Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#1192 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2007 - 08:52 AM

anelly,renshi,nickey здравеите и да ви разясня на 17 няма CACIB a CAC CACIB e na 18 и защо сте толкова недоверчиви аз бях на изложбата и се запознах с лусита а за да не се притеснявате може да проверите в БРФК неиното куче се казва Аги Леонеро и е собственос на Цветанка Ангелова имената са ги запомнили дори и садиите защото малката Нора беше наи хубавото куче бебе и в клас макар че имаше такава конкуренция и садията говорише 15 минути за нея и дори каза че е едно от наи хубавите кучета които е виждал и че може да се састезава на европеиско и световно ниво и още нещо усеща се лека завис така ми се струва а снимки не знам дали ще може да ви изпрати защото тя беше сама и няма как да се снима а после беше толкова развълнувана че не знаеше къде се намира нее очаквала това и била първа изложба и още нещо тя толкова ви харесва и така говореше благо за вас че ако влезне да прочете в какво я обвинявате първо проверете с един имеил до БРФК и после нападаите нали този форум е за да се сприятеляват хората и да си обменят опит извиняваите ако съм засегнал някои но вие обвинявате дори и мен че лъжем за изложбата защото аз първо я поздравих

#1193 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2007 - 09:25 AM

ar4i1,
Може да е имало някаква изложба, но според мен няма как да е била САС.

CACIB Събота 17/Ноември/2007 Sofia

тук  можеш да видиш отзивите на хората, които са участвали вчера

а тук  самата новина с обявяването на часовете и мястото на провеждане:
CACIB изложби в София 17 и 18 Ноември
пусната на 2007-11-09

Изложбите ще се проведат в София на стадион "Локомотив", (до Илиенци), както следва:
- на 17.11.2007 - от 16.00. часа
- на 18.11.2007 - от 11.00. часа
На 17.11.2007 ще се проведе специализирана изложба за ретривъри със съдия Denis Kuzelj
User's Signature

Качена снимка

#1194 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2007 - 09:36 AM

lusi_ta    честито на теб и на беба  :->) и още успехи занапред!
Nickey големи сте сладурани ...

Ние вчера бяхме на вет и какво ли не ни сложиха.. както и да е...
вече сме 40 см и цели 11 кг  :yahoo:  :prase: казаха ни че ще пораснем още мнооогоооо

Питах вет-а дали може да истине да й купуваме ли дрешки за зимата, защото много ми харесаха тея от сайта, който Nickey беше писала там с лопатката ииии едни много готини ботушки ми харесаха.... а Вет-а каза че тя няма потни жлези и тези дрехи могат да доведат до някой дерматит.. Тази порода нямала нужда от такива неща !!!
Там имаше един болен Лабрадор- бял много красив  ;) и вет-а каза че бил болен от настистинка /плевмония май каза/ защото е бил обличан и така станал "кекав" ....
Споделям го с вас, за да си прецените дали има нужда от това да се обличат сладурите :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1195 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2007 - 09:38 AM

ааа да питах и за бебешките пудри вет-а. Той каза че така се запушват пори, който няма как да се оправят заради това че нямат потни жлези ...
User's Signature

Качена снимка

#1196 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2007 - 09:48 AM

:->)Успех на всички бъдещи шампиони :->) :->) :->) :->) :->) :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: който ще бъдат днес на изложбата,очаквам с нетърпение да разкажете как е минала :yahoo: :yahoo:Сигурна съм че че ще впечатлите журито :o Всички сте просто прекрасни :blink:

П.С.:то май всички в форума сме с някаква роднинска връзка, :yahoo:това е чудесно :yahoo: Пак ви пожелавам днес много много успех :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#1197 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2007 - 12:06 PM

никаде не сме писали нито тя нито аз че изложбата е САС  изложбата беше регионална за цяла южна българия но имаше и участие и от гърция и турция но съдията Андон Тодоров каза че оценката важи в 84 държави и още нещо изложбата е организирана от БРФК  незнам защо не беше обявена никаде но то и в хасково САС също не беше обявена а и това няма никакво значение сигорна съм че лусита ще ходи по изложби тепърва и ще печели награди  в това няма съмнение но не мога да си обясня защо е тази злоба че някои някъде е спечелил на първата си изложба  аз например се радвам на всеки спечелил даже и да е на 3 то място  защото това нее критерии че кучето нее хубаво а просто когато кучето расте се променя всеки месец радвам се също че има хубави родословни кучета с които ще се развиват  породите  все повече и нее лошо човек да злобее когато има конкуренция а напротив по този начин се показват наи добрите  а и съдията Андон Тодоров е един доказан съдия и не говори празни приказки нито съди лошо куче за най доброто

#1198 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2007 - 12:13 PM

извиняваите за грешката но исках да кажа не е добе а не не е лошо човек да злобее но така е като бързам и не гледам кво пиша sori

#1199 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2007 - 02:40 PM

Jessika , аз също не съм привърженик на обличането на кучетата просто "за фасон". Досега не съм обличала Данте, но през зимата сме ограничавали разходките като времетраене, защото му става студено. След като вече имаме друто куче, което пък обожава разходки в студеното време и играта в снега, пред нас стои дилемата дали да ограничаваме любимите зимни игри на едното, или да рискуваме докато то се радва на студа, другото да трепери и да пипне някоя пневмония. Или може би когато сме на половин- един час път от къщи и той започне да трепери от студ, аз трябва да го успокоявам, че еди- кой си казал, че дрешките са вредни.... :huh:
Що се отнася до изнежването - куче, което живее на топличко в апартамент, няма как да не е изнежено малко или много. А специално шар-пеите "благодарение" на човешката намеса при селекцията, са станали толкова зависими от хората, че не знам накъде повече. Всички проблеми с очи, кожа, алергии...са им  "човешки" подарък. Много се отплеснах...

ar4i1, като оставим настрана въпроса, че сам/а си противоречиш:

Цитат

никаде не сме писали нито тя нито аз че изложбата е САС 

а малко преди това:

Цитат

anelly,renshi,nickey здравеите и да ви разясня на 17 няма CACIB a CAC

мен лично въобще не ме интересува дали е имало изложба и каква. Нито пък си спомням да съм обвинявала теб или когото и да било в лъжа.
Бих могла да кажа доста неща относно нелепите ти обвинения в злоба и завист, но достойнството и възпитанието не ми позволяват да навлизам в глупави и смехотворни полемики.

#1200 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2007 - 03:51 PM

Anelly,
ar4i1 имаше предвид, че Софийската на 17ти е била САС, а не CACIB, което не е вярно.

ar4i1,
не съм злобяла или нападала. Прочети ми съобщенията още веднъж! Единствено цитирам факти, защото ми се стори невероятно да има такава изложба на тази дата! Напротив, много се радвам даже, че Нора е била отличена!!! Нека да продължава и занапред! Но ми се струва, че поне като казвате кой какво е спечелил, е хубаво да уточнавяте и на каква изложба по-точно, защото все пак не са равнопоставени! Още по-малко пък съм казала нещо за съдията- дори дума не съм написала за него?!

Anelly,
за палтенцето- и аз съм горе-долу на това положение, тъй като ние много често сме навън с приятеля ми и сновем насам-натам, освен че и често пътуваме извън София. Затова в някакви екстремно ниски температури, ще счета да защитя кучето си! Както и в проливен дъжд, както е тези дни- в противен случай тя буквално не се отлепя от сухото покрай блока, скимти и се дърпа обратно!

Иначе, много извинявай, че почти не ти обърнах внимание!!!  :( Точно бяхме излезнали от ринга и бяхме ошашавени с бебката...  :blink:

[glow=blue,2,300]Относно днешната изложба (CACIB София, в Зала Локомотив)[/glow]- имаше страшно много кучета, голяма лудница беше! Само че... мога да кажа, че Арма беше най-уплашеното куче на изложбата и при излизането ни на ринга, както и около него, се държа доста стреснато.

Получихме оценка "Много перспективен", а Чина на renshi получи "Много перспективен", Победител 1 :->) За Кайра, честно казано, забравих какво получи  :huh: Но тя определено се държа най-добре на ринга от трите шар пей представителки!!! :palec: :palec: :palec: Въпреки, че и беше много лошо, беше перфетна, браво!!! Чина тръчкаше насам-натам, но като цяло представянето й беше далеч по-добро от нашето, браво!!!

Арма, милата, още от началото се ошашка от всичките хора и кучета... само ми се вреше в краката и беше с виснала опашка (което по принцип почти не се случва! :( ). При излизането ни в ринга припкаше зад мен, а не до мен... но пак, добре поне, че не законтри крака да се дърпа  ;D В стойка почти не успяхме да застанем напълно, по-скоро застана, но за малко, и то с виснала опашка. Иначе, преди да излеснем на ринга се беше поосвестила и даже се закачаше и с Чина, и с едни "мънички" дого аржентино  ;D Имаме да работим над поведението си, тъй като днес беше същински panican whyasker- панически ни питаше защо и какво ще й правим и каква я цялата тая лудница?!?!  ;D Но, все пак смятам, че като за първа изложба на бебе, което излиза от вкъщи едва от няколко дни, се представихме добре!

Мисля да си ходим все шар пей отбора упорито и да ставаме все по-добри!  :samodovolen: В оценителния лист имаме много похвали за екстериора ;)
User's Signature

Качена снимка

#1201 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2007 - 05:10 PM

Anelly права си Щом при вас е такъф проблема! ;)
аз мн исках да купя на Шая дрешка просто за ей така... но щом нямам причина значи няма смисал .. товам и беше мисалта! 
Арма, Чина, Кайра честито бяхте страхотни!! :)  :->)

п.с И аз бях там, и аз видях!!!  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#1202 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2007 - 08:40 PM

Jessika благодаря много за подкрепата както и на Арчи1. не съм написъла изложбата каква е защото не съм толкова компетентна като някой др. хора....благодаря и на ДЕНИ(renshi)за изказването и!М/у др. мисля вече да не коментиръм такива неща...Радвам се за днешните Ви постижения..ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!Има още много да се науча защото това е 1-вото ми куче което гледам така и което е обичам толкова много(не,че др. не съм ги обичала)Нямъм снимки защото бях сама и немисля,че ми беше до това!Пожелавам ви много оспехи в бъдеще и се надявам да се засечем някаде!

#1203 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2007 - 11:12 PM

ето нашите снимки от изложбата - [glow=red,2,300]CACIB София, зала Локомотив, 18.11.2007[/glow]
тук

само за придобиване на представа...

освен такива моменти  :rolleyes: :o :huh:
Качена снимка

имахме и по-такива  :samodovolen:
Качена снимка

а ето ги и renshi с Чина :palec:
Качена снимка

;)
User's Signature

Качена снимка

#1204 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2007 - 08:38 AM

АЗ успях да снимам само Кайра и Чина, защото Nickey избяга някаде с Арма и повече не се върна :)
Любимите ми снимки са тези:
/въпреки че всички станаха уникални!/  :yahoo:

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1205 Потребителят е офлайн   krissssko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2007 - 09:36 AM

Привет на всички!
    Много сте красиви. Дори кучешкият свян ви прави още по-прелестни. Аз лично съжалявам, че не дойдохме с Роди. Следващия път ще дойдем да гледаме. Как ви се отразява пътуването? Макар, че Роди е бил път чак от Унгария, той не е фен на пътуването с кола......Всъщност на нашите географски ширини това май е единственият начин за придвижване за кучета. Отвсякъде ги гонят...... :'(
      И да попитам нещо след тажи тъжна констатация. Къпането без шампоан, къпане ли е? Катраненият сапун препоръчителен ли е, когато не е оказано нещо друго?

#1206 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2007 - 11:55 AM

Jessika,
renshi после ми каза, че си била там, ама аз не съм разбрала  :'( Извинявай много, за което!!!

А ние си търгнахме почти веднага след представянето ни в ринга, тъй като наистима ми дожаля за шубето Арма, пък и видях, че май й се пишкаше- веднага щом излязохме от сградата, тя изтърча до най-близкото дърво и направи голяяяяяяяяяма локвичка. Да не говорим, че в момента, в който я сложихме в колата, за по-малко от минута тя легна и заспа!  ;D Много й беше дошло, определено! Въпреки, че към края се държа много по-смело, отколкото в началото, не исках да я натоварвам твърде много!

krissssko,
За катраненият сапун- честно казано, не знам. Ние къпем Арма вече втори път с шампоана на Biozoo- адски доволни сме!!! Много е нежен, според мен, няма никакъв аромат, което определено е голямо предимство за кучето, а измива идеално и само с едно шампоанисване  ;D А Роди, предполагам, че може и да свикне на пътуването с кола, ако го "тренирате"- и то в провертена кола, задължително, най-добре и да е легнал, за да не се лашка насам-натам. Иначе, на Кайра (на renshi) определено пътуването много не й понася, но в нейния случай фактор е и стреса от самата изложба. Арма в колата си е абсолютен пич- седи си и зяпа навън, даже лае минувачите ;D

Ние пък в неделя следобед решихме да създадем още емоции на Арма, не че сутрешните й бяха малко, де ... :)

[glow=red,2,300]Запознахме Арма с Кибо[/glow]- малкия на Ники и Мира (тоест на Ранд и Кая, де)  ;D B) :yahoo: :yahoo: :yahoo:
За да бъде по-лесна, неоплитаща и хигиенична (заради дъжда и локвите) срещата, ги бяхме поканили на гости... та, нашият скромен хол стана Арена на красотата и закачките  ;D ;D ;D

Арма имаше да си връща за страха, който бра на изложбата и за сметка на него, беше адски нахална спрямо Кибо- мога да кажа, че направо му се качи на главата  :- Той, миличкия, й се радваше и беше щастлив, но го беше срам и само се криеше - ту при Ники, ту при Мира.

Ето какво смело куче е Арма, когато е на своя територия и е разлигавена
тук  и   тук

А ето как с помощта на умиротворител (в лицето на Мира) почти се целунаха ;)
тук

А за де не си помислите, че Кибо е шубе, освен че е адски чаровен симпатяга... ако знаете по едно време как се караше на Стан (гаджето ми), който посмя да го стресне без да иска, спъвайки се в една лайсна  :P :P :P ...
User's Signature

Качена снимка

#1207 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2007 - 12:25 PM

Nickey   аз като дойдох вие тъкмо се бяхте събрали в ринга и после успокояваше Арма затова не ви се представих  :P изчаках да се поуспокоите щото и на renshi не й беше до любители ... тааа чак после поговорихме и ми каза че ти си излязла иииииии не се върна повече ... Но всички бяхте много сладки на ринга нормално е бебетата да се притесняват :)

Иначе с Кибо сте големи сладури  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#1208 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2007 - 12:30 PM

Горкичкия Кибо явно му дойдоха повечко емоциите за дена, защото преди да отидем на гости при "лошата и страшна" Арма, ходихме на разходка на една голяма кучешка поляна където си играхме с братчето Кураджо и един много добър и красив голдън ретривър. Та Кибо след като се прибрахме вечерта в къщи, легна и са разби от спане  ;D

Арма колко е красива, просто нямам думи, уникално красива и много гальовна. Доста прилича като цяло на сестричката на Кибо която се казва Кайра, или поне приличаше на нея като видяхме за последно Кайра.

Ето как се бяхме омазали със Кураджо двамата на разходката преди срещата с Арма.

Качена снимка

Ето първата разходка на голямата поляна и първи контакти със снега. Още сме със свалена опашка.

Качена снимка

Обграден от любимите играчки, този заек който дъвчи беше разпердушинен за около 5 минути  :huh:

Качена снимка

Най обичаме да дремем с полуотворени очи гушнати до мама Кая.

Качена снимка

#1209 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2007 - 02:20 PM

Ранд,
Кибо не й беше виновен на Арма, че има да си връща авторитета след изложбата  :viking:
;D ;D ;D

Иначе, мога да кажа, че вашето момче е един много чаровен младеж ;) симпатяга отвсякъде!  :OK:
А отзад на първата снимка Кураджо ли е??? Много по-светличък изглежда, симпатяга!

Jessika,
на ринга ние поне бяхме направо забавни, ама айде  :zaek:
Друг път се обаждай, по-настоятелно така! :) А аз после се скъсах да й звъня на renshi и накрая й пуснам смс, понеже си беше завряла телефона... някъде ;)
User's Signature

Качена снимка

#1210 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2007 - 02:40 PM

Колко много сте изписали пак..! :o

Поздрави за представянето на вчерашната изложба на Кайра, Чина и Арма!
Много са готини и трите! :wub:

Nickey, нормално е бебка да е напълно ошашавена на първа изложба - нова обстановка, нови шумове, нови хора, много кучета...
Съжалявам, че се появих в залата буквално за 5 мин. - не можах да остана за по- дълго време, защото имах да гоня други задачки. :-

Ранд, Кибо става все по- чаровен! Голям тандем са с Арма. ;)

krissssko, Къпането без шампоан си е къпане. Никоя животинка в природата не ползва шампоан и сапун. ;) Не искам да налагам мнението си - всеки собственик сам преценява кое е най - добро за кучето му. Аз съм решила за моя шар-пей - шампоан веднъж на няколко месеца, никакви пудри. Кучо се радва на хубава, здрава козина, няма кожни раздразнения и алергии...
И ще кажа от личен опит - колкото по- често се къпе кучето, толкова по-силна е миризмата му. Който не вярва - нека да пробва. Когато ми го казваха хора с опит, аз ги гледах сякаш са паднали от Луната.

#1211 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2007 - 03:04 PM

И аз съм на мнението на Anelly   отностно къпането и миришенето, предишното ми куче го къпех всяка седмица и после стана майко мила!  :huh:  :rolleyes: то не ме мирис не бе пърхот...
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена