Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#7831 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 30 July 2009 - 04:51 PM

Здравейте.Преди 3 дни си купих мини пинчер-ка ae_085.gif Кръстихме я Мишел (по паспорт),но иначе я наричаме Миша.Адски добродушна,мила и красива се оказа нашето Мише.Четох доста информация относно храненето,защото ветеринарят ми препоръча само гранули на Royal Canin - Junior в комбинация с витамини и ми каза че единствената странична храна е чисто месо,без никакви подправки.Тъй като преди години съм гледала нормален пинчер,и нямах никакви проблеми с храна,ядеше абсолютно всичко което й се предложи и съответно и никакви проблеми в следствие от храната.Та...въпроса ми е към Вас мили събеседници които имат мини пинчерчета.
С какво храните вашите любимци и каква е информацията Ви относно тези породи?Пропуснах да спомена,че Миша е на 2 месеца и половина и се изкушавам (не съм се изкушила още де md_064.gif ) да й правя попарки,пюрета,съответно без подправки за да не я раздразнят,но попара с прясно мляко и малко хляб примерно на дали биха й навредили ba_025.gif
dog.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7832 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2009 - 05:49 PM

Додре дошла на Миша, голям бонбон wub.gif
Нашия Бруно не ядеше попарки и сега неще , хляб въобще не кусва. Ядем варено пилешко месо , слагам една лъжица консерва кучешка Gran Carno и започна вече от време на време през деня да хрупа по някоя друга гранула на Роял , ама вече не джуниър , а следващите за малки породи.

#7833 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 06:51 PM

БРУНО,ама вие сте големи вече:)А Миша е бебешорче и ми се иска да я свикна от мъниче на по-разнообразна храна,пък нека си хапва и гризките :)Другото което ми е много трудно,а може би е и рано...тя ходи по нужда навсякъде кадето и падне,решава го и хоп mg_062.gif Купих й от въпросните памперси които се слагат на земята и се капва един разтвор и кучето трябва да го подуши и да ходи там по нужда...моята Мишел само го подуши и .... до там dry.gif Ветеринарят ми каза че трябва да я огранича и от към излизане,но си позволявам да я пускам на двора,съответно под строго наблюдение за да не лапне нещо че още не са й бити всички ваксини.Та мисълта ми е че и на идея си нямам как да й създам навици...четох,четох,четох...ама заучените неща незнам дали действат tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#7834 Потребителят е офлайн   littlezorro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 07:43 PM

Гледам, че имате снимки на плажната ивица. Ние още не сме ходили на море с Зоро. Искам да питам знаете ли как седят нещата с хотелите. Дали ще ни пуснат с него в хотел? Щото много ще ми е трудно да намеря някой който да го гледа без да ми се обади на 2 час да си го прибирам.

User's Signature

Качена снимка

#7835 Потребителят е офлайн   littlezorro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 07:45 PM

Цитат(chochi5 @ Jul 30 2009, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето вижте това е майката на Айра и братчетата и ... Айра е одрала кожата на майка й ... абсолутно еднакви са ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Много е сладка Айричка, майката е доста интересна.
User's Signature

Качена снимка

#7836 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2009 - 09:16 PM

Bonbonita, в началото наистина трябва да му ограничиш движенията не само навън но и в къщи , в началото Бруно беше настанен в коридора много близо до банята и трябва да го наблюдаваш . Като усетиш или видиш ,че върши някоя от двете работи , веднага го взимаш и слагаш върху пелената.Ние слагахме въпросната пелена в банята и вратата беше винаги отворена /това е единственото неудобство, но поне е само докато се научи/.Точно 3-4 пъти като го сложих там в момента на действието и се научи , но имах време да го следя и да се занимавам с него . Точно по това време миналата година беше на 2 месеца Бруно.После постепенно и капки не слагах , а накрая и пелена ,сам си отиваше в банята и там вършеше и двете работи. По зор ми беше да го науча навън ,след като беше свикнал така добре всичко да прави в банята. Навън се научи към7-8 месец с триста зора , но като свърши и двете работи навън като ,че ли беше забравил ,че е ходил до скоро в банята и оттогава само навън си ходи , дори да има голям зор скимти на вратата ,но не отива в банята. ab_041.gif
п.п. уф, много дълго стана ,ама се увлякох малко ab_041.gif

#7837 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2009 - 09:53 PM

Добре дошла на Bonbonita и малката принцеса Мишел....значи моя съвет относно храната е,че за нейната възраст по добре Роял Канин Стартер,"попара с прясно мляко и малко хляб примерно на дали биха й навредили"-та прясно мляко в никакъв случай,само кисело и в место хляб може и обикновенни бисквити,а относно хляба-винаги трябва да е изсъхнал(сухар)и по добре черен,обезсолено сирене или извара,варено яйце,пилешко месо с ориз без сол и подправки(може и на супичка,може и по отделно приготвени),а за пишкането и акането най-бързо (зависи и от кучето)ще стане само със постоянно наблюдение и свткавична реакция,аз като взехме Арчи не работех и за 1 седмица,разбра къде се ходи,не че не правише и белички но много рядко а сега вече си ходи на вън но ако закъснеем с извеждането ходи в банята.Ще се научи но ще трябва да мине малко време,защото тя е още бебешорче
User's Signature

Качена снимка

#7838 Потребителят е офлайн   archinko Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2009 - 09:53 PM

littlezorro , миналата година ходихме с Арчи,видяха го колко е малък и много го харесаха(персонала) но попринцип било забранено за кучета (шефа забрабил) но те прекалено много харесаха Арчи и го пуснаха при положение че не вдига шум!Но нашия има много гаден навик...като остане сам и почва да лае...квичи...направоо ! на милото не му се стой самичко...страх го е да не го оставим...и тва съм го забелязала в него...на вън по често е без кайшка и примерно почне да души някаде аз го викам и той не идва и като тругна да си ходя той остава сам и квичи и тича по мене. ... ae_085.gif ab_041.gif страх го явно...незнам! А ето и обещаните снимки от сутринта...!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7839 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2009 - 09:58 PM

Не че оспорвам възраста на малката мишчица,но за първи път виждам на 2 мес. пинчи с толкова добре изправени ушенца ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#7840 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2009 - 10:04 PM

Това не го казвам в лошия смисъл,направо съм изненадана ама приятно де.....браво на мишлето af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#7841 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 July 2009 - 10:38 PM

Добре дошла на малката Мишел
Bonbonita много да те радва и да слушка .. а относно ходенето до тоалетна ее ше се научи все пак е още едно много малко бебенце ... нима малките бебета ходят в тоалетната да вършат нещата ab_041.gif
archinko имате си и компания на разходката .. големи сладури са ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#7842 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 07:50 AM

Ето моята Сиси
User's Signature

Качена снимка

#7843 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 07:51 AM

нещо не мога

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7844 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 07:52 AM

smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7845 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 07:53 AM

smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7846 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 07:54 AM

оооо,голяма сладуранка е Сиска wub.gif
Можеш в един пост да прикачиш няколко файла ae_085.gif

#7847 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 08:24 AM

Добре дошла на малката красавица Мишел. Много е сладка и да Ви радва и да е послушка като Сиси.
Относно ходенето до тоалетна, ние не разбрахме как свикна сама на терасата на весник.
Да Ви се оплача ...............снощи Сиси си навехна крачето. Вечерта спеше на канапето и в сънено състояние скочи на земята и такова пищене беше, че аз за синовете така не съм се притеснявала До 2 сутрината я гушках,а тя скимтеше.Само навехнато е защото го пипах крачето и ако е счупено щеше още повече да пищи.Тя скимти аз плача .............днес съвсем леко накуцва , не иска да яде и не играе с играчките като преди.. Много ме е яд и вдигнах кръвно...........днес ще я водя на лекар. Лек ден на всички.
User's Signature

Качена снимка

#7848 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 09:13 AM

И Бруно ревеше за щяло и нещяло , за най -малкото опищяваше блока. Малко преигравт понякога . wub.gif Дано нищо да и' няма.
Сиси май ще е като нас -дългокрака. wub.gif

#7849 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 09:37 AM

Тая Сиска е истинско бижу wub.gif ,както и всички останали мишленца.....все пак ние сме горди стопанки на най-прекрасните,най-умните .... и въобще най-най кучовци af_089.gif .А за краченцето много съжалявам,дано много бързо да и мине,и МОЛЯ ВИ не ги оставяйте без надзор сами по легла и дивани,че да си спестите тревоги и болка на кученцето,става въпрос за малките бебешори,защото нашия вече е като планинска коза,качва се и слиза без проблеми,а като беше малък имах (още я имам де)една грейчица с ластик отдоло и по цял ден го разнасях като кенгуро,сега я пазя за зимата че много обича да се гуши в нея ама сега му е мн горещо,както и на мене де... ab_041.gif

Снощи снимах малката кукла за която ви бях писала: " Вече си имаме ново приятелче една разкошна мини пинчерка, ама истинска не като нас....пред нея Арчо изглежда като мутант,такава малка хубавица,една крехка и с такава малка муцунка и главичка..... жалко че няма да му се отвори парашута ab_041.gif ",но не ми остана време да ги кача,но днес непременно....
Нека това че съм написала "истинска" мини пинчерка да не отваря "устите" на хората които мине не мине малко време и почват да ни гризът като кисели краставици.....А относно спора по горе във връзка с размножаването моето мнение е следното:Значи...притежателите на истински породисти с родословие кучета никога няма да дойдат при нас,което не е чудно или обидно,даже самата аз никога не бих се съгласила да "окепазим"породистото куче,но при положение че има толкова много не истински мини пинчери(и ще има,защото хората искат да гледат точно такива,който иска породисто с родословие до девето коляно,брои няколко хилядарки и го получава,после си го води по изложби,да си избива парите-това за мен е нещо различно от безрезервна любов и всико останало което изпитваме ние към нашите кучета,няма стандарти,няма стойки и чалъми.Има ли съревнование,първо място(към което всеки се стреми),награда....там любовта се размива),защо да лиша моето куче поне веднъж(преди да го кастрирам)да скочи някоя женска,а и нали било вредно за здравето на кучето ,няма значение мъжко или женско да се кастрира без поне веднъж да е правило "секс" и женското да роди...Така че колкото и да си дрънкате-никой няма да си подложи умишлено кучето на това.Аз разбирам доводите ви и ги приемам,но вие не разбирате нашите smile.gif Не държа да ми отговаряте даже предпочитам да не го правите,за да не започваме старата песен на нов глас...
User's Signature

Качена снимка

#7850 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 July 2009 - 09:55 AM

Малката Сиси е много сладка ... особено третата снимка много ми харесва (то всички са хубави)
Дано се оправи по бързо.
Напълно подкрепям chocolate80 аз не искам мойто куче да става "победител" на някоя си глупава изложба ... все пак тя е победител в нашите сърца ... обичкаме си я безрезервно, което е най-важното нещо..

User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема