Dog.bg Форуми : Хали & Бери & Мария & Маги- 50 дневни дакелки търсят любящи стопани (Осиновени)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хали & Бери & Мария & Маги- 50 дневни дакелки търсят любящи стопани (Осиновени)

#41 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2008 - 08:10 AM

Цитат

Не мога да ви разбера - защо всички кучета трбва да са породисти!? Предишното ни кученце беше мелезче - от улицата и беше страхотно другарче. Тези кучета са по-добри приятели и от най-породистите! Защо всички държите на кастрацията? Има хора, които предпочитат не породисти, но красиви и умни кученца.

И аз не разбирам защо когато в този форум се появи обява за подаряване на породисти животни и народа ще се избие да коментира , да пожелава, ,да иска, въобще навалица голяма. Пълно с теми на истински несретници, бездомни,родени на улицата, ма що там не се вдига толкова шум направо да се чудиш :( Малките са хубави, но с какво по-малко сладко е например ТОВА ПАЛЕНЦЕ ?Защо там няма мераклии,не видяха темата ли?
Напоследък спрях и да влизам често в този форум ,защото някак неусетно се превърна в средище за намиране домове на домашно развъдени всякакви породи кученца и котенца,което пак да ме извините мен лично започва ужасно да ме дразни.Това ли е идеята на тези форуми? Всекакви граждани да си произвеждат,разбира се" без да искат" кученца и после милостиво да ги предлагат за подаряване. Колко благородно,че не искат пари за това!!!
Та в този ред на мисли затова някои в тези форуми много държат на кастрацията.И да, жалко ,че не всички предлагане за осиновяване тук са породисти та да намират и те веднага толкова кандидати и желаещи да им дадат дом и обич,каквато заслужават.Ако някой счете ,че съм както обикновено рязка,нека прегледа темите внимателно,дори и само тези от 1ва страница.

#42 Потребителят е офлайн   kate_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:17 AM

Цитат

Не мога да ви разбера - защо всички кучета трбва да са породисти!? Предишното ни кученце беше мелезче - от улицата и беше страхотно другарче. Тези кучета са по-добри приятели и от най-породистите! Защо всички държите на кастрацията? Има хора, които предпочитат не породисти, но красиви и умни кученца.

Здрасти eli_zname, държим на кастрацията, защото огромната популация от бездомни кучета се дължи именно на некастрираните домашни кучета. Случаите са добре познати на всички ни - изпусната домашна кучка забременява, ражда, кученцата в кашонче пред блока.Не знам в Търговище как стои въпросът с бездомните, но тук е страшно. Вярвам, че си отговорен стопанин, но въпросът е принципен с кастацията, затова Дури иска да и обещаеш  :blink:
Много съжалявам за предишното ти кученце, и моето почина наскоро, знам какво е...Обаче тази малка сладурана като гледам вече ви е влезла под кожата ;) и няма как иначе, разкошна е :wub: Успех и много хубави моменти желая! :blink:

#43 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 08:21 AM

БЕРИ  е на коленете ми в момента.
Днес преди обед ще замине.
Надявам се това да стане и с ХАЛИ, която остана при човека"Я да си поиграм, малко!"..
Малеей тва дакела е верно Голям чувек и Голям глас!

#44 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 08:46 AM

:kuchence:
Малките дами имат вет.паспорт
първа ваксина Nobivac puppy DP(09/09/08g.)
Вътрешно са обезпаразитени с Drontal Puppy(30/07/08г.);
Външно..нямат нищо.
Ей сега ще я напудря с "Тапилан".
Готово!

#45 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:49 AM

Много е сладка, наистина! Излъчва нежност и доброта. По въпроса с бездомните кучета в Търговище нямаме такива проблеми както в София. Не знам дали хората са по-отговорни или просто защото града е малък, но поне малкото бездомни кучета, които срещам из града са кастрирани и с табелки на ушенцата. Пожелавам ви и в София скоро да е така.

#46 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:50 AM

Бери чете моето съобщение ;D

#47 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:52 AM

В момента съм на работа и не мога много да пиша, но ще се включвам от време на време. Вярвам ти, че днес ще ни зарадваш с Хали. Всички чакаме..... Синът ми ми звъни през 5 минути!

#48 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 09:20 AM

В момента чакам таксито да ми звънне и тръгвам към Централа гара..
После като се върна ще взема и ХАЛИ.
Дано всичко се нареди успешно..

#49 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:23 AM

Стискам палци, показалци и всичко друго....

#50 Потребителят е офлайн   arsovaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:33 AM

Предлагам каквото там ще си стискате да го правите на лични. Всички разбрахме, че кученцата са си намерили осиновители и не е нужно да държите непрекъснато темата най-отгоре. Още повече, че още вчера посочих на госпожата от Търговище темата с онези две невзрачни болончици, които също си търсят дом. Интересно: харесваш болонка пък си взимаш дакел... Е да, двете болонки не са така красиви и малки! Имам въпрос вашето куче, което е било ужилено от пчела заведохте ли го веднага на лекар, защото с една инжекция дексаметазон щеше да е още живо или го гледахте как ви се задушава в ръцете?

#51 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:40 AM

Просто поддържаме постоянна връзка в момента и затова може би темата е най-отгоре - не съм толкова веща. А вчера описах гибелта на кученцето и чак започват да ме дразнята такива писанки като вашите. Първо - кучето беше нападнато от цял кошер пчели - близо 60, които бяха раздразнени от накакъв прост цървул, второ - лекарите се бориха 4 часа за живота му, трето - за да вземеш куче, трябва да те грабнеот пръв поглед - въпроса не е в това просто да прибереш някое, въпреки, че нашето беше от улицата и не беше чистокръвна болонка и четвърто - децата ми се влюбиха в дакелчетата от пръв поглед и затова настоях за едно от тях! Извинявам се ако съм била груба, но някои хора не си дават сметка за чувствата на другите. Бъдете по-толерантни!

#52 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2008 - 10:56 AM

arsovaaaa, беше ли нужен този твой пост, а? Първо - не разбирам какъв е проблема, че хората са харесали дакелчето, а не някоя от болонките? В крайна сметка всеки сам избира какво куче да гледа и не си ти тази която трябва да им се бърка! Второ - не знам защо бъркаш в стари рани. Теб какво те засяга смъртта на предишното им куче? Трето - нали затова форума си е форум, за да се пише по темите! В такъв случай бъдещите стопани на двете дакелки могат да пишат когато и каквото си поискат в темата на своите кутрета. Разбирам, че и другите теми трябва да се видят, но хората не са слепи и виждат, че има нови писания и т.н.
Аз приемам поста ти като един вид заяждане, не смятам, че това е нужно! ;) Не ми отговаряй, защото аз лично много се радвам за кутретата и бих искала темата да си остане със същото радостно настроение, с каквото си беше и преди! ;) ;) ;)
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 11:17 AM

"Имам въпрос вашето куче, което е било ужилено от пчела заведохте ли го веднага на лекар, защото с една инжекция дексаметазон щеше да е още живо или го гледахте как ви се задушава в ръцете?"

arsovaaaa неуместната Ви агресия, лошо настроение, киселоч и жлъч МОЛЯ ДА ПРЕМЕСТИТЕ НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ.
Тази тема е като всички други.
Тези кученца си търсят дом като всички без дом.
Форума тук е именно мястото за такива теми.
Обясненията, госпожо/це arsovaaaa с Ели или с мен - на ЛИЧНИ.
:viking:

#54 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 11:57 AM

Трябва да призная че и на мен ми стана много чудно защо точно ели_знаме зададе въпроса "защо хората търсят породисти кучета". :o И всъщност точно това подразни хората, които я нападнаха, наистина по- агресивно от колкото трябваше.
Все пак тя е озаглавила темата си търся болонка, а не търся кученце. И изтъква като пречка наличието на кученце в София, но в случая с дакелчето се амбицира и организира нещата светкавично. Може би ако си отговори защо се получи така с нея, ще получи отговор и на въпроса който зададе.
Все пак успех с кученцето, мисля че ще бъде добър стопанин. Но няма да скрия, че това двуличие /просто не знам как другояче да го нарека/, може би неосъзнато, остави лошо чувство в мен.

Поздравления за Дури, както винаги перфектна в задомяването. Само тези обещания за кастрацията...не знам. Една година не е малко време, има една народна приказка "обещаното не е като направеното". Но не знам в случая какво може да се направи..

Пожелавам на кученцата дълъг и щастлив живот с новите им стопани! :blink:

#55 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 12:04 PM

Бери вече има стопани, ново име - СЪНИ- и е с дом.
Вчера..беше в опикан, вонящ кашон..
Беше яла помия заедно със сестрицата си..
Съдбата й бе твърде неясна.

Днес това кученце вече е С ДОМ.
Дано снимките, които пусна сега от предаването на дакелчето не подразнят никого..
Дано никой не реши, че "играя ролята на доброто ченге" и се пъна да бъда харесвана от хората тук..
Моята особа е без значение важните са тези животинки, които до вчера и двете бяха БЕЗДОМ.

Дано съумея да взема ХАЛИ привечер за да я предам на хората на Ели от Търговище.
Ето снимките..

#56 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 12:06 PM

Цитат

Трябва да призная че и на мен ми стана много чудно защо точно ели_знаме зададе въпроса "защо хората търсят породисти кучета". :o И всъщност точно това подразни хората, които я нападнаха, наистина по- агресивно от колкото трябваше.
Все пак тя е озаглавила темата си търся болонка, а не търся кученце. И изтъква като пречка наличието на кученце в София, но в случая с дакелчето се амбицира и организира нещата светкавично. Може би ако си отговори защо се получи така с нея, ще получи отговор и на въпроса който зададе.
Все пак успех с кученцето, мисля че ще бъде добър стопанин. Но няма да скрия, че това двуличие /просто не знам как другояче да го нарека/, може би неосъзнато, остави лошо чувство в мен.

Поздравления за Дури, както винаги перфектна в задомяването. Само тези обещания за кастрацията...не знам. Една година не е малко време, има една народна приказка "обещаното не е като направеното". Но не знам в случая какво може да се направи..

Пожелавам на кученцата дълъг и щастлив живот с новите им стопани! :blink:
Подкрепям,на абсолютно същото мнение съм.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 September 2008 - 12:15 PM

Бери е била в "опикан и вонящ кашон", "яла е помия" и съдбата й е била неясна, защотж мама-дакелка не е била кастрирана. При това, като гледам, и таткото е дакелче. Така че по всяка вероятност "производството" си е било планирано, т.н. домашно развъждане на малки сладки кученца. Дано догодина не четем тук и за внучетата на мама-дакелка от старческия дом. Защото хората считат кастрацията на породисти кучета едва ли не за светотатство. Дано новите стопани на двете кукли не са от тях.

#58 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 September 2008 - 12:22 PM

Всичко чудесно и хубаво, но никой нищо не казва за мама дакелка? Или Дури се специализира в задомяването на умишлените поколения? Последното би било хубаво ако накрая историята завършваше с кастрациите на майките. Щото какво да се лъжем - всички породисти биват "изядени" за 1 ден. Докато тях ги има под формата на неродословни домашни кучила, всичко останало просто няма шанс в снобарска България. Не са съгласни много хора, но за мен това е истинската истина.

пс. За мен е отделен въпроса защо преговорите между задомител и осиновител се водят във всяка една тема, която става винаги над 10 стр., но явно такъв е подхода.

Успех на....майката. Дано не бъде използвана още дълго.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 12:28 PM

Мм добре.
Симеон когото добре "познавате" от друга тема довлече и сложи тези животинки в двора на онези кооперации.
Аз имах избор - да опитам да им намеря дом или да ги оставя там.
Не познавам директорката стопанка на дакелите родители.
Настоявах да говоря с нея, всичко това, което пишете го казах.
Говорих, обяснявах на Симеон..
И..нищо.
Какво мога да сторя, кажете ми.
Няма къде да бъдат гледани тези две момиченца от 50 дни до 6 месеца след което да ги кастрирам и след което да им се търси дом.

#60 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 12:34 PM

Дури, не става въпрос за теб, а за стопаните. Кокошката от старческия дом надали ще направи нещо, но се надявам новите стопани да спазят обещанията си.

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни