Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 23 October 2008 - 07:51 AM
Цитат
Аз така се надявах на хранителна терапия върху Макси в компания на друго куче, но уви :'( моя решава да си отстъпи всичките гранули и съвсем не яде :'( Вашата мадама поне се прилъгва да почне с тоя номер! Ще видим сега с новите попълненията дето чакаме у дома, ще потръгне ли работа :rolleyes:
Честно казано, ние ако ядеме в момента 300 от препоръчителните 400 грама гранула на ден, ще тацуваме танца на радоста :blink:
А пробвали ли сте да смените храната? Ние на домашната не се сърдим така, ама като не остава време да се глезим всекидневно да си готвим и караме с цупене на гранула :'(
Сори за оф-топика :izcherven:
Публикувано: 23 October 2008 - 08:06 AM

Публикувано: 27 October 2008 - 05:06 PM

Публикувано: 27 October 2008 - 06:51 PM
Цитат
Тц, тва й е дебилният поглед ;D Тоя добитък (вече и впрегатен) доста трудно може да бъде стреснат.
killah_baby, с удоволствие бих споделила, но не е купуван - правен е.

Публикувано: 28 October 2008 - 06:55 PM
страхотна госпожица ще стане Чинка, супер спортистка!! така като гледам тренировките ще са безпощадни нямам търпение да го видя това на живо ;D
А отностно бездомните които толкова много защитавате!! Моето мнение е че тези души, които никои неиска да се грижи за тях няма никога да се укротят само с една кастрация, да не говорим че тука ем с чип, ем ходят след него още 2-3 бебета :rolleyes: !!! Те са злобни от студът и гладът на който са обречени! НО аз мисля че никои от нас не е длъжен да ги търпи... И щом държавата, управата или кмета се тая кой се занимава понеже никой не го интересува Този въпрос, няма да вземат мерки какво да ги правят!... явно е нужно "само разправа"! Защото сългасете се никой няма да вземе злобно животно да го спаси/отглежда, а изолаторите се нямат пари да се погрижат, се някой не си е свършил докрай работата... Ако се налага да решавам кой да живее моята животинка или бездомното! :angry: Мойте уважения!!! Шая Беше нахапана от два пумияра има рани по цялото тяло 2 дена само чъкаля от къде ще текне гной дали от главичката или от крака, гърба или лапичката й!!! :'( :'( :'( :'( :'( :huh: Се пак на мен ми писна да гледам подобни гледки:
Публикувано: 28 October 2008 - 09:19 PM
Не мога да повярвам че човек който гледа куче може да се отнася по такъв начин с горките животинки...
Съжелявам мн но не мисля че си права!
Тоби беше нахапан мн зверски от домашен делматинец и седя 3 дни със зверска температура и беше целият подут и на инжекции и антибиотици... Какво трябваше да направя според теб в този случай?!
Тези животинки не са виновни че са се родили на неподходящто място и време. Просто хората са станали безкрайно алчни и гадни... Каква вина имат според теб кученцата че някой си вижда в тях златна мина и не го е грижа че тези животинки изпитват болка, студ и глад...
Съжелявам че има хора като теб който разсъждават по този начин... Не искам да те обиждам, но ме е срам от подобни разсъждения! Съжелявам че се е случило нещо подобно на твоето кученце, но вярвай ми утре може да се случи същото пак но този път с домашно куче и тогава какво...????!!!! Радвам се за кучето ти че е породисто защото жалко за него ако небеше а трябваше човек с твойте разсъждения да се грижи за него...
Явно ти живееш в някакъв странен свят...но ти пожелавам поне жеднъж да се сблъскаш с това с което аз и поне веднтж да имаш шанса да видиш жестоката действителност на тези животинки така както аз и тогава щевидим дали ще разсъждаваш по този начин...
Тук не става въпрос да избираш твоето куче или това от улицата... Тук става въпраос да бъдем малко по-човечни и състрадателни!!!
И ми е мн интересно какво разбираш под ''помиар''? Знаеш ли изобщо какво означава това?! :o
Не очаквах да срешна тук човек с такова мислене!!!
Публикувано: 28 October 2008 - 10:13 PM
Публикувано: 29 October 2008 - 05:48 PM
Благодаря за пожеланието Малката да бъде нахапана и от домашен любимец!...
Казваш "Тези животинки не са виновни че са се родили на неподходящто място и време. Просто хората са станали безкрайно алчни и гадни... Каква вина имат според теб кученцата че някой си вижда в тях златна мина и не го е грижа че тези животинки изпитват болка, студ и глад..."
Каква златна мина от Злобен пес? Добре, Ние сме хора ако се случи с домашен любимец има от кого да потърсиш отговорност, и следва поне стопанина или да си държи кучето на повод, или с наморник. Да, няма това да излекува твоето, Но поне можеш да не се безпокоиш винаги, когато минаваш от там... А в случая? Просто си стоиш, плачеш си над страдащата животинка, гледаш й раните...и те е страх да я изкараш да се изпикае, защото същите тези са стигнали до твоят блок да търсят храна... /днес беше легнал единият пес на средата на улицата. И какво следва аз да заобиколя 2 блока, 'щото оня готЕния се пече на слънце и ръмжи злобно ако се доближиш/ :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
и след като съм успяла да я закрепя, милата душица трябва да си кажа "Майната му още 5-6 рани к'во толкова, се пак й се пикае!!?" Така ли трябва да разсъждавам? Да излизам винаги със страх от кои ъгъл ще изскочат? Е не мерси за идеята!!!...
В моят квартал има злобни домашни любимци, но си имат стопани които, когато видят други кучета, си ги връзват и няма проблеми с тях...
"Тук не става въпрос да избираш твоето куче или това от улицата... Тук става въпраос да бъдем малко по-човечни и състрадателни!!!" КЪМ КОЙ?? Към моето куче, което страда или към песа, който го нахапа, за него ли да страдам/?/ или искаш да ме убедиш да сляза, да му хвърля и един хляб?!
Е Хайде, Ти ми обясни какво е "помиар"?? Не твърдя, че съм всезнаеща... просто казвам това с което съм се сблъскала и предстои да го преживявам често ако някой не направи нещо...
Brani and Max,
Аз мисля, че е по-жалко, че има хора като тези, които изхвърлят същество, душица, животинка на улицата след като са се гржили за нея!!! И са преживяли толкова много мигове заедно!!! Аз лично ако стигна до там, че немога или нямам друг шанс да продължа да отглеждам животното си, никога няма да го обрека на този мизерен живот-да го "изхвърля на улицата"! Аз не съм коравосърдечна, въпреки че може такъв извод да сте си извадили... Дори един ден без малката не мога да си представя, камоли да й отворя вратата, и да не ме интересува какво ще се случи с нея!!!
Ама айде да не си говорим глупусти тази бездомна кучка дето разжда в годината по 12-20 бебета искаш да ми кажеш, че всичките НИЕ НАЙ ЛОШИТЕ И ЗЛОБНИ ХОРА сме ги изхвърлили.....??
Защо в другите страни няма по улиците бездомни кучета? Там да не би всички ужасно много да си обичат животните, или да ги задължават да си ги гледат със закон/?!/, като са поели тази отговорност. Къде отиват тези "изхвърлени" животни..... ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е НА УЛИЦАТА нали?!?!?! и там ги прибират някъде???
И нека не намесваме бездомните деца? За тях си има домове, където могат да отидат и никой няма да ги върне, да им затвори вратата под носа или нещо такова.. просто там няма да им дадът нищо повече от храна и топлина, затова крадът.. заради пари.. това е съвсем друга тема... нямат нищо общо с животните!!!
Публикувано: 29 October 2008 - 07:39 PM
Нз къде живееш и къде ги има тези 'злобни помияри' но аз за 23год никога не съм срештала такъв...
Ти явно си мн ефектирана все още и това че за съжаление ти се е случило нещо подобно явно те кара да се озлобяваш с/у всички животинки,което е мн жалко...
Кучето което нахапа Тоби беше пуснато и със стопанката си,която ми обясни че щом моето е пуснато защо пък не и нейното, с тази разлика че моето не ходи при др животни,а нейното директно се нахвърли на Тоби. Искаш ли да ти кажа че тази ... седеше и гледаше как кучето и яде моето и дори не го викна камо ли пък да ги разтърве... Жалко че нямам снимки да ръцете ми да видиш как изглеждаха след като се опитах да си издърпам Тоби... От тогава я виждам вече няколко пъти и кучето й винаги е пуснато... Какво трябваше да направя според теб!!!
И нз колко си запозната, очевадно изобщо но имаш ли поне бегла представа колко пари се отпускат за кастрация на бездомните животни и за приюти... Ходила ли си някога в приют?! Поинтересувай се поне малко и ще разбереш защо не си права... Ще ти дам само няколко примера:
1. за кастрацията на 200 кучета са отпуснати 240 000 лв за което хората които трябва да го направят хващат кучетата кастрират ги и до 2 часа ги пускат, АКО ОЖИВЕЯТ,з-то предозират упойките, пристягат примките, не затварят корема и то умира в зверски мъки от гной и температура...
2. ОТ НАЧАЛОТО НА М. СЕПТИМВРИ Е В ХОД ПОРЕДНАТА АКЦИЯ НА СОФИЙСКА ОБЩИНА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА. ФИРМА "ЕКОРАВНОВЕСИЕ" Е НАБЕЛЯЗАЛА НАД 100 ЖИВОТНИ САМО В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР. КУЧЕТАТА НЕ СЕ ОТКАРВАТ В ИЗОЛАТОРА В ЛОЗЕНЕЦ, А НАПРАВО СЕ УМЪРТВЯВАТ И ИЗХВЪРЛЯТ НА СМЕТИЩЕТО В СУХОДОЛ. ПОВЕЧЕ ОТ 30, МЕЖДУ КОИТО И КАСТРИРАНИ, ВЕЧЕ БЯХА УБИТИ.
3. Мин седм пред едно училище човек който отговаря за бездомните кучета е хванал кученце, на 2-3 мес сложил е найлонов плик на главата му и го е душил пред децата и учителките докато горкото е починало...
И още една случка ще ти разкажа която ми се случи преди 2 год. Пред блока гледахме едно кученце... Една вечер се прибирам и докато си отключвам вратата на входа си играех с кучето което спеше там... Някакъв ''помияр'' от мъжки род и ромски произход се затича към мен и ми удари един плесник а аз се свлчкох на земята... Кучето скочи и започна да го хапе и да лае, а аз успях да извикам за помощ... Кучето пое всички ритници предназначени за мен, а аз се отървах само с посинено лице... Знаеш ли каква беше съдбата на това куче???!!! Един ненормален съсед, пияница го преби с желязна тръба в 4 часа следобяд пред децата от блока които са си играели на площадката пред блока... А знаеш ли сега какво прави този човек - работи в полицията, пребива жена си всяка вечер от бой, виняги е пиян и конфликтен...
А какво да ти кажа за кучето с което израстнах... Гледаше го една съседка в двора си... Блъсна го кола... ОЖИВЯ!!! Стреляха по нея... ОЖИВЯ!!! Разболя се от епилепсия... Лекувахме я с страшно скъпи лекарства... Докато не зачестиха припадъците... Тогава започна да излиза от двора и да седи отпред на улицата... Не веднъж и два пъти сме спирали движението докато отмине припадъка з-то тя го е получила на средата на улицата...Преди около месец се случи нещо подобно, само че горката беше отишла пред общината КОЕТО БЕШЕ НЕЙНАТА СМЪРТОНОСНА ГРЕШКА!!! Там хората я гледали 3 часа как се гърчи и накрая когато припадъка отшумял извикали циганина касапин от БКС да я изхвърли, з-то казали че е умряла... Ти как мислиш дали е била мъртва, з-то аз разбрах че не е... Интересува ли те какво и се е случило??? Случаят се разшумя и ''хората'' ако могат да се нарекат които са замесени го потулиха... А да ти кажа ли какво е станало - хвърлена е ЖИВА в камиона за смет и е изхърлена ЖИВА на бонището... Жива с епилепсия под тонове боклуци... :'( Това се случи с нея-кучето с което отраснах!!!
Има мн такива истории които мога да ти разкажа, но не мисля че има смисъл... Жестоките, безкруполни хора никога не се променят!!! Само който не чувства само той не знае какво е...!!!
Съжелявам че дори тук срещам такива хора!!! И за да приключа с тази наистина болезнена тема за мен сте те попитам- виж кученцето на снимката и ми кажи какво мислиш?! И в него ли виждаш злобен помияр който ти ръмжи и те дебне зад ъгъла да те изяде????????
А знаеш ли какво му се е случило - някави ... са му смачкали главичката с камък... Били са го докато е починало, а както виждаш е само едно бебче... Тези хора утре ще постъпят така и с човек... и с детето си... а засто пък не недай си Боже и с някой от нас...
Това не го разбирам!!!
Не искам!!!
Публикувано: 29 October 2008 - 08:22 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 October 2008 - 08:23 PM
тази жена наистина е постъпила ненормално Ей това са тези коравосърдечни хора за които говориш, не мога да го усмисля как може да не си прибере кучето :huh: !
Много съжалявам че така се се случило с Тоби!!! А отностно кученцето с което си отраснала- Мойте съболезнования, защото за жалост на животинката едва ли й остава друга съдба.... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Но аз съвсем не говоря за тези бебета или за това животинче, което вие сте отглеждали!!! Очаквах отговор със съвет- Как аз да постъпя в тези ситуаций, когато се налага да живеем заедно със Злобни животни?!
Да в София може и да отделят пари за тези животни... зачетох се ТУК
и не смятъм, че една жалба ще направи нещо по този въпрос... оня ден беше кучето ми, НО тук има страшно много малки деца.... а зимата е ужасно студена.... незнам докъде трябва да се стигне, за да се предприеме нещо???/ под нещо нямам пред вид избиване, просто търся решение/
а бебчето е наистина зловещо, че е убито ама замисли се струва ли си да живее на улицата с "закона на джунглата" рискува или да е нахапано постоянно, или и то да стане "убиец" ? Защото тук има животно без козина почти цялото в белези се има рана която скоро е хванала коричка.... Какъв живот изобщо може да е това?! :rolleyes:
И това беше ужасно неуместно с това че ми е породисто кучето.. и мисля, че ако спася 1 от улицата, положението на останалите 101 съвсем няма да се промени, отностно това дали е улично или е породисто няма никъв смисъл винаги застават домашно и "гладно" едно срещо друго това положение ще го има още много дълго време докато не възникне някакво решение!!!
Моля те прости моята невежест, и ми обясни къде греша...
Публикувано: 29 October 2008 - 09:13 PM
Докато някои похапват културно от купата си, а други са се обърнали да приберат чувала, от който току-що са пресипали гранули, трети тайно започват да набиват директно от кофата ;D

Злоядото куче за секунда се осведомява кой и какво желае..

..и отново забива глава в кофата ;D

Публикувано: 30 October 2008 - 08:10 AM
Цитат
Явно някои от Булл-терапиите са подействали...поне частично.... ;D
Иначе по въпроса с веригите действай малко по-внимателно, за да не
се налага прилагането на др. методи на лечение..!
Шарпейките са непозната и леко плашеща ме материя.., но залагам на 90 ,
без да се надценявам разбира се... :P :P

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."