Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1181 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2011 - 12:07 PM

mimski, пожелавам да е много здрава малката Карма!
arina много точно е написала нещата и за теглото, и за рисковете, когато кученце се взима от нерегламентирани развъдници. За 40дневно бернерче е много мъничка- на 6 седмици би трябвало да тежи около 6кг. Питайте ветеринарния си лекар, дано всичко е наред! Кой е бащата, Караман ли? Попадна ми информация, че той има поредно кучило.
Не знам какво имаш предвид като пишеш, че си чела рискове за развъдници- най-вероятно това е било информация за зооборси, което няма нищо общо с развъдници. Жалко, че хората първо взимат кученца и след това търсят съвети!
За 5-тите пръсти, нека ви посъветва ветеринарния лекар. Тя ще прецени най-добре трябва ли да се махнат, или не.
Аз не препоръчвам овкусяване на гранулите, а по-скоро накисване с вода- но това много зависи и от марката на храната. Каква ѝ давате сега?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1182 Потребителят е офлайн   mimski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 12:50 PM

Много мерси Арина,даваш ми много теми за въпроси към ветеринарката...по отношение на теглото тя изглежда е била изтърсак и само заради по-дребничкия си ръст се е родила нормално,но майка й е много едра (таткото не съм го виждала ,но и за него така ми казаха)надявам се да си навакса,макар че едва ли ще е 17кг след месец,освен ако не почне да качва по 400гр на ден :ud_009: .Все пак ще питам за теглото.По повод дисплазията силно се надявам да са изследвали мама и тати защото все пак ветеринарката е осигурила татко за загонването,но и за това ще питам а и ще помоля и нас да ни изследват въпреки всичко,за да нямаме болни бебета някой ден.Даже веднага си записвам какво искам да попитам,за да не забравя.Още веднъж благодаря още веднъж :ba_025:

#1183 Потребителят е офлайн   mimski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 12:53 PM

Фибси,Караман е таткото наистина.Има ли за какво да се притеснявам?? :dh_188:

#1184 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 01:12 PM

mimski - Килограмите на моето куче не бива да ги достигате, защото той е мъжко куче и на 45 дена е тежал 8,5 кг! Но той е с невероятен апетит - да ми е жив и здрав! Ако Вашето кученце е злоядо, може по тази причина да качва малко, но следете това с лекар - много е добре че сте склонни да се съветвате с ветеринар. Изследване за дисплазия се прави едва когато кученце навърши 1,5 год, не преди това. А по въпросите на едно бъдещо заплождане на кученцето /доколкото разбирам кученцето не е родословно/, ще Ви посъветвам да прочетете много внимателно написаното тук във форума за нерегламентираното развъждане, ще си отговорите на много въпроси, включително и сама ще вземете своето решение относно това дали да имате поколения или не. Изглеждате ми обаче интелигентен човек и съм оптимист както по отношение на отглеждането на бернерчето /това е прекрасно усещане, сигурно вече сте го разбрали/, така и по въпроса с евентуалното му бъдещо заплождане. А кученцето както и очаквах е прекрасно и няма как да бъде друго, щом е бернер - да ви е живо и здраво.

#1185 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 02:00 PM

mimski, не съм добре запозната, нито, пък съм виждала наживо някой от родителите на Карма. Знам, че Караман има няколко кучила и те са без документи за произход. Не знам от къде е той, нито това, дали има родословие, а в тази тема и този форум се подкрепя регламентираното чистопородно развъждане. Ако имаш време, разгледай и други теми- има интересни и полезни неща.
Попитай ветеринарния лекар за снимки за тазобедрена и лакътна дисплазия- и на мен ще ми е интересно да разбера, дали правят такива.
Стискам палци на Малечка- Палечка :)
User's Signature

www.liebern.com

#1186 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 05:34 PM

fanciful - поздравления за Арни! Второ място за най-красиво младо куче на изложбата на 15.01.! Ние с Чарли го видяхме на 16 - е наистина беше много красив - един такъв накипрен, спретнат, приличаше на джентълмен във фрак! Видях го още на снимки на награждаването от 15.01. и бях сигурна, че този бернер на стълбицата е Арни! Още много успехи да ви носи и да радва всички. Аз понеже съм пристрастна и като видя награда за бернер се чувствам лично поласкана....

#1187 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2011 - 06:45 AM

Arina, благодаря ви от сърце за поздравленията за Арни!! Наистина беше и отлично подготвен за тези изложби, а и се очертава с манталитет на куче, което с радост излиза в ринга и обича да се показва! Да ви се връща, ей!
Резултатите на Арни:
CACIB Sofia 15 January: Arni from Monastery Meadows, class Junior: Excellent, Best Junior, 2 place BIS Junior, judge G. Hristozov BG
CACIB Sofia 16 January: Arni from Monastery Meadows, class Junior: Excellent, Best Junior, BOB, judge MA Polivanov, Russia

Mimski, малката е много сладичка, да ви е жива и здрава и да имате само взаимна радост! За нея с пълна сила важи пожеланието "голяма да порасне"!
По няколкото повдигнати въпроси Арина и Фибси са написали засега основното. Наистина, едва ли сте се "напатили" от истински развъдници, поне не и в България, защото единствения засега регистриран развъдник за Бернско Пастирско куче е наш, а не си спомням да сме влизали в контакт...
За премахването на петите/шести пръсти - изчакайте кученцето да порасне няколко месеца и да се стабилизира физически. Дотогава ще решите и вие дали наистина искате да бъдат отстранени и ще се посъветвате и с вашия ветеринарен лекар. В по-задните страници на форума /само две -три мисля, по-назад/ наскоро писахме по въпроса за пети/шести пръсти.
За храненето на 40 дневно кученце - обикновено на тази възраст още са при майките и сучат! Нашите на тази възраст бяха кърмени и хранени допълнително двукратно . Ние захранихме с телешко и накиснати бейби гранули. Не бих могла да кажа какъв да е рациона за куче-бебе което не е на кърма, наистина вет да определи. Успешно прояждане!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1188 Потребителят е офлайн   mimski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 10:07 AM

Благодаря на всички ви за съветите.Поговорихме обстойно с докторката,поуспокои ме,Карма действително изостава с тегло,но е малко злояда още,сменихме гранулите с бебешки на Роял Канин с повече протеин,каза да давам общо 95гр.дневно на минимум 5-6 приема.Четох много по темите и доколкото разбрах това са форуми за кучета с документирано родословие,така че...май не сме за тук :re_037: ,затова още веднъж благодаря и пожелавам и на кучетата ви ,а и на всички вас успехи.

#1189 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2011 - 10:27 AM

Mimski,няма такова нещо! Форумът затова е форум - всеки пише в него, споделяме най-различни неща за кучетата - родословни или не! В клуба също членуват собственици и от едните, и от другите. Няма такава сегрегация, какво говориш!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1190 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 10:48 AM

mimski - постът ти прозвуча като сбогуване! Ние току-що те приветствахме с добре дошла! Напротив - много се радвам, че обичате кучето си и искате най-доброто за него. Някои от пишещите тук могат да ви дадат наистина ценни съвети по отглеждането и възпитанието на му - така че пишете ни как се развиват нещата, пращайте снимки.

#1191 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 12:21 PM

mimski, във форума не се подкрепя неродословното развъждане, но тук пишат стопани и на родословни, и на неродословни кучета. Аз имам и от двете, обичам ги еднакво. Там е работата, че, когато човек е решил, че иска куче от дадена порода, то следва да потърси доказан произход, иначе на практика не може да твърди, че животинката е желаната порода. За съжаление, повечето хора не знаят за тези подробности и ги узнават едва след като са взели кученце от съседи, или зоомагазин, борса. Често неродословните животни се различават от тези с доказан произход по екстериор и темперамент и това е така, защото при нерегламентираните връзки няма селекция. Там се работи на принципа- ето ти разгонена женска, на ти мъжки. Готово! Много често няма и изследвания на животните за най-елементарното- дисплазия, която е голям рисков фактор при нашата порода.
Всичко написано по-горе не прави неродословните кучета втора ръка- за всеки стопанин неговото куче е най-прекрасно и така трябва да бъде, независимо има ли документ за произход или не. В последствие, обаче, в много от случаите тези стопани искат и тяхното куче да роди, или да заплоди. Ето това аз не подкрепям. И ти гарантирам, че съм била от твоята страна- за какво ми е някакво си родословие.
Наистина пожелавам на Карма да е много здрава, да живее дълго с вас и да сте щастливи заедно. Просто страшно ме е яд на хора, които заплождат наличните си кучета, след това продават малките, заблуждавайки бъдещите стопани, че те имат точно тази определена порода.
User's Signature

www.liebern.com

#1192 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2011 - 05:41 PM

APPETITANYA BOSSA from KRAINA ZEUSA, 6 месеца

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1193 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2011 - 05:53 PM

Delphinus Astrum Felix, 14 месеца

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1194 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2011 - 06:00 PM

GALA DOMISEVAC, 2,5 години

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1195 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 31 January 2011 - 09:41 AM

В събота мои познати чрез фирма от Варна са капарирали куче - искат да закупят куче от Словакия със словашко родословие - предупредих ги ,че за да може родословието да е признато и да се включат в развъдния процес тук в Бг -трябва да е експортно родословие .
Тъй като в момента в БГ няма регламентирани кучила ,а има интерес към породата повечето хора се насочват да търсят внос на кучета .
Моля ви нека тук да напишем какви точно документи трябва да изискват при внос на куче ,за да може по късно да се регистрира в развъдната книга на клуба и да участва по нататък в развъдния процес

#1196 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2011 - 12:03 PM

trenertg правилно е посочила, че за внос на кученце от чужбина трябва да се изисква експортно родословие.
Това е така и абсолютно всеки развъдчик го знае, когато има запитване от чужбина. Цената на експортното родословие се определя от съответната национална киноложка федерация, както и у нас, и тя, естествено ще "качи" цената на кученцето. Но !!!!! Нормално този документ се издава от националните федерации в чужбина срещу около 30-50 евро и в никакъв случай не обуславя покупката на кученцето срещу двойна от предварително обявената цена! Обикновено развъдчикът ви обявява цена, в която е включено и издаването на експортното родословие. Така, че, хора, престанете да се занимавате с борсите за внос на кучета, от тях няма да получите нищо свестно, а само племенен брак или кутре ,което никой друг не е харесал!!! Никой уважаващ себе си развъдчик, от Занзибар дори, няма да даде свое куче на прекупвач, а ще му намери добри хора да го гледат и обичат макар и без пари!
Не искам да звучи самохвално, нито самонадеяно, но е истина,че Българският Националент Клуб за Швейцарски Пастирски кучета вече има доста създадени контакти в чужбина, хората адмирират нашия ентусиазъм, подкрепят ни, помагат ни, готови са да ни дадат свои кучета, когато разберат за сериозните ни намерения и познания по отношение на породата.... Това изключително много ни радва и окуражава! Съжалявам, че все още някои любители на породата се обръщат към зооборсите, а не към клуба за съвет и помощ в намиране на ново кученце, каквито помощ и съвет досега на никого не са отказвани!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1197 Потребителят е офлайн   mimski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 05:27 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Здравейте пак..:-)) влязох да се похваля:
Ядем здраво,наваксваме с ръст(на 65 дни е почти 8кг.) и вече даже се обучаваме системно(изпълнява без проблем команда "седни" и команда "стой на място",а също и се учи да ходи в крак,за да е готова за разходка на 18.03..Много ни е добричка и умна и нали си ни е нашето гардже най-красивата ни е тя.
Поздрав на всички от Карма :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1198 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 07:35 PM

mimski, здравейте!
Да ви е здрава и много игрива тази сладурка!
Много добре правите,че се учите на основните команди и ходенето на повод - това ще направи по-лесни първите ви разходки и стреса от многото нови неща ще е по-малък (каишката много дразни малките кученца :md_064: )

#1199 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 07:35 PM

опитвам се да не ми се дублира поста - извинете!

#1200 Потребителят е офлайн   mimski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2011 - 10:35 AM

С нашийника нямахме проблем,може би само в първите няколко минутки,но с повода беше много зле първите няколко пъти,хвърляше се и се блъскаше в мебелите в опит да се освободи,даже се попритесних ,че ще се нарани.В книгата ,която си взехме за обучение на кучето през първите седмици се набляга на позитивното обучение и затова гледаме да не насилваме нещата ,а и да не прекаляваме с тренировките.Нашата лакомийка като разбере ,че ще получи парче кремвирш за нещо става много изпълнителна и на третия опит вече и беше ясно какво се очаква от нея и започна да ходи много спокойно и да очаква наградки :md_064: Като цяло лесно заучава нови неща.Като затвърдим наученото досега ще започнем със същите команди ама при отвличане на вниманието с шум и храна.Много ми се иска до средата на март малкото научени неща да са абсолютно затвърдени и да може да се фокусира,защото навън ще й е много ново всичко и ще е добре да ни слуша.Въпреки това гледам да се обучаваме не повече от 2-3 пъти дневно за по 5-10минутки,за да не й стане досадно.

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни