Цитат
Как би се чувствал един кастриран човек? За това дали сте се замисляли?
Или за животинчето може, то все пак не е човек!!!!!
А каква е гаранцията , че кучетата които се продават в магазините за чистокръвни са такива?
Защото родословно дърво може да си направи всеки. Сядаш съчиняваш си там разни имена и държави и си готов.
twoofo го обясни достатъчно добре, не ми се влиза в спор, казвам най-добронамерено какво мисля, като предварително ми е ясно, че няма да бъде прието.
Да, кучето не е човек и не приема продължението на рода емоционално, то е просто инстинкт и химия. Така че, животинчето се чувства прекрасно след като хормоналните подбуди отпаднат. Кучето отдавна не е диво животно и именно човекът определя живота и развитието му, в резултат на което то има значително по-дълъг и приятен живот от дивите си роднини.
В магазините не се продават животни с доказан произход и ако се разровиш във форума ще прочетеш колко пъти сме повтаряли, че куче не се купува от магазин. Има редки случаи на коректни търговци, но те си остават търговци. Темата е толкова дъвкана, че няма да се впускам в подробности.
А родословие не може да си направи всеки, може само да си направи фалшиво родословие. За щастие, в съвременния информационен свят никак не е трудно да се провери в която и да е федерация дали едно родословие е редовно. Това е неизменна част от кинологията - да се водят племенни книги и регистри на всички животни с доказан произход.
Това е нещо, което винаги ще казвам на хората. Мисля, че чрез това желание непременно тяхното любимо куче да остави поколение, независимо дали знаят предците и възможните генетични комбинации и последици, те задоволяват своя емоционална потребност, не някаква потребност на животното. Не го казвам като обвинение в никакъв случай, просто като повод за размисъл и сериозна обосновка на решение за развъждане.
Звучите като отговорни хора, вярвам, че ще направите всичко необходимо преди връзката и след нея.