Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#3661 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2007 - 02:05 PM

Гале, а Сарка колко е висока вече? Не си пускала скоро актуални снимки. На мен ми стана вече неудобно да го изтипосвам Титко навсякъде. Хайде, дай да я видим хубавицата. Жалко, че сте толкова далеч, че да ги съберем и тримата с Тайра на едно място и да дивеят. Титко много обича да е в женска компания. На полянката си има приятелка, с която играят и направо се изяждат ( буквално), но явно не се хапят силно, защото никой не протестира b) .

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#3662 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 02:07 PM

А тук са уморени, но Тито продължава да я закача d) . Досадна работа l) . Другите кучовци се разхождат спокойно наоколо, а нашите току профучат покрай нас, заети да се преследват d) , а после вкъщи oo .

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#3663 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 02:10 PM

А тук е "барабар Петко с мъжете". Явно се има за голямо куче, защото не му е интересно с мъници или бебета да играе nok .

Прикачени файлове

• Прикачен файл  igra.JPG (44.39K)
    Брой сваляния: 33

User's Signature

Качена снимка

#3664 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 02:24 PM

Цитат

Ancheto, да, это Лена. Она с привезённой из Израиля девочкой на фото.

Познах я b) пинчерката и е много хубава. А другото , което е по-слабичко то по-младо ли е ?Явно има доста добри минипинчери в Израел bravoS

Цитат

Ани какво стана с твоите бебчета пораснаха ли и имат ли нови собственици

Още са малки за даване .Има кандидати за тях ама нещо започва аз да ставам първияткандидат r) За мое учудване Лиля ги прави бомбички и все ги тъпче. Започват да се заиграват вече и си личат разликите в характерите. Това с светлото е голяма щуротия и аз и увеличавам лошите навици l) Като я взема и ми изяжда ушите,аз се спуквам от гъдел и смях и е много гризлива все ми дъвче пръстите да си играе. Очичките и гледат като на малко хитро дяволче и все дебне да се приближи и на бързичко да ти умие очите и да те нацелува с малкото езиче w) .Черничката е по-кротичка и свенлива, също се закача , но не нахалства. Гледа малко тъжно и се чуди .Не знам защо , но тя е много мазничка в буквален смисъл, а само 20 г им е разликата. Ушетата им са почти изправени вече. Променят се и скоро ще са за ваксинка. Както се каня да не ги давам отрано просто не знам как ще се разделя с тях,а са обещани.....направо не ми се мисли. Снощи не мога да ида да си легна все ги мачкам ,а и те не протестират.

#3665 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 02:28 PM

tito , Титко на снимката да не е с на dmst кавказеца? Напълно те разбирам какво изпитваш с него. Моята Роксана с лъвицата беше също много игриво и кипящо от енергия животинче. Имах малко куче с огромно сърце и душа angelpik Почивай в мир мила моя angelpik angelpik

#3666 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 April 2007 - 03:03 PM

Хубави снимки на весели кучета. d)

Тук всички сте много въодушевени относно бебета, обаче аз ще трябва да съм от "лошите" също. Доколкото виждам Тито е доста едричък, не знам невестата колко е голяма, навярно знаете че при пинчерите често има проблемни раждания. Имам 2ма познати загубили майките при раждане - пинчерки или поне пинчероподобни. Стопаните на таткото също да се подготвят а промени.

Подкрепям mil че трябва бая да се замислите. Това, че вие няма да оставите бебетата на улицата не е проблемът. Обаче вие ставате отговорни за живота, който сте създали и ако някое кученце има нелека съдба, това би било последствие от вашите действия. Това важи за всеки, който развъжда/размножава каквото и да е животинче естествено, затова при повечето развъдници има договори например.
Колкото и да избирате стопаните може да се подведете за личността им, а може както често става ентусиазмът им, който неизменно присъства при вида на малките бебета да се изпари след някоя година. Не ви съветвам да подарявате бебетата, така задачата ви ще стане наистина трудна при отсяване на стопаните, особено ако не ги подарявате на хора, които познавате.

Моето куче си няма порода, и мисля че това е една от причините да отърве евтаназията на косъм, произходът му не е ясен, и мен това не ме улеснява, напротив.
Не пожелавам подобна съдба в момент от живота, на което и да е животинче, но факт е че повечето, които са нямали късмет да имат щастлив живот и биват занемарявани и зарязвани са с неясен произход, подобия на някоя порода и смесици от няколко такива.
Защо и стяганите майка и таткото са имали подобни съдби в началото на живота си? Едва ли са били оставени на улицата от развъдилите ги. Макар че и това е възможно. Ето това е насоката на въпросите, които възникват при подобно размножаване. И те възникват дългосрочно със всяко следващо поколение на потомците на вашите животни. Не спират при решаването на съдбата на конкретното кучило.

Прекрасен характер съвсем не е единствен критерии за развъждане, при кучета с неясен произход пък още по-малко.

Вашите бебета също биха били с неясен произход, защото родителите им са с такъв. Ако има примес в породата, и това си проличи ясно (много вероятно) при бебетата и недай боже са по-едри - само мога да стискам палци на майката при раждането.
Ако стопаните на бебетата решат също да заплождат - и там само може да се стискат палци за здрави бебета и да няма близка родственост между родителите. А такъв шанс има, след като не се знае кой на кого е роднина и като популацията безконтролно се размножава и разпръсква из дебрите на родината ни - как го казах само r)

За здравето на вашите бебета - пак късмет, не може да се проследи какво се предава в рода примерно. Това, че вашите кучета на вид са здрави не е никаква гаранция. Какво те биха предали на поколението си е чисто стискане на палци - отново. Аз лично не си падам по хазарт. Бих се влюбила в което и да е кученце, независимо от произхода му, но никога не бих размножавала някое такова. Това е моето виждане - за мен съзнателно и целенасочено трябва да се размножават само животни с ясен произход, с ясно здравословно състояние и какво биха предали на поколението си.

Понеже ми е ясно, че ако сте решили да имате бебета каквото и да се говори едва ли ще ви разубеди, се надявам да направите най-доброто от дадената ситуация, да имате много късмет, както и бебетата и техните евентуални потомци. Ако техните стопани се решат за кастрация или поне не-размножаване може би всичко ще свърши добре и в дългосрочен план. Пожелавам ви успех в взимането на решения и дано не са само на емоционална основа.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3667 Потребителят е офлайн   kati Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 04:33 PM

И така за пореден път ще напиша, че Тайра е стандартен Цвергпинчер, висока е 29 см, черно - кафява, с прави ушички и без никакви бели петънца. Така, че Титко и е по мярка. Ние не сме 100% решили, че ще имаме бебета, но защо пък не?
Колкото до произхода на Тайра, не мога да си обясня защо жената от магазина от които е взехме, няма никаво желание да ми каже кои са и предишните стопани, колкото пъти е попитаме оставам с чувството, че и задавам въпрос засягащ държавна тайна. Но както и да е.
Нямам намерение да превръщам Тайра в "крава за разплод", нито да си правя развъдник, но съм на мнение, че след като природата е създала дадено същество по един анчин, не сме ние тези ,които ще определяме в последствие начина му на развитие, имам впедвид катрацията.
Как би се чувствал един кастриран човек? За това дали сте се замисляли?
Или за животинчето може, то все пак не е човек!!!!!
А каква е гаранцията , че кучетата които се продават в магазините за чистокръвни са такива?
Защото родословно дърво може да си направи всеки. Сядаш съчиняваш си там разни имена и държави и си готов. Някъде тук в този форум четох за един такъв "уж развъдник".
А и в България има прекалено малко чистокръвни кучета. Отидете на една международна изложба за кучета в България и ще се уверите сами.

Ей, Титко е голям сладур....Между другото и Тайра е много добричка и игрива, става ужасна само когато види котка. Тази сутрин доста се посмяхме с нея. Понеже и направихме дървена къщичка, по желание на сина ми, в която тя въобще не влизаше до днес сутринта, аз е изнесох от коридора вън на двора. И тази сутрин като е пуснахме на вън, какво да видим , една котка и влезнала в къщичката. Лелеле не можем да укротим Тайра за да може котката да се махне от къщичката.В края на крайщата котката изчезна и ние пак пуснахме Тайра и хоп нашата в къщичката директно, 30 минути не успяхме да е извадим от там за да е приберм и да отиваме на работа, какво ли не и давахме, то беше салами, то шоколадчета, бисквитки, ама неще та неще Тайра да излезе.Накрая бръкнахме вътре и е извадихме.

#3668 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 April 2007 - 05:26 PM

Цитат

Как би се чувствал един кастриран човек? За това дали сте се замисляли?
Или за животинчето може, то все пак не е човек!!!!!
А каква е гаранцията , че кучетата които се продават в магазините за чистокръвни са такива?
Защото родословно дърво може да си направи всеки. Сядаш съчиняваш си там разни имена и държави и си готов.

twoofo го обясни достатъчно добре, не ми се влиза в спор, казвам най-добронамерено какво мисля, като предварително ми е ясно, че няма да бъде прието.
Да, кучето не е човек и не приема продължението на рода емоционално, то е просто инстинкт и химия. Така че, животинчето се чувства прекрасно след като хормоналните подбуди отпаднат. Кучето отдавна не е диво животно и именно човекът определя живота и развитието му, в резултат на което то има значително по-дълъг и приятен живот от дивите си роднини.
В магазините не се продават животни с доказан произход и ако се разровиш във форума ще прочетеш колко пъти сме повтаряли, че куче не се купува от магазин. Има редки случаи на коректни търговци, но те си остават търговци. Темата е толкова дъвкана, че няма да се впускам в подробности.
А родословие не може да си направи всеки, може само да си направи фалшиво родословие. За щастие, в съвременния информационен свят никак не е трудно да се провери в която и да е федерация дали едно родословие е редовно. Това е неизменна част от кинологията - да се водят племенни книги и регистри на всички животни с доказан произход.

Това е нещо, което винаги ще казвам на хората. Мисля, че чрез това желание непременно тяхното любимо куче да остави поколение, независимо дали знаят предците и възможните генетични комбинации и последици, те задоволяват своя емоционална потребност, не някаква потребност на животното. Не го казвам като обвинение в никакъв случай, просто като повод за размисъл и сериозна обосновка на решение за развъждане.
Звучите като отговорни хора, вярвам, че ще направите всичко необходимо преди връзката и след нея.

#3669 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 06:47 PM

Е, пинчери с родословие в България ....не съм чувала. Има хора , които си харесват едрите пинчери и не обичат дребосъците , така че и за едри палета има сърца , които ги очакват. Не мисля ,че са безотговорни пишещите тук. Рискът е главно за женското куче и то доста голям без значение ръста на животинката.

#3670 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 April 2007 - 06:51 PM

Породата е толкова популярна и харесвана, че направо се чудя защо е така.

#3671 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 07:25 PM

Така е и на мен ми е много тъжно , че е така. Хубаво е да има клуб и правилно развъждане и всички екстри и задължения. По татово време се внасяха масово кучета от Одеса ,а по -малко от Чехия. И нашите кучета са с тамошни корени, но без родословия , защото са от пазарите

#3672 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 07:39 PM

Ей, ама вие цяла полемика отворихте по тази тема oleeee . Никой не е казал, че ей сега ще правим развъдник. Много размисли, върху няколко подхвърлени думи. А още повече, че това е среща за запознаване. Рядко срещам едри пинчерчета и ще се радвам да се видим и да общуваме.
User's Signature

Качена снимка

#3673 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 09:20 PM

Съжалявам ако съм ви досадила с полемиката си. Да, това са само размисли, нямащи за цел да засегнат когото и да било. Не съм слагала етикет на някой, че е безотговорен стопанин и съм далеч от тази мисъл. Написах, каквото написах, не за да ви обиждам, а чисто добронамерено. Явно подобни мнения обаче не водят до градивен разговор, защото нещата се изкривиха до "крава за разплод", безотговорни стопани, магазини (от там не идват здрави кучета с доказан произход и съвсем не съм казвала че са правилно място за сдобиване с кученце, kati имате късмет че кучето ви е било по-голямо за да напусне здраво магазина) срещу развъдници. На изложба съм ходила, но не разбрах какво общо има с темата.

Цитат

Никой не е казал, че ей сега ще правим развъдник.
И аз не съм казвала такова нещо. Използвах думите развъждам и размножавам, защото и едно кучило е точно това, размножаване.
НЕ мисля че кастрацията вреди по някакъв начин на кучето като цяло. Четиво по случая колкото искате. Сравнението с човешка кастрация е крайно неподходящо, mil e написала защо.
И аз не искам да влизам в безсмислени спорове, каквото имах казах по темата. Нямам съмнение, че обожавате любимците! Пожелавам ви да ви радват още дълго!
User's Signature

Качена снимка

#3674 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 09:29 PM

twoofo , не се обиждай, ясно е какво имаш предвид. С кастрацията много хора не могат да се съгласят и за някой случаи просто нямам сили да се разправям с хората , за да ги убедя . Но и аз не я приемам напълно като постоянна мярка ,въпреки че имам кастрирани животни .

#3675 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 09:35 PM

О, не, не се обиждам, просто ми се ще да можем да си говорим без да се изкривяват нещата така негативно. ;)
За или против кастрацията е друг въпрос, не винаги еднозначен с това дали искаш или не дадено куче да остави поколение. Но пък сравнението с човек наистина не е приложимо.
Весели празници и да внимавате с боичките, да няма зелени кучешки нослета!
User's Signature

Качена снимка

#3676 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 10:46 PM

Ей, не се засягайте и нека не разваляме хубавите празници. bgflag Напълно разбирам вашите доводи и донякъде ги подкрепям, но в случая не съм склонна да се съглася с вас, защото това просто е МОЕТО куче. Нека не обръщаме въпросът на ЗА и ПРОТИВ кастрацията, защото ще се загуби смисълът. Предлагам да се премести в друга тема и спокойно да се изкажем по въпроса "дали Тито има право да има поколение или не". Съвсем сериозно.
User's Signature

Качена снимка

#3677 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 11:14 PM

b) Аз се включих в темата не защото искам да преценям има ли или не "право" Тито да има поколение. Иначе подобна тема, а не частен случай има, само да я изровя.

П. С. Ето например тук
User's Signature

Качена снимка

#3678 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 09:09 AM

Туфо, написах го така, но имах предвид обобщено, но както и да е. Не искам да мислиш, че се заяждам или нещо подобно. Много си ми симпатичен, както и Мил, за която имам много високо мнение. За вас въпросът е принципен, а за мен личен и това е разликата cheers . Аз също съм против размножаването на непородистите, но безстопанствени кучета. Много хора искат да си имат дом. любимец, който да прилича на пинчер, но не могат да си позволят да отделят 400-500евро, за да го купят от развъдник, а като прибавим и транспортните разходи сметката набъбва. Така че не мисля, че това е осъдително в този случай. Но никой не би трябвало да представя тези животни като породисти и да им скалъпва родословие.
User's Signature

Качена снимка

#3679 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 12:41 PM

OK, радвам се, че сме се разбрали, не съм го приела като заяждане. Просто за мен проблемът се разтегля до там, че дори да загърбим размиването на породата - непородистите често стават безстопанствени в един момент, за мое съжаление, макар да не са родени такива. Но ще започна да се повтарям.
Вярвам, че ще направите най-доброто за бъдещето на животинчетата.
Жалко че при такава популярност на породата за момента не може да се разчита на породно развъждане и селекция в България, но ви пожелавам на вас ентусиастите и това да стане в близко бъдеще. Вие сте тези, които ако пожелаят такава насока могат да я осъществят, защото бихте имали най-силната мотивация - любовта си към пинчерите.
cheers
User's Signature

Качена снимка

#3680 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 04:45 PM

Весело посрещане на празниците с повече пинчерски емоции! b)

Прикачени файлове

User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни