Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11181 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 September 2010 - 11:50 AM

Галка,права си,че е мн силен,но се бях отчаяла вече от какви ли не лекарства от ветове и реших сама да си я лекувам (безотговорно,знам),но не можех да гледам милото ми вече с тея рани по тялото и да изпробвам всички лекарства предписани от д-р като опитно зайче.Вероятно комбинацията която аз направих при нея не е била препоръчителна и т.н,но ефекта беше уникален за 3 дни,това е най-важното :):):):):) сега само от време на време си продължаваме с низорал да я къпя.
User's Signature

Качена снимка

#11182 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 01:09 PM

Показване на мнениетоBonbonita, в 23 September 2010 - 10:55 PM, написа:

Галка,права си,че е мн силен,но се бях отчаяла вече от какви ли не лекарства от ветове и реших сама да си я лекувам (безотговорно,знам),но не можех да гледам милото ми вече с тея рани по тялото и да изпробвам всички лекарства предписани от д-р като опитно зайче.Вероятно комбинацията която аз направих при нея не е била препоръчителна и т.н,но ефекта беше уникален за 3 дни,това е най-важното :):):):):) сега само от време на време си продължаваме с низорал да я къпя.

Да силно е ,но ти си го разредила с кислородна вода и си омекотила малко тинктурата.
Те нашите мъници имат толкова нежна кожичка ,че ...........особенно Сиси отдолу от брадичката , после коремчето изцяло е обезкосмена ....има един мъх и дори всички Ветове, които я видят за пръв път ,ме питат винаги ли е така плешива или сега е станало. Аз обаче не знам другите кученца как са , защото Сиси от бебе си е така. И още от сега на сутрешните в / 6,45часа/ разходки трепери като лист и дори вече я обличам с тънка дрешка . Ако е гола, като се заинати :dh_188: и не мърда, камоли да върши нещо............. :dog:
User's Signature

Качена снимка

#11183 Потребителят е офлайн   Abelia Икона

Публикувано: 23 September 2010 - 02:36 PM

Здравейте,наближи времето когато и ние ще вземем нашето кученце.Може ли да ми кажете вие с какво ги храните-дали давате готвено или само гранули,какви гранули и всичко друго което се сетите.Благодаря ви предварително.

#11184 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 09:31 PM

Супер са клипчетата от семинара!
А за въпроса с гъбичките и Арчи имаше като го купихме. Вета ни предписа някакво жълто мазило, което се разтваряше във вода и за няма и месец му мина. Сега само козината зад ушите, където бяха гъбите, остана сива козинка. Ето го и диването.
Качена снимка

#11185 Потребителят е офлайн   julietka7 Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 08:41 AM

здравейте.Имам куче коeто e някаква смeска от пинчер и нeщо друго.Маиката e много хубав пинчер малко високичка но тя си и e такава породата нe e от мини пинчеритe.Когато отидохмe да взeмeм моята Сара бeше пухкава и ни казаха че щe изглади косама но нe стана сeга e лeко рошавка :) .Малка e на 1 год и 3 мeс,Тeжи 5 килограмаПрикачена снимка и сe разгони за втори пат и сeга искам да я заплодя.Това ми e вапроса дали ако я заплодя с по малак пинчер щe излязат хубави пинчери като бащата напримeр.Нe ми e проблeм и да роди такива като нeя пухкави,но за сажалeниe няма да мога да ги дам на никои,а нe мога да глeдам повeче кучета в кащи.Защото както виждам всeки даржи само породисто куче в кащи,а ако излязат такива като сара щe ги дадeм на някои щe я варжe от ван в двора и щe умрe.Много мe e жал и нeзнам какво да правя.Ето и снимки на моята хубавица :).На снимкитe e по малка нe са сeгашни,всe ощe нe сам качила в компутара за слeдващия `пат щe кача нови снимки от сeга и щe ви я покажа.Щe чакам отговори.мeрси

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11186 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 09:31 AM

julietka 7 Мисля че ще ме намразишза думите ми,но наистина немога да разбера как ти доиде на ум да си заплодиш кучката при условие че ти самата не си
доволна от факта че са те излъгали за произхода и.Какви очаквания имаш за кученцата като виждаш маика им?! Тя е една прекрасна душичка която няма вина че някои евтин печалбар е препечелил на неин гръб,и ти искаш да го последваш в експериментите му.Как няма да има бездомни кучета като толкова хора предлагат всякакви мелесчета за породисти.Не си прави експерименти с животното.Защо ти е да я заплождаш при това толкова малка?Ако си я взела за да препечелиш от нея да си беше купила куче от лицензиран развъдник .Аз също имам женска кучка но не ми е минало през ума да я заплождам.Кучето е за да те радва,да ти дава тази безгранична любов която никои няма да ти даде в замяна само на едно докосване,то няма нужда от нищо друго освен от малко внимание и купичка с храна.Не мъчи животното !

#11187 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 12:02 PM

Жулиетка,бих искала да добавя,че е рано да се запложда,изчакай 3то разгонване ,ако толкова имаш желание,
но не мога да разбера след като знаеш,че никои няма да ги вземе тея кученца - защо изобщо си помисляш за оплождане?Гледай си мъничето,обичай го каквото е,но не обричай бебета на евентуален уличен живот
User's Signature

Качена снимка

#11188 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 12:59 PM

Показване на мнениетоКармен, в 16 September 2010 - 08:27 AM, написа:

Привет и от нас с Кари :) Все още се радваме на последните летни дни, но при нас, в подножието на планината, вече става доста прохладно през по-голямата част от денонощието. С две думи - есен иде, а след нея и зимата. Бррр ... С това предчувствие почнах да търся дрешка на Кари и засега не успявам нищо да намеря, защото тя е толкова мъничка - 1,6 кг. Кажете ми къде да намеря миниатюрна дрешка. Ако никой не е взел дрешката на lilinceto6 искам да се кандидатирам за нея. Ето една актуална снимка на Кари - черното коте е на не повече от 6 месеца.

Здравейте на всички,
Не бях в страната и затова не писах, а ако някой е звънял на мобилния беше изключен.Кармен ако искаш пиши ми лично съобщение с адреса ,да ти изпратя дрешката, ако не ви става препратия на друг и така:))
Поздрави на всички пинчове
User's Signature

Качена снимка

#11189 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 02:43 PM

Жулиета, аз съм солидарна с написаното от Дива............значи ......първо кученцето ти е доста малко още
второ кученцето ти е прекрасно дори ,че не е с ясна порода, че и моята Сиси не е чист мини пинчер ,но за мен е най-прекрасното кученце
трето щом я обичаш ,,,,,,моля те пожали я и не я заплождай и после да я захвърлиш като ненужна вещ ........винаги съм го писала Преди ди си вземем животно трябва да сме наясно дали сме готови години напред да се грижим за това животинче ,дори да е болно Защото и те като хората понякога са болнави от малки А ти имаш прекрасно и здраво кученце!!!!
Това какъв баща да търсиш .....трябва да е по дребен от нея ,но кой може да ти даде гаранция, какви гени ще наследят бебетата и на кого ще приличат ,а и кой може да каже колко кученца ще има твоята принцеса и дали ще са здрави ????
Жулиета ти имаш много сладко кученце, обичай го такова ......рошавичко и сладко То има нужда от твоята любов!!!
User's Signature

Качена снимка

#11190 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 03:29 PM

julietka7 защо са ти малки кученца? Улиците са препълнени с такива- плод на между съседско развъждане... След като кученцето ти няма родословие кученцата няма да са пинчерчета, нито каквато ида била порода. Аз не виждам смисъл да се развъждат безпородни кучета... Също така има и риск за твоето куче. Често при дребните кучета раждането може да се окаже фатално. Гледай си кученцето и най- добре я кастрирай. Както ти казваш, ако приличат на майката, има вероятност да не ги вземе никой, а тогава какво ще правите? А и в Бг мисля, че има само един родословен мъжки...

Също да попитам с какво решите кучовците си. Арчи досега го решех с това , но не падат всички косми и реших да купя нещо по- ефективно. Спряла съм се на четка с широки телчета и четка за премахване на мъртви косми . Какво мислите?

#11191 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 10:13 PM

http://www.burgas.bg.../details/1/6747
Момичета от Бургас ако искате заведете кученцата си да им сложат безплатен чип .Днес попаднах на горната страничка и реших да я споделя с вас .
julietka 7потвърждавам всичко казано от момичетата по долу освен това нямаш гаранция че раждането ще мине без проблем ами ако се наложи операция готова ли си за разходите и за възможноста да останеш без кученцето си и без бебета ако стане не дай си боже някакъв фал и тя не оцелее при раждането .Това да имаш бебета е хубаво но кученцата не се дават лесно имам позната която има пинчерка и вече три месеца не може да намери стопани за бебето и .

#11192 Потребителят е офлайн   julietka7 Икона

Публикувано: 25 September 2010 - 08:17 AM

оффф.Нeзнам разколeбахтe мe.Ами значи искам да я заплодя защото когато я взeхмe (нe смe я купували,маика и бeше моя но прeди 3 год трагнахмe за испания и нe ми дадоха да я кача в автобуса и я оставих на eдни хора)та тe ми казаха че са я заплодили с по малак от нeя пинчер и нeзнаят защо са излязли такива рошшавки,явно e имало и втори пат с някоe от др порода .Та това ми e мисалта че щом 2 бяха пухкави а eдното като маиката (фактически 2 са сe мeтнали на бащата а 1 на маиката)мисля че и сeга щe станe така.А и това щe и e парво ражданe а знам еч при парвото раждат в повeчето случаи по eдно кученцe.Вярно e много си я обичам.Нeзнам какво да правя.

#11193 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 01:26 PM

не си прави експерименти или поне ако си решила - имай идея на кого ще дадеш кученцето или ще го задържиш
за не стане да излезе пак някои рошко и да се чудиш кво да го правиш....би било гавра...
но в крайна сметка ти си решаваш,дано вземеш оптимално решение и после да няма последици
User's Signature

Качена снимка

#11194 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 05:58 PM

Показване на мнениетоjulietka7, в 25 September 2010 - 08:22 AM, написа:

оффф.Нeзнам разколeбахтe мe.Ами значи искам да я заплодя защото когато я взeхмe (нe смe я купували,маика и бeше моя но прeди 3 год трагнахмe за испания и нe ми дадоха да я кача в автобуса и я оставих на eдни хора)та тe ми казаха че са я заплодили с по малак от нeя пинчер и нeзнаят защо са излязли такива рошшавки,явно e имало и втори пат с някоe от др порода .Та това ми e мисалта че щом 2 бяха пухкави а eдното като маиката (фактически 2 са сe мeтнали на бащата а 1 на маиката)мисля че и сeга щe станe така.А и това щe и e парво ражданe а знам еч при парвото раждат в повeчето случаи по eдно кученцe.Вярно e много си я обичам.Нeзнам какво да правя.

Здравейте!
Защо искате толкова да я заплодите? Какво ще правите с кученцата ако са рошави? Като каква порода ще ги продавате/ подарявате? Кучето ви не е пинчер, нито моето, нито на почти всички пишещи тук. Не виждам смисъл да се размножават непородисти кучета просто... И при положение, че има толкова рискове не виждам защо искате да сте поредните производители на пинчероподобни.

#11195 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 09:19 AM

julietka7 , съветвам те веднага да си кастрираш кучето , аз така бих постъпила ! :ba_025:

#11196 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 12:58 PM

БРУНО а сещаш ли се какво се случва с хормоните след едно кастриране и какви процеси настъпват при нарушаване на естествения баланс ?
По-добре е когато се разгони - да я опази от "мъже",отколкото да се прибягва до драстични мерки
User's Signature

Качена снимка

#11197 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 02:13 PM

Показване на мнениетоBonbonita, в 26 September 2010 - 10:03 AM, написа:

БРУНО а сещаш ли се какво се случва с хормоните след едно кастриране и какви процеси настъпват при нарушаване на естествения баланс ?
По-добре е когато се разгони - да я опази от "мъже",отколкото да се прибягва до драстични мерки

Немисля,че е така, много ветове мислят друго http://forum.dog.bg/...8f%d1%82%d0%b0/ :ba_025: ,пък и по улиците няма да иманово попълнение от бездомбици.

#11198 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 03:44 PM

Показване на мнениетоBonbonita, в 26 September 2010 - 01:03 PM, написа:

Бонбонита не мислиш ли, че има прекалено голям шанс кученцето да прихване някоя болест? Ето списък
- Пиометра – хронично цистозно – гнойно възпаление на матката
- Ендометрит – възпаление на маточната лигавица
- Повишен апетит – често не се забелязва от собствениците
- Летаргия
- Преходна хипергликемия – повишаване на стойностите на кръвната захар
- Захарен диабет
- Асперматогенеза – спира образуването на сперматозоиди
- Хиперплазия ( нарастване ) на млечните жлези – и при мъжките животни
- Аденокарцинома –злокачествен тумор на млечните жлези (и при мъжките животни)
- Алопеция ( опадване на козината), себорея и кожна атрофия
- Нарушение в дейността на надбъбречните жлези
- Промени в поведението
От. http://forum.zoomani...&t=2541&start=0

Според вет лекари кастрацията има само плюсове,а няма минуси. Така, че аз съм за кастрациийте. На пролет и моят го очаква.

#11199 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 10:54 PM

изразих лично мнение,не съм чела много по тази тема,но факта,че се прекъсва нормален биологичен процес мисля,че не е редно.Все пак всеки стопанин си решава сам,но това е моето мнение :)
User's Signature

Качена снимка

#11200 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 08:37 PM

Bonbonita ако беше видяла милата ми Сарка какви мъки преживя покрай пиометрата а и аз покрай нея веднага щеше да си за кастрацията сега даже съжалявам че се съгласих да я заплодим и да имаме бебета от нея .Кученцето ми не е същотото от както беше болничко . :dh_188: Няма да се сърдим и заяждаме всеки си има мнение по въпроса :wub:
Сега Сарка е по добре гъбичките явно се повлияха от лечението но много лошо миришат лекарствата и татко и не иска да си я гушка :ab_041:

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

7 потребители четат тази тема
0 потребители, 7 гости, 0 анонимни