Цитат
Аз се опитвам. Опитвам се като начало аз да съм честна и то най-вече пред себе си и като сбъркам да си кажа: баси глупостта направих и после да кажа на Марийка да не прави така, щото вече знам, че не е добре.
А за парите - писах по-горе. Хора с хубави, скъпи къщи/вещи, гледат да минат тънко, щото кучето за тях трябва да е евтина стока. Само че евтини трябва да са само бездомниците в приютите, защото там идеята е да спасиш. Другото е труд, знания, правилно гледане и правилно хранене и много други вложени неща и за това е скъпо. Nike е скъпо, Nikie - евтино. Ментето се къса на втория месец, оригинала трае година. Обаче когато това се пренесе при животните, нещата стават сложни. "Породите" не приличат на оригинала, никак дори. А болестите за които явно не ви пука, психическите проблеми - те са на гърба първо на животното и после на стопаните. Които обаче лесно се отървават от покупката при поява на проблем. И пак го отнася само кучето.
Как ще си сигурен, че няма да кръстосаш твоето куче със сестра? Ако се родят болни кучета, защото ти си нямаш идея какво гени носи твоето, какво ще кажеш на хората - сори?
Цитат
Цитат
.............................. :OK:

п.п.п. Ето ти тема:влиза човекът и пита, да си взема ли куче от тази кучка. Подробно обясняват защо не. Той си взима. Кучката освен, че е зле гледана и е машина за пари, ражда кученца с проблеми - епилепсия. И съм убедена, че повечето, които си вземат бебета от нея ще искат те да се размножават, така, както майка им бълва бъдещи нещастници. Е, защо?!?!?