Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#9263 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 October 2009 - 01:24 PM

А от къде в БГ. може да се купи куче с порода -пинчер?
т.е- има ли развъдник,за да не ходят хората по зоомагазини?(май-не)

#9264 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 21 October 2009 - 01:54 PM

Здравейте,ще се намеся в спора,който се породи м/у ivan-z и Galka43,първо искам да спомена,че аз моя "мини пинчер" също го взех от зоо магазин,защото не знаех къде в Бг има развъдник за такива кучета,а и исках точно такава мишка (хибрид ae_085.gif ),а не оригиналната порода,които ми се виждат доста големки (нищо против кучетата,красиви са,но не са мой тип)!Та взех си аз Моли на 13 септември и се започнаха проблемите,от които и до днес не мога да се отърва - гъбички,глисти,тения и т.н. (м/у другото още имаме тения,а вече давам 3 пъти лекарство през 2 седмици eg_033.gif ) - затова внимавайте от къде си взимате домашен любимец!!! Другото,което ще споделя е,че през далечната 1996 г. баща ми донесе първото ми куче от Русия - боксерка,с паспорт,с родословно дърво,в което се споменаваха всички награди,които са печелили родителите й!Беше страшно красиво куче,в нашия град нямаше като нея и получих доста предложения за завождане,но така и не се съгласих.Но до тук с хубавата част - когато я получих беше на 2 месеца и от тогава като се тръгна по доктори,та чак да края на живота й,който беше едва 10 години.Много често боледуваше от същите неща,които сега мъчат и непородистото ми куче,с изключение на глисти и тения - никога не изкара и една гадина,накрая се разболя от пиометра,оперирахме я,но си отиде след 8 месеца dh_188.gif !Мисълта ми беше,че всяко куче си е индивидуално,и без значение дали е породисто,или не,може да е много болнаво,или обратното!
Стана много дълго и се надявам да не съм оттегчила,или обидила някого.
User's Signature

Качена снимка

#9265 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 03:47 PM

durka- Регистрирани Развъдници за породата няма , (поне доколкото знам аз ) А и Както silas_83- каза реално породата не е това което се продава тук под това име . Вариантите при това положение са два . 1 да си го купите от частно лице 9домашни условия ) и да видите и двамата родители зада не бъдете излъгани и 2. Има регистриран клуб и развъдник на породата Руски Той териер , която се доближава максимално до това което тук се смята за ( мини пинчер ) там гаранцията е 100 процента и за здраве и за произход , има и Истински РОДОСЛОВИЯ . п.п координати на клуба и развъдника ........РУСКИ ТОЙ
Председател : Ирина Веселова : 0884 464425
Отг. по развъдна дейност : Ангел Керенчев : 0884 464426
Email : rusdog@abv.bg

User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#9266 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 03:50 PM

Руски Той териер - ae_085.gif прекрасни са (меко казано даже smile.gif ).

#9267 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 October 2009 - 04:11 PM

Да ви кажа, направо ми омръзна вече.
http://forum.dog.bg/-t3344.html
http://www.stoppuppymills.org/
Ако обичате животните, моля не подкрепяйте продажба в зоомагазини. Сигурно не навсякъде е така, но заради това, че го има, заради това че сме в този форум заради животните не бива да го правим.
ivan-z, с добра дума и обяснения всичко се постига. Хората просто не знаят, и аз не знаех. По случайност не си взех кученце от зоомагазин, че ми казаха 2 суми за два дена и майката на кученцето беше цялата с кожна инфекция. Кученцето беше на 2 месеца и не беше ваксинирано. Не им се дават пари на идиотите, искат само да печелят. А като видях и едни линкове от Бушката ud_009.gif - за зоомагазин вече няма да помисля и никога няма да препоръчам такъв. А за породите, те са години труд, за да се създаде здраво куче с някаква цел. Не ги подценявайте! Затова също ме е яд, че като идеш в зоомагазин не ти казват имаме кученце, което прилича на пинчер, а те питат:"Ти какво искаш?" и едно и също кученце е и мини-пинчер и чихуахуа в зависимост от твоето желание. И ако ние си купуваме кучета от развъдници, най-вероятно техните цени с времето ще намалеят, защото ще почнат да се връщат началните инвестиции, но това е друга тема, а дори да не е така, някои от цените в зоомагазините и интернет са близки до тези в развъдниците. Просто в България няма информация от една страна, и всеки може безнаказано да те лъже от друга.
User's Signature

Качена снимка

#9268 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 04:47 PM

Цитат(durka @ Oct 21 2009, 04:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Руски Той териер - ae_085.gif прекрасни са (меко казано даже smile.gif ).

Руския Той териер е просто божествен.Като порцеланово е това кученце но не всеки може да си го позволи затова замества с хибридни пинчери.Аз също съм на мнение да не си копувате кученце от зоо магазин,не защото не знаете колко ще порасне или кои са родителите му а защото в магазините има различни живони а кученцата са малки и барзо се заразяват едно от друго,но пък там имате някякв гаранция че ако нещо се случ ще имате някакъв шанс да ви върнат някакви пари или да ви дадът друго евентуално.Иамх злочестието да си купя преди почти две години мини пинчер от магазин и кучинцето се оказа болно и умря след 3 дни и понеже нямаха дрго пинчи ми дадоха едно пекинезче което е много мило, красиво и послушно но не е пинчер и затова решихме да си вземем и пинчер. Този път си го купех от човек който го гледаше в домашни условия видях бащата и майката знам доло горе колко ще порасне но това не ни спаси от пароверозата която разви след 5 дни и от която благодарение на вета сме живи,в последствие се разболя и от гъбички от които още се лекуваме но вече сме много по добре.Истината е че нямя никакъв контрол в/у мнимите рзвдчици които гледат кученцата само за разплд и печалба. Извинявам се предварително пред лицензираните развъдници упрекът ми е към тези които продават кученца на килограм само срещу човешката слабост.Извода си направете сами .Обяви много и разни.Прочетете вижте и си вземете.

#9269 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 05:37 PM

И още нещо:
казвате -в домашни условия.И каква е гаранцията,че именно това са родителите които показват търговците.И до колко те са клинично здрави (това само времето ще го покаже).А когато човек си вземе куче,колкото и от каквото и да боледува на него му остава само да се надява това да е последното му заболяване.А въпросът с ваксините пък е отделна тема.

#9270 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 October 2009 - 08:22 AM

Ей, страшна работа! Всеки път като стане дума за тези породи и следва гробно мълчание дълго време. Ами айде да си направим една тема "Ахкащи собственички на пинчероподобни" и да си пишем там. Ама какво ви става? Аз изобщо не се обиждам, че кучето ми няма порода. Даже като ме питат по улиците дали е мини пинчер (имат предвид нещо до 1,500 кг.) им отговарям, че Бъдко е някаква смесица, но не знам от какво и че мини-пинчерите изобщо не изглеждат така. Е и какво от това? Отгоре на всичко се оказа, че всички, развъждащи чихуахуа в момента са продавали кученца като нашите за мини-пинчери, а те поне би трябвало да знаят, че не са. Така че няма за какво да се сърдят, ами по-добре да споделят опит и да дават съвети за отглеждането.
Хубав ден и пращайте снимки............Много снимки!
User's Signature

Качена снимка

#9271 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 23 October 2009 - 10:09 AM

Аз също не съм се срамувала че Арчи не е истински мини пинчер,и аз като теб казвам че мини пинчера далеч не е това което си мислят ама те ме гледат като натровени от гъби и едва ли не че нещо се бъркам...щом е дребно кучето(пинчера) значи е мини пинчер....преди се пених да им обяснявам ама вари го,печи го- все тиква...

"Отгоре на всичко се оказа, че всички, развъждащи чихуахуа в момента са продавали кученца като нашите за мини-пинчери...." ...... Не знам дали всички,но "нашия приятел" ivan-z със сигурност,пък било то и преди...това е най-дразнещото,че той на всички ни се пени,че "твойто куче такова,твойто онакова",а всъщност и той е развъждал и продавал такива....или сигурно като са идвали купувачи на всички им е обяснявал-"това куче което ви продавам няма нищо общо с истинската порода и със стандарта,в България няма легитимен развъдник за тази порода ама аз съм развъдчик на тази измислена (смесена от какво ли не) порода-АЙДЕ МОЛЯ ТИ СЕ ....

Преди време бях ти задала един въпрос ( ivan-z ) така и не ми отговори...майката на малките Бончовчета каква порода е ??? Това е въпрос и към всички останали,някой ако е чел въпросния пост нека и той ми отговори...
User's Signature

Качена снимка

#9272 Потребителят е офлайн   m1r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 October 2009 - 10:38 AM

Цитат(Buddy28 @ Oct 23 2009, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ей, страшна работа! Всеки път като стане дума за тези породи и следва гробно мълчание дълго време. Ами айде да си направим една тема "Ахкащи собственички на пинчероподобни" и да си пишем там. Ама какво ви става? Аз изобщо не се обиждам, че кучето ми няма порода. Даже като ме питат по улиците дали е мини пинчер (имат предвид нещо до 1,500 кг.) им отговарям, че Бъдко е някаква смесица, но не знам от какво и че мини-пинчерите изобщо не изглеждат така. Е и какво от това? Отгоре на всичко се оказа, че всички, развъждащи чихуахуа в момента са продавали кученца като нашите за мини-пинчери, а те поне би трябвало да знаят, че не са. Така че няма за какво да се сърдят, ами по-добре да споделят опит и да дават съвети за отглеждането.
Хубав ден и пращайте снимки............Много снимки!

Ето една снимка от Съни! smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#9273 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 10:49 AM

Мила ми - chocolate80 - вижда се , че не ме понасяш това е ясно , но да съм излъгал некъде ? Или да съм си обявявал бебетата за прдажба тук ? (както правят други да речем една ГАЛЯ продавайки кучета заМИНИ ПИНЧЕР от нейния меко казано КОФЕРМАН zz_020.gif ) Извинявай но няма как да знаеш какво казвам на хората вземащи си от мен кученца , така че не се мъчи да ГАДАЕШ ea_103.gif нА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ съм обяснил , да не говорим че повечето са си наясно с тези неща . Друго нещо което държа да отбележа че мое кученце до сега не се е случило да мини 3 кг ae_085.gif НЕЩО КОЕТО ГЛЕДАМ ТУК РЕДОВНО СЕ СЛУЧВА . Моите кученца са с баща РУСКИ ТОЙ ТЕРИЕР , да и нямат порода . Това ли искаш да чуеш ? Но винаги мога да дам ГАРАНЦИЯ за очаквано тегло и здраве ae_085.gif . Когато ти се случи да ПРОИЗВЕДЕШ кученца като тези които продавам аз МОЖЕ ПАК ДА ПОГОВОРИМ И ДА СЕ ЗАЯЖДАШ . Ако смяташ че по добрия вариант е да си го купиш от Зоомагазина ОК отиваш и си вземаш , НО ПОСЛЕ КАТО СТАНЕ 5 КГ и е нещо по различно от очакванията ти не ми казвай че НЯМА ДА ТИ ПУКА . (това е за пред хората ) п.п, Относно майката на кученцата КАЧВАМ нейни снимки , може да дойдеш и да я видиш , също ще кача и снимки на бебета родени при мен . Нека се види дали са на нивото на ЗООМАГАЗИНИТЕ .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#9274 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 10:53 AM

СНИМКИ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#9275 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 10:55 AM

СНИМКИ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#9276 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 10:57 AM

Не те разбрах ivan-z.
Майката и бащата с родословие ли са?

#9277 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 10:58 AM

СНИМКИ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#9278 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 11:00 AM

СНИМКИ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#9279 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 11:07 AM

Само да отбележа че , въпросните снимки са на кученца родили се при мен в последните 4 години НЕ СЕ ПРОДАВАТ ea_103.gif Ако някой от тук пишещите е вложил толкова труд и безсънни нощи колкото аз , и други колеги (които няма да споменавам ЗАДА НЕ НАПАДНЕТЕ И ТЯХ) . Само зада може някой като вас след това е да е доволен а не да го е срам да си изведе кучето нека ми пише може и на лични . п.п. Понеже знам как някои ще обобщят колко съм забогатял ab_041.gif ПОЖАЛАВАМ НА ВСЕКИ ДА ОПИТА И ДА ЗАБОГАТАЕ . (за съжаление както всичко в БГ печелят само прекупвачите и мошенниците )
User's Signature

#9280 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 October 2009 - 11:10 AM

Цитат
Не те разбрах ivan-z.
Майката и бащата с родословие ли са?
Цитат

#9281 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 11:21 AM

КУЧЕНЦАТА СА БЕЗ РОДОСЛОВИЯ .
User's Signature

#9282 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 11:23 AM

ivan-z, няма спср,че са хубави кученцата ти и са големи сладури! Те всички като са малки са много сладки.
На снимките Бъди и Арчи като бебета са същите.Все сладурчета.
Аз винаги съм искала да имам късокосместо, кафяво, мини кученце.Без значение породата мини пинчерче, чихуа или той териер!
Преди година видях обява на частно лице, че продава мини пинчерчета кафяви и веднага отидох да ги видя. Господина ме убеждаваше,че ще станат не повече от 2,5кг.-3кг. само като видях какви лапички и каква глава имат ми стана ясно ,че ще станат доста големи. Отказах се ,но наш приятел от София си взе едното мъжко кафяво. Сега е на година и 8месеца и каза ,че е повече от 5 кг. Господина с най голямото си нахалсво ни показа две майки и каза ,че по дребната е майка на кучилото. Наистина не разбирам кой знае колко ,но то си личеше ,че тази женска не е раждала скоро Затова винаги има и ще има измами с цел .....................Всеки си хвали стоката щом е за продан!
И ТАКА ВЗЕХ СИ ПАК КАФЯВО, ПАК КЪСОКОСМЕСТО И ЗА СЕГА Е МИНИ НА 6 МЕСЕЦА Е 1900кг.
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема