Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 583
  • 584
  • 585
  • 586
  • 587
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11681 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2011 - 09:49 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Събота и неделя тормозим кокера на село.. :ab_041:

#11682 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 20 March 2011 - 11:39 PM

djidji кучето ми има родословие,(както не веднъж съм казвала ) и не ,за "да си чеша егото" преценила съм,че искам да знам от къде произлиза кучето ми и какви болести може да развие,например. Преценила съм,че искам да си взема куче,за което знам в какви условия е гледано. Ако исках да си чеша егото,щях да си взема куче шоу клас и постоянно да съм на изложби,но не съм го направила взела съм си домашен клас куче,което нямам намерение да размножавам,а просто да му се радвам и да го обграждам с любовта,която заслужава .

Не съм целяла да засегна никого с нищо. Но,не смятам,че форума е място за откриване на партньори на вашето куче -колкото до това,че смятате да го размножавате с цел подарък -ваше решение.
Не желая да започвам спор с когото и да е -да ви е живо и здраво кучето и да ви радва дълго -както казах и преди -самото животно е много красиво.
Смятам темата за приключена.

Archy Големи сте сладури на тази снимка :wub:
Valnata виждам,че добре сте си прекарали уикенда , а сте си имали и компания... завиждам ви най-благородно.
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11683 Потребителят е офлайн   t1nanova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 12:21 AM

Здравейте на всички.
Прегледах темата назад до август месец и от снимките,които видях,мога да заключа,че имате страхотни четирикраки другарчета.
Обръщам се към вас с една молба и предполагам лесно ще се поставите на мое място.
Моето куче Мани изчезна на 29.08.2010 от градинката пред Народния театър Иван Вазов към 19ч. по време на разходка (аз не бях там, Мани беше навън с баща ми). Оттогава ни вест, ни кост. Разлепила съм с помощта на приятели над 1500 обяви из София. В началото все се обаждаха със сигнали, че жил видян ту в кв.Борово, ту около Халите, 5те кьошета и така нататък. Както се сещате търчах при всеки сигнал и общо взето първите 3 седмици прекарвах по 13-14ч навън да го търся. Бях убедена,че е откраднат, защото ако беше тръгнал към вкъщи, щеше да се прибере без проблем( правил го е тоя номер говедцето :) ) и все пак винаги отивах към следващия сигнал. Няма да ви описвам на какви места съм се завирала и в какви катуни съм ходила да го търся.
Молбата ми е следната - вижте внимателно снимките и ако случайно видите куче,което прилича на него, повикайте го по име 'Мани'. Ако се обърне ви умолявам да се обадите на 0887/303192, 0887/339902 или 0889/906380. Предлагаме разбира се и възнаграждение. Напълно възможно е да е бил препродаден, но аз и семейството ми сме готови да го откупим. Най-отличителните белези на Мани са големите му ушички, отрязаната опашка, дългите краченца(много е изящен,прилича на сърничка) има малко бяло 'чорапче' на задната лява лапична, а относно характера му - много е срамежлив и не обича да общува с други кучета, рядко му се чува гласецът и е много добричък и не хапе. Моля ви, помогнете ни да си приберем момчето вкъщи, защото ужасно ни липсва!!!!!!!!!!!!!

Направили сме и страница във фейсбук, където има още много снимки - Помогнете да намерим МАНИ

Ако имате информация може да пишете и на мейла ми - t1nanova@yahoo.fr
Благодаря ви!

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#11684 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 02:45 AM

Да, виждала съм обявите, които сте разлепили, както и многото в интернет. Надявах се, че вече сте го намерили. Пожелавам ви да не губите вяра и един ден да бъдете заедно отново.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11685 Потребителят е офлайн   ivas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2011 - 12:17 PM

Боже, колко е сладък Мани! :wub:
t1nanova искрено ви съчувствам, защото не мога да си представя как бих се чувствала, ако изчезне нашето сладурче! Или пък как то ще преживее /така е свикнал с мен, че не ме пуска и на работа/.
Не губете надежда! Дано имате късмет да ви го върнат, защото има и добри хора, които биха разбрали мъката ви! Успех!!!
User's Signature

Качена снимка

#11686 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 23 March 2011 - 04:29 PM

Много тъжно :dh_188: желая ви успех, t1nanova ,дано да си го намерите и да сте си пак заедно. Много сладко кученце е,не губете надежда. От сърце ви желая да сте пак заедно.
Аз направо съм психясала на тази тема с изгубването и за това Шарлот я разхождам по града и дори в квартала само на повод. Пускам я да тича,когато е с пинчерите на мам в градинката пред блока,а и всяка седмица сме на вилата,къде вилнее на свобода по двора :dog:
Може да ви звуча малко параноично,но Шарлот хич не си чува имаето,като я викам и ззаради това най-вече,сме на повод.
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11687 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 10:21 AM

Много дълго не съм писала, само чета и разглеждам снимки на нашите малки сладки лигненца.Стана ми много тъжно за вас t1nanova защото моите кученца за мен са моите деца и предполагам как се чувствате.Наистина ви пожелавам да го намерите и изкренно се моля кученцето поне да е при хора които да се грижат много за него за да не страда тази малка душичка.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаМалко снимки на моя син и нашата принцеска. :md_064:

#11688 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 01:59 PM

Здравейте! Отдавна не съм писала и ще се осмеля да променя темата, която до момента сте разисквали, за да ви попитам някои неща... Знам, че много е писано за вътрешното обезпаразитяване и през последната седмица изчетох доста. Моят вет обезпаразити Лъки последно на 21.01.11 г. и ми каза да отида пак след 3 месеца. Тук обаче виждам, че някои дават на кучовците си хапче през 2 месеца, а и на 45 дни даже прочетох някъде... Освен това навсякъде пише, че едно хапче е за 10 кг. живо тегло, а нашият вет даде на Лъки цяло при положение,че той тежеше едва 2 кг. тогава и му беше лошо цяла нощ! Сега предпочитам да купя хапче от аптека и аз да му дам 1/3... До сега са ни обезпаразитявали с Ламизол.. Познато ли ви е?Вие с какво обезпаразитявате вашите сладури? Дали мога да сменя хапчетата така рязко? И още нещо - наистина ли 12 часа преди и 12 след обезпаразитяване не трябва да яде.. Той ще полудее и ще започне да яде мен - сигурна съм! Споделете ми накратко вашия опит, моля ви! :)
А обезпаразитявате ли ги срещу дирофилариоза?

#11689 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 11:59 AM

Pinchera, благодаря много за отговора! :ba_025:

#11690 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 05 April 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетокосте, в 08 March 2011 - 09:16 AM, написа:

Здравейте, да се представим и ние.
Казва се Мони и е 1,5 години. Взехме я за чихи ама май сме пинчарче. По скоро Мони си е нейната порода. Това е без значение.
Искам да ви попитам за две неща. Често Мони започва да трепери,без да има определена причина. Трепери сякаш и е студено. Другия проблем е че понякога получава спазъм за момент и много трудно си поема въздух, устата и е затворена вратлето е опънато и стегнато чак жилите и изкачат. Вета я преглежда и каза че нищо и няма, имаше съмнение за алергия ама не е това. Спазмите ги получава навсякъде и по всяко време, независимо какво прави. Даже когато се гонят с кака си на поляната по време на бяг, заковава на място изхрипти 2-3 пъти и хуква пак. Тези спазми нямат някаква определена цикличност. Може и седмица да не получи, а някой път 2-3 пъти на ден.
Нека някой сподели за тези проблеми ако се е сблъсквал с тях.

Здравейте ,
треперенето е често срещано при чихуа хуа - също така малките породи често срещано явление е ХИПОГЛИКЕМИЯТА - бързо метаболизират глюкозата и е необходимо по често да получават храна или бързо разграждащ се въглехидрат / бисквитка- лакомство или нещо сладко/- имаме няколко такива случая .Прави се изследване на глюкозата в кръвта, за да се установи .

#11691 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 05 April 2011 - 04:43 PM

Ето 2 снимки на Мони и Имаги :)
Няма такива подскокливци и немирници - Мони се беше загледал в Маути - Ловеца на Елени / кабинетното коте как лови гълъб и успях да го щракна...
Качена снимка

А Имаги ,като по голяма позира - от другата неделя отново е на училище вече като ветеран ще учи бебета кучета :)

Качена снимка

Качена снимка

#11692 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 10:15 PM

Истински мини пинчери !!!

#11693 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 11:21 PM

Здравейте от мен и от моя малък Мърфи,имам го от 2 седмици и днес бяхме на втора ваксина,но има нещо,което ме тревожи....мъника е на 4 месеца а тежи 480 гр. а и незнам какво е всъщност кученцето ми,но много си го обичам....макар че пишка навсякъде :ab_041: .Вета казва че е слабичко,но пък се храни добре,дадохме му лекарство за вътрешни паразити и нищо не изнвърли,храня го с Еукануба.Другото което ме тревожи е това,че постоянно спи,играе си само с мен и мъжа ми,а му взехме различни играчки....е не им убръща внимание дори и това че все му ги показвам не помага.Ако някой помни как е изглеждало кученцето му на 4 месеца моля да сподели с мен основателни ли са моите притеснения,аз изчетох цялата тема и не видях някой с моите притеснения.Благодаря предварително.А ето го и моето щастие:Прикачена снимкаПрикачена снимка

#11694 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 11:28 PM

Здравейте от мен и от моя малък Мърфи,имам го от 2 седмици и днес бяхме на втора ваксина,но има нещо,което ме тревожи....мъника е на 4 месеца а тежи 480 гр. а и незнам какво е всъщност кученцето ми,но много си го обичам....макар че пишка навсякъде :ab_041: .Вета казва че е слабичко,но пък се храни добре,дадохме му лекарство за вътрешни паразити и нищо не изнвърли,храня го с Еукануба.Другото което ме тревожи е това,че постоянно спи,играе си само с мен и мъжа ми,а му взехме различни играчки....е не им убръща внимание дори и това че все му ги показвам не помага.Ако някой помни как е изглеждало кученцето му на 4 месеца моля да сподели с мен основателни ли са моите притеснения,аз изчетох цялата тема и не видях някой с моите притеснения.Благодаря предварително.А ето го и моето щастие:Прикачена снимкаПрикачена снимка

#11695 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 11:35 PM

Здравейте от мен и от моя малък Мърфи,имам го от 2 седмици и днес бяхме на втора ваксина,но има нещо,което ме тревожи....мъника е на 4 месеца а тежи 480 гр. а и незнам какво е всъщност кученцето ми,но много си го обичам....макар че пишка навсякъде :ab_041: .Вета казва че е слабичко,но пък се храни добре,дадохме му лекарство за вътрешни паразити и нищо не изнвърли,храня го с Еукануба.Другото което ме тревожи е това,че постоянно спи,играе си само с мен и мъжа ми,а му взехме различни играчки....е не им убръща внимание дори и това че все му ги показвам не помага.Ако някой помни как е изглеждало кученцето му на 4 месеца моля да сподели с мен основателни ли са моите притеснения,аз изчетох цялата тема и не видях някой с моите притеснения.Благодаря предварително.А ето го и моето щастие:Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11696 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 12:45 AM

Най- вероятно кученцето е по малко на възраст,втората ваксина се слага на около 2 месеца. Често се случва при така наречените мини пинчери да има джуджета. Иначе е голямо сладурче....Да Ви е живо и здраво!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11697 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 07:11 AM

Кученцето ти е мелез. Няма си порода, но тук на тези кръстоски им викаме пинчер, нищо, че нямат нищо общо с истинският Пинчер. :ab_041: И за възрастта са ви излъгали, защото кучето е на не повече от 60 дни. :rc_036: Слагайте ваксините и му се радвайте.. :dog:

#11698 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:07 AM

Показване на мнениетоpinchera, в 07 April 2011 - 08:53 AM, написа:

супер е както казаха в българиа им викат супер мини пинчер не е породисто тук ги смесваме за да изкараме колкото се може по дребно куче за да е като бежу в ръцете на собственика си няма начин да е на 60 дена както казва колегата колкото е по малко толкова е по ценно.....моя мъжкар е руски той териер и тежи 1,3-1,4 кг на близо 2 години е

Страхотно е...:) кученцето....А относно моето наистина е на 4 месеца,то пристигна от Чехия на месец и след това беше в един магазин,собственика на магазина не искаше да ми го даде толкова малко и го гледаше той,даде ми го преди 2 седмици.А за ваксините вета на маника иска да му ги слага във възможно ной-крайния срок,защото е много дребничко.Но самото кученце е в България от 3 месеца.Приятен ден на всички.

#11699 Потребителят е офлайн   ivas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2011 - 10:27 AM

Здравей Lidka87,
кученцето ти е много красиво :wub: , да ти е живо и здраво!
Щом се храни добре не се притеснявай, че тежи толкова малко, може би е от по-дребничките кученца. А за това, че не иска да си играе предполагам, че ако е самичко скучае, а играчките може би не са му интересни. Ние имаме и котка, и ако знаеш каква лудница е у нас… :dog: Отделяйте му повече внимание, играйте си с него и не се тревожи!
User's Signature

Качена снимка

#11700 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:32 AM

Много благодаря за съветите,относно храната вета ми каза да му давам от тази,защото не искаше да му слага ваксината.А пеленка имаме от както сме в къщи,но я ползва само от време на време иначе на плочките си ходи,сега даже е с 2 пелени,беше си харесал едно местенце аз и там му сложих пелена сега ходи до нея:)Питах вета за калций каза,че няма нужда.И да ти кажа аз му вярвам,защото преди този скъпоценен кучо имах мини йоркширче и се грижеше много добре за него.

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 583
  • 584
  • 585
  • 586
  • 587
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни