Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 549
  • 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11001 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 25 July 2010 - 08:24 AM

Здравей , честито ти кученце .
Работи с него - намери му занимание и ще видиш как ще се промени - Кимон и Имаги не лаят без причина , Имаги знае какво значи - иди на място , седни , донеси нашийника , фу ,стой , редом /е това още се учим ,но следи голените и другите кучета на училище и поема/ .Мони е само на 2,5 месеца и знае най важните неща - ела тук и фу , днес за първи път седна заедно с глемите преди да излезем :)

този от глутницата ли е ?

Качена снимка

Явно даа...!
Качена снимка

Имаги
Качена снимка

Качена снимка

#11002 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2010 - 04:03 PM

Показване на мнениетоBonbonita, в 25 July 2010 - 08:07 AM, написа:

А-ааа-аа :af_089: така ли било,аз мислех ,че е в момента :) Ами освен да ти дам една онлайн прегръдка и да ти честитя ,че вече му е дошъл акъла :be_107:

Да , мерси много.Искам да те питам нещо - ти пускаш ли мишел без каишка? Аз го пускам от време - на време :dog: :dog: . Но повечето пъти само в парка че иначе тук пред блока ми бяга :dh_188:

#11003 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2010 - 04:06 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 25 July 2010 - 08:29 AM, написа:

Здравей , честито ти кученце .
Работи с него - намери му занимание и ще видиш как ще се промени - Кимон и Имаги не лаят без причина , Имаги знае какво значи - иди на място , седни , донеси нашийника , фу ,стой , редом /е това още се учим ,но следи голените и другите кучета на училище и поема/ .Мони е само на 2,5 месеца и знае най важните неща - ела тук и фу , днес за първи път седна заедно с глемите преди да излезем :)

този от глутницата ли е ?

Качена снимка

Явно даа...!
Качена снимка

Имаги
Качена снимка

Качена снимка

Здравей
Аз Макс не го уча на команди а само му се карам и го хваля.
Колко животни имаш -на първата снимка ми се вижда немска овчарка.

#11004 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 08:02 AM

trenertg, казваш, че твоите пинчери не лаят без причина. Моята Кари също не лае без причина. Проблемът е, че постоянно има причина да лае :))))))))
Дразни се от всичко, особено когато някой влиза или излиза и то не само в къщи, а навсякъде, където е. Минаващи коли и животни са особен дразнител, но нищо не може да се сравни като причина за див лай с циганите. Усеща ги и когато се вози. Не мога да разбера и защо някои хора я дразнят повече от други. На плажа се побърка да лае и дори да нападна 2 пъти едно дете ... Въобще ми е проблем ходенето където и да било, защото не мога да я оставя в къщи сама за повече от един ден, а отиването с нея някъде се превръща в изпитание и за мен и за хората около мен, заради непрекъснатия лай. Да не говорим, че онзи ден замалко да я изгубя, защото ми се изскубна и се хвърли към един микробус. Слава Богу, нямаше наранявания, но целия плаж се събра ужасен да види какво е станало. Предстои ми по-дълга морска ваканция в чужбина и просто не знам как ще се справя с нея. Тренертг, посъветвай ме как да я успокоя малко.
Иначе да знаете, че на границата с Гърция никой не ни потърси паспорт за Кари. Имаше само обичайните майтапи по повод ръста и характера на госпожицата.
А в морето е по-бърза от джет :)))))
User's Signature

Качена снимка

#11005 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 12:10 PM

Показване на мнениетоКармен, в 26 July 2010 - 08:07 AM, написа:

trenertg, казваш, че твоите пинчери не лаят без причина. Моята Кари също не лае без причина. Проблемът е, че постоянно има причина да лае :))))))))
Дразни се от всичко, особено когато някой влиза или излиза и то не само в къщи, а навсякъде, където е. Минаващи коли и животни са особен дразнител, но нищо не може да се сравни като причина за див лай с циганите. Усеща ги и когато се вози. Не мога да разбера и защо някои хора я дразнят повече от други. На плажа се побърка да лае и дори да нападна 2 пъти едно дете ... Въобще ми е проблем ходенето където и да било, защото не мога да я оставя в къщи сама за повече от един ден, а отиването с нея някъде се превръща в изпитание и за мен и за хората около мен, заради непрекъснатия лай. Да не говорим, че онзи ден замалко да я изгубя, защото ми се изскубна и се хвърли към един микробус. Слава Богу, нямаше наранявания, но целия плаж се събра ужасен да види какво е станало. Предстои ми по-дълга морска ваканция в чужбина и просто не знам как ще се справя с нея. Тренертг, посъветвай ме как да я успокоя малко.
Иначе да знаете, че на границата с Гърция никой не ни потърси паспорт за Кари. Имаше само обичайните майтапи по повод ръста и характера на госпожицата.
А в морето е по-бърза от джет :)))))

Спокойно , повечето пинчери лаят по тези причини .
тя е колкото моя Макс . :md_064:

#11006 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 26 July 2010 - 12:20 PM

Цитат

Здравей

Имам 2 немски овчарки - Фабиа / мама Биби / и Алма /зара - прибрана е от приюта за бездомни кучета в сеславци - одисеята и е описана в нок форума/ , Имаги пинчерката с нея и мама Биби ходим на училище и Кимон /Мони / той е почти на 3 месеца - звяр крокозъбъл дъвче всичко и е бъдещият съпруг на Имаги .

#11007 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 26 July 2010 - 07:18 PM

Знам, че от както онова момиче ми прати снимки на вашите кучета и аз ги качих тук... не съм добре добре дошла отново, но сега докато ровех във Фейсбук това момиче на което подарих кучето... продължава да си внушава, че вашите кучета са нейното :eg_033:

http://www.facebook....100001147968529

Имам някакъв спомен, че съм ги гледала тук :dh_188: , но ако съм сбъркала извинете :rc_036:
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#11008 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 07:24 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 26 July 2010 - 12:25 PM, написа:

Цитат

Здравей

Имам 2 немски овчарки - Фабиа / мама Биби / и Алма /зара - прибрана е от приюта за бездомни кучета в сеславци - одисеята и е описана в нок форума/ , Имаги пинчерката с нея и мама Биби ходим на училище и Кимон /Мони / той е почти на 3 месеца - звяр крокозъбъл дъвче всичко и е бъдещият съпруг на Имаги .

Мъжки - И моят е мъжки и яде всичко и хапе силно.

#11009 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 27 July 2010 - 11:25 AM

Моля за огромна помощ, знам че тези снимки съм ги гледала някъде из форума, но... не мога да ги намеря точно на коя страница :dh_188: ако на някой му се занимава да търси заедно с мен ще му бъда много благодарна ако ги намери да ми пише ЛС :smile:

http://www.facebook....f_t=photo_reply

П.П. Втората снимка не е по този начин само кученццето е на цялата снимка!!!
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#11010 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 09:57 AM

Здравейте на всички! :re_037: Присъединявам се се и аз с моя среден пинчер Рони, почти на 6 месеца вече. Радвам се, че имам радостта да споделям за Рони с други хора, които имат куче от същата порода. както знаем повечето са скептично настроени, когато чуят, че имаш такова кученце, но честно казано по- мили и всеотдайни към стопанина кучета не съм виждала. Второ куче ни е и много ни радва! Е голям пакостник е, но полека- лека се надявам да "влезе в строя" :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11011 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 July 2010 - 11:07 AM

Показване на мнениетоfluxie, в 30 July 2010 - 08:02 AM, написа:

Здравейте на всички! :re_037: Присъединявам се се и аз с моя среден пинчер Рони, почти на 6 месеца вече. Радвам се, че имам радостта да споделям за Рони с други хора, които имат куче от същата порода. както знаем повечето са скептично настроени, когато чуят, че имаш такова кученце, но честно казано по- мили и всеотдайни към стопанина кучета не съм виждала. Второ куче ни е и много ни радва! Е голям пакостник е, но полека- лека се надявам да "влезе в строя" :dog:

Добре дошли - разкажи ни повече за него ,от къде е и прочие :)

#11012 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 July 2010 - 11:21 AM

публикувам стандарта на минипинчер -Link FCI

на английски е не намерих български превод

FCI Standard N° 185 / 18.04.2007/ GB

MINIATURE PINSCHER
(Zwergpinscher)

TRANSLATION: Mrs C. Seidler.

COUNTRY OF ORIGIN : Germany.

DATE OF PUBLICATION OF THE ORIGINAL VALID STANDARD : 06.03.07.

UTILISATION : House and Companion Dog.

CLASSIFICATION FCI : Group 2 Pinscher and Schnauzer- Molossian breeds - Swiss Mountain and Cattle Dogs.
Section 1 Pinscher and Schnauzer type.
Without working trial.

BRIEF HISTORICAL SUMMARY : Miniature Pinschers were kept in large numbers around the turn of the century already and the Stud Book for 1925 records no less than 1300 entries. Like with the German Pinscher, from the numerous colour variations, only the colours black with lighter markings and solid red to red-brown were thorough-bred.

GENERAL APPEARANCE : The Miniature Pinscher is a reduced image of the German Pinscher without the draw-backs of a dwarfed appearance. His elegant square build is clearly visible due to his short smooth coat.

IMPORTANT PROPORTIONS :
The ratio from length to height shall make his build appear as square as possible.
The length of the head (measured fom the tip of the nose to the occiput) corresponds to half the length of the topline (measured from the withers to the set on of the tail).

BEHAVIOUR/TEMPERAMENT : Lively, spirited, self assured and evenly tempered. These qualities make him an agreeable family and companion dog.

HEAD

CRANIAL REGION
Skull : Strong, elongated without markedly protruding occiput. The forehead is flat without wrinkles, running parallel to the bridge of nose.
Stop: Slight, yet clearly defined.

FACIAL REGION
Nose: Noseleather well developed and black.
Muzzle: Ending in a blunt wedge. Bridge of nose straight.
Lips: Black, smooth and tight-fitting to the jaw. Corners of lips closed.
Jaws/Teeth : Strong upper and lower jaw. The complete scissor bite (42 pure white teeth according to the dentition formula), is strong and firmly closing. The chewing muscles are strongly developed without pronounced cheeks interfering with the smooth outline.
Eyes: Dark, oval, with black pigmented close fitting eyelids.
Ears : Prick ears ; drop ears, set high, V-shaped with the inner edges lying close to the cheeks, turned forward towards temples. Folds parallel, should not be above the top of the skull.

NECK : Nobly curved, not too short. Blending smoothly into the withers without any marked set on. Dry without dewlap or throatiness. Throat skin tight-fitting without folds.

BODY
Topline: Slightly sloping from withers towards rear.
Withers: Forming the highest point in topline.
Back: Strong, short and taut.
Loins: Strong. The distance from last rib to hip is short to make the dog appear compact.
Croup: Slightly rounded, imperceptibly blending into tail set on.
Chest: Moderately broad, oval in diameter, reaching to elbows. The forechest is distinctly marked by the point of the sternum.
Underline and belly : Flanks not too tucked up, forming a nicely curved line with the underside of the brisket.

TAIL: Natural; a sabre or sickle carriage is sought after.

LIMBS

FOREQUARTERS : Seen from the front, the front legs are strong, straight and not close together. Seen from the side, the forearms are straight.
Shoulders: The shoulder blade lies close against the ribcage and is well muscled on both sides of the shoulder bone, protruding over the points of the thoracic vertebrae. As sloping as possible and well laid back, forming an angle of appr. 50° to the horizontal.
Upper arm: Lying close to the body, strong and well muscled, forming an angle of 95° to 100° to the shoulder blade.
Elbows: Correctly fitting, turning neither in nor out.
Forearm: Strongly developed and well muscled. Completely straight seen from the front and the side.
Carpal joint: Strong and firm.
Pastern: Strong and springy. Seen from the front,vertical, seen from the side, slightly sloping towards the ground.
Forefeet: Short and round, toes well-knit and arched (cat feet), pads resistant, nails short, black and strong.

HINDQUARTERS : Standing obliquely, when seen from the side, standing parallel but not close together seen from the rear.
Upper thigh: Moderately long, broad, strongly muscled.
Stifle: Turning neither in nor out.
Lower thigh: Long and strong, sinewy, running into a strong hock.
Hock: Markedly angulated, strong, firm, turning neither in nor out.
Metatarsus : Vertical to the ground.
Hind feet: Somewhat longer than forefeet. Toes well-knit and arched. Nails short and black.

GAIT/MOVEMENT : The Miniature Pinscher is a trotter. His back remains firm and rather steady in movement. The movement is harmonious, sure, powerful and uninhibited with good length of stride. Typical of the trot is a ground covering, relaxed, fluent movement with strong drive and free front extension.

SKIN : Tight fitting over the whole body.

COAT

HAIR : Short and dense, smooth, close and shiny without bald patches.

COLOUR
Self coloured : Deer red, reddish-brown to dark red brown.
Black and Tan : Lacquer black with red or brown markings.
The aim is for markings as dark, as rich and as clearly defined as possible. The markings are distributed as follows: Above the eyes, at the underside of the throat, on the pasterns, on the feet, at the inside of the hind legs and under the root of the tail. Two even, clearly separated triangles on the chest.

SIZE AND WEIGHT
Height at withers : Dogs and bitches: 25 to 30 cm.
Weight : Dogs and bitches: 4 to 6 kg.

FAULTS : Any departure from the foregoing points should be considered a fault and the seriousness with which the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree and its effect upon the health and welfare of the dog.
Particularly:
Clumsy or light in build. Too low or too high on leg.
Heavy or round skull.
Wrinkles on forehead.
Short, pointed or narrow muzzle.
Pincer bite.
Light, too small or too large eyes.
Ears set low or very long, unevenly carried.
Throatiness.
Too long, tucked up or soft back.
Roach back.
Croup falling away.
Long feet.
Pacing movement.
Hackney gait.
Thin coat.
Roans; black trace on the back, dark saddle and lightened or pale coat.
Over- or undersize up to 1 cm.

SERIOUS FAULTS :
Lack of sexual type (i.e. doggy bitch).
Light appearance
Apple head.
Lines of head not parallel.
Elbows turning out.
Hindlegs standing under the body.
Straight or open hocked hindlegs.
Hocks turning out.
Over- or undersize by more than 1 cm but less than 2 cm.

DISQUALIFYING FAULTS :
Shy, aggressive, vicious, markedly suspicious, or nervous
behaviour.
Malformation of any kind.
Lack of breed type.
Faults in mouth, such as over- or undershot or wry mouth.
Severe faults in individual parts, such as faults in structure, coat or colour.
Over- or undersize by more than 2 cm.

Any dog clearly showing physical or behavioural abnormalities shall be disqualified.

NB: Male animals should have two apparently normal testicles fully descended into the scrotum.

#11013 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 07:45 PM

Здравейте,15 дни бяхме на море без куч и имаме големи проблеми...Баба ми го е разхождала без повод,давала му е повече храна...Изрично и казах да го разхожда само вързан и да му дава по 50 гр. на ден,но...Станал е като табуретка.Отделно е станал агресивен към кучета..Утре ще опиша проблемите и ако може съвет...

#11014 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 08:23 AM

Показване на мнениетоtrenertg, в 30 July 2010 - 11:12 AM, написа:

Ами ние сме от София, пинчо е взет от развъдник за пинчери. Взех ме го, когато беше още на 2 месеца и малко. Доста е игрив и палав, прекалено енергичен бих казала. Имаме малко поведенчески проблеми с него- позволихме си да го разглезим малко, но сега се опитваме да коригираме това, надявам се успешно. Иначе е много любвеобилен и сравнително спокоен за куче от неговата порода. Очакахвахме да лае безобразно непознати, но само джафка предупредително и до там :ab_041: Проблемът е, че не понася други животни и не иска да се заиграва с други кучета, макар че се опитвам да го науча поне да не джафка съседските кучета. В интерес на истината не вярвах, че пинчерите могат да се привържат към стопанина си, но е факт, че обичат постоянното внимание. Научи се да остава сам за дълго време вкъщи, не без поразии разбира се, но не чак толкова много, напоследък даже се държи доста прилично, когато е самичък. Та така за нас... :dog: Форумът е страхотен и се надявам да намеря добри съвети за отглеждането на Рони. btw. има ли стопани на пинчери от Младост, може да запозная с рони с някой малък сладур като него :re_037:

#11015 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2010 - 10:49 AM

fluxie--- Развъдници за пинчери в България НЯМА
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#11016 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2010 - 12:07 PM

Показване на мнениетоfluxie, в 31 July 2010 - 08:28 AM, написа:

Показване на мнениетоtrenertg, в 30 July 2010 - 11:12 AM, написа:

Ами ние сме от София, пинчо е взет от развъдник за пинчери. Взех ме го, когато беше още на 2 месеца и малко. Доста е игрив и палав, прекалено енергичен бих казала. Имаме малко поведенчески проблеми с него- позволихме си да го разглезим малко, но сега се опитваме да коригираме това, надявам се успешно. Иначе е много любвеобилен и сравнително спокоен за куче от неговата порода. Очакахвахме да лае безобразно непознати, но само джафка предупредително и до там :ab_041: Проблемът е, че не понася други животни и не иска да се заиграва с други кучета, макар че се опитвам да го науча поне да не джафка съседските кучета. В интерес на истината не вярвах, че пинчерите могат да се привържат към стопанина си, но е факт, че обичат постоянното внимание. Научи се да остава сам за дълго време вкъщи, не без поразии разбира се, но не чак толкова много, напоследък даже се държи доста прилично, когато е самичък. Та така за нас... :dog: Форумът е страхотен и се надявам да намеря добри съвети за отглеждането на Рони. btw. има ли стопани на пинчери от Младост, може да запозная с рони с някой малък сладур като него :re_037:

ЕЕеее и аз съм от София но съм в надежда.... :rc_036:

#11017 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 12:08 PM

Както казах Арчи беше половин месец обслужван от баба ми и сега имаме доста проблеми...Да започна с най-сериозният според мен.
Разхождан е без повод и сега се запира като е вързан,което не е чак такъв проблем,но проявява агресия към кучета и хора около блока.В парка няма такъв проблем,там ме слуша и не му се чува гласчето,но при блока се нахвърля в/у хората и кучета,а при големият брой бездомни ме е страх да не се случи беля.Понеже няма къде да го разхождам освен при блока или в паркчето до нас вечно е на къс повод и няма възможност да тича и да се раздвижва.Мисля да купя наморник,защото напада и деца,а от по-малките няма измъкване.Дайте идея какво да правим.Май сме за училище. :dh_188:
Другият проблем е че е станал като табуретка.Затлъстял е и май ще се кансултираме с вет за диета.Давамм му по 50 гр на ден и ако това не помогне вече ще се консултираме с вет.Другият проблем е,че забелязвам са му пожълтели зъбите.Яде Роял Канин ,но явно... Вие с каква храна храните кучовците си?
Това от нас засега.

#11018 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 July 2010 - 01:01 PM

Показване на мнението(archy), в 31 July 2010 - 10:13 AM, написа:

Както казах Арчи беше половин месец обслужван от баба ми и сега имаме доста проблеми...Да започна с най-сериозният според мен.
Разхождан е без повод и сега се запира като е вързан,което не е чак такъв проблем,но проявява агресия към кучета и хора около блока.В парка няма такъв проблем,там ме слуша и не му се чува гласчето,но при блока се нахвърля в/у хората и кучета,а при големият брой бездомни ме е страх да не се случи беля.Понеже няма къде да го разхождам освен при блока или в паркчето до нас вечно е на къс повод и няма възможност да тича и да се раздвижва.Мисля да купя наморник,защото напада и деца,а от по-малките няма измъкване.Дайте идея какво да правим.Май сме за училище. :dh_188:
Другият проблем е че е станал като табуретка.Затлъстял е и май ще се кансултираме с вет за диета.Давамм му по 50 гр на ден и ако това не помогне вече ще се консултираме с вет.Другият проблем е,че забелязвам са му пожълтели зъбите.Яде Роял Канин ,но явно... Вие с каква храна храните кучовците си?
Това от нас засега.

Ако сте от София елате утре на училище:) , и веднага е усетите промяна.

#11019 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 01:03 PM

От София сме.Ако може на лични,за да не е реклама къде,г/д колко парички ще сртува...

#11020 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 July 2010 - 03:35 PM

Ето линк към училището - с описание с какво се занимаваме - който иска е добре дошъл незвисимо от породата ABC_BG

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 549
  • 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни