Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 01 November 2008 - 01:58 PM
Цитат
Цитат
Иначе го прави с желание и хъс, много ме радва колко е ентусиазирана. С две думи - май ще стане човек от Минка ;D
Браво, като за първи път е просто отлично!
Блондито хареса ли хамута?? Той и без друго е булски... ;D ;D
Усещам как много скоро и Нуньо ще бъде впрегнат..
Бе не знам аз Нанук как ще бъде впрегнат ,щото нещо много си хареса гумата искаше да си я носи в къщи ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 01 November 2008 - 08:09 PM
п.п. Просто чета напред и всички пишат че са трудни за отглеждане :(
Публикувано: 01 November 2008 - 08:28 PM
Цитат
Само женските представители на породата са трудни...!

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 01 November 2008 - 10:32 PM
Цитат

За коета много благодаря!!! ;D Снимката е страхотна, а кучето е просто... :palec: :palec: :palec: :palec: :wub: :wub: :wub:
renshi, Кайра е станала страхотна красавица, браво :OK: Като я гледам как изглежда..., просто страхотно й се радвам, нямам забележки и съм страшно горда, че е произведена в БГ!!! Продължавам да чакам добри новини ;)
Публикувано: 01 November 2008 - 11:14 PM
HSCH,HCH,HJCH,ÖCH,SCGCH Deakie Southintheodds

Публикувано: 02 November 2008 - 09:08 AM
Цитат
Ами не знам какво имаш впредвид под "трудни за отглеждане" , но нашата хубавица е на 4 мес.(почти) и нямам никакви оплаквания от нея , даже съм учуден от нейното поведение (никакви бели досега и много разбрано бебе) , но явно е въпрос на екземпляр - сестра и доколкото разбрах е по- палава и може да се похвали с доста бели за скромната си възраст ;D .

Шарпей
Публикувано: 02 November 2008 - 04:17 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 02:09 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 02:29 PM
В началото наблюдавай кучетата и го/я оставяй да се опознава и заиграва с други бебета, както и с възрастни кучета, за които си сигурна, че не са агресивни. Бебето-куче има нужда от контакт с всякакви кучета, за да може да се социализира правилно.
А кожата не е чак толкова чувствителна, Кайра я бяха перфорирали здравата като бебе (дано да не ти се случва, де) - лекувахме я като всяко друго нахапано куче, малко антибиотици и се оправи.
Щом ти е първо куче, мисля, че ето този указател за различните теми във форума ще ти е от полза:
http://dog.bg/forum/index.php/topic,11046.0.html :palec:
Много ми се искаше да замълча по темата за агресивните улични кучета, но не мога да не спомена, че за последните 2 дни, както си вървим (редом, на повод), от нищото ни нападнаха 3 (три!) кучета .. по различно време и на най-разнообразни места из града. Последното беше толкова нагло, че изскочи неизвестно от къде и без всякакво предупреждение заръфа Кайра за задния крак. Дори не изръмжа, просто се метна отнякъде върху нея - видях го чак когато вече беше увиснало на задницата й, хапейки - а тя просто си вървеше до мен.. Разбира се, дори не й дойде наум да се защити. Просто съм без думи.. Кучегон ли да започвам да нося, какво да правя, как да си опазя кучетата (мен вълците ме яли, за тях ме е страх) - вече направо не знам.

Публикувано: 03 November 2008 - 03:28 PM
Успех и дано да не ви се случват такива нападения,поздрави :blink: ;)
Публикувано: 03 November 2008 - 05:57 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 06:06 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 06:08 PM
Juleto, a ако се натроши примерно и така се обърка с храната или се сложи в някаква течност?
Публикувано: 03 November 2008 - 06:40 PM
Цитат
Абсолютно същото е и при нас. Много са хитри и такива не им минават ;D
Относно уличните - и на мен са ми мили, радвам им се, храня, обезпаразитявам когото и когато мога, но просто има такива, които са безпричинно агресивни до безобразие. Нашето най-голямо нахапване също е от домашно куче, но от тогава си имам не едно, а доста наум.. Кучегонът е глупаво решение на въпроса, но ситуацията сама по себе си е достатъчно абсурдна.. Абе, нямам думи.
Sky_angel, аз също мислех така навремето, обаче се оказа, че от многото изчетени глупости човек започва да си внушава какво ли не - стигала съм до истерия за - както се оказва в последствие - нищо. Вярно, имат си проблеми - както и всяка друга порода, но всеки пишещ тук има достатъчно опит и всеки би помогнал със съвет при нужда. Много проблеми имат и прости, "бабешки" решения, но дано изобщо да не се налага да помагаме ;)
А снимки на това кученце няма ли да видим вече? Той ли е, тя ли е.. нищо не знаем :P