчета. Котилото беше от 7 кученца и в момента има още щастливи "родители" като нас !!!
Как се казва малчугана?
Някъде близо до София ли сте?
Ще бъде интересно ако се срещнат двамата юнаци когато могат да излизат навън.

Пишете и качете снимки!

:be_107:

#532 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 06:22 PM

Страхотни бебенца си имаме :af_089: Предчувствам скорошна много весела среща :af_089: Ние почти не се задържаме в София-ето малко снимки от последната ни мания

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#533 Потребителят е офлайн   Anrii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 06:45 PM

Показване на мнениетоantony01, в May 24 2009, 07:08 PM, написа:

Хеййййй...... изключителен сладур!!!!!! Да Ви е жив и здрав!!!
И е като огледален образ с нашия Дарко!
Ако сте го взели от Бистрица - вероятно са братчета. Котилото беше от 7 кученца и в момента има още щастливи "родители" като нас !!!
Как се казва малчугана?
Някъде близо до София ли сте?
Ще бъде интересно ако се срещнат двамата юнаци когато могат да излизат навън.

Пишете и качете снимки!

:be_107:

Ами сигурно като гледам вашия е другото с бялото чело :) Те бяха 2 по-едрички само мойто е едното. Казва се Барт и е пораснал доста вече е 10 кила :) Да на Камбаните живея.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#534 Потребителят е офлайн   antony01 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 08:32 PM

А ето го Дарко - пораснал малко - всъщност удвоен от момента в който го взехме.
И той е 10 кг.
Кажете, по-големите сте минали през това - освен гранулите, витамини и калций - да даваме ли и нещо друго за израстването?

Когато го заведохме на втората васкина в една клиника - ветеринарите не бяха виждали такова куче. Когано попитах за съвет - взеха да четат в книга - е... това и ние го можем....... :tb_195:

С нетърпение очакваме момента в който ще излезем на вън. Не остана много - две седмици.

Поздрави от нас за всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#535 Потребителят е офлайн   antony01 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 08:35 PM

Ето ни пак.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#536 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2009 - 08:06 AM

Ауууууу !!! Какви прекрасни бонбончета !!! Направо да ги изпапкаш !!!
Да са ви живи у здрави кученцетата и да сте много щастливи моменти
с тях ! Дано да станат една неразделна част от семейството ви ! Айде вече
да излизаме ! Ние с Кай вече ходим на сириуц и ни е много интересно
на мен особено а Кай е толкова послушен ! Всички много го харесаха !

Поздрави от нас :)

#537 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2009 - 08:42 AM

Здравейте и от нас. Бебоците са прекрасни :ae_085:
Разкажете ни повече за тях. С Йорам често се разхождаме по Бистрица. Едни деца ни разказаха за германци с двойка бернери. От тяхното кучило ли са Барт и Дарко?
Един съвет: Намерете си ветеринар, на когото можете да разчитате! Нас ни посъветваха да не даваме допълнително калций, щом храним с храна high premium. От време на време обаче правим кръвни изследвания на калций и фосфор и действаме според тях.

А Йорам е станал един такъв послушен и злояд. Сменихме няколко вида храна - Orijen, Acana Fish, Meradog - най му се хапва пица. Може би сам си намалява дажбите, защото му е горещо, а ветеринарите предположиха, че може да е влюбен. Да, порасна малкото ни момче. Вече се заглежда по девойки. Малко е неориентиран още и много смешен.

Asi4kaa, клуб Сириус предлага ли курсове за общо послушание? Аз чух, че това по-скоро е спортен клуб за обучение на Schutzhund - кучета-пазачи.
Йорко трябва да поспортува, но е странно куче. Не играе с играчки, само с кучета. Ако няма никой наоколо, се штура по поляните или търси сянка да полегне. На планина се чувства най-добре, но през седмицата няма как.

Поздрави от нас:

Прикачена снимка

#538 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2009 - 09:52 AM

Двете нови бебета са страхотни! Пожелавам да са много здрави и истински бернери! Знаете ли колко мъжки и колко женски кученца са били? Добре е , ако имате тази възможност, да попитате стопаните на родителите за координати на хората, които са си взели кученца от там, за да може да се проследят и да се поддържат контакти с тях. Тези кученца са от ветеринарните лекари в Бистрица, нали?
Относно ветовете- нашата порода има някои специфични заболявания, които можем и сами да разгледаме в нета. Ако говорим за София, аз бих ви препоръчала д-р Димов, клиника БестВет. За него знам, че има опит с бернери.
Като цяло всяко правило за отглеждането на едра порода е валидно и за нас- внимавайте особено през първата година и половина- хранете с добра храна. Посочените от lordoff храни и според мен са едни от най-добрите на нашия пазар в момента- за Orijen мога да говоря от опит, за останалите от прочетено. Ако храните с такава храна няма нужда да давате нищо допълнително, а както е написано и по-горе да правите периодични изследвания на кръвта. Следете теглото на кученцето- в нета може да намерите препоръчително тегло за всеки етап от растежа на бернера. Аз имам няколко книги, но са в Русе- при първа възможност ще проверя и ще ги дам, а междувременно може да помогне и някой друг. Внимавайте и с физическото натоварване- до година и половина то трябва да е умерено- без скачане, за да не се натоварват ставите, без продължително бягане. Можете да разчитате на кученцата си- те ще ви покажат най-точно кога им е достатъчно, а за да се развиват добре е важно да са с подходящото тегло. По-добре е кученцето да е леко слабо, отколкото да е с наднормено тегло, защото то води до необратими вреди.
Колкото до апетита- Ата винаги е била със собствен режим. Има периоди, в които отказва сутрешното хранене, а вечер хапва малко. Това се случва най-вече през лятото. Дарк винаги е имал страхотен апетит (да чукна на дърво)! Едва напоследък започна да отказва сутрешната закуска, което отдавам на възрастта и жегата. В такива случаи ги изкушава най-голямото лакомство на света... филийка хляб!!! :ab_041:
За играта- и нашите калпазани, никога не са обичали играчките. Като малки играеха помежду си и с другите кучета. За апортиране и дума да не става. Такива са си мечетата, дайте им да потичат, да си подушат, да се цопнат в някоя рекичка, а след това поседнете заедно с тях под дебела сянка.
User's Signature

www.liebern.com

#539 Потребителят е офлайн   Anrii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 10:41 AM

Показване на мнениетоFibsi, в May 25 2009, 10:52 AM, написа:

Тези кученца са от ветеринарните лекари в Бистрица, нали?

Мда от тях са.Аз и при тях ходя за ваксините. Аз го храня моя с Royal Canin Babydog Gaint от отбиването до 5месец.(така ми препоръчаха) Всеки различно ми казва за допълнително калции и витамини,както и за храната. Казаха ми че мога да му давам телешко месо веднъж седмично ( но незнам как и колко). Ще се радвам ако споделите повече опит за отглеждането им защото на мен това ми е и първо куче а в интернет почти нищо няма :) Както написах вече е на 2 месеца и половина и е 10 кг. :)

#540 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2009 - 12:59 PM

Интернет предлага много и разнообразна информация. Неприятното в случая е, че няма да е на български, така че търсете на езика, който владеете. Ето един сайт, който намерих с материал за разтежа:

http://www.bmdinfo.o...uppy_Growth.php

Аз лично не мисля, че Royal Canin е най-доброто, което може да се препоръча, а и винаги имайте едно на ум кой точно го препоръчва. Във форума има много теми за храненето и от там можете да почерпите информация от собствениците на кученца, които споделят собствен опит (поне в повечето случаи). Разровете, прочетете и опитайте- само така ще уцелите вярната за вас формула. Има теми и за хора, които имат времето и желанието да хранят кученцата си възможно най-естествено и сами приготвят храната им. Аз смятам, че оптималният вариант е да се храни смесено- едно хранене с гранула, едно хранене с месце, зеленчуци, яйце, извара и т.н.
User's Signature

www.liebern.com

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »