Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 547
  • 548
  • 549
  • 550
  • 551
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#10961 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 July 2010 - 12:03 AM

Показване на мнениетоtrenertg, в 11 July 2010 - 09:35 PM, написа:

Показване на мнениетоyani4ka, в 11 July 2010 - 09:02 PM, написа:

В Бургас е намерен пинчер,женски,млад 1-2 годишен.Кучето е намерено край операта,без каиша.Няма чип или медальон.Обикаляла е там най-малко от два дена защото казват че и вчера е забелязано.Кучето е разгонено което е предполагаемата причина за изгубването му.Ако има снимки ще кача.

потърсете и временен дом - най вероятно някой я търси

Кучето е във временен дом.И евентуални нови стопани има желаещи,но все пак приоритета е да се намерят старите.И дано това стане!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#10962 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2010 - 08:56 AM

Здравейте!
Дано се открият стапаните на това сладко създание.Вероятно е даста стресирано кученцето и е в шок.
Снощи моите синове като отивали в морската градина на едно кръстовище са видели пинчерче свито и три коли са го заобикаляли да не го ударят. Спрели, взели го и веднага при мен. Имаше нагръдник и нищо повече Оставиха ме в морската градина в близост до кръстовището. Три часа никой не го потърси ,а кученцето беше уплашено и само в ръцете ми стоеше ,защото като го пусна на земятя се свива на топка и не мърда. Вече бях решила да си тръгвам когато една двойка на средна възраст минаха край нас и кученцето скочи от ръцете ми. Обекчението беше за всички.Кученцето се казва Беки на 1 годинка и пожелавам на стопаните и на Беки да нямат повече такива стресиращи моменти.
Лошото е,че си мислим , като са порастнали ще вървят до нас без каишка, но при толкова много хора и други кучета не е лесно
Аз Сиската без каишка не я водя никъде. Много рядко я пускам и то, ако няма хора и други кучета.
User's Signature

Качена снимка

#10963 Потребителят е офлайн   Love.Dealer Икона

Публикувано: 12 July 2010 - 10:51 PM

Здравейте всички :ae_085: Искам предварително да се извиня за коментара си,но очаквам малко помощ от вас. От вече една година и половина чета темата с интерес не за друго,а защото нашите бяха планирали да ми купят мини пинчер (април 2009та). На няколко пъти ходихме уж да купим кучето.Последният път беше през август 2009та. Но сега вече не са на това мнение.Не искат да ми кажат защо,просто не искат да ми вземат куче ;( Не знам как да ги убедя,при положение,че много добре знаят че умирам за пинчер :wub: Живеем в апартамент,но не мисля че е проблем,защото пинчера е малко куче. Обещавах им много пъти че ще се грижа за него изцяло,разходки,хранене и т.н. Но пак твърдо НЕ...Вече една година им се моля,плача,но не...Толкова искам такова куче...даже като гледам снимки се разплаквам,като знам колко планирах да имам куче,бях му измислила име,ших му дрехи и т.н.....Вече съм безсилна,но съм твърдо решена да получа кучето.
Благодаря за отделеното време и се надявам да ми помогнете да ги убедя :dh_188:

#10964 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 10:23 AM

Показване на мнениетоLove.Dealer, в 12 July 2010 - 10:56 PM, написа:

Здравейте всички :ae_085: Искам предварително да се извиня за коментара си,но очаквам малко помощ от вас. От вече една година и половина чета темата с интерес не за друго,а защото нашите бяха планирали да ми купят мини пинчер (април 2009та). На няколко пъти ходихме уж да купим кучето.Последният път беше през август 2009та. Но сега вече не са на това мнение.Не искат да ми кажат защо,просто не искат да ми вземат куче ;( Не знам как да ги убедя,при положение,че много добре знаят че умирам за пинчер :wub: Живеем в апартамент,но не мисля че е проблем,защото пинчера е малко куче. Обещавах им много пъти че ще се грижа за него изцяло,разходки,хранене и т.н. Но пак твърдо НЕ...Вече една година им се моля,плача,но не...Толкова искам такова куче...даже като гледам снимки се разплаквам,като знам колко планирах да имам куче,бях му измислила име,ших му дрехи и т.н.....Вече съм безсилна,но съм твърдо решена да получа кучето.
Благодаря за отделеното време и се надявам да ми помогнете да ги убедя :dh_188:

Ами не мога да помогна,защото аз си взех моят сама и е доста лош пример....Аз съм на 13,взех си го като бях на 10...Не знаех нищо,но се захванах да чета и гледам да осигуря на Арчи всичко необходимо.Месец преди рожденият ми ден се заех да чета обяви за пинчери и така попаднах на моето.Отидох да го видя,бяха 5 пинчероподобни,но само той отиде до стъклото на аквариума и се изправи на две крачета...Дадох капарото и след месец дойдох да го взема...Дадох всичките си спестявания,но си заслужаваше.Родителите ми не обичаха животни,но през целият си живот съм имала животно.Сега имаме котка,куче и риби...всеки родител е различен,но ако това ти е от помощ...Сега той няма нищо общо с пинчер,нито чихуа...Може би цветът и размера,но при такива обяви не се знае на какво попадаш.Той си е моето куче и не ме интересува пинчер ле,не е ли...

#10965 Потребителят е офлайн   Love.Dealer Икона

Публикувано: 13 July 2010 - 10:40 AM

Попринцип нашите обичат животни.Преди 10 години си взехме котка,кочто през 2006та почина.След това взехме още една котка,но нея я изпратихме на село,защото уж щяхме да имаме пинчер.Сега тя има 3 котенца :ab_041: И аз от миналото лято нямам домашен любимец :dh_188:
Много пъти говорих с нашите,но явно с приказки не става.Или трябва да се откажа,или да събера пари и да си купя пнчер сама.Друго решение не виждам.

#10966 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 11:10 AM

Показване на мнениетоLove.Dealer, в 13 July 2010 - 10:45 AM, написа:

Попринцип нашите обичат животни.Преди 10 години си взехме котка,кочто през 2006та почина.След това взехме още една котка,но нея я изпратихме на село,защото уж щяхме да имаме пинчер.Сега тя има 3 котенца :ab_041: И аз от миналото лято нямам домашен любимец :dh_188:
Много пъти говорих с нашите,но явно с приказки не става.Или трябва да се откажа,или да събера пари и да си купя пнчер сама.Друго решение не виждам.

Каква е причината да се откажат така?Опитай да поговориш с тях и да ти кажат защо мислят,че не трябва да имате куче...Все пак явно е изникнал проблем,за да се откажат. :smile:

#10967 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 09:58 AM

Здравейте отново,как сте.
Нашия сладур вече порасва и с това идват някой леки притеснения.Вече стана на 3м.,миналата седмица му бихме третата ваксина,.Стана много див-което може да е нормално,скъса всички чехли ,разхвърля всичко и навсякъде,но да караме по същество-мъча се естествено без успех да го уча да върви на синджир,направо полудява,ставо неконтролеруемо агресивен,недава да го барна,хапиме вече 3-4 пъти до кръв ,искам да го карам малко на разходка но немога,нямам опит с кучета та моля малко за съвет.Какво да правя-рано ли му е още да такова нещо,има ли някъде учителище за подобни неща,Направо не се виждам с решаване на проблема-или трябва да го понапляскам малко.Помагайте ако можете. :dh_188:

#10968 Потребителят е офлайн   Love.Dealer Икона

Публикувано: 14 July 2010 - 01:11 PM

Показване на мнението(archy), в 13 July 2010 - 10:15 AM, написа:

Показване на мнениетоLove.Dealer, в 13 July 2010 - 10:45 AM, написа:

Каква е причината да се откажат така?Опитай да поговориш с тях и да ти кажат защо мислят,че не трябва да имате куче...Все пак явно е изникнал проблем,за да се откажат. :smile:

Не им се занимава,мислят си,че ще прави големи поразии из апартамента,че няма да го извеждам навън и т.н.
Братовчед ми каза,че му подарили пинчер преди нчколко месеца,но той го дал на някой,защото не знаел,че аз искам. Каза ми.че през октомври ще се родят малки и ако дотогава навия нашите,ще си имам куче :af_089:

#10969 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 02:26 PM

Ето една кучешка усмивка от нас. :be_107:
Качена снимка
И...
Качена снимка

#10970 Потребителят е офлайн   Doggy Deluxe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 05:54 PM

(archy) снимките са прекрасни :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10971 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 06:01 PM

Показване на мнениетоDoggy Deluxe, в 14 July 2010 - 05:59 PM, написа:

(archy) снимките са прекрасни :ae_085:

Мерси! :md_064:
Ето още малко от вчерашната разходка...
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка -Папараци! :ab_041:
Качена снимка -Качествено пребъркване на чантата за останали лакомства... :ab_041:
Айде стига толкоз,че Доста често пускам снимчици...

#10972 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 15 July 2010 - 12:02 PM

Ехеееее, голямо раздвижване има в темата! Супер! :af_089: Мислех да напиша, че Арчи е страшен сладур, ама те Арчитата са ни няколко... Всичките са сладури. :md_064:
Сребърна гривна и аз слагах на Турбо и на Айра. Но не рискувам да я ползвам вместо нашийник, не знам колко ще издържи преди да се скъса! За това ползвам нагръдник! А има и друг вариянт - тук продават едни гривни с кожена или гумена каишка с катарама и на тях нанизват букви с камъчета. Много красиво стои. Турбо има такава с неговото име! :db_046: Ето я, ама не се вижда мн добре!
Прикачена снимка
Обаче му омаля сега и му е много стегната, за това я слагам на Айра! :ab_041:

#10973 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 04:13 PM

Турбо е страхотен! :wub: Може ли още снимчици на него и Айра? :md_064: Иначе гривна и мен ме страх,че ако се скъса посред улица....В зоомагазин вчера видях точно 30 см верижка,каквато търся,но твърде тежка за моят :dh_188: Имаме си кожен нашийник,платнен на Рогз и нагръдник на Рогз,но може ли да ми се угоди на мен.Все следващото ще е по-удобно на кучо...Днес ходихме на Витоша с Арчи,но забравих фотапарата и снимки няма.Куч си потича,а ние разрепаваме загатка.На поляната един ни каза да разкараме тоя плъх,че му пречел,при което стана скандал и накрая той се изнесе.После отидохме в заведение и седнахме навън,защото бяхме с куче,но имало стикер,че не можело(беше залепен на врата най-долу при това врата беше отворена и не се виждаше. :dry: Та сега Арчи плъх ли е ,куче ли е...?Вас правят ли ви проблеми с кучовците?

#10974 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 17 July 2010 - 02:04 PM

Показване на мнениетоreksi-9, в 14 July 2010 - 08:03 AM, написа:

Здравейте отново,как сте.
Нашия сладур вече порасва и с това идват някой леки притеснения.Вече стана на 3м.,миналата седмица му бихме третата ваксина,.Стана много див-което може да е нормално,скъса всички чехли ,разхвърля всичко и навсякъде,но да караме по същество-мъча се естествено без успех да го уча да върви на синджир,направо полудява,ставо неконтролеруемо агресивен,недава да го барна,хапиме вече 3-4 пъти до кръв ,искам да го карам малко на разходка но немога,нямам опит с кучета та моля малко за съвет.Какво да правя-рано ли му е още да такова нещо,има ли някъде учителище за подобни неща,Направо не се виждам с решаване на проблема-или трябва да го понапляскам малко.Помагайте ако можете. :dh_188:

тръгвайте на училище - в Пловдив поне не можете да се оплачете ,че няма.
Имаги от 2,5 месеца ходи на училище от преди да пристигне сега е на 5 и продължаваме по програмата ВН, Кимон започва от края на другата седмица .
(archy) и аз срещам затруднения с намирането на подходящи нашийници за моите кутрета . скоро ще правим поръчка от чужбина за сега проучвам какви варианти има .
поздрави от Мони и Имаги ето снимки от сутрешната физ зарядка
Качена снимка Качена снимка

Героите са уморени
Качена снимка

Мони
Качена снимка

#10975 Потребителят е офлайн   Zlatina Mavreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 July 2010 - 03:29 PM

Здравейте и от нас!Може да сте ни забравили, защото не сме ви писали мноооооого от давна!Виждам че има доста нови сладурчета във форума.

Чочко започна да си сменя зъбките и в момента прилича на мини акулка в устата! :ab_041: Имахме проблеми с очичките, но се оправихме.Сълзяха му постоянно, даже едното му оче се беше надуло.Вета ни каза, че понеже мини пинчерите били мънички и като влезели в по-висока трева от тях и им влизали боклучета в очичките и за това се получавали тези възпаления.Също ни успокоиха че всяко лято ще сме така!Незнам дали някой от вас е имал такъв проблем, но ако и на вашия мишок очичките сълзят да знаете че е от това!
Ето и малко снимки!

Ето как спинкат с батко си!
Прикачена снимка Прикачена снимка
Това е любимото му пате, то си личи колко е нещастно горкото!С него стават едни упражнения които се правят с кученца от другия пол, но важното е че се упражнява! :ab_041: Вижте го колко е уморен и си представете за колко мнооооого упражнения на ден става на въпрос!И не съм му слагала аз патето така за да го снимам, той наистина си застана така сам!

Ето как се возим в колата!Лошото е че се научи да стои само в този който кара!
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#10976 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 09:18 PM

Здравейте :) Рядко пишем,но не остава време.Ние претърпяхме лек инцидент :( моята кукличка Мишел се "поскара" и "посби" с една котка ,която щъка около нашия двор и тераса.Всичко стана адски бързо и Миша се оказа ,че е отнесла няколко доста дълбоко забити котешки нокти.Два дни по-късно (днес) обърнах внимание и се притесних ,че когато я хвана по дупето и тя почва да квичи,съответно спешно във вета и от там последва бръснене на дупето й за да се разбере какво точно я боли,след махането на космената покривка,се оказва,че сме с няколко дупки в кожата.Вета ме успокоява,че добре ,че й няма нищо на очи,уши и т.н,а това е поправимо,но ме предупредиха да премахна котките от района...което нз как ще стане,след като живея в къща :(
Изписаха ни куп медикаменти за мазане и перорален прием за 1 месец,надявам се да помогне,защото вет каза,че има вероятност да е било болно котето от нещо и съответно да са по -сериозни проблемите :(
Мн съм притеснена,хора пазете си малките мъници от котаци,че едно безобидно "джавкане" ,води до проблеми ,харчове и нерви :([/size]
Следващ проблем "свръх смяна на козина",скуби се ненормално много,за това също ни се дадоха таблетки,аз мислех ,че сменя козина,а то се оказва проблем на базата на липса на хидратация на козината и кожата.
Относно храната,Миша отказва всякакъв вид кучешка храна и премина изцяло на зеленчуци,плодове и кисело мляко :(
не мога да я накарам да яде друго просто...вие как сте в горещините ? :re_037
User's Signature

Качена снимка

#10977 Потребителят е офлайн   Doggy Deluxe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:39 PM

Ох миличката :dh_188: ... дано по скоро да се оправи и да не се влоши щом казваш че ветеринарят има съмненния че котката е била болна. Стискаме палци :dog:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10978 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 10:06 AM

Привет и от нас! Радвам се на добрите новини и веселите снимки :)
Кари продължава да опознава планините и най-вече Пирин. Изкушавам се да й сложа надпис "Аз ходя сама и не ме носят!", за да си спестя отговорите на постоянните въпроси :))) Както и да е, всички й се радват като ни срещнат и питат дали може да я снимат. Особено онзи ден на Кончето, макар че замалко да предизвикаме инцидент: на доста проблемен участък от ръба се срещнахме с човек, който има страх от високо и се беше осигурил към металното въже. Оказа се обаче, че има страх и от кучета и Кари като го залая, той хептен се стресира. И вика "Егати ужаса, едновременно и двете неща от които се страхувам - високо и куче" :)))))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10979 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 10:46 AM

Doggy Deluxe мерси мила,дано се оправи ,че не мога да я гледам такава :( а у мен се възроди едно чувство,че кофти козината й е в резултат на некачествена храна,защото я зобах с педигри,от начало няколко месеца само роял канин,но накрая ми я отказа и има насъбрани 2 пакета от големите и се ядосах,че само давам пари за скъпа храна,а Мишел не я яде и се преориентирахме към педигрито,което хрускаше сякаш яде най-великото нещо на всета :zz_020:
и съответно от време на време пробрах да й пробутам канина :r_181: възможно ли е това "овехтяване" на козината да е в резултат от некачественото педигри ? :dog:
User's Signature

Качена снимка

#10980 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 20 July 2010 - 02:48 PM

Показване на мнениетоBonbonita, в 20 July 2010 - 08:51 AM, написа:

Doggy Deluxe мерси мила,дано се оправи ,че не мога да я гледам такава :( а у мен се възроди едно чувство,че кофти козината й е в резултат на некачествена храна,защото я зобах с педигри,от начало няколко месеца само роял канин,но накрая ми я отказа и има насъбрани 2 пакета от големите и се ядосах,че само давам пари за скъпа храна,а Мишел не я яде и се преориентирахме към педигрито,което хрускаше сякаш яде най-великото нещо на всета :zz_020:
и съответно от време на време пробрах да й пробутам канина :r_181: възможно ли е това "овехтяване" на козината да е в резултат от некачественото педигри ? :dog:

Здравей , прибавяй и по малко консерва към роял канина или мешай 2те хранички , аз моите ги храня с Belcando + от време на време консерва белкандо или данте /кауфланд/, кисело мляко , варено яйце + малко олио 1ч.лъжичка и гранулка /1-2 пъти седмично/
Сега по жегите изобщо не им се яде нито на големите нито на малките.
За козинката има много добър препарат на Canina - биотин форте, или може да ползвате допълнително Петнил на Рихтер :)

Кармен искрено ви завиждам за скитосването по планините :))) ,скоро надявам се да можем и ние с цялата глутница да идем на планина. Чакам само Мони ,който определиха на "киви на 4 крачета " да позаприлича на " пъъпешче" към "тиквичка" т.е да направи 3 месеца за да може да пътува спокойно .

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 547
  • 548
  • 549
  • 550
  • 551
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

33 потребители четат тази тема
0 потребители, 33 гости, 0 анонимни