Бернско пастирско куче
Публикувано: 18 January 2011 - 12:07 PM
arina много точно е написала нещата и за теглото, и за рисковете, когато кученце се взима от нерегламентирани развъдници. За 40дневно бернерче е много мъничка- на 6 седмици би трябвало да тежи около 6кг. Питайте ветеринарния си лекар, дано всичко е наред! Кой е бащата, Караман ли? Попадна ми информация, че той има поредно кучило.
Не знам какво имаш предвид като пишеш, че си чела рискове за развъдници- най-вероятно това е било информация за зооборси, което няма нищо общо с развъдници. Жалко, че хората първо взимат кученца и след това търсят съвети!
За 5-тите пръсти, нека ви посъветва ветеринарния лекар. Тя ще прецени най-добре трябва ли да се махнат, или не.
Аз не препоръчвам овкусяване на гранулите, а по-скоро накисване с вода- но това много зависи и от марката на храната. Каква ѝ давате сега?

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 18 January 2011 - 12:50 PM

Публикувано: 18 January 2011 - 01:12 PM
Публикувано: 18 January 2011 - 02:00 PM
Попитай ветеринарния лекар за снимки за тазобедрена и лакътна дисплазия- и на мен ще ми е интересно да разбера, дали правят такива.
Стискам палци на Малечка- Палечка :)

Публикувано: 18 January 2011 - 05:34 PM
Публикувано: 19 January 2011 - 06:45 AM
Резултатите на Арни:
CACIB Sofia 15 January: Arni from Monastery Meadows, class Junior: Excellent, Best Junior, 2 place BIS Junior, judge G. Hristozov BG
CACIB Sofia 16 January: Arni from Monastery Meadows, class Junior: Excellent, Best Junior, BOB, judge MA Polivanov, Russia
Mimski, малката е много сладичка, да ви е жива и здрава и да имате само взаимна радост! За нея с пълна сила важи пожеланието "голяма да порасне"!
По няколкото повдигнати въпроси Арина и Фибси са написали засега основното. Наистина, едва ли сте се "напатили" от истински развъдници, поне не и в България, защото единствения засега регистриран развъдник за Бернско Пастирско куче е наш, а не си спомням да сме влизали в контакт...
За премахването на петите/шести пръсти - изчакайте кученцето да порасне няколко месеца и да се стабилизира физически. Дотогава ще решите и вие дали наистина искате да бъдат отстранени и ще се посъветвате и с вашия ветеринарен лекар. В по-задните страници на форума /само две -три мисля, по-назад/ наскоро писахме по въпроса за пети/шести пръсти.
За храненето на 40 дневно кученце - обикновено на тази възраст още са при майките и сучат! Нашите на тази възраст бяха кърмени и хранени допълнително двукратно . Ние захранихме с телешко и накиснати бейби гранули. Не бих могла да кажа какъв да е рациона за куче-бебе което не е на кърма, наистина вет да определи. Успешно прояждане!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 19 January 2011 - 10:07 AM

Публикувано: 19 January 2011 - 10:27 AM

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 19 January 2011 - 10:48 AM
Публикувано: 19 January 2011 - 12:21 PM
Всичко написано по-горе не прави неродословните кучета втора ръка- за всеки стопанин неговото куче е най-прекрасно и така трябва да бъде, независимо има ли документ за произход или не. В последствие, обаче, в много от случаите тези стопани искат и тяхното куче да роди, или да заплоди. Ето това аз не подкрепям. И ти гарантирам, че съм била от твоята страна- за какво ми е някакво си родословие.
Наистина пожелавам на Карма да е много здрава, да живее дълго с вас и да сте щастливи заедно. Просто страшно ме е яд на хора, които заплождат наличните си кучета, след това продават малките, заблуждавайки бъдещите стопани, че те имат точно тази определена порода.

Публикувано: 28 January 2011 - 05:41 PM
Публикувано: 28 January 2011 - 05:53 PM
Публикувано: 28 January 2011 - 06:00 PM
Публикувано: 31 January 2011 - 09:41 AM
Тъй като в момента в БГ няма регламентирани кучила ,а има интерес към породата повечето хора се насочват да търсят внос на кучета .
Моля ви нека тук да напишем какви точно документи трябва да изискват при внос на куче ,за да може по късно да се регистрира в развъдната книга на клуба и да участва по нататък в развъдния процес
Публикувано: 01 February 2011 - 12:03 PM
Това е така и абсолютно всеки развъдчик го знае, когато има запитване от чужбина. Цената на експортното родословие се определя от съответната национална киноложка федерация, както и у нас, и тя, естествено ще "качи" цената на кученцето. Но !!!!! Нормално този документ се издава от националните федерации в чужбина срещу около 30-50 евро и в никакъв случай не обуславя покупката на кученцето срещу двойна от предварително обявената цена! Обикновено развъдчикът ви обявява цена, в която е включено и издаването на експортното родословие. Така, че, хора, престанете да се занимавате с борсите за внос на кучета, от тях няма да получите нищо свестно, а само племенен брак или кутре ,което никой друг не е харесал!!! Никой уважаващ себе си развъдчик, от Занзибар дори, няма да даде свое куче на прекупвач, а ще му намери добри хора да го гледат и обичат макар и без пари!
Не искам да звучи самохвално, нито самонадеяно, но е истина,че Българският Националент Клуб за Швейцарски Пастирски кучета вече има доста създадени контакти в чужбина, хората адмирират нашия ентусиазъм, подкрепят ни, помагат ни, готови са да ни дадат свои кучета, когато разберат за сериозните ни намерения и познания по отношение на породата.... Това изключително много ни радва и окуражава! Съжалявам, че все още някои любители на породата се обръщат към зооборсите, а не към клуба за съвет и помощ в намиране на ново кученце, каквито помощ и съвет досега на никого не са отказвани!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 16 February 2011 - 05:27 PM

Здравейте пак..:-)) влязох да се похваля:
Ядем здраво,наваксваме с ръст(на 65 дни е почти 8кг.) и вече даже се обучаваме системно(изпълнява без проблем команда "седни" и команда "стой на място",а също и се учи да ходи в крак,за да е готова за разходка на 18.03..Много ни е добричка и умна и нали си ни е нашето гардже най-красивата ни е тя.
Поздрав на всички от Карма

Публикувано: 16 February 2011 - 07:35 PM
Да ви е здрава и много игрива тази сладурка!
Много добре правите,че се учите на основните команди и ходенето на повод - това ще направи по-лесни първите ви разходки и стреса от многото нови неща ще е по-малък (каишката много дразни малките кученца

Публикувано: 16 February 2011 - 07:35 PM
Публикувано: 17 February 2011 - 10:35 AM