Събота и неделя тормозим кокера на село..
Мини Пинчер

Публикувано: 20 March 2011 - 11:39 PM
Не съм целяла да засегна никого с нищо. Но,не смятам,че форума е място за откриване на партньори на вашето куче -колкото до това,че смятате да го размножавате с цел подарък -ваше решение.
Не желая да започвам спор с когото и да е -да ви е живо и здраво кучето и да ви радва дълго -както казах и преди -самото животно е много красиво.
Смятам темата за приключена.
Archy Големи сте сладури на тази снимка
Valnata виждам,че добре сте си прекарали уикенда , а сте си имали и компания... завиждам ви най-благородно.

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 23 March 2011 - 12:21 AM
Прегледах темата назад до август месец и от снимките,които видях,мога да заключа,че имате страхотни четирикраки другарчета.
Обръщам се към вас с една молба и предполагам лесно ще се поставите на мое място.
Моето куче Мани изчезна на 29.08.2010 от градинката пред Народния театър Иван Вазов към 19ч. по време на разходка (аз не бях там, Мани беше навън с баща ми). Оттогава ни вест, ни кост. Разлепила съм с помощта на приятели над 1500 обяви из София. В началото все се обаждаха със сигнали, че жил видян ту в кв.Борово, ту около Халите, 5те кьошета и така нататък. Както се сещате търчах при всеки сигнал и общо взето първите 3 седмици прекарвах по 13-14ч навън да го търся. Бях убедена,че е откраднат, защото ако беше тръгнал към вкъщи, щеше да се прибере без проблем( правил го е тоя номер говедцето :) ) и все пак винаги отивах към следващия сигнал. Няма да ви описвам на какви места съм се завирала и в какви катуни съм ходила да го търся.
Молбата ми е следната - вижте внимателно снимките и ако случайно видите куче,което прилича на него, повикайте го по име 'Мани'. Ако се обърне ви умолявам да се обадите на 0887/303192, 0887/339902 или 0889/906380. Предлагаме разбира се и възнаграждение. Напълно възможно е да е бил препродаден, но аз и семейството ми сме готови да го откупим. Най-отличителните белези на Мани са големите му ушички, отрязаната опашка, дългите краченца(много е изящен,прилича на сърничка) има малко бяло 'чорапче' на задната лява лапична, а относно характера му - много е срамежлив и не обича да общува с други кучета, рядко му се чува гласецът и е много добричък и не хапе. Моля ви, помогнете ни да си приберем момчето вкъщи, защото ужасно ни липсва!!!!!!!!!!!!!
Направили сме и страница във фейсбук, където има още много снимки - Помогнете да намерим МАНИ
Ако имате информация може да пишете и на мейла ми - t1nanova@yahoo.fr
Благодаря ви!

Публикувано: 23 March 2011 - 12:17 PM
t1nanova искрено ви съчувствам, защото не мога да си представя как бих се чувствала, ако изчезне нашето сладурче! Или пък как то ще преживее /така е свикнал с мен, че не ме пуска и на работа/.
Не губете надежда! Дано имате късмет да ви го върнат, защото има и добри хора, които биха разбрали мъката ви! Успех!!!

Публикувано: 23 March 2011 - 04:29 PM
Аз направо съм психясала на тази тема с изгубването и за това Шарлот я разхождам по града и дори в квартала само на повод. Пускам я да тича,когато е с пинчерите на мам в градинката пред блока,а и всяка седмица сме на вилата,къде вилнее на свобода по двора
Може да ви звуча малко параноично,но Шарлот хич не си чува имаето,като я викам и ззаради това най-вече,сме на повод.

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 29 March 2011 - 10:21 AM

Публикувано: 04 April 2011 - 01:59 PM
А обезпаразитявате ли ги срещу дирофилариоза?

Публикувано: 05 April 2011 - 04:28 PM
косте, в 08 March 2011 - 09:16 AM, написа:
Казва се Мони и е 1,5 години. Взехме я за чихи ама май сме пинчарче. По скоро Мони си е нейната порода. Това е без значение.
Искам да ви попитам за две неща. Често Мони започва да трепери,без да има определена причина. Трепери сякаш и е студено. Другия проблем е че понякога получава спазъм за момент и много трудно си поема въздух, устата и е затворена вратлето е опънато и стегнато чак жилите и изкачат. Вета я преглежда и каза че нищо и няма, имаше съмнение за алергия ама не е това. Спазмите ги получава навсякъде и по всяко време, независимо какво прави. Даже когато се гонят с кака си на поляната по време на бяг, заковава на място изхрипти 2-3 пъти и хуква пак. Тези спазми нямат някаква определена цикличност. Може и седмица да не получи, а някой път 2-3 пъти на ден.
Нека някой сподели за тези проблеми ако се е сблъсквал с тях.
Здравейте ,
треперенето е често срещано при чихуа хуа - също така малките породи често срещано явление е ХИПОГЛИКЕМИЯТА - бързо метаболизират глюкозата и е необходимо по често да получават храна или бързо разграждащ се въглехидрат / бисквитка- лакомство или нещо сладко/- имаме няколко такива случая .Прави се изследване на глюкозата в кръвта, за да се установи .

Публикувано: 05 April 2011 - 04:43 PM
Няма такива подскокливци и немирници - Мони се беше загледал в Маути - Ловеца на Елени / кабинетното коте как лови гълъб и успях да го щракна...

А Имаги ,като по голяма позира - от другата неделя отново е на училище вече като ветеран ще учи бебета кучета :)

Публикувано: 06 April 2011 - 11:21 PM

Публикувано: 06 April 2011 - 11:28 PM

Публикувано: 06 April 2011 - 11:35 PM

Публикувано: 07 April 2011 - 10:07 AM
pinchera, в 07 April 2011 - 08:53 AM, написа:
Страхотно е...:) кученцето....А относно моето наистина е на 4 месеца,то пристигна от Чехия на месец и след това беше в един магазин,собственика на магазина не искаше да ми го даде толкова малко и го гледаше той,даде ми го преди 2 седмици.А за ваксините вета на маника иска да му ги слага във възможно ной-крайния срок,защото е много дребничко.Но самото кученце е в България от 3 месеца.Приятен ден на всички.

Публикувано: 07 April 2011 - 10:27 AM
кученцето ти е много красиво
Щом се храни добре не се притеснявай, че тежи толкова малко, може би е от по-дребничките кученца. А за това, че не иска да си играе предполагам, че ако е самичко скучае, а играчките може би не са му интересни. Ние имаме и котка, и ако знаеш каква лудница е у нас…

Публикувано: 07 April 2011 - 10:32 AM

Вход

Горе
 Цитиране +