Мини Пинчер
Публикувано: 23 August 2010 - 04:02 PM
Galka43, в 23 August 2010 - 02:24 PM, написа:
Сиси има нещо далечно от чихуа и нещо от пинчер и не знам още какво ,но е една сладка принцеса и 7кила да беше станала пак ще си я обичкам........
Така е!Права си!Няма значение колко тежат, важното е, че са си нашите принцеси и си ги обичаме!А според описанията на Galia69 моята принцеса вече е мома:))Майка ми е много ентусиазирана и иска да става още от сега баба и от както Лайла стана на 3мес и заприлича на куче не на мишка, постоянно й търси партньори! Аз съм много против това!Още е малка а и още при първото разгонване да я оплодим ??
Публикувано: 23 August 2010 - 04:04 PM
(archy), в 23 August 2010 - 02:35 PM, написа:

Много е фотогеничен! Как му правиш все такива хубави снимки
А Имаги е чистокръвен пинчер така ли?
Публикувано: 24 August 2010 - 10:06 AM
maksy, в 18 August 2010 - 03:32 PM, написа:
Здравейте, Бруно изпитва панически страх от водата ,ужас от морето, на улицата да види малко петно с вода винаги го прескача..Като го къпя настъпва истинска паника , милия се опитва по всякакъв начин да избяга и скрие.
Публикувано: 24 August 2010 - 10:14 AM
(archy), в 23 August 2010 - 05:14 PM, написа:
Ами аз като гледам снимките на всички мъници само Имаги и Кимон са истински пинчери , направо са страхотни.
Публикувано: 24 August 2010 - 11:03 AM
lilinceto6, в 24 August 2010 - 03:07 AM, написа:
Сиси има нещо далечно от чихуа и нещо от пинчер и не знам още какво ,но е една сладка принцеса и 7кила да беше станала пак ще си я обичкам........
Така е!Права си!Няма значение колко тежат, важното е, че са си нашите принцеси и си ги обичаме!А според описанията на Galia69 моята принцеса вече е мома:))Майка ми е много ентусиазирана и иска да става още от сега баба и от както Лайла стана на 3мес и заприлича на куче не на мишка, постоянно й търси партньори! Аз съм много против това!Още е малка а и още при първото разгонване да я оплодим ??
Не съм компитентна ,но мисля след 1,5год може да ражда кученцето Че моята Сиси е на 1,4 г и е още бебе и въобще не си я представям да е мама Но Вие си знаете най добре но съм 10000% убедена ,че това може да е след второ разгонване. Ако наистина я обичате ........оставете я да си стане тинейжерка и да порасне........Вие все още бебе грледате у дома , а искате да ражда..........НЕ БИВА СПРОЕД МЕН......ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ,,ТО Е ЗА ДОБРОТО НА КУЧЕНЦЕТО ВИ!!!!
моля да ме извините ,ако съм Ви обидила,но това е моето мнение
Публикувано: 24 August 2010 - 07:39 PM
Най добре е кучето да си порасне и тогава да се запложда според мен така все едно детенце да накараш да роди то не е пораснало достатъчно за да става майка а и не се знае дали при раждането няма да има усложнения .Аз като се сетя Сарка как се мъчи цяла нощ да роди и още няколко часа лекаря се мъчи да извади бебето което се беше заклещило а накрая я оперираха и не се знаеше колко бебета ще са живи и как ще е Сарка след операцията .Ако сега се налага да реша дали да имаме бебета категорично ще кажа Не няма да рискувам здравето и живота на любимото си куче заради едни бебета освен това не се знае и дали ще се намерят стопани на всички .
Целувки на всички сладури и най вече на Сиси .
Публикувано: 25 August 2010 - 10:40 AM
Публикувано: 25 August 2010 - 11:19 AM
fluxie, в 25 August 2010 - 10:45 AM, написа:
Здравейте,
Нападението от по-големи кучета е сериозен проблем за нашите пинчове.Не знам как стана, но Лайла мълчи като види по голямо куче.Като беше на 4мес си играеше по-точно лаеше по една родвайлерка - наборка, но не и на размери, а тя милата въобще не й обръщаше внимание и дали от там се научи ,че дори и да си лае по по- големшките кучове няма да я забележат или от моето постоянно "мълчи" и "тихо", но нямаме този проблем. Или просто и външно не сме пинчер и нрава ни не е пинчовски:)))Не знам как се държат вашите , но ние скачаме, радваме и целуваме всичко наред, а за мъжете да не говорим.В редките случаи когато лае по някого е или жена или циганин, никога по мъж:)) иначе лае и по мен,когато хапвам нещо и не го споделям с нея - вярно си е това "храни куче да те лае")))
Публикувано: 25 August 2010 - 11:32 AM
Galka43, в 24 August 2010 - 11:08 AM, написа:
Не съм компитентна ,но мисля след 1,5год може да ражда кученцето Че моята Сиси е на 1,4 г и е още бебе и въобще не си я представям да е мама Но Вие си знаете най добре но съм 10000% убедена ,че това може да е след второ разгонване. Ако наистина я обичате ........оставете я да си стане тинейжерка и да порасне........Вие все още бебе грледате у дома , а искате да ражда..........НЕ БИВА СПРОЕД МЕН......ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ,,ТО Е ЗА ДОБРОТО НА КУЧЕНЦЕТО ВИ!!!!
Не се притеснявай, не си ме обидила
Просто майка ми има голямо желание да става баба:)))Може би , защото аз все още не съм я ощастливила, а все някой трябва да го напрами и остава кучето:)))Но и за мен е трърде опасно, ато прочетох споделеното от Galia69 а нейната Сарка, напрово се замислям и за кастрация! Ще поговоря с вета, той ще каже кое е най-добре да се на направи, но в никакъв случай неискам да причиня болка на кучето си
Публикувано: 25 August 2010 - 03:05 PM
lilinceto6, в 25 August 2010 - 10:37 PM, написа:
Galka43, в 24 August 2010 - 11:08 AM, написа:
Не се притеснявай, не си ме обидила
Просто майка ми има голямо желание да става баба:)))Може би , защото аз все още не съм я ощастливила, а все някой трябва да го напрами и остава кучето:)))Но и за мен е трърде опасно, ато прочетох споделеното от Galia69 а нейната Сарка, напрово се замислям и за кастрация! Ще поговоря с вета, той ще каже кое е най-добре да се на направи, но в никакъв случай неискам да причиня болка на кучето си
То и аз имам голеееееми синове и доста отдавна трябваше да имам внучета, но се утешавам със Сиси......достатъчна ми е нейната голяма любов и всеотдайност ....и точно затова я кастрирах.......
Публикувано: 26 August 2010 - 09:57 AM
lilinceto6, в 25 August 2010 - 11:24 AM, написа:
fluxie, в 25 August 2010 - 10:45 AM, написа:
Здравейте,
Нападението от по-големи кучета е сериозен проблем за нашите пинчове.Не знам как стана, но Лайла мълчи като види по голямо куче.Като беше на 4мес си играеше по-точно лаеше по една родвайлерка - наборка, но не и на размери, а тя милата въобще не й обръщаше внимание и дали от там се научи ,че дори и да си лае по по- големшките кучове няма да я забележат или от моето постоянно "мълчи" и "тихо", но нямаме този проблем. Или просто и външно не сме пинчер и нрава ни не е пинчовски:)))Не знам как се държат вашите , но ние скачаме, радваме и целуваме всичко наред, а за мъжете да не говорим.В редките случаи когато лае по някого е или жена или циганин, никога по мъж:)) иначе лае и по мен,когато хапвам нещо и не го споделям с нея - вярно си е това "храни куче да те лае")))
Макси си играеше с едно хъски когато беше по малко на размер (2-3 месеца) . Той може да си играе с големи породи но когато са бебета ! Незнам какво му става но си играеше с това хъски за което ви казах до преди около 1 месец - гонеха се - водеха се взаимно за каишките....А сега когато ги пуснем "УЖ" да си играят айк (хъскито) като го подгони и Макси се обръща и се озлобява и започва да го хапе наистина много силно!Един път се уплаших защото Макси захапа Айк много близо до окото
Публикувано: 26 August 2010 - 11:10 AM
maksy, в 26 August 2010 - 10:02 AM, написа:
Надявам се не си сериозна в това изказване,защото лошо е човек да живее в заблуда.В целия пинчерски форум има само 2 истински мини пинчера,всички останали сме пинчероподобни,а истински чихуахуа да има тук е просто нелепо,при положение че се броят на пръсти истинските в техния форум.А по какво си личи не разбрах,то само като му погледнеш ушите и става ясно че има нещо не пинчерско.Не искам ти и останалите да ме разбирате криво,аз много харесвам твоето и всички останали кученца,но реалноста няма нищо общо с емоцията,а и не е хубаво да се подхранва тази заблуда,защото всеки който не е чак толкова наясно в детайли си мисли че неговото куче е истински мини пинчер и не можеш или много трудно можеш да го убедиш в противното и продължава въртенето в тоз омагьосан кръг.А и всички виждаме очевaдните разлики м/у нашите кученца и тези на Тренера.
А сега на въпроса при нас беше така-Арчи до като беше малък играеше с всички малки,големи не подбираше,но като "възмъжа",само към женските проявяваше търпение и към бебенца кученца,но по-дребнички,на всички останали така се кокошинеше и предизвикваше докато не го скотавчи едно куче,голям ужас беше,припадна от страх,не можеше да лае близо 2 дена,целия ден се криеше под масата.....от тогава ги ръмжи и се зъби,но от страх,а ако случайно го взема в мен(което е грешно) като се разминаваме с голямо куче така му се пени,чак въздух не може да си поеме от бяс.Абе много е сложно,повечето казват,че не трябва да се взима кучето на ръце(даже в темата за обучението ли го четох,не се сещам)но това ни е първичната реакция.
А за зимата какви съвети-обличаш го и излизате,Арчи нищо не го спира,ни сняг,ни вятър,нищооо.Сега това му е хубавото,че само по веднъж може да излиза,стиска си момчето без проблеми.
Публикувано: 26 August 2010 - 11:46 AM
Публикувано: 26 August 2010 - 01:17 PM
А относно кое куче каква порода е ............аз съм сигурна на хиляяяяяди проценти ,че моето е мешоно и не си знае породата. Но се моля да е здрава.Тук има само две истински пинчерчета, другите са като Сиси мешани.Но щом стопаните им си мислят ,че са мини пинчери .......значи е вярно
http://bg.wikipedia....%87%D0%B5%D1%80
Публикувано: 29 August 2010 - 11:27 AM

Вход

Горе
Цитиране +