Мини Пинчер
Публикувано: 15 April 2011 - 10:43 AM
В понеделник ще обявим офицялно програмата - и зависи от спонсорите дали ще е безплатен семинара ,както е бил винаги или ще се заплаща някаква минимална такса за участие :)
Публикувано: 16 April 2011 - 10:39 AM
не пречи и другаде да проведем такива -стига да има желещи и организация .:)
Публикувано: 18 April 2011 - 11:37 AM
организира
30 април – 1 май 2011София
записване до 27 април 2011
Практически семинар
..."Обучение на кучето ВН /добър гражданин/- техники и новости"
тел.за връзка с нас 0886 55 24 19
FACE BOOK : ABC-BG
такса за участие 5лв.
спонсори BELCANDO dog food , ЕТ“Диана Павлова ДАР“ - ветеринарен кабинет
Тема:
* Позитивни методи на обучение - сигнали на помирение ,план на тренировка – кога да спрем ,здравни и етологични норми
* Оборудване - защо нагръдник ?
*Агресия при кучето - здравни и поведенчески причини .Как да предотвратим ситуации - агресия към хора, деца и /или други животни .
Лектор:д-р Татяна Гетова – ветеринарен лекар , етолог , кинолог
*Що е „Терапия с кучета“ - и ползата от нея за човека – направления.
*Работа с деца и кучета
лектор:Ивайло Тодоров – психолог
Изграждане на специални навици на кучето:
*Приучване на кучето да работи по мирисова следа, въвеждане на усложнения, усъвършенстване на навика
*Начини за приучване на кучето да носи предмети на водача / апортиртировка/
лектор :Анатоли Георгиев – Обучение на К9 Инструктори
Публикувано: 20 April 2011 - 06:03 PM
trenertg, в 18 April 2011 - 09:37 AM, написа:
организира
30 април – 1 май 2011София
записване до 27 април 2011
Практически семинар
..."Обучение на кучето ВН /добър гражданин/- техники и новости"
тел.за връзка с нас 0886 55 24 19
FACE BOOK : ABC-BG
такса за участие 5лв.
спонсори BELCANDO dog food , ЕТ“Диана Павлова ДАР“ - ветеринарен кабинет
Тема:
* Позитивни методи на обучение - сигнали на помирение ,план на тренировка – кога да спрем ,здравни и етологични норми
* Оборудване - защо нагръдник ?
*Агресия при кучето - здравни и поведенчески причини .Как да предотвратим ситуации - агресия към хора, деца и /или други животни .
Лектор:д-р Татяна Гетова – ветеринарен лекар , етолог , кинолог
*Що е „Терапия с кучета“ - и ползата от нея за човека – направления.
*Работа с деца и кучета
лектор:Ивайло Тодоров – психолог
Изграждане на специални навици на кучето:
*Приучване на кучето да работи по мирисова следа, въвеждане на усложнения, усъвършенстване на навика
*Начини за приучване на кучето да носи предмети на водача / апортиртировка/
лектор :Анатоли Георгиев – Обучение на К9 Инструктори
Арчи - това е за вас - и за всички желаещи да посетят семинара вече имаме пълна готовност и информация ;)
Семинара ще се проведе на хижа Бонсови поляни над Горна Баня - има достъп за хора с увреждания , ще разполагаме и със зала за теоритичната част .
Сборен пункт 30 април 9.30 - жк Овча купел 1 бул. Монтевидео бл 422 паркинг Търговски център
Всички желаещи са добре дошли - записване до 27 април :)
тел .0886 55 24 19 ; e-mail: animal.behavior.bg@abv.bg
Карта от къде се тръгва и къде е хижата - желаещите могат да резервират и спане :)
My link маршрут
Публикувано: 22 April 2011 - 02:58 PM
Публикувано: 25 April 2011 - 12:18 PM
От 2 седмици имам кученце,което ми го дадоха но е възрастно на 10 години и вмомента е бременна (чакам бебета към края на май месец).Кученцето ми се казва Рени и доста бързо свикна с мен сега не се отделя и само да отида някъде тя започва да скимти,но не продължава дълго.Рени е добре възпитана и нямаме проблеми не прави пакости,но се притеснявам,защото яде много малко,когато майка ми е отишла д ая вземи предишния ѝ собственик е казал че яде всичко и няма никакви проблеми,но при нас не е така гранулите,които ни дадоха ги яде много рядко и то много по малко правя ѝ попари с бульон,но ако яде то ще някакво минимално количество единственото,което го яде и набляга на него са пилешките фенери.Може ли да ми дадете някакви съвети,защото си мисля че като е бременна има нужда от разнообразна храна и по гоолеми количества наистина незнам колко е нормалното да яде и се надявам вие ако можете да ми помогнете
ПС:Прегледа я и ветеринар,но не спомена нищо за храната каза само че била доста шошавичка
Публикувано: 27 April 2011 - 07:00 PM
pinchera, в 19 April 2011 - 04:32 PM, написа:
Lidka87, в 13 April 2011 - 12:58 PM, написа:
ми ти хем питаш хем не четеш както трябва нашите мнения...аз не съм ветеринар и мненията са си мои лични и както каза ония от форома съм бил борсаджиа..ама от прекупуване на кучета до отглеждане има разлика...да произвеждам и продавам кучета но на това се вика ПРОИЗВОДИТЕЛ и ако нямаше такива като мен откаде щеше той да си купи това прекрасно животинче което е при него....та по въпроса знам че само чихуато имат незараснала кост на главата което значи че твоето маниче има преобладаваща кръв на чихи...тиа епилепсии и т.н. също ги имат но това твоето е / според мен и неща разни умници да спорят / еклапсия....ако не го видиш навреме .....да не ти дава господ това и да е глух дявола йивотинчето може да умре.....като е в криза му се бие калциев бороглюконат околко 2-3 кубика максимум е 4 но то е малко...ти трябва да си купиш и да имаш в къщи то е шише 20 кубика ако не се лъжа...аааа забравих ти си му дала обезпаразитяващо и си го оставила гладно което е ужас ...аз ти казах да дадеш обезпаразитяващото сутринта на гладно но не съм казал дръш го гладно ...там е твойта грешка след препарата трябвало е да му дадеш храна...аз маи вече се огелпих....аха ..да не стане нещо лошо е добре да направиш изследване на кръвта...за да е добре животинчето му даваи по една четвърт или най много половин шоколадова бонбона обикновенна всеки ден...има едни витамини които са супер за него ветстар осиум....една таблетка е за 10кг ще я разделяш...ако даваш витамини ще спреш бонбоната и обратно...тази болес я има и руския тои териер...и за калция не съм съгласен....ако щупи крак ще съжаляваш много....сестра ми си изгуби кученцито по този начин защото не чуваше какво ии казвам но дано ти да нямаш този проблем.....и пак радвай се че имаш дребно кученце и си го гледаи като член от семейството....успех
Много благодаря за изчерпателните обяснения,относно хапчето не е моя вината,Вета ми каза че трябва да му дам храна 4 часа след като е приело хапчето.
Публикувано: 03 May 2011 - 08:09 AM
Публикувано: 03 May 2011 - 06:45 PM

Публикувано: 04 May 2011 - 09:35 AM
на Изминалите изложби Имаги стана Млад Шампион на България ,Млад Шампион на Грузия и Молдова , а конкуренцията беше от клас шампиони и все пак взе BOB . Кимон стана Млад шампион на България и Млад Балкански Шампион

Публикувано: 05 May 2011 - 09:37 AM
Не съм писала скоро, но Ви чета редовно.
Имам проблеми с малката Бри и моля за съвети. От два дни забелязвам, че като тича бързо из къщи или на поляната пред блока, си повдига задния десен крак и се придвижва на 3 крака. Вчера вечерта я налегнах и разгледах подробно крачето - на пръв поглед нищо му няма. Не открих кърлеж, треска, някаква рана и други подобни. Забелязах обаче, че от вътрешната страна около кокалчетата и по дължината и на 4-те крака няма козинка и са леко зачервени, но съм я засичла редовно да ги хапе и гризе /мисля дали пък не е кожен проблем/. Притисках я внимателно от таза надолу към лапичката на проблемното краче - не скимти, не вие. Което ми говори, че няма болка. Като играем и се разхожда по-бавно стъпва стабилно на това краче. Проблемът се появавя само при бързо бягане. Аз обаче се притеснявам и разбира се ще я заведа до ВЕТ - а, да я види. Проблем е, че това мога да свърша най-рано другата седмица, а дотогава ще се побъркам от мислене. Затова моля за съвет, каква може да бъде причината?
Друго, върху което мисля е, че е на почти 8 месеца и не съм забелязвала да се разгонва. На колко месеца трябва да се случи това за първи път?
И зъбите ни останаха като проблем - двата горни кучешки не падат, като новите са поникнали напълно. Предишния път, като я водих до ВЕТ-а, той ми каза, че ще изчакаме до към годинката, не паднат ли - операция и вадене. Това ли е единственото решение в този случай? Благодаря на всеки отзовал се.
Публикувано: 05 May 2011 - 11:54 AM
Очаквайте момиченцето всеки момент да се разгони - нормално е и при малките породи това да стане след 6тия месец до към 10 -12 както е при всички кучета въпреки, че дребчовците съзряват по рано . Даже не е задължително първото разгонване да го забележите - но пък за сметка на това мъжките кучета го отчитат .
Относно крачетата - желателно е да се направи рентгенова снимка на тазобедрените стави и коляното , за да се провери за проблем там за заболяване предавано по наследство /няма да пиша научни термини / . За зъбките - трябва щом до 6- макс7 месец не са паднали да се махнат - неги чакайте.
И разчитайте на ветеринаря си :)
Публикувано: 05 May 2011 - 02:05 PM
За Бри! Разгонването при Сиси беше в 10ти месец...и започна с повръщане и повечко лежане...дори като я заведох на вета той се засмя и каза че си имаме вече мома у дома.
За козината аз съм ти казвала ...Сиси от брадочката до крачетата изобщо не козина ,а мъх няма ....и това е от както съм я осиновила.....всеки вет ме пита дали винаги е така голичка....това от една страна е добре, но пък винаги през зимата я обличам .
Публикувано: 05 May 2011 - 04:03 PM
Галка благодаря ти и на теб, мила, че си винаги готова да помогнеш. Моят мъж ми казва, че не съм в ред и че малката си е много добре. Оф полудявам ли и аз се чудя та все се оглеждам в милото куче. Ще пиша пак другата седмица какво е положението.