Мини Пинчер
Публикувано: 10 February 2009 - 11:40 AM
Повече никой няма да притеснявам с опитите си да вразумя не достатъчно информираните.Размножавайте си домашните любимци.
Ще се радвам на това което имате! Към абселютно всички храня положителни чувства.Желая ви щастие!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 10 February 2009 - 12:03 PM
Като не трябва да се развъждат домашните любимци......всъщност се цели да се прекъсне тяхното изобщо съществуване....така ли?И да има само-чистокръвни..така ли?А който иска да има домашен любимец.....от къде да си го вземе? :(Казвате дефекти.............защо се слагат всички под един знаменател.......?Нима твърдите,че тези който са с родословие са безсмъртни и нямат проблеми?....... :-.......
Да вземем за пример нас хората...значи едни хора с недъзи(слепи.....или инвалиди).....трябва да се кастрират ли?Или майка която не е със здрав плод,трябва да го убие ли?.......Не се сърдете...гледам нещата чисто психологично..но ми се струва,че сте малко фанатично настроени.......
Пак казвам....бе лоши чувства- ;)
Публикувано: 10 February 2009 - 12:38 PM
Цитат
Като не трябва да се развъждат домашните любимци......всъщност се цели да се прекъсне тяхното изобщо съществуване....така ли?И да има само-чистокръвни..така ли?А който иска да има домашен любимец.....от къде да си го вземе? :(Казвате дефекти.............защо се слагат всички под един знаменател.......?Нима твърдите,че тези който са с родословие са безсмъртни и нямат проблеми?....... :-.......
Да вземем за пример нас хората...значи едни хора с недъзи(слепи.....или инвалиди).....трябва да се кастрират ли?Или майка която не е със здрав плод,трябва да го убие ли?.......Не се сърдете...гледам нещата чисто психологично..но ми се струва,че сте малко фанатично настроени.......
Пак казвам....бе лоши чувства- ;)
Съгласна съм с durka

Публикувано: 10 February 2009 - 12:40 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 February 2009 - 12:51 PM
Цитат
OK..сигурна съм,че ще пише същото което и в тази тема се опитвате да заклеймите.Кой сме ние,че да решаваме дали едно куче заслужава или не да бъде майка........на нас хората някой натрапва ли ни го?Значи пак повтарям от кучета не разбирам.....но с хората съм на ясно.....Негри се женят за бели......и нямат-чиста порода....но никой не ги кастрира......
Извинявайте пак....но ми звучи адски жестоко това да го казват хора който иначе твърдят че имат големи сърца......
Не само ми се вижда фанатично но и лека сектанско даже.......
С най-добри чувства........ ;)
Публикувано: 10 February 2009 - 02:49 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 10 February 2009 - 03:18 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 10 February 2009 - 04:05 PM

Trust me it's paradise
Публикувано: 10 February 2009 - 04:28 PM
А отговорите са вече дадени.
Ако много държите все пак да се изкажете , моля, противно на твърденията ви тук има право да се изкаже всеки. Друг е въпроса дали има смисъл, след като вече е коментирано и всички доводи - и на двете страни, са дадени.
Велмир, какво стана с вашето родословие, което щяха да ви "кажат по телефона". И както ви попитах и преди: защо не държите сметка на тези, които са ви излъгали, а се ядосвате на нас.
Цитат
Може и трябва. Защото ако имате грам съжаление и съчуствие и наиситна обичате животните ще се потресете. И при положение, че при вас е свършен факт, ще се опитате да предадете новото си знание на някой, който все още не си е взел животно от такова място. Защото ако защитавате търгашите, това значи, че не ви пука за тези ферми и нещастниците, които гният там, за да произвеждат кучета за незнаещите, или за тези, на които не им пука.
Това поне, според мен е лесно разбираемо и няма две страни. Има само лоша.
Това с породите явно е трудно за разбиране. Или по-скоро не искате.
Само в едно съм сигурна, че всички онези, които искат "кученце, може и без родословие, ама да е по-евтино" имат хубави телевизори, нови миялни и перални машини, ДВД-та и т.н. И всичко това никак не е евтино. Но когато си купуват живо същество, гледат да минат по-тънко. А когато им се обясни, защо всъщност тяхното куче е по-евтино - започват с до болка познатите реплики. Това за Хитлер е почти първата реплика на всички, които разсъждават като вас. Така че си е направо смехотворно и тесногръдо това повратяне и неразбиране.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 10 February 2009 - 04:33 PM
А не късокосмест той териер?
Няма малко бременна,малко чистокръвно-или е или не е!
За съжаление тук пишат които не само си обичат животните,но и си опитват да правят повече от тях,за да зарадват такива като вас!
А това става не с препродаване на кученца от т.н.породи,без документи ,а с развъждане ,което включва САМОпородисти животни, с които се участва на изложби.
А вие си купувайте от магазина- по-често,и като ви омръзне да го наричате мини пинчер-викайте му той-териер-никой не може да се сърди-документи няма ,може да е всичко.
А любящите собственици, които вие така цените, са го оставили на едно-дву-месечна възраст да се продава в аквариум на нечии магазин!
Да са живи и здрави такива любители на животните като вас - на тях се държат зоомагазините!
И вашето като го размножите - пак така ще ги продавате- на черно,защото такава е съдбата на тези животни.
Желая Ви много,много успехи!
Публикувано: 10 February 2009 - 04:39 PM

Trust me it's paradise
Публикувано: 10 February 2009 - 04:44 PM
Цитат
Ако разбереш, че хляба в магазина до вас седи на мръсната земя, винаги, ще си купуваш ли хляб от там? Или ще спреш и ще кажеш на съседката да не го прави? А ХЕИ ще извикаш ли?
Кажи ми "не ми дреме за онези кучета" и ще спра.

Публикувано: 10 February 2009 - 04:50 PM

Trust me it's paradise