Dog.bg Форуми : Хали & Бери & Мария & Маги- 50 дневни дакелки търсят любящи стопани (Осиновени)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хали & Бери & Мария & Маги- 50 дневни дакелки търсят любящи стопани (Осиновени)

#61 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2008 - 12:36 PM

Хора моля ви,не обвинявайте Дури за безотговорното отношение на някои хора.
Все пак тези кученца можеха да бъда и продадени нали?!
На мен откровено казано ми е болно наистина защото кутретата се пожелаха от толкова хора като "топъл хляб" за разлика от някои други бездомници само защото за дакели и то на 50 дни,и то обезпаразитени и ваксинирани,и то без пари ... мечта,а?!
Можете само да се надявате майката на кутретата да бъде кастрирана,а по натам и бебетата,а сега просто се зарадвайте,че те имат хубав дом,трудно ли е кажете?
Дури мила,не се тормози.Ти си направила и правиш всичко по силите си за тези мъници и не само за тях.Възхищавам ти се наистина  :blink: ;) ;)
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 12:40 PM

Норт когато изпращахме Ран настоявах Симеон да дойде и да види с очите си, че е истина, че кученцето заминава в чужбина.
Сам се предложи, а аз прегърнах идеята защото исках, надявах се там да му кажеш някои неща и ти.
Едно съм аз, съвсем друго си ти.
Оня се ската.
..
Настоявах да убеди стопанката на Топчо да кастрира женската си.
Жената била категорично против.Кошмар някакъв.Затворен адов кръг.
Не зная какво би казала директорката стопанка на тези кучета, но не мога да й открадна кучетата родители и да ги отнеса на кастрация.

Ако се спазваха същестуващите закони - ако хората преди да вземат куче се информираха и прочее може би там е светлината в този мрачен тунел.
За мен това е някакъв кошмар.
И избора е дали да намеря дом, поне да опитам или да отмина.
Никой не може да ме убеди, че съм сгрешила в този си мотив.
А сега докато пиша това не ми излиза от главата мисълта дали ще съумея да измъкна и ХАЛИ от там..

**
http://www.youtube.c...h?v=7X25GHjkFuY

#63 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 12:47 PM

Цитат

Какво мога да сторя, кажете ми.

За съжаление нищо. Съмненията ми относно новите стопани са породени от това, че понякога е достатъчно един човек да каже: бе ти луд ли си да  дадеш толкова пари за кастрация, и то на дакел и нещата се променят. Още повече в провинцията /не ми се сърдете, но такива са наблюденията ми/, където всички ....подобни адски се търсят.

Дури, мила, просто ти обръщам внимание, защото виждам /не само от тази тема/ че си искрен човек и приемаш всичко за чиста монета: не всички са като теб, дори и да изглеждат такива. Между другото както ми се струва това за теб и чичо Мони го е разбрал ... :angry:

#64 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:01 PM

Надявам се преценката ти да е правилна.  :wub:
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#65 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:02 PM

Не знам какви са ви наблюденията за провинцията, но както по-рано писах, в нашият град проблемът бездомни кучета е сведен почти до абсолютната нула! Така че не си мислете, че ние тук сме аборигени и не полагаме грижи за домашните си любимци.

#66 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:07 PM

Съмнявам се че нямате кучета защото в Търговище хората масово си кастрират кучетата! Пък и никой не е казал че сте аборигени, не ни слагайте в устата думи, които не сме казвали!

#67 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 01:07 PM

Позволете ми да споделя това, което спонтанно ми мина през ума..
Какво ще кажете за варианта като станат на 6 месеца дакелките да изпратя пощенски запис с парична стойност =кастрация на женско куче?
Ако освободя от финансовата стойност стопаните относно кастрацията шансовете увеличават ли се?

#68 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:10 PM

Не, не го прави. Хората поемат отговорност и това трябва да им е ясно!

#69 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:13 PM

Не съм казала, че нямаме кучета, а че нямаме бездомни кучета по улиците. Срещат се единици и те са обезпаразитени, кастрирани и маркирани. Работя в медия и съм наясно с мащаба на проблема в София, но уверявам ви тук не е така!

#70 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:17 PM

eli_zname кажете Вие ще кастрирате ли кучето?! не говорете за другите гледайте си вашето.
Ще ни държите ли в течение за всичко което става с малката?
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   eli_zname Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:23 PM

Разбира се ,че ще го кастрираме и ще ви изпратя снимки на малката, но не разчитайте на голяма активност от във форума, тъй като съм много ангажирана на работа, майка съм на две деца, заради които и направих темата тук. Може би синът ми ще бъде по-активен.

#72 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:28 PM

Цитат

Не съм казала, че нямаме кучета, а че нямаме бездомни кучета по улиците. Срещат се единици и те са обезпаразитени, кастрирани и маркирани. Работя в медия и съм наясно с мащаба на проблема в София, но уверявам ви тук не е така!

Ами не е точно така:
http://www.forum-bg....ews.php?nid=636

#73 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2008 - 01:38 PM

Добре де,защо се заяждате сега с жената??? :o
Бездомните кучета не са нейна грижа...да ги преброява и да дава отчет.
Взела е момиченцето,казала е,че ще го кастрира...всичко е наред :blink:.

#74 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 September 2008 - 01:52 PM

Дури, ти си направила най-доброто, което е можело да се стори в ситуацията. Лошото е, че докато се помага на тези размножители да пласират стоката си, то те няма да се спрат. Затова и аз лично съм против обяви на животни, развъдени с умисъл да се публикуват в сайтове за бездомни. Да, жал ми е за животинките, които не са виновни, но помагайки на стопаните, не помагаме нито на майките, нито на следващите поколения. И аз съм помагала на такива и трябва да ти кажа, че по-нахални хора от тях няма. Идеалният вариант е орган, който да ги санкционира. След като няма документ за родословие - под ножа. Допълнително породно-подобни не са нужни никому. Иначе ти спокойно можеш да се абонираш към тези хора и всяко лято да обираш реколтата им. Хубавото в случаите е, че кученцата са красиви и "породисти", та се вземат бързо. А ако следващото кучило не е такова....

Извинявам се, че разводних темата. Просто мен наистина ме боли виждайки колко бързо някои намират дом, докато други киснат по мизерни приюти, хотели, вързани нейде на изчакване и никой не може да ме убеди с довода "не може да казвате на хората какво куче да вземат". Ако няма масово животни като тези от тази тема, хората или няма да вземат или ще вземат обикновено. За мен това е проста логика.

Здраве и дълъг живот на кученцата и новите им стопани.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2008 - 02:02 PM

Eто това му мразя на тоя форум - че това, за което се говори в една тема се ИЗМЕСТВА, защото някой си се заяжда заради простотии!!! :- Какво ви става. Първо се дразните на жената, че вместо да осинови болонка иска да осинови дакел! Отново ще се повторя - всеки сам избира какво куче да вземе, било то породисто или безпородно, било то дакел или болонка, било то мелез в квартал "Лозиниц" или мелез в "Младост"! Не сте вие тези, които ще опреквате, не сте и тези, които ще казвате! Ако жената се е поинтересувала от болонки, но се е влюбила в дакелче, какво значение има нали една душица ще си има дом? После спорите къде колко бездомни кучета има - от значение ли е това, важното е, че ги има! И за сега защо майката не е кастрирана, пък дали ще кастрират малките, пък дали няма да се пуска тема за внуците - аз се надявам, че собствениците ще държат Дури в течение и няма да пъстъпят безотговорно!
Темата е за двете дакелчета, които до вчера си нямаха дом, а сега едното вече е осигурено! Дудняте и на Дури, която с доброто си сърце им търси и намира дом! Е кажете бе, хора, има ли смисъл всичко това?
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   arsovaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 02:18 PM

Е как пък жената не я "грабна" някое миловидно бездомниче, на което едва ли някога ще се намерят осиновители, а мигновено се задейства като видя дакелчето, което не е раснало на улицата? ЕТО ЗАТОВА СТАВА ВЪПРОС!!!!!!!!!!!

#77 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 02:20 PM

Абе той и тати каза че ще ми вземе колело....нали се сещате. ;D

Сега, никой не може да каже с абсолютна точност какво ще се случи с тези кученца след година, дори и самите осиновители. Тук имаше достатъчно примери за това, за съжаление не всичките хубави. Осмелявам се да дам един съвет, подчертавам само съвет, на базата на наблюдения отстрани, наблюдения без емоции и еуфория. Бездомниците, ОСОБЕНО когато са породисти или поне породисти над 50 % и има повече кандидати за осиновяване да се дават по възможност в същото населено място. Така ще може да се осъществява макар и бегъл контрол и наблюдение. Да не говорим за възможността животното да се върне, тогава това е 100 %-во предимство. Разбира се, ако няма желаещи осиновители или има само неподходящи това не може да се спази, но поне да се опита първо в населеното място на предлагащия го.  

#78 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2008 - 02:24 PM

Това е въпрос на гледна точка. Всеки си представя по различен начин най-добрия приятел на човека. Мен няма как да ме накараш да си взема птичар, просто защото си харесала нюфаундленд! В никакъв случай не си и помисляй да я съдиш заради избора й!
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 02:34 PM

Цитат

В никакъв случай не си и помисляй да я съдиш заради избора й!

Нито пък ти нас за писанията ни! :huh:

Пак повтарям, надявам се за последен път. Не ме интересува кой какво куче харесва, но да се прави на широко скроен:
"Не мога да ви разбера - защо всички кучета трбва да са породисти!? Предишното ни кученце беше мелезче - от улицата и беше страхотно другарче. Тези кучета са по-добри приятели и от най-породистите! Защо всички държите на кастрацията? Има хора, които предпочитат не породисти, но красиви и умни кученца." и да върши на практика съвсем друго, много моля! :o

#80 Потребителят е офлайн   arsovaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 02:37 PM

А бе момиче, никой не я съди за избора й, защото изборът й е изключително безпринципен! Въпросът е точно в това!

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни