Публикувано: 29 November 2007 - 11:10 AM
Ех, пак изписахте новия вариант на "Война и мир" ;D
С няколко думи- доколкото зная денталните солетки + хрупкавите кучешки бисквитки са достатъчни за почитсване на зъбите, освен ако вече е възникнал проблем. Има кучешки четки и пасти за зъби, но при хранене със суха храна и даване на бисквитки, солети и кокали от пресована кожа, обикновено не е необходимо да се престараваме с миенето на зъби, което със сигурност е една доста абстрактна задача :rolleyes:
Що се отнася до теглото- Арма е на 3м и половина и като я теглих преди два дни беше 10.300 :) Никакви грижи с апетита нямаме, дори се чудя как да я накарам да не гълта като гъсок всичко за около 40сек?! :huh: Тази сутрин толкова настървено грухтеше, че по някакъв начин си извади купичката от поставката и известно време дрънча по гранитогреса в коридора, докато я близа 1-2мин- да е сигурна, че не е останало и микронче храна вътре!
krissssko,
на пакета/чувала с храна има препоръчителни дневни дажби спрямо теглото, което се очаква да бъде кучето в зряла възраст (20-25кг). Не знам точно колко е голям Роди, но 200гр ми се струва, че е малко! Арма яде по +-300гр на ден.
silvetomon,
не се притеснявай- чувала съм, че някои мъжки шар пей са до 29кг! Женските, обаче, уж са до 23-24, но и там има изключения! Можеш лесно да прецениш дали е дебел или просто едър ;)
bruno,
погледни няколко страници назад, бях пуснала линк към една статия относно гроздето и стафидите- търди се, че причиняват остра бъбречна недостатъчност при кучетата. И преди бях чувала разни митове, не твърдя че е 100% вярно, но мисля, че е по-добре да се въздържаме :( Най-малкото, трябва да знаете, че плодове и зеленчуци със семки, люспи и дръжки 100% не се препоръчват за кучетата!!!
lusi_ta,
Дано наистина ти дадат експортното родословие, но със сигурност не могат да ти искат пари за това!
krissssko,
Вероятно Роди няма родословие- щяха да ти го дадат, ако имаше. Можеш да попиташ, но си прецени. Иначе, родословието като такова не струва пари, като изключим, че за всяко кученце по принцип се плаща някаква годишна такса към клуба, ако е клубно. Обикновено този раход се договарят хората кой го покрива- например за Арма аз го платих, а не собственичката на майка й. За другите кученца пък се бяха уговорили те да си платят поставянето на чипа и май още нещо.