Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 20 November 2007 - 11:06 PM
ами... аз, такова... за да й е добре като порасне... ама... мислех, че повече може да се стегне... :'( отделно, че бях поръчала синьо?! :rolleyes:
fireogi и lusi_ta,
със сигурност знам за ябълки, че не са никак добре за кучето! Имайте предвид- това, че на кучето нещо много му се услажда в никакъс случай не значи, че е добре за него! Забранена храна за кучето е и шоколада, както и сладкото като цяло. А това за гроздето май наистина е вярно- леко сте се разминали, тъй като количеството не е било достатъчно за по-голяма беля. Не забравяйте, че много от храните, които ние ядем, не могат да се дават на кучета!!!
krissssko,
Ааа, ще трябва да намериш начин- най-малкото като го дразнеш с нещо да си гризка :) Роди на каква възраст е, от къде го взе?
На Арма пък все още не са й паднали зъбчета :( ... Вет'а ми беше казал, че към 4тия месец може би ще започнат, но си било различно.
Публикувано: 21 November 2007 - 08:28 AM
толкова мн ме кефите че и аз се двоумя дали да не й взема на мойта палавница нещичко..
Днес излязохме рано рано и принцеската си свърши всичко.. Вече излиза смело от нас с голям кеф преди като й замиришеше на студ и даваше назад! ;D
Ама голямо шоу беше като установихме че няма асансьор Шая слиза смо колкото от партера до външната врата и заковава и така на всяка площадка :( :angry:
Публикувано: 21 November 2007 - 10:17 AM
Кибчо излиза навън с голямо желание. Общо взето вечер му правим по големи разходки, защото е по спокойно няма коли хора и странични шумове. Държим се много смело и сме много любопитни, заиграваме се с мама Кая, дори го пускаме без каишка та потича от време на време. Някой път срещаме други големи кучета и нашия Кибо проявява голям интерес към всякакви големи кучета. Не проявява никакъв страх. Снощи срещнахме един английски булдог, Кибо беше много любопитен, стояха душиха се нашия мъж дори се опита да се заиграе. :yahoo:
Гадното беше че навръщане отново срещнахме гадната квартална глутница от първата разходка, и те отново се разлаяха и го изплашиха. Кая обаче го пази страшно много, направо щеше да ги изяде. На Кибо обаче страха му мина бързо което ми хареса много. Установихме още нещо. Значи според мен нашия малък мъж се страхува от кучета на неговата възраст (бебета) от големи кучета не го е страх. Най страшните и лоши кучета са Кураджо и Арма ;D ;D :huh: :huh:
Публикувано: 21 November 2007 - 11:59 AM
Изключително изглежда малкото куче в голямото палто. :yahoo:Майките обикновено така правят! Купуват по-големи дрешки. Ако не беше вроденото ми недоверие и аз щях да постъпя така. Но, тъй като три и половина месечният Роди доста трепери сутрин ще трябва да направя покупка. Моля, някой да ми каже какъв размер и модел да търся. Колко ще порастне? В момента е като гъба и .......
Публикувано: 21 November 2007 - 03:16 PM
Публикувано: 21 November 2007 - 03:29 PM
Премери го - от врата до началото на опашката- тези сантиметри са написани с размера на дрешката.
Иначе, виж стандарта за шар пей и ще разбереш колко още доста ще порасне Роди ;D
fireogi,
аз нашето го поръчах от bg-pet.com
Jessika,
В общи линии и аз имам същата информация като Ранд, но доколкото знам от това, което съм виждала- не би трябвало да ти направят забележка, ако кучето не е много голямо.
Ранд,
Айде сега Курджо и Арма са ви виновни?! :P Айде- уикенда ще ги съберем на полянката до Ритуалната зала, че моя образ пък нещо не се кефи на разходките тия дни... :-
Публикувано: 21 November 2007 - 03:56 PM
Най- добре виж в сайта на СКГТ в наредбата или правилника, както се води. Там със сигурност ще пише.
Но винаги има шанс да ти се заядат контрольорите, дори да си по правилника, още повече ако и някой от пътниците недоволства.
А и таксито не е най- удачния вариянт- ние трудно си хващаме с кучо- 1 от десет обикновено :'(, а и няма да ви излезе най- ефтино.
Но късмет с транспортирането до гостито :wub:
Публикувано: 21 November 2007 - 08:07 PM
много ВИ благодариа за информацията!
ще прочета утре, тази тема ми е интересна
приятеля ми предложи даже да опитаме да я повозим по правилата! да видим ако всичко е както трянва за какво може някой да се заяде..
най забавното е че ни питат дали хапи и на колко години е..
но хората които си имат някакво животно я приемат много дорбе... :rolleyes:
Публикувано: 21 November 2007 - 08:07 PM
Публикувано: 21 November 2007 - 11:46 PM
В тази връзка в чужбина правят дори заведения за кучовци,а тук подобна идея ако се осъществи сигурно би била безумно скъпа! :huh:
Но пък може да се пие чай в Борисовата градина с кучо ;)
Лека вечер, и моля цункайте си бръчквците от нас с Макс :wub:!
Публикувано: 22 November 2007 - 08:22 AM
Публикувано: 22 November 2007 - 09:31 AM
Очевидно трябват нови правила за достъпност на кучетата в т.н. човешка среда. В белите страни за кучетата отдавна не се говори, като за "буржоазен" лукс. Онази песен-хората са гладни, пък те кучета гледат за съжаление все още звучи. Обаче "колкото повече" говорим, когато можем, "толкова повече" ни учи Мечо Пух. Що се отнася до Наредбата за столичния градски транспорт се наемам да проверя и да докладвам. Това, което знам е, че БДЖ официално разрешава кучетата да пътуват, но само във втора класа и с изричната уговорка-в купето може, ако никой не възразява.Иначе в коридора..... Малко, но от сърце.
Мисля си, че винаги, когато има изложби и други кучешки прояви на медиите може да се дава някаква предварителна информация и заедно с нея да се настоява за по-европейско отношение към кучетата. Давам си сметка колко е трудно да се "създават" събития, но бихме могли да помислим и за дефилета пред някои посолства - например немското. Какво бихте казали. Да впрегна ли въображение или ви се струва безсмислено?