Мини Пинчер
Публикувано: 31 October 2008 - 02:50 PM
Цитат
В момента се боря с един такъв звяр. Акащо-пикаещ. Джак-ръсел на 8 месеца. Кучето не само няма елементарни навици, защото както каза стопанката "нямам време за него" - разбирай нямам време за възпитание и разходки, но и има направо противоестествени прояви. Като например да пишка/ака на мястото, на което до преди малко е спяло (включв кучешко легло, нашия диван, леглото ни). Това в кучешката психика не е нормално. Кучето има инстинкт да пази леговището си чисто.
Това е резултат от липсата на възпитание и никакъв контрол. Освен това предполагам, че кучето е купено от магазин. По-скоро съм сигурна на 100 процента. Само ми е интересно колко време е прекарало там, ще попитам. Докато са затворени в аквариумите и имат единствената възможност да вършат физиологичните си нужди на същото място, на което ще легнат после - инстинктите се притъпяват и да цапаш се превръща в навик. Поредния минус за куче от борса/зоомагазин.
Но все пак всичко това е преодолимо - трябва желание, после информация и после търпение и време.
Това е резултат от липсата на възпитание и никакъв контрол. Освен това предполагам, че кучето е купено от магазин. По-скоро съм сигурна на 100 процента. Само ми е интересно колко време е прекарало там, ще попитам. Докато са затворени в аквариумите и имат единствената възможност да вършат физиологичните си нужди на същото място, на което ще легнат после - инстинктите се притъпяват и да цапаш се превръща в навик. Поредния минус за куче от борса/зоомагазин.
Но все пак всичко това е преодолимо - трябва желание, после информация и после търпение и време.
М да, познах. Днес разбрах - кучето е купено от магазин, на възраст 5 месеца, което е много. А поведението му е резултат от толкова дълго седене в клетка/аквариум. Освен това е била и тоталано асоциална в началото, не е искала изобщо да стъпи, камо ли да ходи по земята. Умирала е от ужас при всяко излизане, независимо, че са я носили на ръце.
Тъжно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 November 2008 - 09:59 AM
Здравейте, аз все още не съм се присъединила към имащите пинчери, но много ми се иска това скоро да стане. Вече 2 месеца търся подходящо кученце, няколко пъти на косъм се разминаваше, защото се отказвах от развъдници и магазини. Реших, че трябва да е родено в домашни условия. Така след седмици телефонни разговори, огледи и преговори намерих нещо, в което се влюбих от пръв поглед. Според настоящият стопанин това е чихуахуа, но гледайки снимката на таткото, според мен това си е пинчер. Така или иначе аз искам пинчер, но не искам да имам съмнения относно породата.
Въпросът ми е, гледайки снимките, някой може ли да ми каже, възможно ли е това мъникът да е смеска м/у пинчер и чихуахуа. Благодаря ви предварително.
Ето го и линкът на който могат да се видят снимки.
Ако искате да имате пинчер "без съмнение в породата" неправилно сте се насочили към обяви в "Далавера". Надявам се хората в тази тема да ви помогнат с информация.
Мод
Въпросът ми е, гледайки снимките, някой може ли да ми каже, възможно ли е това мъникът да е смеска м/у пинчер и чихуахуа. Благодаря ви предварително.
Ето го и линкът на който могат да се видят снимки.
Ако искате да имате пинчер "без съмнение в породата" неправилно сте се насочили към обяви в "Далавера". Надявам се хората в тази тема да ви помогнат с информация.
Мод
Публикувано: 03 November 2008 - 01:58 PM
Благодаря на Мод за включването, но неколкократно обяснихме в темата за произхода на нашите пинчери и че един "породист" няма. Всичките са със съмнение в породата. Поинтересувайте се поне дали куч е ваксинирано, поискайте да ви дадат да видите здравен паспорт. Така като гледам, най-вероятно това е кученцето, което се пада на бащата при домашното развъждане така, че поне ще прецените условията в които живее.
НО ПОМНЕТЕ, ЧЕ РИСК ВИНАГИ ИМА!
НО ПОМНЕТЕ, ЧЕ РИСК ВИНАГИ ИМА!
Публикувано: 03 November 2008 - 11:34 PM
здравейте на всички :blink:
ние със съни сме изключително щастливи да ви се похвалим с 4 здрави и сладки бебенца :yahoo: и на пук на всички който ни се зъбеха ;D поздрави
ние със съни сме изключително щастливи да ви се похвалим с 4 здрави и сладки бебенца :yahoo: и на пук на всички който ни се зъбеха ;D поздрави
Публикувано: 04 November 2008 - 03:47 AM
Цитат
здравейте на всички :blink:
Публикувано: 04 November 2008 - 11:53 AM
благодаря на всички за отзивите :blink: всички кученца сме са постарали да са наблизо покрай нас няма да ги продаваме единственото кученце което може би няма да виждаме е това за таткото :'(.иначе другите може да се каже че остават в семейството :yahoo:
снимката е от раждането
снимката е от раждането
Публикувано: 04 November 2008 - 02:23 PM
Да са живи и здрави бебоците ;-)))
Аз съм стопанка на други малки бонбони, т.е. единия не е много малък - каракачанец, но другия е - йорки ;-) Влизам във форума, тъй като търсим да купим пинчер, и реших да попитам първо тук дали някой е чул да продава бебоци. Ще бъда много благодарна, ако някой ми помогне да намерим едно кученце. Ето това е пощата ми или ми отговорете тук, аз ще проверявам редовно mrs.inikolova@gmail.com
Благодаря предварително и ще чакам да ми пишете ;)
Аз съм стопанка на други малки бонбони, т.е. единия не е много малък - каракачанец, но другия е - йорки ;-) Влизам във форума, тъй като търсим да купим пинчер, и реших да попитам първо тук дали някой е чул да продава бебоци. Ще бъда много благодарна, ако някой ми помогне да намерим едно кученце. Ето това е пощата ми или ми отговорете тук, аз ще проверявам редовно mrs.inikolova@gmail.com
Благодаря предварително и ще чакам да ми пишете ;)
Публикувано: 04 November 2008 - 05:58 PM
Публикувано: 04 November 2008 - 07:46 PM
здравейте.неотдавна писах,,че ще си взема мини пинчер.ето я и нея.казва се Чери и е роденана 19.08.08г.много е сладка и много игрива.[ftp=ftp://http://www.snimka.bg/album.php?album_id=302315&pid=8604293]http://www.snimka.bg...315&pid=8604293[/ftp]