Мини Пинчер
Публикувано: 11 June 2010 - 02:08 AM
Отдавна чета форума, но чак днес се регистрирах, защото установих, че имам някои въпроси. В понеделник си взех кученце - най-сладкия малък пинчер. Казва се Джорджия, защото е родена на Гергьовден. Все още е бебенце, след седмица ни предстои първа ваксинка. Та, по същество: основният ми проблем с Джия е ходенето по нужда. Когато я взех, и' купих кучешки памперси и тренировъчни капки. Нямах никакъв проблем - бебенцето спеше 2 часа, ставаше, отивахме при памперса и тя си вършеше работата там, т.е. два безгрижни за мен дни. Вчера и днес, обаче, започна да своеволничи. След ставане ходим до памперса, тя не иска да се изпишка,а като се обърна за момент - килима препикан! Споделете вие как сте научили кученцата си да не правят бели от това естество. Благодаря предварително :)))
Публикувано: 11 June 2010 - 09:22 AM

при нас лично стана с много караници...честно казано мисля, че няма как да се измъкнеш от тази част на порастването...обръщах й мн. мн. внимание. Сега си спомням, че имаше момент, в който когато направи подобна беля сама разбираше, че е направила нещо грешно...само с един мой поглед и се скриваше виновно някъде...мисля, че когато започна да излиза нещата си дойдоха на място. Така беше при мен де, виж и другите мнения

хайде слънчев ден на всички!

еиии зарадвай със снимки на малкото...ооообичам снимки

Паулу Коелю
Публикувано: 11 June 2010 - 03:59 PM

Чочи продулжава да ми къса килима когато не е затиснат с нещо, продължава да ми гризе масата когато е възможно да се докопа до нея, продължава да си ака и пишка където му харесва.Като излизаме на разходки в началото го тормозех с по час и половина ходене за да може да свърши нещо на вън, но не той си се стиска за в къщи.Вчера излезнах ме на разходка около блока походихме към половин час и като влезнах ме в банята да мием лапичките и веднага клекна да пишка!Да и още кляка ме и си вършим работите на килима!Мъчим се да се научим на терасата но все още без успех!
Лек ден на всички!
Публикувано: 11 June 2010 - 10:17 PM

Пък Чочко как виси на тая играчка

И Доди имаше проблеми с пишкането в началото, но постепенно се научи да ходи само в банята, иначе и навън бързо се научи, но това е може би, защото сме в къща и излиза по-често.

Публикувано: 13 June 2010 - 06:03 PM
Ще ни спукат от майтап, където и да се появим с Кари. От полицията ми я търсят за "преден пост", а на една хижа един зевзек обясни на всички, че ето сега му станало ясно за какво се пее в някаква сръбска песен - "Имам куче по-голямо от мишка и по-малко от кифла, когато лае - кюмбе пали ..." :))))))) Ето ви няколко снимки от планината. Ходихме с Кари до Тевното езеро, където ни беше базов лагер, но обиколихме още няколко.
На третата снимка Кари преследва Оро, който ще бъде баща на бъдещото ми куче, а майката е "работещо момиче" в Планинската спасителна служба. На последната снимка можете да видите кой и как ми осигурява прехраната в планината, ловейки жаби и риби :))))
Публикувано: 14 June 2010 - 01:22 PM
Малееее, Кармен, направо ти завиждам за екскурзиите, които си провеждаш през почивките! Такива красоти, а ти си там през ден... Пък Кари като я гледам каква е наперена ииии...

Джорджия, добре дошла! Чакаме снимки да ви се порадваме!

Попи, добре дошли и на вас! Анджелина е голяма красавица. А този пуловер й отива на козинката!

Злати, ти сигурна ли си че си си взела пинчер, а не пит бул!

Публикувано: 15 June 2010 - 03:10 PM

Публикувано: 15 June 2010 - 09:13 PM
Да се оплача моята Сарка е с пиометра .Миналата седмица не искаше да яде хапваше малко капризна беше аз си мислех че е от жегите .В неделя вечерта започна от нея да изтича жълтеникава течност беше много унила скимтеше от време на време .В понеделник сутринта веднага я заведохме на лекар взеха и кръв за изследвания сложиха и доста инжекции имаше температура .Оказа се че иследванията не са хубави от нея изпадна и конец който е от секциото днес и слагаха пак антибиотик и други лекарства за да я подсилят за операцията .Утре ще я оперират сега е живичка храни се което е добре защото искаха да я слагат на системи ако беше продължила гладната стачка .
Аз си бях планирала да я кастрираме на есен по хладничкото но ето че се налага по раничко да я оперираме .
Целувки на всички .Галя и Саричка
Публикувано: 15 June 2010 - 11:09 PM
Публикувано: 16 June 2010 - 11:24 AM
И аз имам кученце...По паспорт е мини пинчер,но няма много общо с породата,но аз си го обичам такъв!На 2ри юли ще прави 3 годинки.Ето няколко снимчици на Арчи от Витоша...

Ето и албум с повече негови снимки: http://www.album.bg/kr1za4/
Публикувано: 17 June 2010 - 12:23 PM
Zlatina Mavreva, в 11 June 2010 - 02:04 PM, написа:

здравейте ,мини-пинчерите са миниатюрно копие на добермана , също толкова смели, експанзивни и работливи слагам линк към стандарта на английски zwergpinscher fci standart
Публикувано: 17 June 2010 - 03:58 PM
Мисля,че това се дължи на горещините и съответно не й се яде тежка храна ли нз...
споделете мнение с вашите мъничета :):):)
Публикувано: 17 June 2010 - 04:14 PM
Bonbonita, в 17 June 2010 - 04:03 PM, написа:
Мисля,че това се дължи на горещините и съответно не й се яде тежка храна ли нз...
споделете мнение с вашите мъничета :):):)
И Арчи отказва да яде гранулите като стане топло,но понеже не искаме да свиква на готвено му предлагаме сутрин и вечер ганули и ако не поиска си остава гладен...Вода винаги си има,но за яденето ако пожелая гранули яде,ако не...остава гладен.Купи и гранули висок клас и и предлагай сутрин и вечер,ще поседи гладан ден два и ще си изяде и гранулките...Понякога в жегите Арчи не яде изобщо...Водили сме го на вет и просто ни казаха да му предлагаме гранули,а пък той сам да си реши ще яде ли няма ли да яде...Дано сме били полезни:)