maksy, в 26 August 2010 - 10:02 AM, написа:
А относно за това на кой кученцето му е мини пинчер или чихуа моят Макс е мини пинчр.Претполагам че си личи. А също имам 1 въпрос - как се справяте през зимата ? Ще трябва да ми дадете някакви съвети .

Надявам се не си сериозна в това изказване,защото лошо е човек да живее в заблуда.В целия пинчерски форум има само 2 истински мини пинчера,всички останали сме пинчероподобни,а истински чихуахуа да има тук е просто нелепо,при положение че се броят на пръсти истинските в техния форум.А по какво си личи не разбрах,то само като му погледнеш ушите и става ясно че има нещо не пинчерско.Не искам ти и останалите да ме разбирате криво,аз много харесвам твоето и всички останали кученца,но реалноста няма нищо общо с емоцията,а и не е хубаво да се подхранва тази заблуда,защото всеки който не е чак толкова наясно в детайли си мисли че неговото куче е истински мини пинчер и не можеш или много трудно можеш да го убедиш в противното и продължава въртенето в тоз омагьосан кръг.А и всички виждаме очевaдните разлики м/у нашите кученца и тези на Тренера.
А сега на въпроса при нас беше така-Арчи до като беше малък играеше с всички малки,големи не подбираше,но като "възмъжа",само към женските проявяваше търпение и към бебенца кученца,но по-дребнички,на всички останали така се кокошинеше и предизвикваше докато не го скотавчи едно куче,голям ужас беше,припадна от страх,не можеше да лае близо 2 дена,целия ден се криеше под масата.....от тогава ги ръмжи и се зъби,но от страх,а ако случайно го взема в мен(което е грешно) като се разминаваме с голямо куче така му се пени,чак въздух не може да си поеме от бяс.Абе много е сложно,повечето казват,че не трябва да се взима кучето на ръце(даже в темата за обучението ли го четох,не се сещам)но това ни е първичната реакция.
А за зимата какви съвети-обличаш го и излизате,Арчи нищо не го спира,ни сняг,ни вятър,нищооо.Сега това му е хубавото,че само по веднъж може да излиза,стиска си момчето без проблеми.