Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 554
  • 555
  • 556
  • 557
  • 558
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11101 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2010 - 02:30 PM

И Арчи няма много общо с пинчерите... Миналата неделя се запозна с Имаги и изобщо не си приличат... По скорородителите са били подобие на чихуа. За мен няма значение, защото си го харесвам такъв. :smile: Ето иснимчица с малко Фотошоп. :ab_041:
Качена снимка

#11102 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 04:02 PM

Показване на мнениетоGalka43, в 23 August 2010 - 02:24 PM, написа:

lilinceto6 , изобщо нямат значение килограмите............на нашите любимци , защото са най-сладките!!
Сиси има нещо далечно от чихуа и нещо от пинчер и не знам още какво ,но е една сладка принцеса и 7кила да беше станала пак ще си я обичкам........

Така е!Права си!Няма значение колко тежат, важното е, че са си нашите принцеси и си ги обичаме!А според описанията на Galia69 моята принцеса вече е мома:))Майка ми е много ентусиазирана и иска да става още от сега баба и от както Лайла стана на 3мес и заприлича на куче не на мишка, постоянно й търси партньори! Аз съм много против това!Още е малка а и още при първото разгонване да я оплодим ??
User's Signature

Качена снимка

#11103 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 04:04 PM

Показване на мнението(archy), в 23 August 2010 - 02:35 PM, написа:

И Арчи няма много общо с пинчерите... Миналата неделя се запозна с Имаги и изобщо не си приличат... По скорородителите са били подобие на чихуа. За мен няма значение, защото си го харесвам такъв. :smile: Ето иснимчица с малко Фотошоп. :ab_041:
Качена снимка

Много е фотогеничен! Как му правиш все такива хубави снимки
А Имаги е чистокръвен пинчер така ли?
User's Signature

Качена снимка

#11104 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 08:09 PM

Мерси... :bm_008: Иначе Имаги и Кимон са чистокръвни пинчери, а стопанката им е trenertg . :smile:

#11105 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 10:06 AM

Показване на мнениетоmaksy, в 18 August 2010 - 03:32 PM, написа:

Имам и аз 1 въпрос - Вашите кученца страх ли ги е от водата ? МАкси го е страх . :dh_188:

Здравейте, Бруно изпитва панически страх от водата ,ужас от морето, на улицата да види малко петно с вода винаги го прескача..Като го къпя настъпва истинска паника , милия се опитва по всякакъв начин да избяга и скрие.

#11106 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 10:14 AM

Показване на мнението(archy), в 23 August 2010 - 05:14 PM, написа:

Мерси... :bm_008: Иначе Имаги и Кимон са чистокръвни пинчери, а стопанката им е trenertg . :smile:

Ами аз като гледам снимките на всички мъници само Имаги и Кимон са истински пинчери , направо са страхотни. :ba_025: Наще сладури са само подобие.

#11107 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 11:03 AM

Показване на мнениетоlilinceto6, в 24 August 2010 - 03:07 AM, написа:

lilinceto6 , изобщо нямат значение килограмите............на нашите любимци , защото са най-сладките!!
Сиси има нещо далечно от чихуа и нещо от пинчер и не знам още какво ,но е една сладка принцеса и 7кила да беше станала пак ще си я обичкам........

Така е!Права си!Няма значение колко тежат, важното е, че са си нашите принцеси и си ги обичаме!А според описанията на Galia69 моята принцеса вече е мома:))Майка ми е много ентусиазирана и иска да става още от сега баба и от както Лайла стана на 3мес и заприлича на куче не на мишка, постоянно й търси партньори! Аз съм много против това!Още е малка а и още при първото разгонване да я оплодим ??

Не съм компитентна ,но мисля след 1,5год може да ражда кученцето Че моята Сиси е на 1,4 г и е още бебе и въобще не си я представям да е мама Но Вие си знаете най добре но съм 10000% убедена ,че това може да е след второ разгонване. Ако наистина я обичате ........оставете я да си стане тинейжерка и да порасне........Вие все още бебе грледате у дома , а искате да ражда..........НЕ БИВА СПРОЕД МЕН......ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ,,ТО Е ЗА ДОБРОТО НА КУЧЕНЦЕТО ВИ!!!!
моля да ме извините ,ако съм Ви обидила,но това е моето мнение
User's Signature

Качена снимка

#11108 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 07:39 PM

Здравейте и моята Сарка няма много общо с мини пинчер тежи 5 кг но аз си я обичам такава нейните бебета обаче са много дребни вече са на 1 год и тежат по 1.5 до 2 кг .
Най добре е кучето да си порасне и тогава да се запложда според мен така все едно детенце да накараш да роди то не е пораснало достатъчно за да става майка а и не се знае дали при раждането няма да има усложнения .Аз като се сетя Сарка как се мъчи цяла нощ да роди и още няколко часа лекаря се мъчи да извади бебето което се беше заклещило а накрая я оперираха и не се знаеше колко бебета ще са живи и как ще е Сарка след операцията .Ако сега се налага да реша дали да имаме бебета категорично ще кажа Не няма да рискувам здравето и живота на любимото си куче заради едни бебета освен това не се знае и дали ще се намерят стопани на всички .
Целувки на всички сладури и най вече на Сиси .

#11109 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 09:06 AM

Ето малко снимки на Сиси с нейната кака
:re_037: Прикачена снимка
Поморийските солници

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11110 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 09:15 AM

Прикачена снимка
Сиси брои чайките

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11111 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 10:40 AM

Хора, искам да отворя една тема за нападението над по-малки кученца от по-големи. Миналата седмица с моя пинчо ни нападна едно домашно куче. Не беше от някаква порода, но беше доста голямо. Съвсем спокойно се разхождаше и без повод и без нашийник дори. Собственичката си вадеше продукти от колата, докато то изведнъж изкочи и се затича срещу нас. Най-вероятно беше предизвикано от краткотраен лай на Рони и беше подразнено. Веднага вдигнах Рони, защото беше на косъм да го захапе. Със сигурност беше куче в нападание, защото беше приклекнало на предните си лапи, ръмжеше и лаеше. Когато вдигнах кучето си то се опита да ме захапе за крака, дръпнах се и от паника се опитах да побягна (моя грешка). Докато тази случка се разиграваше, стопанката му спокойно си седеше в колата. Най-накрая, когато чу писъците ми реши да излезе и съвсем спокойно се провикна "спокойно, нищо няма да направи?!" :eg_033: Върза го, чак когато кучето се спусна и на един случаен минувач. Да не говорим , че бе тъмно и беше още по- трудно да го избегна. Та интересува ме вие как се справяте в такива случаи, защото както знаем пинчерите са доста емоционални, лаят постоянно и привличат явно вниманието и на други кучета. Замислях се за защитен спрей, но честно казано ми е жал да го използвам срещу кучета и ми се иска да има друг вариант. Лошото е, че ме е страх да си разхождам кучето свободно. В нашия кв. има доста безотговорни стопани на кучета и това ме притеснява. Ще се радвам на мнения! :dog:

#11112 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 11:19 AM

Показване на мнениетоfluxie, в 25 August 2010 - 10:45 AM, написа:

Хора, искам да отворя една тема за нападението над по-малки кученца от по-големи. Миналата седмица с моя пинчо ни нападна едно домашно куче. Не беше от някаква порода, но беше доста голямо. Съвсем спокойно се разхождаше и без повод и без нашийник дори. Собственичката си вадеше продукти от колата, докато то изведнъж изкочи и се затича срещу нас. Най-вероятно беше предизвикано от краткотраен лай на Рони и беше подразнено. Веднага вдигнах Рони, защото беше на косъм да го захапе. Със сигурност беше куче в нападание, защото беше приклекнало на предните си лапи, ръмжеше и лаеше. Когато вдигнах кучето си то се опита да ме захапе за крака, дръпнах се и от паника се опитах да побягна (моя грешка). Докато тази случка се разиграваше, стопанката му спокойно си седеше в колата. Най-накрая, когато чу писъците ми реши да излезе и съвсем спокойно се провикна "спокойно, нищо няма да направи?!" :eg_033: Върза го, чак когато кучето се спусна и на един случаен минувач. Да не говорим , че бе тъмно и беше още по- трудно да го избегна. Та интересува ме вие как се справяте в такива случаи, защото както знаем пинчерите са доста емоционални, лаят постоянно и привличат явно вниманието и на други кучета. Замислях се за защитен спрей, но честно казано ми е жал да го използвам срещу кучета и ми се иска да има друг вариант. Лошото е, че ме е страх да си разхождам кучето свободно. В нашия кв. има доста безотговорни стопани на кучета и това ме притеснява. Ще се радвам на мнения! :dog:

Здравейте,
Нападението от по-големи кучета е сериозен проблем за нашите пинчове.Не знам как стана, но Лайла мълчи като види по голямо куче.Като беше на 4мес си играеше по-точно лаеше по една родвайлерка - наборка, но не и на размери, а тя милата въобще не й обръщаше внимание и дали от там се научи ,че дори и да си лае по по- големшките кучове няма да я забележат или от моето постоянно "мълчи" и "тихо", но нямаме този проблем. Или просто и външно не сме пинчер и нрава ни не е пинчовски:)))Не знам как се държат вашите , но ние скачаме, радваме и целуваме всичко наред, а за мъжете да не говорим.В редките случаи когато лае по някого е или жена или циганин, никога по мъж:)) иначе лае и по мен,когато хапвам нещо и не го споделям с нея - вярно си е това "храни куче да те лае")))
User's Signature

Качена снимка

#11113 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 11:32 AM

Показване на мнениетоGalka43, в 24 August 2010 - 11:08 AM, написа:

Не съм компитентна ,но мисля след 1,5год може да ражда кученцето Че моята Сиси е на 1,4 г и е още бебе и въобще не си я представям да е мама Но Вие си знаете най добре но съм 10000% убедена ,че това може да е след второ разгонване. Ако наистина я обичате ........оставете я да си стане тинейжерка и да порасне........Вие все още бебе грледате у дома , а искате да ражда..........НЕ БИВА СПРОЕД МЕН......ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ,,ТО Е ЗА ДОБРОТО НА КУЧЕНЦЕТО ВИ!!!!

Не се притеснявай, не си ме обидила
Просто майка ми има голямо желание да става баба:)))Може би , защото аз все още не съм я ощастливила, а все някой трябва да го напрами и остава кучето:)))Но и за мен е трърде опасно, ато прочетох споделеното от Galia69 а нейната Сарка, напрово се замислям и за кастрация! Ще поговоря с вета, той ще каже кое е най-добре да се на направи, но в никакъв случай неискам да причиня болка на кучето си
User's Signature

Качена снимка

#11114 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 03:05 PM

Показване на мнениетоlilinceto6, в 25 August 2010 - 10:37 PM, написа:

Показване на мнениетоGalka43, в 24 August 2010 - 11:08 AM, написа:

Не се притеснявай, не си ме обидила
Просто майка ми има голямо желание да става баба:)))Може би , защото аз все още не съм я ощастливила, а все някой трябва да го напрами и остава кучето:)))Но и за мен е трърде опасно, ато прочетох споделеното от Galia69 а нейната Сарка, напрово се замислям и за кастрация! Ще поговоря с вета, той ще каже кое е най-добре да се на направи, но в никакъв случай неискам да причиня болка на кучето си

То и аз имам голеееееми синове и доста отдавна трябваше да имам внучета, но се утешавам със Сиси......достатъчна ми е нейната голяма любов и всеотдайност ....и точно затова я кастрирах....... :af_089: не искам да ражда
User's Signature

Качена снимка

#11115 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 10:40 PM

Ето как си прекарва лятото Кари :) Ползва ме за дъска или може би за талпа:))))))))))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11116 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2010 - 09:57 AM

Показване на мнениетоlilinceto6, в 25 August 2010 - 11:24 AM, написа:

Показване на мнениетоfluxie, в 25 August 2010 - 10:45 AM, написа:

Здравейте,
Нападението от по-големи кучета е сериозен проблем за нашите пинчове.Не знам как стана, но Лайла мълчи като види по голямо куче.Като беше на 4мес си играеше по-точно лаеше по една родвайлерка - наборка, но не и на размери, а тя милата въобще не й обръщаше внимание и дали от там се научи ,че дори и да си лае по по- големшките кучове няма да я забележат или от моето постоянно "мълчи" и "тихо", но нямаме този проблем. Или просто и външно не сме пинчер и нрава ни не е пинчовски:)))Не знам как се държат вашите , но ние скачаме, радваме и целуваме всичко наред, а за мъжете да не говорим.В редките случаи когато лае по някого е или жена или циганин, никога по мъж:)) иначе лае и по мен,когато хапвам нещо и не го споделям с нея - вярно си е това "храни куче да те лае")))

Макси си играеше с едно хъски когато беше по малко на размер (2-3 месеца) . Той може да си играе с големи породи но когато са бебета ! Незнам какво му става но си играеше с това хъски за което ви казах до преди около 1 месец - гонеха се - водеха се взаимно за каишките....А сега когато ги пуснем "УЖ" да си играят айк (хъскито) като го подгони и Макси се обръща и се озлобява и започва да го хапе наистина много силно!Един път се уплаших защото Макси захапа Айк много близо до окото :zd_120: . Искам да ви кажа че дали е пинчер или не то си зависи от характера дали ще се разбира с по големи кучета или не!!! Макс се разбира и с накои големи кучета. А относно за това на кой кученцето му е мини пинчер или чихуа моят Макс е мини пинчр.Претполагам че си личи. А също имам 1 въпрос - как се справяте през зимата ? Ще трябва да ми дадете някакви съвети . :ze_075:

#11117 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2010 - 11:10 AM

Показване на мнениетоmaksy, в 26 August 2010 - 10:02 AM, написа:

А относно за това на кой кученцето му е мини пинчер или чихуа моят Макс е мини пинчр.Претполагам че си личи. А също имам 1 въпрос - как се справяте през зимата ? Ще трябва да ми дадете някакви съвети . :ze_075:

Надявам се не си сериозна в това изказване,защото лошо е човек да живее в заблуда.В целия пинчерски форум има само 2 истински мини пинчера,всички останали сме пинчероподобни,а истински чихуахуа да има тук е просто нелепо,при положение че се броят на пръсти истинските в техния форум.А по какво си личи не разбрах,то само като му погледнеш ушите и става ясно че има нещо не пинчерско.Не искам ти и останалите да ме разбирате криво,аз много харесвам твоето и всички останали кученца,но реалноста няма нищо общо с емоцията,а и не е хубаво да се подхранва тази заблуда,защото всеки който не е чак толкова наясно в детайли си мисли че неговото куче е истински мини пинчер и не можеш или много трудно можеш да го убедиш в противното и продължава въртенето в тоз омагьосан кръг.А и всички виждаме очевaдните разлики м/у нашите кученца и тези на Тренера.

А сега на въпроса при нас беше така-Арчи до като беше малък играеше с всички малки,големи не подбираше,но като "възмъжа",само към женските проявяваше търпение и към бебенца кученца,но по-дребнички,на всички останали така се кокошинеше и предизвикваше докато не го скотавчи едно куче,голям ужас беше,припадна от страх,не можеше да лае близо 2 дена,целия ден се криеше под масата.....от тогава ги ръмжи и се зъби,но от страх,а ако случайно го взема в мен(което е грешно) като се разминаваме с голямо куче така му се пени,чак въздух не може да си поеме от бяс.Абе много е сложно,повечето казват,че не трябва да се взима кучето на ръце(даже в темата за обучението ли го четох,не се сещам)но това ни е първичната реакция.
А за зимата какви съвети-обличаш го и излизате,Арчи нищо не го спира,ни сняг,ни вятър,нищооо.Сега това му е хубавото,че само по веднъж може да излиза,стиска си момчето без проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#11118 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2010 - 11:46 AM

ЕЕЕЕеее, Кармен, това са велики снимки , много е смела тази Кари . Нашия Бруно ще ореве плажа ако искам да му потопя дори само върха на крачето. :ba_025:

#11119 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2010 - 01:17 PM

Кармен, страхотна комбина сте двете с :ba_025: Кари! да ти е все така здравичка и послушна и да ти прави още дълги години компания...... :rc_036:
Прикачена снимкатова е снимка от един сайт за минипинчер и си мисля ,че Сиси се разминава с показаното на снимката......
А относно кое куче каква порода е ............аз съм сигурна на хиляяяяяди проценти ,че моето е мешоно и не си знае породата. Но се моля да е здрава.Тук има само две истински пинчерчета, другите са като Сиси мешани.Но щом стопаните им си мислят ,че са мини пинчери .......значи е вярно :ae_085:

http://bg.wikipedia....%87%D0%B5%D1%80
User's Signature

Качена снимка

#11120 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 11:27 AM

Мале, темата съвсем е замряла я да я побутна по-нагоре. :md_064:
една сънена моцуна отблизо Прикачена снимка

• (625 Страници) +