Хали & Бери & Мария & Маги- 50 дневни дакелки търсят любящи стопани (Осиновени)
Публикувано: 12 September 2008 - 02:37 PM
Защо е безпринципен, защото не е избрала болонка, а дакел така ли?
Публикувано: 12 September 2008 - 02:41 PM
Не мога да разбера какъв е проблема, че хората искат куче, което да им харесва. Може би бездомните са им симпатични и им съчувстват, но това не значи, че ги харесват и искат да гледат такова животно? защо с поводението си се опитвате да изгоните новите посетители на сайта? Ако кажа че харесвам руси момчета, но утре ми хреса тъмносо и кажа че искам него това какво е, пак лицемерие ли? недейте така.. а и дакерите не са породисти, те приличат на дакели (както пишеше в една др тема), но няма доказателство, че са, няма документ. така че и те са си безпородни като другите, само че по красиви в очите на новите собственици!
с мир

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 12 September 2008 - 02:43 PM
Цитат
Не мога да разбера какъв е проблема, че хората искат куче, което да им харесва. Може би бездомните са им симпатични и им съчувстват, но това не значи, че ги харесват и искат да гледат такова животно? защо с поводението си се опитвате да изгоните новите посетители на сайта? Ако кажа че харесвам руси момчета, но утре ми хреса тъмносо и кажа че искам него това какво е, пак лицемерие ли? недейте така.. а и дакерите не са породисти, те приличат на дакели (както пишеше в една др тема), но няма доказателство, че са, няма документ. така че и те са си безпородни като другите, само че по красиви в очите на новите собственици!
с мир
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
Публикувано: 12 September 2008 - 03:02 PM
Цитат
На няколко пъти отварям темата почвам някой гневен пост и я затварям.
Тези дакели НЕ СА ПОРОДА,защото нямат документи за произход и не са нищо по-различно от болонките от долната тема да речем ...
Ти самата каза си говорила,че когато кучето е без документи то не принадлежи на никоя порода и никой не може да твърди обратното без неговите документи.
ФАКТА обаче,че силната прилика на кутретата с дакел,50 дневната им възраст,обезпаразитяването и ваксините,и БЕЗ парите заинтересува доста хора.
Ако бобонките от долната тема за които жената се интересуваше преди това изглеждаха по този начин,познайте какъв обрат щеше да настъпи?!?!?!

А дакелчето да речем така

Радвам се,че те получиха шанс за един по-добър живот и,че са задомени.
Можем само да се надяваме пак повтарям от тук натам нещата да потръгнат.
Единственото което смятам обаче е,че Дури наистина много страрателно и с вложени много емоции и чувства избираше стопани,но трябваше според мен да изчака мъничко,а не да ги метне на първите кандидати и то от други градове.
Само една обява в сайтовете за тези прекрасни същества щеше за един ден да й запали телефона в това съм сигурна.Смятам,че най-малкото което трябваше да стане е тези бебета да останат в София където още при даването им да се види мястото където ще живеят и с предварителна уговорка,че Дури ще може да ги вижда.
Дури мила,нека това не звучи като упрек към теб.Аз знам,че искаш най-доброто.Вярвам ти.Но както ти казаха и по-горе не бъди толкова наивна хора всякакви,недей да разчиташ само на една надежда и едно обещание от хора които чуваш са първи път.Уф,сложно е ...
Нека и този пост да не подразни госпожата бъдещ собственик на дакелчето,това е просто един вид застраховка,нещо нормално ... доза съмнение никога не е излишна в такива случаи.

Публикувано: 12 September 2008 - 03:09 PM
Дури е толкова всеотдайна в това, което прави...толкова искрен и безкористен човек, а тук някъде имаше даже и нападка срещу нея :huh:
Не можем ли просто всички да се радваме заедно с нея, за поредното и успешно задомяване?
**БИЖУ** , права си! Така е! Но знаеш отлично, че дори и да останат в София, ако стопаните са идиоти, след година нищо няма да може да се направи- нито да им се отнемат момичетата нито да се кастрират!
Публикувано: 12 September 2008 - 03:24 PM
Цитат
Лицемерие е ако казваш че харесваш блондини, а в същото време целуваш брюнети. Сега мисля че стана по- ясно.
За хората които са в този форум от години е АБСОЛЮТНО ясно че радостното настроение не е краят на историята на едно осиновено куче. Веднага се сещам за Нед, чиито стопанин изобщо не влиза тук и снимките се публикуват само по молба на Дури от негови съседи. Дали ще бъде кастриран, един господ знае! На снимките изглежда добре, но е във Варна...
Всички тук пишем за да ПОМОГНЕМ на кученцата и на Дури, а не на кандидат-осиновителката. Вече сме отминали фазата когато веднага пляскахме с ръце и айдеееее, темата приключи. Може би вие двете не сте следили внимателно колко кученца бяха върнати и осиновителите пътуваха до ненам къде си, защото кученцето трябваше да прилича на лабрадор обаче вдигна ушичките, например. Ако вие желаете да се опиянявате че кученцата са осиновени, правете го на воля, но не пречете на тези които имат по- трезво отношение да споделят мнение. И всъщност след като Аctivate се намеси и си позволи да нарежда какво да казваме и какво не, темата придоби адски грубо звучене! :angry:
Публикувано: 12 September 2008 - 03:27 PM
Мисля че точно теб цитирах, като писах че само приличат на дадена порода, но няма доказателство.
Но какво лошо има, че са взели именно кучето, което им е харесало?
Съседите над нас като видяха фабела, и те си взех куче от улицата- похвалих ги и им се възхитих ( защото аз май не бих го направила, виновна съм ). След няколко дена го изхвърлиха и то ви сума ти време пред вратата им, докато не изчедна някъде. По- добре ли е да стане така, отколкото да вземат това, което най много им е харесало, и да го гледат с много любов? Наистина, това, че едно куче е по красиво от друго не го прави по достойно за любов и добър живот. но все пак, никой нищо лошо не е направил, че да има такива упреци и към Дури, и към ели, и тн..

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 12 September 2008 - 03:32 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 03:38 PM
Това обаче което виждам, че само малко хора забелязват е, че да, както се спомена ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ЖИВОТНОТО КОЕТО ГО ГРАБВА, но човека даващ животното за осиновяване трябва да е нащрек от всеки пост и всяко мнение.
Така, че такъв обрат в мнение, не е лицемерие, а по скоро странно, както и трябва да е едно наум в главата на този който търси дом.
Както според мен темата на Doglike, за това, че иска животно, но не е ясно колко пари ще се отделят и т.н., трябва да е нещо което да се вземе в предвид.
Така, че тук не се говори толкова за лицемерие, колкото за търсене на отговорни стопани, така, че всичко трябва да се вземе под внимание.
Аз не познавам Дури и се възхищавам, на това което прави, но и моето мнение е, че не трябва да даде кученцата веднага, а да направи по сериозна селекция.
Моля кандидат осиновителите, да не се обиждат.
Публикувано: 12 September 2008 - 03:44 PM
Цитат
Честно казано след като ти прочетох постовете изобщо не ме интересува дали си възмутена или не, но да раздаваш забрани като тази:В никакъв случай не си и помисляй да я съдиш заради избора й! когато във форума се обсъждат от много по- съществени неща..... :angry:
Провокираш ме за последен път, не смятам да те чета след като не каза нищо съществено, а и явно нямаш особени наблюдения върху точно този форум.
На всички останали се извинявам за спама.
Публикувано: 12 September 2008 - 04:07 PM
Сигурна съм, че ако можехме, щяхме да спасим всички бездомни. Ама като не можем, нека се зарадваме поне за тези, на които някой помага.
Дури е задомила вече доста муцуни, следила ги е след това /даже в случая с Нед доста изтормози новия стопанин да пуска инфо ;D/, така че нека оставим да я съдят само тези, които са безгрешни.... нека те да хвърлят камък върху нея.
Публикувано: 12 September 2008 - 04:12 PM
Обезателно трябва да ви се похваля,защото аз съм новия собственик на Бери (Джини) . Кучето е просто изомително.Толкова е мило,любопитно,любвеобвилно и най-вече игриво.Още когато взех кучето(баща ми го докара от София) то ме погледна с миличкия си поглед и аз се влюбих в него.На живо е още по красиво,отколкото на снимките.Когато пристигнахме у дома той веднага обиколи апартамента и почна да върти опашле.Бях му купил гранулки и кучешки лакомства.Хапна малко пийна водица и веднага,започна да си играе.След малко майка ми се прибра от работа и реакция и,когато видя Джини беше "Ау какво красавица" . Джини беше изморена от играта която падна с мене и сестра ми,и си легна заедно с майка ми на дивана.След малко заспа.Нямам думи направо...Всички обичаме това куче!
ИСКАМ СЪРДЕЧНО ДА БЛАГОДАРЯ НА ДУРИ,ЗАЩОТО БЕЗ НЕЯ ДЖИНИ НЯМАШЕ СЕГА ДА Е ПРИ НАС.ОТНОВО СЪРДЕЧНО ТИ БЛАГОДАРИМ ДУРИ!-АЗ И ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО.
малко по-късно ще кача снимки и видеота... :)
Публикувано: 12 September 2008 - 04:35 PM
За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което хората тук имат да се преследват и одумват един други и да развалят един другиму работата...
Проф. Константин Иречек, 1881г.
Публикувано: 12 September 2008 - 04:37 PM
За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което хората тук имат да се преследват и одумват един други и да развалят един другиму работата...
Проф. Константин Иречек, 1881г.
Публикувано: 12 September 2008 - 05:21 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 05:28 PM