Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 21 February 2007 - 06:35 PM
Ще имате много безсънни нощи, защото шарпея хърка като стар дядо.
Има си оправдание-много му е мъничко нослето, като поотрасне и спира.
Имате уникално зверче-то не се подчинява безпрекословно-стои, гледа те отдолу -нагора с умните си очета и мисли,мисли....страшно мислене му хвърля, докато реши дали ще изпълнява.
Не е като никоя друга позната ви до момента порода- в къщи се чуди чие легло да превземе и до коя възглавница да докопа....Голямо спане пада, понякога и по 4-5 ч. без да се събуди.Но навън-там е вихрушка,зверище. Ако се разбирате със съседите си, забравете за това-той ги връхлита като вятър, ръмжи и лае.Като им изкара акъла два-три пъти на излизане от асансьора и ще почнат да ви гледат на кръв, дори когато звяра не е с вас.
bl) А иначе е лигаве безподобно, иска си галенето като котка, бута се в краката ти, а ако не му обърнеш внимание,лае,за да го забележиш.
Е, това е засега.
поздрави от една влюбена в шарпея си стопанка! wink
Публикувано: 21 February 2007 - 08:13 PM
Много харесвам тази порода, много са сладки, но много трудно се гледат s) .
Публикувано: 21 February 2007 - 10:26 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1172089579.jpg (33.22K)
Брой сваляния: 208
Публикувано: 21 February 2007 - 11:10 PM
Прикачени файлове
-
001822866_big.jpg (40.12K)
Брой сваляния: 207
Публикувано: 22 February 2007 - 06:46 PM
проблемата е следната: на път съм да си взема шарпей, влюбена съм в тези кучета и решението, което зрее от години, е вече взето. Наясно съм в каква торба си слагам главата, наясно съм и колко много грижи ще трябва да полагам за това невероятно куче. В последните месеци прочетох всичко за породата, за болестите, за темперамента, за възпитанието и съм на менние, че въпреки всичко си заслужава. Единственият проблем, е че искам да взема куче в близките 2 месеца, а не намерих развъдник който да предлага в този период от време; а тези, които евентуално ще имат кученца ми предлагат цена около 700-800 лв., която не е по силите ми. За зоомагазин и дума не може да става, а и там цените започват от 700лв. Единственото, което намерих, е котило във Велико Търново, кученцата се родиха преди 3 дни и живот и здраве началото на април ще държа в ръцете си собствената ми Кайра dribble Обаче.. кученцата са без родословие, което ме притеснява донякъде. Не че искам световни и вселенски шампиони в рода, просто искам да знам откъде идва кучето ми и дали е чистопородно. От друга страна прочетох и милиони мнения, че куче без родословие не бива да бъде заплождано.. Бих се радвала, ако някой от вас ми даде мнение или съвет какво да правя, дали да я взема, въпреки че няма родословие.. или да продължавам да чакам и да търся.
поздрави victoryVVV

Публикувано: 22 February 2007 - 07:14 PM
Но ако това не ти пречи (да е без родословие) и да не може да се води на изложби, можеш най-спокойно да се сдобиеш с паленце и да си го обичаш и "Да", то ще бъде Шар-Пей, но не с доказан произход (няма да се знае родителите и пра-родителите дали са чистокръвни, при много смесици се ражда кученце с чартите само на единият родител). Много хора това не ги интересува и ако си една от тях не му мисли повече, а си вземи любимец, но ако не си - чакането ще си заслужава и ще си сигурна в произхода на твоето бъдещо куче.
Успех, при избора.
Публикувано: 22 February 2007 - 07:29 PM
Много съм мислила; за изложби - едва ли, но някак си вътрешно искам един ден кучето ми даде поколение и това е единственото което ме тревожи.. Освен това открих не повече от 2 или 3 развъдника, и никой от тях не може да ми предложи цена която да е по възможностите ми, макар че някъде из темата се споменаваше за развъдници, където може да се намери шар-пей за 300-500лв. (моля някой ако може да ми даде координати изобщо на развъдници за шар-пей, ще съм много благодарна!). Но съм на път да реша в полза на кучето без родословие, просто това е вътрешното ми усещане.. В крайна сметка ще му направя една експертна оценка, та поне един ден потомците му n-то коляно (ако изобщо реша да го заплодя) да имат някакъв шанс.. r)
Иначе ще се радвам да чуя всички мнения и съвети по въпроса, адски много ще ми помогнете!

Публикувано: 23 February 2007 - 01:14 PM
Цитат
Style Bullet & Streletz 1super - Това е развъдник за три породи, една от която е Шар пей. Свържи се с тях, разбери кога ще има кученца и цената им, ще си заслужава!
И-мейл за връзка: stylebullet@abv.bg
Ако се нуждаеш от други развъдници, казвай.
Публикувано: 23 February 2007 - 02:59 PM
Написах мейл на Stylebullet, да видим дали, аджеба, ще ми се отвори парашутЯ :)

Публикувано: 23 February 2007 - 03:00 PM
Цитат
Можеш ли да ми дадеш някакви координати на развъдника? Благодаря предварително r)

Публикувано: 23 February 2007 - 05:01 PM
Цитат
Цитат
Можеш ли да ми дадеш някакви координати на развъдника? Благодаря предварително r)
Извинявам се за flood-a, стигнах до заключение че най-вероятно става дума за OK BOSS. Права ли съм? Ако да, няма нужда от координати b)

Публикувано: 23 February 2007 - 06:08 PM
Ето координатите на ОК Бос, за всеки случай 1super
Сайт: www.o-kboss.com
За контакти: Камелия Босилкова - 0888 817 934
E-mail: kbosillkova@hotmail.com или kamyboss@yahoo.com
Мисля, че само тези два развъдника развъждат шар пеи в Б-я.
Публикувано: 23 February 2007 - 06:17 PM
Цитат
Видяхят ти хубавото мнение в книгата за гости на ОК Бос, честито за Били, надявам се да сте много щастили! super best
Публикувано: 23 February 2007 - 07:49 PM
Иначе благодаря за всичко, и аз съм останала с впечатлението, че само тези развъдници се занимават с Шар-Пей в България.. което може да значи само 1: голямо чакане ще падне ouu

Публикувано: 23 February 2007 - 07:50 PM
Цитат
Цитат
Видяхят ти хубавото мнение в книгата за гости на ОК Бос, честито за Били, надявам се да сте много щастили! super best
хахаха и аз видях книгата за гости и оттам предположих в предния пост, че са взели Били оттам super best

Публикувано: 23 February 2007 - 07:56 PM
Поздрави.
Публикувано: 23 February 2007 - 08:08 PM
В Style Bullet имат бебоци, клубни, общо взето останах с впечатлението че са невероятни b) Сега чакам инфо колко са големи в момента и дали мога да разчитам да има все още след 3 седмици, когато се прибирам super best Моля ви всички, стискайте ми палци! И още веднъж благодаря за помощта, Bini! w)