Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 581
  • 582
  • 583
  • 584
  • 585
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11625 Потребителят е офлайн   Нориета Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2011 - 05:52 AM

Здравейте!
От доста време искам кученце,но майка ми все не беше съгласна да гледаме куче в апартамент,но днес съвсем случайно стана на въпрос отново за кучето и се сетих за мини пинчерите и тъй като са дребнички майка ми почти се съгласи,но четох в няколко форума че създавали проблеми,когато са самички вкъщи, а ако си взема ще му с еналага да постоява самичко още четох че ако го научиш от малко не е проблем да остава само може ли някой да ми даде съвет мога ли сега да си взема или е по добре да почакам до лятото когато няма да се налага да остава само.
Благодаря предварително :smile:

#11626 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 28 February 2011 - 04:05 PM

Здравей ,Нориета,майка ми има мини пнчер,а аз чихуахуа - те са различни в много аспекти,но за оставането сами ,са като всички останали кучовци - не им е много приятно. По-добре е кученцето ти да свикне да е само,защото майка ми с го взе лятото , през отпуската го научи да са постоянно заедно и сега, като затръгва на работа и глухите ги чуват -то е скимтене,виене.Така е 5-10 мин,след като го оставиш само,после се кротва....
Иначе ,за бели -ваяко куче е различно -докато е малко всички кабели трябва да са прибрани,защото ще иска да гризка,но ако го свикнеш с разни играчки,кокалчета -продават ги в зоомагазините,няма да има поражения,поне не сериозни.
Също е хубаво да го свикнеш да ходи до тоалетна на пелена,или в банята,защото докато те няма,ако не е свикнато,100% ще свърши работа където не трябва. Разбира се привикването към тоалетна е сложен процес и при всички кученца протича различно -майка ми научи нейия пинчер за две седмици -тя го извежда сутрин и вечер,не харесва пелените.
На нас с Шарлот ни отне почти един месец ,но сега е свикнала в банята и когато си иска отива и си върши работата там.
Надявам се ,съм бил полезен. Все пак всяко куче е различно и държанието му до голяма степен се дължи на възпитанието. :fa_067:
Желая ти успех в избора на кученце и като си го вземеш,чакаме снимки да ни се изфукаш :af_089:
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11627 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 28 February 2011 - 04:26 PM

Здравей Нориета! Не знам на колко години си, но се надявам, че осъзнаваш, че кучето е ГОЛЯМА отговорност независимо от размера си. Дали е дог или пинчер, то си иска своето - редовни разходки, обучение, игра, хигиена, хранене, медицински грижи, поддръжка на козината, почистване на апартамента след него.
Като цяло пинчерите не са особено претенциозни кучета. Но обучението им е сравнително трудно. Имам предвид нещата, които кучето трябва да прави дори стопаните да ги няма вкъщи. Аименно - хигиенните навици и послушанието. Къде да пишкат и акат, как да известяват за това, да не гирзат мебели, кабели, чехли, да не вземат от масата, да не се качват на нея... и още много други неща, които вие като стопани ще определите. Най-лесно е да накараш кученцето да сяда и да дава лапа като му покажеш наградка! :md_064:
Всяко малко кученце прави белички, независимо дали е само, или със стопаните си. Ако наистина искаш малкото кученце да е щастливо и социално трябва да избереш такъв момент да го вземеш, че да можеш да му отделяш достатъчно време. В началото кученцето не се извежда, докато не минат трите ваксини, но трябва да яде по 4-5 пъти на ден, после 3-4, после 2-3 и така... Трябва да се следи къде ака и пишка, за да може да се научи, че вътре не е мястото за това. Така че според мен най-доброто време да си вземеш кученце е през лятото, когато няма да си на училище и цялото ти време ще е за малкото топче. :ba_025:

П.П.: Оставянето на кученцето само е въпрос на приучаване. В началото се започва като го оставиш за съвсем малко само в стаята. Излизаш и му казваш нещо, примерно "Чао и да слушаш." Затваряш вратата и чакаш реакцията. Ако не скимти изчакваш няколко минути и влизаш. Ако се разплаче, изчакваш да се поуспокои и тогава влизаш. Ако влезеш когато скимти, то ще направи връзката "Скимтя - кака си идва." И така ще е всеки път щом излезеш. Но първо вземи малкото и тогава пиши. Ние ще помагаме със съвети.! :md_064:

#11628 Потребителят е офлайн   Нориета Икона

Публикувано: 01 March 2011 - 03:48 PM

Благодаря много за съветите.
Вмомента чакам сладурчето ми да се роди и ще го получа чак май месец и вече нямам търпение.Ако може да ме информирате кога точно се бият ваксините,защото на едно място прочетох че на 3 седмици....3 месеца и на 1 година чак и малко не ми се вярва....

#11629 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2011 - 05:12 PM

Честита Баба Марта на всички дребосъци и стопани.
Прикачена снимка

Прикачена снимка

#11630 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 09:16 PM

Честита Баба Марта на всички ....
4аfi ,много сте сладки. Да са ви живи и здрави кученцата и вие също.
Ето и нас с мартеница,както писах вече в темата "Чихигалерия" ,преди на мартеницата да и е сдъвкано манистото ... :ab_041:

User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11631 Потребителят е офлайн   Djina_ Икона

Публикувано: 02 March 2011 - 04:56 AM

Добър вечер на всички.. Честита Баба Марта..
Та на 15 съм и от 3/4 месеца имам пинчер който е роден на 09.09.10, нокогато един човек дойде при баща ми в сервиза и го видя каза че било Чихуахуа ама на мене не ми се вярва. Прилагам снимки на сладуранката ...{}
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка

E,Пинчер или Чихуахуа?

#11632 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 05:00 PM

Показване на мнениетоDjina_, в 02 March 2011 - 04:01 AM, написа:

E,Пинчер или Чихуахуа?

Нито е пинчер, нито е чихуахуа! :ab_041: Имаш дребно кученце, което българите наричт "мини пинчер", но много от тях не знаят, че тези кучета нямат нищо общо с истинския пинчер. :mg_062:

#11633 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 05:22 PM

Здравей! Предполагам си взел куча от зоомагазин/ борса или частно лице както почти всички тук. В България няма развъдник за пинчери а родословните кучета от тази порода са много малко. Втози форум мисля, че само 2ма потребители иммат истински мини пинчери. Кученцето ти не е нито чихуа, нито пинчер. Разгледай стандарта и на двете породи и се обеди сам.

Иначе Честита Баба Марта и от нас! Скоро очаквайте мартенски снимки на Арчи! :smile:

#11634 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 07:06 PM

Archy,чакаме снимкииииииииииииииииии :af_089:
Djina,да ви е живо и здраво кучето -сладури сте.
User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11635 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:09 PM

Ето и снимки от разходката ни!. :mg_062:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#11636 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 04:05 AM

Ох леле ,да ви имам сладкото якенце. Много сте чаровни :ba_025:
User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11637 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 02:36 AM

piletosasho радвам се, че Арчито ти харесва.
Аз сега да попитам дали се справяме с храненето. Значи взехме пробно месо( телешко) с кокал. Сварихме месото с малко картоф и морков и сега даваме сутрин гранула Еукануба, а вечер готвено. Сварихме ги с повечко бульон и дроби четвърт филийка хляб. Какво още може да прибавяме към месото освен ориз? :smile:

#11638 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 04:41 AM

Archy, много добре сте му сготвили на кучо - ще е сит и доволен. Аз лично менкам ориза с кус кус или макарони,. Жена ми й вари кайма с макарони или й вари яйце и й го троши със обезсолено сирене. Обича и комбинацията печен или варен картоф с пастет.Кисело мляко й даваме също .
А,с бульон заливаме гранулки и така много ги обича. Също добра комбинация е сварен царевчен грис със някакво месо вътре.-поне кучо мн го харесва. :smile:
User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11639 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 11:16 AM

Здравейте, да се представим и ние.
Казва се Мони и е 1,5 години. Взехме я за чихи ама май сме пинчарче. По скоро Мони си е нейната порода. Това е без значение.
Искам да ви попитам за две неща. Често Мони започва да трепери,без да има определена причина. Трепери сякаш и е студено. Другия проблем е че понякога получава спазъм за момент и много трудно си поема въздух, устата и е затворена вратлето е опънато и стегнато чак жилите и изкачат. Вета я преглежда и каза че нищо и няма, имаше съмнение за алергия ама не е това. Спазмите ги получава навсякъде и по всяко време, независимо какво прави. Даже когато се гонят с кака си на поляната по време на бяг, заковава на място изхрипти 2-3 пъти и хуква пак. Тези спазми нямат някаква определена цикличност. Може и седмица да не получи, а някой път 2-3 пъти на ден.
Нека някой сподели за тези проблеми ако се е сблъсквал с тях.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11640 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 02:06 PM

Мони ми прилича повече на чихи....отколкото на пинчер....Много е сладка независимо каква порода е ......
Относно треперенето е от страх и възбуда....най точно от силни емоции
Това което казвате за хриптенето/нещо подобно на задавяне/ ....моята Сиси на 1г и 10м също го прави .....но съм убедена ,че е от силни емоции ....както положителни така и отрицателни......доста се бях притеснила когато за пръв път го направи , но при непрекъснатите ми наблюдения се убедих ,че е от емоции...........и не се страхувам вече.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11641 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 March 2011 - 05:17 PM

Здравейте и от мен.
Честит празник на всички дами.
Снимките на всички кучовци са страхотни.
Гале, Сиската е невероятна сладурка.Качена снимка
Аз да се отчета. Ходихме на ВЕТ за зъбите. Предните горни резци се клатят, каза че ще паднат сами. Проблем са кучешките, всичките нови са избили и са се показали до половина, а старите не помръдват. Според него трябва да изчакаме до средата на месеца, ако не започнат да се клатят следва упойка, снимка и вадене. Каза, че кучешките са много опасни, защото са с огромни корени, като горните стигали до синусите и било доста рисковано ваденето им. Можело да се наложи и операция. Това много ме притесни и стресира, все пак малката няма 2 кг., а говорим за упойки, операции. За всеки случай ще изчакам средата на март (още семица) и ако няма помръдване мисля да я заведа на още един лекар, да получа и второ мнение.
Това е засега от нас.
Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#11642 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 08:37 PM

Благодаря за отговорите Galka43. За треперенето и аз подозирах че е силни емоции. Макар че си мисля че в повечето случаи ми играе театър. За спазмите се надявам да е така, макар че се е случвало и докато спи.
n_nova - за зъбките на малката Бри. На мойто Мони ги махнахме под упойка всички. Беше сменила кътните. Кучешките баха избили всичките, а млечните кучешки нямаха признаци да се разклатят и вета - каза махам всички под упойка. Нямахме проблеми, Мони тогава тежеше 1,6 кг.На втория ден и се показаха резците.Даже и се оправи захапката, че бяхме с обратна. Но ти все пак се консултирай и с друг вет.
п.п. На Ружа(това е щпицката) пак ги махнахме повечето наведнъж под упойка. Два дена беше без кучешки , и беше крайно учудена защо топката и пада от устата като се опита да е вдигне.
User's Signature

Качена снимка

#11643 Потребителят е офлайн   deer_beer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 09:22 PM

Здравейте,

Честит празник на всички дами :)

Рая също и се случва да хрипти, но малко ми е странно това с емоциите, защото се случва дори когато е абсолютно спокойна. Това, което ни каза нашият вет ми се струва много по вероятно и логично. Каза, че това е фарингит и по принцип не се лекува, кучетата се опитват по този начин да преглътнат жилавият секрет, който засяда между гърлото и нослето. Може да се облекчи с капчици, но няма гаранции за трайно излекуване.
За треперенето, Сизар Милан, казва че е реакция когато животинките не са сигурни как ще се развият нещата в ситуацията и дори си вдигат едната лапичка. Един вид поза "след малко ще бягам" :о)

#11644 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 11:44 AM

Здравейте!

Последните няколко поста са особено интересни и актуални за мен самата. Моят Лъки също хрипти от време на време (всъщност случвало се е 5-6 пъти за четерите месеца, откакто е при мен). Наложих си да следя точно в какви обстоятелства го прави, но не съм забелязала да е по време на тичане... По-скоро се е случвало ей така - от нищо, а на два пъти забелязах, че го направи след като си удари нослето ( понякога не може да прецени от къде трябва да скочи, за да се качи на леглото и се удря в рамката :ab_041: ) Мисля да се консултирам с нашия вет, но ми е интересно да прочета и за вашия опит.
Относно зъбките - и ние сме като акула в момента. Тъй като обаче не знам точната възраст на Лъки, нямам представа до кога да чакам, за да видя дали ще паднат от самосебе си. Ветеринарят само казва "Изчакай още малко!", но това малко е вече повече от месец, а Лъки в момента е с 4 кучешки зъба отдолу и с по два реда предни горе и долу! Моля ви, дайте ми съвет - кога направихте операция на вашите сладури?
Относно треперенето - аз съм забелязала, че освен от студ (което е разбираемо!) моя кучо трепери много, когато му се доспи, а също и когато се страхува... Но спомням си, че бях прочела някъде, че това е характерно за породата.
Имам и още един проблем - не мога да отуча Лъки да поглъща всякави дребни неща, които намира вкъщи или по време на разходка! Постоянно се гоним, правим забележки, но няма ефект! :uc_029:

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 581
  • 582
  • 583
  • 584
  • 585
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни