Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 566
  • 567
  • 568
  • 569
  • 570
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11341 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2010 - 02:54 PM

Браво на Маги и Мони! Да имате още много успехи и за напред! :ba_025: Много са пораснали и двамата за няколко месеца!

#11342 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 03:26 PM

Показване на мнениетоn_nova, в 12 November 2010 - 10:32 AM, написа:

Здравейте момичетаКачена снимка !
Archy - благодаря ти за оценката, мила. Няма как да ги покажа върху манекенката - много е малка все още Качена снимка . Плета ги по-големи, сега все още не излиза от дома - чакаме декември вет-а да постави 3-тата ваксинка и ще се гласим. Иначе Бри расте много бързо. Вчера гледахме снимчици от деня, в който я взехме и я сравняваме със сега - еми за месец е станала двойна. И белите се увеличават с всеки изминал денКачена снимка - върши си нуждите, където си пожелае; смъква тапетите упорито - един по един; хапе все по силно, въпреки нашите непрестанни забележки; започна да се катери навсякъде. Вече лае и явно тези звуци много й харесват, защото като се приберем от работа пуска веднага алармата. Забелязахме, че когато иска нещо (да я гушнем, да й дадем нещо за хапване и/или да играем с нея) сяда на дупето, наостря ушета и започва упорито и силно да залайва и докато не й обърнем внимание не престава. Голям инат се оказва, въпреки че една шепа.
Fluxie - и аз съм начинаеща в плетивотоКачена снимка . Уча се от интернетКачена снимка . В youtube.com има много клипчета, в които подробно се разяснява и показва целият процес (от началото - заплитането, до края - завършването на дадена дрешка). Има клипчета за плетене на всякакви модели и видове - от дрехи за нас, за кукли, до дрехи за кучета и котки. Също така може да намериш и плетиво на аксесоари - шапки, шалове, ръкавици. С две думи за всичко и ако се интересуваш, пиши ми на лични да ти пратя това, което съм намерила и прегледала до момента. Със сигурност, ако имаш желание, можеш да се научиш и то много бързо.
Аз вчера разглеждах в руски сайтове различни кройки за шиене на дрешки - рокли, палта, якета, долнища и тн за нашите кучовци, но шевната ми машина къса конеца и ще й трябва ремонт. Другата седмица ще я завлека на мйстор и се впускам и в шева и кройката Качена снимка . Разбира се ще споделям с Вас всичко, което успея да измайсторя.
За сега е това - отчетох сеКачена снимка .
Желая Ви хубав и ползотворен ден.

По повод тапетие- ние сме същите, вече почти няма останал цял тапет 50 см от основата на стената :( с хапането- същата работа, но с времето като че ли малко попрестана и се надявам да спре да хапе съвсем... и един съвет- наблюдавай внимателно дали всички млечни зъбчета на кученцето падат, защото на нас ни беше останал един последен кучешки зъб, който така и не падна самичък и се наложи ВЕТ-а да го вади- голямзор беше, но падна лесно :ba_025: Колкото до нуждите - опитайте се да го научите да ходи в банята, предполагам прочетохте съветите и методите, които писахме съвсем скоро. Трябва много търпение, но иначе мъничетата от тази порода схващат много бързо кое е грешно и кое не е . Въпросът е до колко е голям инатът им :md_064:

#11343 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 16 November 2010 - 05:43 PM

не е до инат , а до това да схване, че там е готино да се правят тези работи .
Относно спасението на тапетите - аз прилагах следния метод - препечена филийка добре изсъхнала тънко намазана с нещо вкусно консерва или сиренце - 1 час забавление поне отнема и за захапката и растящи зъбки е перфектна . :)тренировка

#11344 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 07:39 PM

Пиша ви по повод Арчи... От няколко дни забелязвам, че когато играе се задъхва и спира, за да си поеме въздух, а като ръмжи все едно се дави... Възможно ли е да е здравословен проблем? Жизнен е, яде си нормално... Знам, че сега е сезонът на кучешката кашлица, но това не е точно като кашляне. Според вас от какво е и има ли смисъл да го водим на вет?

#11345 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 08:15 PM

Здравейте!Не съм млизала да чета за вашите пинчерчета от много време но покрай училище съм много заета.Най-после и аз ще се сдобия с пинчерче.Толкова се радвах защото чаках рождения си ден който е на 3 декщември и 5 месеца в очакване още няколко дни ще издържа.След няколко дни ще се сдобия с това малко сладурче.То сега е съвсем бебнце.Още не съм го виждала на живо а на снимки само но мисля че е много сладко и го искам.Родителите му са внос от Чехия и от Унгария.
Ето го и него/:Това на снимката до него е баща му много уе красив.Той е от Чехия

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#11346 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 09:15 PM

Здравей!
Кученцето е много хубаво, НО както на всички тук освен Трнертг и Пинчер кученцата са породоподобни. Надявам се това да не попречи да го обичаш и обгрижваш. Ще чакаме да се похвалиш когато мъника дойде при теб. :smile:

#11347 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 16 November 2010 - 09:32 PM

Показване на мнението(archy), в 16 November 2010 - 04:44 PM, написа:

Пиша ви по повод Арчи... От няколко дни забелязвам, че когато играе се задъхва и спира, за да си поеме въздух, а като ръмжи все едно се дави... Възможно ли е да е здравословен проблем? Жизнен е, яде си нормално... Знам, че сега е сезонът на кучешката кашлица, но това не е точно като кашляне. Според вас от какво е и има ли смисъл да го водим на вет?

Заведете го , дори един профилактичен преглед и кръвна картина с ензими няма да навреди - нека преслушат сърчицето и белите дробове . Арчи е душичка и прекрасен приятел - действайте!

#11348 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 09:53 PM

Значи ще отидем до вет все пак. Дано да не е нещо сериозно, защото есента и пролетта доста боледува... Ще пиша дали има проблем.

#11349 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 November 2010 - 10:48 AM

Здравейте и от менКачена снимка !
Благодаря на fluxie и trenеrtg за съветите. Това с препечената филия е много идейно и ще го пробвам. За зъбките да попитам, на каква възраст започнат да падат? Ще следя изкъсо дали всичко е наред.

Archy - надявам се и пожелавам всичко да е наред с малкия красавецКачена снимка .

Fergieb - кученцето е прекрасно, ще чакаме отзиви когато е вече при вас, и снимчици разбира сеКачена снимка .
Нашата девойка от 2 дни вече е сама стопанка на дома. Свършиха ни отпуските и тръгнахме с мъжа ми на работа, детето е на детска. В понеделник, като се прибрахме от работа очаквахме бомба да ударила холаКачена снимка , но за наша огромна радост само се беше изпуснала 1,2 пъти - никакви други бели. Вчера момичето се е справило още по-добре - никъде не беше вършила нуждите, само на определеното й място. Като ни видя обаче, застана гордо на средата на хола и се изпишка с огромен кеф. Посмяхме се. Забелязвам обаче видима промяна в поведението й за тези 2 дни, в които е сама. Явно по цял ден скучае и вечер само като чуе, че отключваме външната врата и полудява - скача, квичи, върти се, ръмжи, лае до полуда. И така 2,3 часа, като дива е - тича ту при мен, ту при малката, ту при мъжа ми. Прелива от огромна енергия, сърчицето й бие до пръсване. Разбира се, стараем се да й обърнем внимание (редуваме се да си играем с нея), но това неспокойство и тези прояви на неистова радост ме карат да се замисля. Четох някъде, че веднага след като се приберем не бива да й обръщаме голямо внимание и да изразяваме огромната си радост (с викове и жестове). Всичко трябва да е спокойно, дори няколко минутки да се правим, че все едно я няма. Стараем се да е така, но дъщерята не можем да удържим - само като се видят и са прегръдки, викове, голяма радост. Приемам съвети и препоръки и в тази посока, като предварително благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#11350 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 11:08 AM

Зъбките започват да падат някъде към 6 месец , ако не се лъже, даже и малко преди това. Ще забележиш веднага. Рони постоянно си плюеше зъбчетата и някакси все хващах да му да падат пред мен :af_089: От тогава започнах да му ги следя. До колкото съм чувала кучетата от малки породи имат често този проблем- да не им паднат всички зъбчета и главно това се отнася за кучешките, така че те най-лесно се хващат.

Да споделя и аз един проблем : Вчера сложиха капки на Рони за външно обезпаразитяване. До сега бяхме на спреи - Фронт лайн, но тъй като вече е голям ВЕТ-а каза да започнем с капки. Сложи му ТОП СПОТ ОН и веднага след това започнаха страхотни сърбежи. И дне се почесва постоянно и очевидно много го дразни кожата. Не знам нормално ли е това или може да е получил някаква алергия. Няма зачервяване, но ми е жал да го гледам как се мъчи. Вие имате ли такъв проблем с капките, ако не да хуквам пак при ВЕТ-а :eg_033:

#11351 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 01:40 PM

Радвам се че ви харесва.

#11352 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 November 2010 - 08:21 PM

Показване на мнениетоfluxie, в 17 November 2010 - 08:13 AM, написа:

Зъбките започват да падат някъде към 6 месец , ако не се лъже, даже и малко преди това. Ще забележиш веднага. Рони постоянно си плюеше зъбчетата и някакси все хващах да му да падат пред мен :af_089: От тогава започнах да му ги следя. До колкото съм чувала кучетата от малки породи имат често този проблем- да не им паднат всички зъбчета и главно това се отнася за кучешките, така че те най-лесно се хващат.

Да споделя и аз един проблем : Вчера сложиха капки на Рони за външно обезпаразитяване. До сега бяхме на спреи - Фронт лайн, но тъй като вече е голям ВЕТ-а каза да започнем с капки. Сложи му ТОП СПОТ ОН и веднага след това започнаха страхотни сърбежи. И дне се почесва постоянно и очевидно много го дразни кожата. Не знам нормално ли е това или може да е получил някаква алергия. Няма зачервяване, но ми е жал да го гледам как се мъчи. Вие имате ли такъв проблем с капките, ако не да хуквам пак при ВЕТ-а :eg_033:

изкъпи го веднага- изглежда е алерги4ен

#11353 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 08:57 PM

Може ли да ми перпоръчате няколко сайта с хубави неща-дрешки поводи легла и такива глезотийка защото ще се наложи да му купя а от нашите зоомагазини които се броят на пърсти най-много 10 са ужасно скъпи едно леглбо за малко кученце е над 100 лв а гледам в някои сайтове за малките е по 40 най-много 50лв.Бих се зарадвала да ми кажете с каква храна да го храня сега като го получа тое тогава ще е някаде кам 40-45 дни.Благодаря предварително.

#11354 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2010 - 08:46 AM

Показване на мнениетоfergieb, в 17 November 2010 - 06:02 PM, написа:

Може ли да ми перпоръчате няколко сайта с хубави неща-дрешки поводи легла и такива глезотийка защото ще се наложи да му купя а от нашите зоомагазини които се броят на пърсти най-много 10 са ужасно скъпи едно леглбо за малко кученце е над 100 лв а гледам в някои сайтове за малките е по 40 най-много 50лв.Бих се зарадвала да ми кажете с каква храна да го храня сега като го получа тое тогава ще е някаде кам 40-45 дни.Благодаря предварително.

My link дрешки - супер са
My link интернет зоомагазин - точни са за училището поръчвам от там вносните неща

#11355 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 12:29 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 17 November 2010 - 08:26 PM, написа:

Показване на мнениетоfluxie, в 17 November 2010 - 08:13 AM, написа:

изкъпи го веднага- изглежда е алерги4ен

а като го изкъпя трябва ли отново да го водя за капки? днес пак го наблюдавах, но няма зачервяване, почесва се от време на време. и аз мислех да го изкъпя, но ако се отмият капките не ми се иска пак да го подлагам на лекарства :(

#11356 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2010 - 01:53 PM

изкъпи го . капките ще дейсват поне 3 седмци , за следващо накапване предупреди вет лекар и сложете или фронтлайн , или адвантикс .
Кученцето е чувствително към някоя от съставкитена препарата - сега са само сърбежи - следващичт път реакцията може да е по силна. Грижете се за здравето му и не подценявайте такива алергични прояви -опасно е .

#11357 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 04:11 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 18 November 2010 - 01:58 PM, написа:

изкъпи го . капките ще дейсват поне 3 седмци , за следващо накапване предупреди вет лекар и сложете или фронтлайн , или адвантикс .
Кученцето е чувствително към някоя от съставкитена препарата - сега са само сърбежи - следващичт път реакцията може да е по силна. Грижете се за здравето му и не подценявайте такива алергични прояви -опасно е .

Благодаря много за съвета! Със сигурност няма да му капваме повече от тези и очевидно ще са Фронтлайн- поне вече сме му слагали от спрея им и е свикнал. Тези капки уж ми ги препоръча ВЕТ-а, но уви. Иии явно днес ще се чипкаме отново. То преди 1 седмица го къпахме и ще му дойдат в повече баните :smile:

#11358 Потребителят е офлайн   amber_girl Икона

• Interests:music,art,movies...

Публикувано: 20 November 2010 - 04:45 AM

zdr na vsi4ki! :re_037: (sorry mnogo, niamam kirilica :(( )
slu4aino otkrih tozi forum i vednaga resih da se regna!!! a eto q i nasata Minosh :)) na 1 godinka i 2 meseca e, strasno obi4liva i igriva...vinagi sam si mislela 4e pin4erite sa malki zlobni zver4eta,no ne,sega razbrah 4e prosto si laqt ponqkoga ot strah ili za preduprejdenie :)) otkakto imame Minosh koreno si promenih mnenieto za tezi sladuri i sega adski si padam po pincherite :af_089:
eto go i moq sladur :wub:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#11359 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 12:57 AM

:wub:

Качена снимка

#11360 Потребителят е офлайн   (archy) Икона