Хали & Бери & Мария & Маги- 50 дневни дакелки търсят любящи стопани (Осиновени)
Публикувано: 12 September 2008 - 12:36 PM
Все пак тези кученца можеха да бъда и продадени нали?!
На мен откровено казано ми е болно наистина защото кутретата се пожелаха от толкова хора като "топъл хляб" за разлика от някои други бездомници само защото за дакели и то на 50 дни,и то обезпаразитени и ваксинирани,и то без пари ... мечта,а?!
Можете само да се надявате майката на кутретата да бъде кастрирана,а по натам и бебетата,а сега просто се зарадвайте,че те имат хубав дом,трудно ли е кажете?
Дури мила,не се тормози.Ти си направила и правиш всичко по силите си за тези мъници и не само за тях.Възхищавам ти се наистина :blink: ;) ;)

Публикувано: 12 September 2008 - 12:40 PM
Сам се предложи, а аз прегърнах идеята защото исках, надявах се там да му кажеш някои неща и ти.
Едно съм аз, съвсем друго си ти.
Оня се ската.
..
Настоявах да убеди стопанката на Топчо да кастрира женската си.
Жената била категорично против.Кошмар някакъв.Затворен адов кръг.
Не зная какво би казала директорката стопанка на тези кучета, но не мога да й открадна кучетата родители и да ги отнеса на кастрация.
Ако се спазваха същестуващите закони - ако хората преди да вземат куче се информираха и прочее може би там е светлината в този мрачен тунел.
За мен това е някакъв кошмар.
И избора е дали да намеря дом, поне да опитам или да отмина.
Никой не може да ме убеди, че съм сгрешила в този си мотив.
А сега докато пиша това не ми излиза от главата мисълта дали ще съумея да измъкна и ХАЛИ от там..
**
http://www.youtube.c...h?v=7X25GHjkFuY
Публикувано: 12 September 2008 - 12:47 PM
Цитат
За съжаление нищо. Съмненията ми относно новите стопани са породени от това, че понякога е достатъчно един човек да каже: бе ти луд ли си да дадеш толкова пари за кастрация, и то на дакел и нещата се променят. Още повече в провинцията /не ми се сърдете, но такива са наблюденията ми/, където всички ....подобни адски се търсят.
Дури, мила, просто ти обръщам внимание, защото виждам /не само от тази тема/ че си искрен човек и приемаш всичко за чиста монета: не всички са като теб, дори и да изглеждат такива. Между другото както ми се струва това за теб и чичо Мони го е разбрал ... :angry:
Публикувано: 12 September 2008 - 01:02 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 01:07 PM
Какво ще кажете за варианта като станат на 6 месеца дакелките да изпратя пощенски запис с парична стойност =кастрация на женско куче?
Ако освободя от финансовата стойност стопаните относно кастрацията шансовете увеличават ли се?
Публикувано: 12 September 2008 - 01:23 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 01:28 PM
Цитат
Ами не е точно така:
http://www.forum-bg....ews.php?nid=636
Публикувано: 12 September 2008 - 01:38 PM
Бездомните кучета не са нейна грижа...да ги преброява и да дава отчет.
Взела е момиченцето,казала е,че ще го кастрира...всичко е наред :blink:.
Публикувано: 12 September 2008 - 01:52 PM
Извинявам се, че разводних темата. Просто мен наистина ме боли виждайки колко бързо някои намират дом, докато други киснат по мизерни приюти, хотели, вързани нейде на изчакване и никой не може да ме убеди с довода "не може да казвате на хората какво куче да вземат". Ако няма масово животни като тези от тази тема, хората или няма да вземат или ще вземат обикновено. За мен това е проста логика.
Здраве и дълъг живот на кученцата и новите им стопани.

Публикувано: 12 September 2008 - 02:02 PM
Темата е за двете дакелчета, които до вчера си нямаха дом, а сега едното вече е осигурено! Дудняте и на Дури, която с доброто си сърце им търси и намира дом! Е кажете бе, хора, има ли смисъл всичко това?
Публикувано: 12 September 2008 - 02:20 PM
Сега, никой не може да каже с абсолютна точност какво ще се случи с тези кученца след година, дори и самите осиновители. Тук имаше достатъчно примери за това, за съжаление не всичките хубави. Осмелявам се да дам един съвет, подчертавам само съвет, на базата на наблюдения отстрани, наблюдения без емоции и еуфория. Бездомниците, ОСОБЕНО когато са породисти или поне породисти над 50 % и има повече кандидати за осиновяване да се дават по възможност в същото населено място. Така ще може да се осъществява макар и бегъл контрол и наблюдение. Да не говорим за възможността животното да се върне, тогава това е 100 %-во предимство. Разбира се, ако няма желаещи осиновители или има само неподходящи това не може да се спази, но поне да се опита първо в населеното място на предлагащия го.
Публикувано: 12 September 2008 - 02:24 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 02:34 PM
Цитат
Нито пък ти нас за писанията ни! :huh:
Пак повтарям, надявам се за последен път. Не ме интересува кой какво куче харесва, но да се прави на широко скроен:
"Не мога да ви разбера - защо всички кучета трбва да са породисти!? Предишното ни кученце беше мелезче - от улицата и беше страхотно другарче. Тези кучета са по-добри приятели и от най-породистите! Защо всички държите на кастрацията? Има хора, които предпочитат не породисти, но красиви и умни кученца." и да върши на практика съвсем друго, много моля! :o