Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11021 Потребителят е офлайн   ellhris Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 July 2010 - 04:12 PM

здравейте!Имам проблем с пинчето.Когато остане само(защото всички отиваме на работа) прави много бели-скача на високо и смъква каквото може,накъсва всичко което докопа по един или друг начин,къса тапетите в коридора(когато няма никой я оставяме в там,който не е малък),сваля кърпите от банята,отваря шкафчето с обувки(това го прави от 1 седмица) и изважда което може и ги накъсва.Скоро беше скъсала и 1 кабел.Незнам какво да я правя.Моля ви за съвет.Вече ми писна като се прибера от работа да започвам да се карам и да чистя поразиите.А не е толкова малка-на 1г 9м е.Какво да правя?
User's Signature

Не се страхувай да наравиш голяма крачка. Не можеш да прескочиш пропаст на два малки скока !

#11022 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоivan-z, в 31 July 2010 - 10:54 AM, написа:

fluxie--- Развъдници за пинчери в България НЯМА

Човекът, от когото купихме Рони- познат, си е направил сам развъдник, не се изразих правилно. :ae_085:

#11023 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 08:31 PM

Показване на мнениетоellhris, в 31 July 2010 - 04:17 PM, написа:

здравейте!Имам проблем с пинчето.Когато остане само(защото всички отиваме на работа) прави много бели-скача на високо и смъква каквото може,накъсва всичко което докопа по един или друг начин,къса тапетите в коридора(когато няма никой я оставяме в там,който не е малък),сваля кърпите от банята,отваря шкафчето с обувки(това го прави от 1 седмица) и изважда което може и ги накъсва.Скоро беше скъсала и 1 кабел.Незнам какво да я правя.Моля ви за съвет.Вече ми писна като се прибера от работа да започвам да се карам и да чистя поразиите.А не е толкова малка-на 1г 9м е.Какво да правя?

От скоро ли прави тези бели или от малко?! Защото моят пичнер е на 6 месеца и когато остава сам къса тапетите, но това е едиствената беля, която прави, когато е сам. До колкото ми обясниха правили тези бели, защото се чувстват самотни. Честно казано не знам какъв съвет да дам, нашия ги огриза всички, там докъдето може да стигне и спря, сега не прави бели, докато е сам. като че ли дивее повече когато сме вкъщи. Ако кученцето ви обаче прави тези проблеми от скоро може би му липсва нещо, която е имал преди... помисли си какво може да е то. :dh_188:

#11024 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2010 - 09:00 PM

Показване на мнението(archy), в 31 July 2010 - 12:13 PM, написа:

Както казах Арчи беше половин месец обслужван от баба ми и сега имаме доста проблеми...Да започна с най-сериозният според мен.
Разхождан е без повод и сега се запира като е вързан,което не е чак такъв проблем,но проявява агресия към кучета и хора около блока.В парка няма такъв проблем,там ме слуша и не му се чува гласчето,но при блока се нахвърля в/у хората и кучета,а при големият брой бездомни ме е страх да не се случи беля.Понеже няма къде да го разхождам освен при блока или в паркчето до нас вечно е на къс повод и няма възможност да тича и да се раздвижва.Мисля да купя наморник,защото напада и деца,а от по-малките няма измъкване.Дайте идея какво да правим.Май сме за училище. :dh_188:
Другият проблем е че е станал като табуретка.Затлъстял е и май ще се кансултираме с вет за диета.Давамм му по 50 гр на ден и ако това не помогне вече ще се консултираме с вет.Другият проблем е,че забелязвам са му пожълтели зъбите.Яде Роял Канин ,но явно... Вие с каква храна храните кучовците си?
Това от нас засега.

Аз храня Макс с Роял Канин и си е много добре и зъбите му не са жълти. :beer:

#11025 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2010 - 09:07 PM

Показване на мнениетоellhris, в 31 July 2010 - 04:17 PM, написа:

Спокойно , по душа те винаги са си малки. но fluxie май е прав/а можеби си му отнел/а нещо любимо или негов любим човек си е тръгнал и ако си е тръгнал човек смятай че няма да е лесно защото пинчерите се привързват много към стопаните.... :r_181:

#11026 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 10:05 PM

Показване на мнениетоmaksy, в 31 July 2010 - 09:05 PM, написа:

Както казах Арчи беше половин месец обслужван от баба ми и сега имаме доста проблеми...Да започна с най-сериозният според мен.
Разхождан е без повод и сега се запира като е вързан,което не е чак такъв проблем,но проявява агресия към кучета и хора около блока.В парка няма такъв проблем,там ме слуша и не му се чува гласчето,но при блока се нахвърля в/у хората и кучета,а при големият брой бездомни ме е страх да не се случи беля.Понеже няма къде да го разхождам освен при блока или в паркчето до нас вечно е на къс повод и няма възможност да тича и да се раздвижва.Мисля да купя наморник,защото напада и деца,а от по-малките няма измъкване.Дайте идея какво да правим.Май сме за училище. :dh_188:
Другият проблем е че е станал като табуретка.Затлъстял е и май ще се кансултираме с вет за диета.Давамм му по 50 гр на ден и ако това не помогне вече ще се консултираме с вет.Другият проблем е,че забелязвам са му пожълтели зъбите.Яде Роял Канин ,но явно... Вие с каква храна храните кучовците си?
Това от нас засега.

Ами и Арчи яде само това,но зъбите са жълти...Какво да правим?Нова храна?

#11027 Потребителят е офлайн   maksy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2010 - 10:49 AM

Показване на мнението(archy), в 31 July 2010 - 10:10 PM, написа:

Показване на мнениетоmaksy, в 31 July 2010 - 09:05 PM, написа:

Това от нас засега.

Ами и Арчи яде само това,но зъбите са жълти...Какво да правим?Нова храна?

Незнам , по добре се консултирай с ветеринарния лекар.

#11028 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 05:01 PM

До мниналата година ядеше Екануба и нямаше проблеми,но Арчи отказа да я яде и си хапва с апетит Рояла,но зъбите пожълтяха.Ще се консултирам с вет за по-сигурно.

#11029 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 05:40 PM

Показване на мнението(archy), в 01 August 2010 - 05:06 PM, написа:

До мниналата година ядеше Екануба и нямаше проблеми,но Арчи отказа да я яде и си хапва с апетит Рояла,но зъбите пожълтяха.Ще се консултирам с вет за по-сигурно.

Какъв вид роял купувате- която се продава насипно или пакетирана?

#11030 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 05:48 PM

Пакетирана само за кучета от малки породи до 10 кила и от1 год. до 8

#11031 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 07:07 PM

Аз започнах да купувам Роял, но на грамаж- какво е мнението ви, дали има вариант Роялът да не е Роял?!! :zz_020: Рони първоначално я хапваше с удоволствие, но нещо започва да й се мръщи.

#11032 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 07:52 PM

Показване на мнениетоfluxie, в 01 August 2010 - 07:12 PM, написа:

Аз започнах да купувам Роял, но на грамаж- какво е мнението ви, дали има вариант Роялът да не е Роял?!! :zz_020: Рони първоначално я хапваше с удоволствие, но нещо започва да й се мръщи.

Напълно възможно е.Някои магазини мешат хрната с по-нисък клас.Според мен взимайте пакетирана,защото хем ще е Роял,хем ще сте сигурни за срока на годност.

#11033 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2010 - 08:11 PM

здравейте, отдавна не съм писала във форума , но често ви чета .Има много нови попълнения кученца. Зъбите на Бруно ги мием веднъж ,два пъти месечно със кучешка четка и паста за зъби , не че не му жълтеят леко но поне за кратко му изчезва лошия дъх. :ab_041:
Ще пробвам да кача някоя и друга снимка , но форума така се е променил ,че незнам дали ще успея.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#11034 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 08:39 PM

Показване на мнението(archy), в 01 August 2010 - 07:57 PM, написа:

Показване на мнениетоfluxie, в 01 August 2010 - 07:12 PM, написа:

Напълно възможно е.Някои магазини мешат хрната с по-нисък клас.Според мен взимайте пакетирана,защото хем ще е Роял,хем ще сте сигурни за срока на годност.

и аз това доспускам, така или иначе разликата в цените не е кой знае колко голяма.

#11035 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 08:41 PM

Показване на мнениетоБРУНО, в 01 August 2010 - 08:16 PM, написа:

здравейте, отдавна не съм писала във форума , но често ви чета .Има много нови попълнения кученца. Зъбите на Бруно ги мием веднъж ,два пъти месечно със кучешка четка и паста за зъби , не че не му жълтеят леко но поне за кратко му изчезва лошия дъх. :ab_041:
Ще пробвам да кача някоя и друга снимка , но форума така се е променил ,че незнам дали ще успея.
Прикачен файл IMGP5863.JPG Прикачен файл IMGP5923.JPG Прикачен файл IMGP5928.JPG Прикачен файл IMGP5928.JPG Прикачен файл IMGP5929.JPG

Охх какъв хубав пинчо, стахотни ушета има :wb_052: иска ми се ина моя да щръкнат, но едва ли... с каква паста гму миете зъбките. Нашият сега ги сменя, чакам кучешките да паднат сега. :r_181:

#11036 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2010 - 08:57 PM

Karlie се казва пастата от зоомагазин я взех заедо със четката :md_064:

#11037 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 01 August 2010 - 09:30 PM

ВИНАГИ КУПУВАЙТЕ ПАКЕТИРАНА ХРАНА!
Никъде по света няма на грамаж- не може да се следи срока на годност ,съдържанието - повечето магазини държат храната отворена и тя се окислява/гранясва/ от там и загубата на качества много ясно ,че един уважаващ себе си пинч НЯЯМАА ДА ЯДЕ РАЗВАЛЕНО!
от храните юкануба е много добър вариант , но за разлика от роял канин няма овкусители и за това хапват по малко - т.е колкото трябва - 10г /кг ,аз съм доволна оТ belcando , kennel favorite m5 и фрискес джуниор - мойте много я харесват.
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#11038 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 10:54 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 01 August 2010 - 09:35 PM, написа:

ВИНАГИ КУПУВАЙТЕ ПАКЕТИРАНА ХРАНА!
Никъде по света няма на грамаж- не може да се следи срока на годност ,съдържанието - повечето магазини държат храната отворена и тя се окислява/гранясва/ от там и загубата на качества много ясно ,че един уважаващ себе си пинч НЯЯМАА ДА ЯДЕ РАЗВАЛЕНО!
от храните юкануба е много добър вариант , но за разлика от роял канин няма овкусители и за това хапват по малко - т.е колкото трябва - 10г /кг ,аз съм доволна оТ belcando , kennel favorite m5 и фрискес джуниор - мойте много я харесват.
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Фрискес не е ли нисък клас храна?Иначе купувам само пакетирана,но в магазина от който взимам нямат Екануба и съм принудена да купувам Роял и за куч и за кот.При котката няма този проблем,но при Арчи...Ще потърся belcando,но има ли го в зоомагазините?КАзват,че от Арден Гранде (май се пише така) също има доволни... :zz_031: Иначе Кимон е много сладък. :wub:

#11039 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2010 - 09:34 AM

:va_010: :va_010: Много целувки на Бруно .................много е сладък и се радвам ,че най -накрая се появихте :rf_011: Как сте? Прави ли белички като е вече батко?
User's Signature

Качена снимка

#11040 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2010 - 10:57 AM

Баткото е много послушен в къщи , не прави никакви бели дори разбира когато отиваме на работа и си ляга в легълцето и само наблюдава .Нищо не гризе и нищо не разнася из къщи , което много ме радва , но още като беше малък му се скарахме по-строго като искаше да гризе кабели и някак си сам се отказа да го прави. Малко ме томорзи сутрин за разходката , докато разбере ,че се размърдвам и не ме оставя за секунда докато не стана да го разходя. Навън е малко по-див , но вече започна да разбира като му се карам и като го викам .

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни