Мини Пинчер
Публикувано: 11 May 2010 - 11:20 AM
Не съм съгласна с теб ,че зависи само от кучето........нееееее
Първото нещо което беше с мен и Сиси да я науча да си знае тоалетната ,че е на памперса на терасата. В събота вечерта беше за първи ден у дома ,а в понеделник като тръгнах на работа тя вече знаеше ,че трябва да ака на тересата. Но през целото време мъжа ми беше у дома и от негови наблюдения разбрахме, че тя не прави нищо, ако не е изхвърлено предното ако.....и така той по няколко пъти на ден почистваще след нея......да не прозвочи грубо ,но мъжа ми е деспотично настроен относно чистотата......обича чистотата и реда Той научи Сиси .....той не искаше куче у дома и ако Сиси не беше се научила, щях да я дам на сина ми.Вие младите нямате време, а той от 4 години си е по цял ден у дома и Сиси не може да прави белички като Вашите мъници. Нямаме внуци и цялото внимание е в/у нея Че децата като бяха малки нямаха толкова играчки колкото малката маймунка. Тогава бяха гладни студентски години ....
На всичко отгоре е голяма манипулаторка.....страхотна е.......
Когато мъжа ми и беше сърдит задето се беше изпишкала на спалнята тя доста време му се подмазваше дори беше в коалиция с мен.....но постигна своето и сега по цял ден е плесната на спалнята дори играчки и кокали качва.......
Да Ви кажа останах с убеждението ,че не обича някой да не я
харесва....или ако някой не и обръща внимание
Публикувано: 11 May 2010 - 12:15 PM
Camellia, в 11 May 2010 - 10:52 AM, написа:

Ками , разрешаваш ли да си копирам снимката на Барс ......баро с очила...???страхотен пич е!

Публикувано: 11 May 2010 - 02:46 PM

Много ни стана миризлива темата, но явно това е сериозен проблем за всички и мисля, че ще бъде полезно да споделяме опит. Или поне да се оплачем ...
Публикувано: 11 May 2010 - 02:50 PM
Между другото Турбо има страхотна каишка, с името му до колкото видях!
Гале какво става с теб?Как си?Отдавна не беше писала!
Публикувано: 11 May 2010 - 03:29 PM

На 6 май бяхме в Благоевград. За пръв път отсядам в града и много ми хареса....страхотно ,чист въздух не мирише на нефтозавод....но да не се отплесвам.....
Още първата табела с реклама на хотел и ние отиваме ....посрещна ни млада симпатична дама ,,,но до нея едно прекрасно любопитно булдоче с име Ная.....видяхме ние стаята хареса ни ,,,но аз почнах да се обеснявам ,че сме с едно пинчерче, че е много послушно, че не прави белички, че дори и къщичката и нося да нощува с нас....милата дама освен ,че се съгласи ...дори се зарадва и тя имала пинчерка...И отивам аз до колата и вземем наща мома и я представям и дамата като чу ,че се казва Сиси и се усмихна и пита дали сме от форума на мини пинчер. И така момичета запознахме се с Алина и нейните прекрасни любимци.Саси е наистина мини пинчер дундава сладурана , а за Ная нямам думи ...много е любопитна и веднага се сприателихме...но проблема е ,че моето диване като почна да ръмжи и да се крие в мен ....с никой не посмя да се запознае ...дори бебето Хера беша заплаха за това диване....подви опашка и се скри в стаята ....
И така ние без да искаме се запознахме любимците на Алина....и тъй като не можахме сутринта да се видим от тук и се извинявам ,но бързахме
Публикувано: 11 May 2010 - 03:51 PM

Публикувано: 11 May 2010 - 11:48 PM

Ааа сега се сетих,че аз когато учих Арчи да ходи в банята му бях взела от тези евтините малки постелки където се слагат пред вратите и никога не я е ръфал,но ако беше салфетка или памперс и той щеше да им види сметката за секунди.Това е за сега не се сещам друго...
Гледам че Анито не е писала след операцията на Бъдко

Публикувано: 12 May 2010 - 09:53 AM

Гале, може разбира се да си копнеш снимката на Барс.

За различните кучета ще кажа - аз съм имала много кучета. Изгледала съм и кучетата на познати и приятели, защото много обичам животните и всички бяха като мои собствени. И от своите си наблюдения заключавам, че всяко куче е отделна личност. Както казах за Барс, той сам се научи да се стиска и да не си върши работата вкъщи. Никой не го е дебнал или пляскал. Само порицание, ако е сгафил. Не зависимо дали на момента сме го хванали или час след това. Разбираше много добре за какво става дума. В един момент просто спря да си върши работата вкъщи. Без вестници натопени в пишото и без акота преместени на терасата. От 6тия месец се стискаше по цял ден. А е имало случаи и по два дни да се стиска. Но пак казвам научи се САМ.
Турбо е вече на година и няколко месеца, а още не му е ясно, че прави беля като се изпишка вътре. Айра пък хептен. Тя е на няма и половин година и хич не й пука. Не само, че я хващам на местопрестъплението, ами и после я извеждам веднага на терасата или на двора. Като си свърши работата навън й казвам "Браво!" и й давам награда. И пак вътре пикае. Но за мен вече проблема е друг. Явно изкуствената трева е попила миризмата на напикано и те са решили, че там е Мястото.
Гале, и моят мъж е много строг относно чистотата и подредбата вкъщи. Направо е манияк. Монк пасти да яде!!! Обачееее, щом е за Турбо - може. И той му се кара и той се ядосва, ама нищо. Първото ни пинчеро подобно Мери го подари, защото правела много бели. А тя беше единственото от сегашните ни кучета, което изпълняваше команди и даваше сигнал като й се ходи до тоалетна. Бях я дресирала като пружинка. Ама тя беше избрала мен за глава на глутницата и той не можа да го преживее.
За боя ще кажа, че аз не си бия кучетата, защото смятам, че така ще се научат. И бой е доста силно казано. Колко можеш да го набиеш едно пинчерче, дето е на едно кихане живот! Пошляпвам го, я с вестник, я с пешкира... както дойде. Но никога, ако не съм го хванала в крачка. Колкото до вниманието аз по цял ден съм вкъщи с бебето. Колко повече от това?!?!?

Злате, да аз писах, че Турбо обича да си вири дупето постоянно. Много е досаден. Не само ми сяда на крака, ами и си качва задните крака чак до прасеца ми! Жалко, че не съм го хващала така с апарата. А като малък като се хранеше и дупето му щвръкваше във въздуха без да го подпира. Много рядко запазваше равновесие разбира се! Сега като маркира и така си вдига крака, че още малко и ще се обърне по гръб. Каква е тази мания не знам..
Публикувано: 12 May 2010 - 10:01 AM

Ааа, да, Злате, да Турбо имаше такава каишка, ама вече не му става на дебелия врат!

Публикувано: 12 May 2010 - 11:16 AM

Съгласна съм, че не е хубаво да се бие кучето, но по някакъв начин трябва да разбере че там където си върши работите не е правилно.И за това се поступват по дупетата.Или както мойто диване снощи свалил дистанционното от масата и взел да си го гризе!Разбира се, че ще го шамардосам.Но няма как да отделя толкова време за Чочко,за съжаление.Много искам да го науча, разбира се, но просто нямам време.Снощи го видях един такъв неспокоен и го усетих, че му се пишка и веднага бяхме на терасата.Стоях ме 1 час, но още докато влезнахме вътре и той се изпишка на земята.Сутринта си се изака в тоалетната и му казах "Браво мойто момче!Там ще си вършиш работите!".Трябва търпение мнооооооооого!И дори да не мога да отделя 2-3 дена за Чочко се надявам да се научи къде да ходи до тоалетната ,макар и по бавно да стане това.Но както казахте зависи си и от кученцето!
Гале поне сте си прекарали добре!Майкини и те ходиха на Чуните мостове,Дяволското гърло и едни водопади мисля че бяха Кресненските.А Сисито се е притеснила нещо сигурно.Може да ги е сметнала един вид като конкуренция!
Публикувано: 12 May 2010 - 05:32 PM
Публикувано: 13 May 2010 - 08:13 AM

Злате, на снимката дето Валерия е хванала Турбо, всъщност тя си чеше зъбите така!

Кармен, имаш си ти една малка, снежна, планинска мишка! И колко е наперена в снега! Не й ли беше студено? Вече е звезда Кари-планинарката! Има я и в човешки сайтове!

Публикувано: 13 May 2010 - 08:47 AM

Ние вчера си направихме първата разходка в града около блока!Мислех да изчакам 10 дни след ваксината но остисках до 7.Надявам се да не съм подранила!Да се върна към разходката!Ходихме 1 час и нищо не направи това куче бе!Само ме гледа да не би да избягам и това е!Като спрем да си почине, защото езика му увисна до земята, започва да скимти и да джавка и целия квартал кънти от него.Но като за пръв път беше добре!Нови бели нямаме да ви се похвалим, но не е късно!

Публикувано: 13 May 2010 - 09:15 AM

Публикувано: 13 May 2010 - 09:37 AM

А на Кармен и завиждам адски много........ама много
Аз май ще сбогувам с планината защото от повече от месец съм скована и разбрах ,че имам коксартроза на тазобедрената става и трудно ще ми е изкачването до където и да е.....дори и лесните преходи поне за сега са ми трудни.Поне Вие ходете и се кефете заради мен. А на Кари планинари много целувки

Злате, честито първа разходка....малък Чочко ще свикне и още като чуе за разходка и чака с нетърпение.........

Публикувано: 13 May 2010 - 12:51 PM
Публикувано: 13 May 2010 - 01:11 PM
Кармен, в 13 May 2010 - 12:56 PM, написа:
Миличка, много ме боли.....не преувеличавам......а за Безбог, Трещеник,мальовица и други по леки преходи може да отида пак.Наистина много съм объркана още.Обичам планината повече от морето, а съм морско чедо и съм зодия риби.Но като тинейжерка имам кошмарен спомен свързан с морето и сега дори не плувам от страх да не се случи отново. Но това лято Сиси ще е редовно с нас на морето ......всекидневно....
Публикувано: 14 May 2010 - 11:41 AM

Публикувано: 14 May 2010 - 01:44 PM

Свидетел съм на нещо, което ми обърква представите и за куче и за котка. От вчера Кари си има приятелка - сиамка. Не знам откъде се появи, но не иска да си отиде. Кари поджафка срещу нея няколко минути, но след това настана такава дружба между народите, че не могат да се наиграят. Снощи едвам я прибрах вътре, а сутринта котката вече беше пристигнала отново и двете се търсеха. Най-странното е, че тя се оставя Кари да й се качва на главата буквално, хапе я, гони я, бори я ... Няма да мога да ви пусна тук видео за съжаление. Но ще направя снимки и ще ви покажа.
А сега още две планинарски - приятели, които са ни снимали, постоянно ми пращат нови и нови :)