Мини Пинчер
Публикувано: 05 November 2008 - 09:36 PM
vviikki срахотен е малчо-честито....много да ви слуша
Обаче Арни е страхотна печка за зимата...гушкаме си се и се топлиме :kuchence:
Вече препикава камъните навън като истински мъж :->) :sedni!:
Публикувано: 06 November 2008 - 02:03 PM
http://www.devrolijk....org/fci042.htm
Публикувано: 06 November 2008 - 02:05 PM
Чакаме снимки ;)
jesy вие как сте, не сте писали скоро??
Айде раздвижете малко форумчето ;) пускайте снимкиии :wub:
И аз бих пуснала нещо ама още ми е на ремонт фотото :(
Ааа и ние вече лаем чужди хора ;D много и се кефя :yahoo: Като не й обръщам внимание и като я ухапят калинките започва да бяга из цялата къща, разнася си играчките на горе на долу и ги лае ;D голям смех пада като я гледам, а тя ми се ядосва, че и се смея и започва да ме лае ;D
Поздрави от дивачето и от мен :namigam:

Публикувано: 06 November 2008 - 02:51 PM
Цитат
http://www.devrolijk....org/fci042.htm
Нещо напоследък съвсем съм изперкала обаче....
Има Пинчер Арлекин. Извинявам се за обратните ми твърдения. Та мисълта ми е, че Пинчер Арлекин е 10 кг -во кученце... Ей сега ще метна и линка на б-ски
ето инфо на руски:
Пинчер-арлекин
Пинчер-арлекин - питомники
ПИНЧЕР-АРЛЕКИН (нем. Harlekinpinscher, англ. Harlequin Pinscher), порода декоративных собак из группы терьеров. О происхождении этой породы известно очень немного. Своим окрасом собаки несколько напоминают малых пиренейских овчарок, и, возможно, их использовали для выведения новой немецкой породы. В настоящее время порода находится на грани исчезновения. Признана FCI. Пинчер-арлекин прекрасно сложен, с прекрасной мускулатурой. Формат квадратный. Высота в холке 30,5-35,5 см. Вес 10-11,5 кг. Грудь очень глубокая, живот подобран. Собака выглядит очень грациозной и элегантной. Уши остроконечные, стоячие. Уши и хвост обычно купируют. Шерсть гладкая, короткая. Признанный окрас белый с черными, серыми или темными пятнами. Иногда с рыжим подпалом. Пинчер-арлекин - великолепный компаньон. Очень живая и подвижная собака. Ладит с детьми, обожает хозяев.
ей тва е: http://zoohous.ru/component/option,com_sob...id,157/Itemid,/
Публикувано: 06 November 2008 - 03:16 PM
Публикувано: 06 November 2008 - 03:27 PM
Цитат
Майкенце никой не спори за това колко килограме е Арлекина.Има такава порода и това е..
Ама ти нали си свикнала да се заяждаш...
Мале, мале, ама много ме изнервяш. Пращам ти лс да не дрзня модовете
Пинчер111, инфо за породата има страшно много в руските сайтове. Пусни на гугъл и ще излязат стотици. Не мога да се сетя аз къде четох, но мисля, че породата напълно е изчезнала и за това вместо снимки има само рисунката, която излиза на сайта от предишния ми пост
Публикувано: 06 November 2008 - 08:31 PM
Поправка: опитваш се да докажеш, че говоря невярни неща. Потърси породата виж как изглижда пинчер арлекин /всъщност съм сложила линк със снимка/ и тогава поствай тези снимки.
ТОВА НЕ Е ПИНЧЕР ИЗОБЩО!!!
Публикувано: 06 November 2008 - 08:41 PM
И не знам само ако наистина е изчезнала тази порода (както ти казваш) от къде аджаба са и взели на Парис такова куче.Ама не ти си по умна от всички.Многознайке.
А това "Такъв е живота" какво трябва да значи :o :rolleyes:
Въобще ама въобще не си в час какво пишат хората ти какво казваш, ни в клин ни в ръкав.
Това са просто снимки не се коси толкова B)

Публикувано: 06 November 2008 - 10:07 PM
вие обличате ли ги вече мъниците.....аз гледам още много да не го обличам че да не го изнежвам....че зимата ще трябва иначе вълнен кожух да му взимам ;D
Публикувано: 06 November 2008 - 10:19 PM
Описание
Цвергпинчерът по-рано е бил наричан сърнен, поради сходството му със сърните. Това куче е добре балансирано, компактно, с къса, гладка и блестяща козина. Главата му е пропорционална на размера на тялото. Ушите са високо поставени и изправени. Височината в холката е 25-32 см. Теглото е 3,5-4,5 кг. Окраската е черно-кафява, шоколадово кафява или еленова.
История
Цвергпинчерът не мини форма на доберман-пинчера, както много хора предполагат. Миниятюрният пинчер е старинна порода и сходството с добермана е получено по-късно. Любител на пинчерите г-н Доберман си е поставил за цел да създаде голям пинчер, защото се е възхищавал на миниатюрния. Цвергпинчерът произхожда от гладкокосместите немски пинчери със стандартен размер, които са били използвани за лов на плъхове в конюшните, където обикновено са живеели. Старинната порода на миниатюрните пинчери представлява сама по себе си по-тънък тип на тези конюшни кучета и по право се считат за царе в групата на миниатюрните кучета.
Породата е призната от FCI, АКС, UКС, КCGВ, СКС, АNКС.
Характеристика
В съвременното общество даже не си и помислят да отглеждат отново пинчера на двора. Неговото място е в стаята. Това много деликатно и чувствително куче е с високо развито чувство за дълг. На изложбите в САЩ преобладават пинчери с еленова окраска. За широкия кръг почитатели на пинчера са разпространени основно черно-кафявите кучета, като тези с еленова окраска са оставени предимно за любителите на изложбите.
Цвергпинчерът пинчер е царят на миниатюрните кучета. Той е приятелят, който с всички сили ще ви защитава и ще ви остане предан цял живот. Притежава искрящ поглед, който внимателно изследва всичко по пътя си и който в никакъв случай не е изплашен или неуверен в себе си. Миниятюрният пинчер притежава удивителната способност да отброява минутите, оценява всяка ситуация и я използва в своя полза.
Благодарение на късата си козина пинчерът е идеален за отглеждане в апартамент. Трябва да знаете обаче, че по време на линеенето и такава козина изисква грижи, макар и малки.
Весел и жизнерадостен, цвергпинчерът винаги спира погледа на всеки, минал край него, а природната му храброст въобще не се поставя под съмнение. Въпреки неголемите си размери, в него напълно отсъства комплексът на малките кучета.
Цвергпинчерът е великолепен изложбен пес, елегантен и с характерен танцуващ тръс. Освен това той е роден спортист, който не би се уплашил от лошото време. Способен е да понесе спартански условия на живот, но той предпочита мекия диван ии топлата постеля на стопанина си.
Публикувано: 06 November 2008 - 10:50 PM
ОТ КАКТО СЪМ ТУК НЕ СЪМ ТЕ ЧУЛА ДА КАЗВАШ НЕЩО ЗА КУЧЕТО СИ. :o :o :o :o :o :o
ВСЕКИ РАЗПРАВЯ НЕЩО, РАДВАМЕ СЕ НА СНИМКИ НА МЪНИЦИТЕ :wub:, ОБМЕНЯМЕ ОПИТ САМО ТИ СИ ТЪРСИШ С КОГО ДА СЕ ЗАЯЖДАШ.НЕ Е ТОВА МЯСТОТО.ТУК СМЕ СЕ СЪБРАЛИ ДА СИ ГОВОРИМ ЗА КУЧЕТАТА.АКО НА ТЕБ НЕ ТИ Е ИНТЕРЕСНО ТОВА КОЕТО СИ БЪБРИМ ИДИ ДА СЕ ДРАЧИШ С НЯКОЙ ДРУГ.ЯВНО НА ТЕБ НЕ ТИ СЕ ПРИКАЗВА НИТО ЗА ТВОЕТО КУЧЕ НИТО ЗА НАШИТЕ ТАКА ЧЕ ТИ СИ ЛАЙ ПЪК НИКОЙ НЕ ТЕ СЛУША.ДЕВОЙЧЕ ;D