Мини Пинчер
Публикувано: 30 November 2007 - 09:25 PM
Публикувано: 01 December 2007 - 12:04 AM
ние вече сме на фаза зимен сън.очаквайте ни на пролет пак по-активно в сайта.незнам вашите пинчовци как са ,ама от както се захлади Ричи почти не става,все му се спи и се гуши непрекъснато,даже разходките ни станаха по-къси вече.
зара гледай да не прехранваш анди,че ние така се научихме от началото и сега вече сме дебели,излизаме извън всякакви стандарти.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 01 December 2007 - 09:30 AM
В моята енциклопедия "Световна Енциклопедия на кучетата" от В. Динчев пише в стандарта на мини пинчера - ръст (според FCI) 25 - 30 см, тегло - 2 - 4 кг.
А при пинчера - ръст - 45 - 50 см,тегло - 12 - 16 кг. :rolleyes:
Така никой не може да прецени съвсем точно,от снимката също не е гаранция но поне ще има някакъв поглед.
О ние през цялата година сме на тази фаза. ;DСамо като се приберем от разходка и Габи се лепва за печката.Даже не дава да и сваля пуловера.
Тя е вече на 7 години и почна да и повелява муцунката. :huh: :'( Даже миналата седмица видях,че едно зъбче го няма!Дали е нормално за възрастта и ? :o

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 01 December 2007 - 09:32 AM
А този Титко какъв голям е станал ! Възмъжал. :yahoo: :namigam:

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 01 December 2007 - 11:15 AM
Лина как е Чафи почна ли вече да си ползва пингвинката :blink:Мажеш ли му с нещо коремчето мина ли му раничката.
Вчера Сарка се държа много възпитано не досажда на гостите кръстосваше стаите ту при децата беше ту при нас този път не си просеше ядене и с нетърпение изчака да ошетам и да си легне да спи .
Зара правилно ти е казала Лина тези гранули са за цял ден и се делят даже на 4 пъти като е още бебе виж в тази тема на пакета с храната не пише ли колко пъти на ден трябва да му даваш на Анди пусни снимки да го видим .Спокойно можеш да ползваш бебешки дрешки да го обличаш за новородени е супер .Ако можеш да шиеш му уший якенце аз на Сарка и направих такова от качулки на яке сега ще шия и на пинчера на кандидат снахата .
http://dog.bg/forum/...pic,3980.0.html
тук е темата за храненето супер е
Публикувано: 02 December 2007 - 07:31 PM
Обаче сега имаме нов проблем-учим се да ходим до тоалентната на вестник, понеже нали още не можем да го извеждаме навън. Като направи беля, му казвам не, и му соча мястото, където трябва да отиде. Но май прекалих с Не-тата. Сега се крие и не иска да ходи, когато ние сме около него. Вечер като се събудя е истински ужас в стаята. Пада едно чистене после. Та дайте предложение да му измисля нещо по ефикасно. Така искам да се научи, а като чели малкият прави напук.
Цезар прилича на пинчер, но не на мини. А кога Тито ще става батко?
Сега мисля да му ушия нещо, но нямам машина, а на ръка, нещо с копченца, ще видим.
Поздрави от Анди на всички и много целувки
Публикувано: 02 December 2007 - 08:30 PM
Гледай само да не свикне с НЕ-то,че ще мисли ,че така се казва ;D(това май Анчето го беше казала)
.Докато стане поне на 5 месеца ще ти прави бели :wub:
Публикувано: 02 December 2007 - 10:12 PM
А някой да е чувал да се продават препарати за пръскане, което да му мирише и да ходи там. Тази вечер ще пробваме с торбичка и с един парцал, че да видим...
А иначе очудвам се колко са умни тези мъници. Моят ми прави напук, като му се скарам, врътва се, изскимтява и си слага лапичките на ушите да не ме чува :yahoo:хахха
Дадли, много е сладък малкия-малката. Моя беше такъв като го взехме, само че без опашка.
Публикувано: 03 December 2007 - 12:53 AM
И у нас когато бях бременна добре ги подритваха , но и кучетата явно си показват , че усещат. Никога не мога да забравя полудялото си Лили , което не се успокои докато не подуши Рали като се върнах от родилният дом. Пинчерите са невероятни , защото такова малко същество решава да приеме човешко бебе за свое. Така беше и с двете ми щерки и повечето знаят как Рокси ми осинови Стефито. Бъдете живи и здрави и да не ни забравиш после покрай бебоченцето сладко ;) Целувки и ви стискам палци.
Много се радвам , че моето момченце Чафунко е ОК . Скоро ще е с пърна сила отново на линия. Лина , ако Чафи така побеснее като моята Питя след кастрацията..... леле майкооо :rolleyes: Ужасна е станала , дива , игрива .....само енергия . Все мъкне нещо и чака да и го дърпам от устата , за да играем ама аз се боя да не изпомачка дребусите.
И за стандарта на Миниатюрният пинчер (цверг пинчер ) искам за пореден път да направя уточнение
това е копирано точно от публикуваният стандарт на породата във FCI
SIZE AND WEIGHT
Height at withers : Dogs and bitches: 25 to 30 cm.
Weight : Dogs and bitches: 4 to 6 kg.
А ето и стандарта на Германският пинчер ( Немски пинчер )
SIZE AND WEIGHT :
Height at withers : Dogs and bitches: 45 to 50 cm .
Weight : Dogs and bitches: 14 to 20 kg.
Зари , у нас храната стои без да се вдига. Купата се допълва постоянно и никой не преяжда. Така ми е най-лесно и удобно , а и на кучетата предполагам също.
Публикувано: 03 December 2007 - 04:22 PM
Хващам се да му правя елече след малко. Ще пусна снимка, ако опитът е успешен.
Анче, моята порода се води Миниатюра. Майката е 2кг, а бащата малко повече от 1к. и половина, и това говоря, за 3-4 годишни кучета, които повече вероятно няма да растат. А по принцип децата им- кученца винаги стават по малки от родителите си.
Поздрави :kuchence:
Публикувано: 03 December 2007 - 06:41 PM
Публикувано: 06 December 2007 - 01:24 AM
Публикувано: 06 December 2007 - 05:01 PM
При нас нещата много загрубяха-вече не се знае кой командва парада и кой точно е шефа,ама на практика излиза така,че е Ричи.
Много е лигав,иска непрекъснато да става на неговата,скимти,лае и придава инати,когато не е както той иска-абе въобще ужасен е. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Направо вече ни иде да викам за :sos: :sos: или да го :angry: малкия дявол.Но признавам и че вината си е само моя.....
А между другото още не са ни паднали млечните зъбки,даже не се и клатят.Това може ли да предизвика проблеми???

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 10 December 2007 - 11:58 PM
Анче как е бандата?
А Чафун къде изчезна и той?
Малкия Анди оздравя ли вече,как е крачето?
Малкия БАТМАН ;D ;D ;DРичи е голяма фога-много го е страх от една играчка Дядо Мраз,която пее,а елхата я гледаме с такова учудване.......... :o :o