Паразити(кърлежи,бълхи,глисти,осили)
Публикувано: 30 May 2011 - 07:51 PM

Публикувано: 02 June 2011 - 01:20 PM
Аз лично специално за кърлежи залагам на Килтикс, само нея ползвам, но доколкото чувам Скалибор също е добра. А каишката ви решава проблема за 7 месеца напред, повече адвантикс няма да ви трябва.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 June 2011 - 07:03 PM
Извинявай , а по моя въпрос? С Килтикс е. Вета с;лед изследване установи гъбична инфекция. И как веднага след стригане ? Би по 2 инжекции през 2 дни / 1 антибиотик и 1 кортизон. Предписа и капки Aurizon vet по 10 капки във всяко голямо ухо и 1 бял крем за мазане на разчесаното до ушите. Ушните миди бяха зачервени, сега са розови.
Само като хвана кутията с капките и се шмугва на едно скришно място под1 диванче откъдето не мога да го изтегля / той едвам влиза със големи мъки/. Трябва да вдигам диванчето за измъкване. Като чуе думата инжекция от вета и се изстрелва като ракета към вратата

Публикувано: 02 June 2011 - 07:19 PM
Поздрави!!!!
Публикувано: 02 June 2011 - 07:44 PM

Лично за мен той е най-ефикасното и безотказно средство... от пипетите, де - каишки не сме ползвали, знам ли, сигурно щото при нас няма толкоз гадини или поне такива кърлежи.

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 03 June 2011 - 10:55 AM
DiDemon_96, има огромно значение каква марка е каишката. Ако е от евтинките е напълно нормално да не върши работа. Ако е от качествените - действието е когато кърлежите полазят кучето да се "надишат" с препарата, след известно време умират. Теоретично не се стига до впиване, умират преди това.
martinis, пипетите са хубави, но аз лично за кърлежи не ги харесвам, защото действието им започва след като кърлежа се впие. Качествените каишки убиват преди кърлежа да се е впил.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 June 2011 - 03:49 PM
Публикувано: 03 June 2011 - 08:39 PM

Ползвал съм Фронтлайн, но сега с Адвантикса съм по-доволен и спокоен. Явно в различните страни продуктите отчитат различни степени на ефективност, което не значи че даден продукт е

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 29 June 2011 - 10:18 AM

И се оказа тази болест ,причинена от зразен кърлеж, който бяхме извадили ( вета) 3 седмици преди симптомите.Сега Рудолф хрупа антибиотик Доксициклин и стимуланти и бързо се възстановява - петната почти изчезнаха, а давенето спря веднага .
Вета му слага редовно Адвантикс -капсули, досега винаги когато е хващал кърлежи те са умирали.Питах дали да сложим и каишка , но вета не препоръча употребата едновременно и на адвантикса и на каишка.
А нас след този случай ни е страх двйно повече .
Искам да попитам кое ще подейстава по такъв начин , че кърлежите въобще да не се забиват ( защото досега с Адвантикса винаги намираме забити кърлежи)?
Да сложим и каишка и адвантикс?
Днес Рудолф е на кръвен тест да проверят как са му тромбоцитите- надяваме се да се е излекувал напълно миличкото

Нужен ми е съвет наистина и благодаря предварително .
Публикувано: 02 July 2011 - 11:29 PM
РУДОЛФЧО, в 29 June 2011 - 10:18 AM, написа:

И се оказа тази болест ,причинена от зразен кърлеж, който бяхме извадили ( вета) 3 седмици преди симптомите.Сега Рудолф хрупа антибиотик Доксициклин и стимуланти и бързо се възстановява - петната почти изчезнаха, а давенето спря веднага .
Вета му слага редовно Адвантикс -капсули, досега винаги когато е хващал кърлежи те са умирали.Питах дали да сложим и каишка , но вета не препоръча употребата едновременно и на адвантикса и на каишка.
А нас след този случай ни е страх двйно повече .
Искам да попитам кое ще подейстава по такъв начин , че кърлежите въобще да не се забиват ( защото досега с Адвантикса винаги намираме забити кърлежи)?
Да сложим и каишка и адвантикс?
Днес Рудолф е на кръвен тест да проверят как са му тромбоцитите- надяваме се да се е излекувал напълно миличкото

Нужен ми е съвет наистина и благодаря предварително .
Относно кърлежите по добре сложете на кученцето ваксината против лаймска болест. Тя е като ваксина срещу зараза от кърлежи.
За Адвентикса мога да кажа че е много добър да хващат се кърлежи но изсъхват направо на мястото.Освен Адвентикса има още едно добро - Топ спот он и то е много добро.Що се отнася за вътрешното само КАНИВЕРМ :)
Публикувано: 04 July 2011 - 08:34 AM

Публикувано: 05 July 2011 - 03:55 PM
РУДОЛФЧО, в 04 July 2011 - 08:34 AM, написа:

попитай задължително
Публикувано: 05 March 2012 - 05:58 PM
Кажете според вас кое е най доброто средство което гони кърлежи? Казаха ми каишка + капки? Как мислите?
Поздрави!
Публикувано: 05 March 2012 - 06:43 PM