Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 22 November 2007 - 11:14 AM
Публикувано: 22 November 2007 - 11:27 AM
Значи, аз лично съм на мнение, че не би трябвало да има проблем при заведенията на открито!!! А за закритите- ако е кафене, ОК. Но за ресторантите- не ми се струва подходящо човек да бъде с куче. Ако става дума за някое по-обикновено заведение, ОК. В противен случай, според мен е неудачно.
А за мнението на хората, просто не искам да коментирам!!! Лафове от сорта "що не си гледате едно дете, ми куче сте си взели" или "хората нямат пари за хляб, пък вие..." са си нещо съвсем нормално за БГ действителност, както и на много други места!!! Но мисля, че просто трябва да ги игнорираме ;)
renshi,
какви са тия приказки за отвратителни дни?!?! С тези две принцеси с теб, не го вярвам!!! ;)
Jessika,
защо куца кучето?! Наранила ли се е нещо?!
Публикувано: 22 November 2007 - 11:31 AM

Публикувано: 22 November 2007 - 11:37 AM
По нашето черноморие идват социално слаби германци. Те не са критерий за отношението към кучетата. Вярно е, че простотията е интернационална, но това не значи да я приемаме и да се примиряваме с нея. В крайна сметка доста кучета осинови немското посолство-бивша посланичка,която разпореди и грижи за тях. Стъпка по стъпка се променя мнението на хората. Иначе не става. Аз също доста пъти съм се чудила как е възможни разни лелки и чичковци да ми се "карат", защото гледам куче, а не дете. Обикновено се забавлявам, като им кажа, че имам и дете......В такива случаи подчертавам, че съм майка садистка. Много е смешно!
Публикувано: 22 November 2007 - 11:58 AM
Не забравяй, че вашият град е по-особен. Усеща се европейският аромат. София е твърде далеч. Тук събитие е да прибереш"натворенот" от любимеца. Хората се изумяват, че чистя след Роди.....за съжаление. По честа практика е собствениците да се правят, че не виждат. Разбираемо е пешеходците, равиращи измежду паркиралите на тротоара коли и мините от любимци да не е демократично настроен.
Но не е причина да приемаме за аксиома, че кучетата трябва да са далеч от всички.
На нас ни по-лесно и защото имаме утешители от последна инстанция ;D
Публикувано: 22 November 2007 - 12:01 PM
отностно заведенията... мен не би ми пукало ако седна навън с шая за околните... те саобразяват ли се с мен като не пуша ама ги дишам... спор винаги и много лесно може да стане..
Но аз съм убедена че куче е по-добрия вариант от дете поне за сега! :yahoo:
Незнам как е "навън" но искрено се надявам и в БГ да започнат да се правят някакви реформи ... и хората да стават по компетентни по тези въпроси
Ние вечер като се разхождаме и като видим някой да минава със страх покрай нея вече се закачаме като й викаме " не! долу това не е вечерята" ;D ;D и те почват да бързат ое повече милите хорица
Публикувано: 22 November 2007 - 12:05 PM
ренши, нямаше ме известно време, но сега като чета назад виждам, че със Силвето сте установили, че моя Ричи и Били (братя) имат и роднинска връзка с твойта мацка :-)))). Цунки на родата......а и на всички други муцунки във форума.
Публикувано: 22 November 2007 - 12:17 PM
Цитат
Не забравяй, че вашият град е по-особен.
А, тук положението си е същото като навсякъде в БГ. И отношението, и лелките и чичковците със странни изказвания.. Дори немските ми познати с кучета също се оплакват от неадекватно отношение, така че сценарият явно навсякъде е подобен. Тя простотията ходи по хората, аз за себе си съм преценила, че е по-добре аз да се съобразявам в рамките на нормалното, за да мога да си отстоявам позицията ако се наложи.
Кайра я вземам с мен лятото, тя обича да е покрай нас навън. Е, не всеки път, но веднъж-два пъти в месеца се е случвало. Но и това си е въпрос на личен избор, разбира се ;) За щастие и градски транспорт не се налага да ползваме, но и да не бяхме с кола - тук поне разстоянията са малки.
Юле, даммм.. и Ричката ни е чичо ;D и Арма също ви е племенница, така че сме едно голямо семейство :->)

Публикувано: 22 November 2007 - 01:18 PM
Аз крада от служебното време, затова ту ме има, ту ме няма. Незнам дали не е черта на породата да ти се бутат в краката тия бръчковци. Цалата съм в синини.....за да не настъпя Роди съм на път да се унищожа. Като поотрастнат сигурно се научават да пазят "пазещият" ги от настъпване. Обаче заведи кучо при вет-а. Все някакъв транспорт ще се намери. Има и таксиджии с кучета.
Успех.
Публикувано: 22 November 2007 - 01:23 PM
почна да се поуправя вече си го мърда самичка и си го изпъва но ще я заведа определено, но с моя си транспорт неискам да мисля как би стояла тя навън и да чака такси .. мн ми е мъчно за нея :'( :'(
Публикувано: 22 November 2007 - 01:56 PM
Стискам палци да не е сериозна травма и да се оправите бързо.
:blink:
Публикувано: 22 November 2007 - 02:01 PM
Ние от топла дрешка нямаме нужда, защото имаме сланинки да ни топлят. На дъжд обаче много мразим да излизаме. Кибо нито студа, нито дъжда нито снега го плашат, стига да не са Кураджо или Арма наблизо всичко е чудесно. ;D И с тях ще свикнем обаче, трябва мъжката да се държим.

Ето го и Кураджо

Колкото до идеята с куче на кафе, абсолютно не мога да си представя Кибо да седне в някое кафе до масата и да мирува. Кая по може, макар че пак ме съмнява.
Абе я да попитам още нещо. Аз ли съм единствения мъж който пише в тая тема????
Публикувано: 22 November 2007 - 02:11 PM
така е права си Anelly но прецених да поизчакам не за друго ама на вет-а вече му е дотегнало от нас сигурно щото както се казва беба само да кихне и сме при него... :rolleyes:
Публикувано: 22 November 2007 - 02:18 PM
Nickey, искрено съм се смяла на снимките на Арма с голямото палтенце и най- вече на твоите коментари към тях. ;D ;D ;D Не може да се каже, че ти липсва чувство за хумор.
А хубавото куче и под голямо палто си личи. ;)
Аз пък да си призная - бях грабнала да купувам на Данте същата дрешка като на Арма и Чина. В последния момент, преди да я платя видях оранжевата грейка. Беше само една и продавачката твърдеше, че няма да му стане. Добре, че не я послушах, иначе Данте като види дамите с такива дрешки, щеше да се срамува да се покаже с палтенце за момичета. ;D