Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 01 November 2008 - 11:14 PM
HSCH,HCH,HJCH,ÖCH,SCGCH Deakie Southintheodds

Публикувано: 02 November 2008 - 09:08 AM
Цитат
п.п. Просто чета напред и всички пишат че са трудни за отглеждане :(
Ами не знам какво имаш впредвид под "трудни за отглеждане" , но нашата хубавица е на 4 мес.(почти) и нямам никакви оплаквания от нея , даже съм учуден от нейното поведение (никакви бели досега и много разбрано бебе) , но явно е въпрос на екземпляр - сестра и доколкото разбрах е по- палава и може да се похвали с доста бели за скромната си възраст ;D .

Шарпей
Публикувано: 02 November 2008 - 04:17 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 02:09 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 02:29 PM
В началото наблюдавай кучетата и го/я оставяй да се опознава и заиграва с други бебета, както и с възрастни кучета, за които си сигурна, че не са агресивни. Бебето-куче има нужда от контакт с всякакви кучета, за да може да се социализира правилно.
А кожата не е чак толкова чувствителна, Кайра я бяха перфорирали здравата като бебе (дано да не ти се случва, де) - лекувахме я като всяко друго нахапано куче, малко антибиотици и се оправи.
Щом ти е първо куче, мисля, че ето този указател за различните теми във форума ще ти е от полза:
http://dog.bg/forum/index.php/topic,11046.0.html :palec:
Много ми се искаше да замълча по темата за агресивните улични кучета, но не мога да не спомена, че за последните 2 дни, както си вървим (редом, на повод), от нищото ни нападнаха 3 (три!) кучета .. по различно време и на най-разнообразни места из града. Последното беше толкова нагло, че изскочи неизвестно от къде и без всякакво предупреждение заръфа Кайра за задния крак. Дори не изръмжа, просто се метна отнякъде върху нея - видях го чак когато вече беше увиснало на задницата й, хапейки - а тя просто си вървеше до мен.. Разбира се, дори не й дойде наум да се защити. Просто съм без думи.. Кучегон ли да започвам да нося, какво да правя, как да си опазя кучетата (мен вълците ме яли, за тях ме е страх) - вече направо не знам.

Публикувано: 03 November 2008 - 03:28 PM
Успех и дано да не ви се случват такива нападения,поздрави :blink: ;)
Публикувано: 03 November 2008 - 05:57 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 06:06 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 06:08 PM
Juleto, a ако се натроши примерно и така се обърка с храната или се сложи в някаква течност?
Публикувано: 03 November 2008 - 06:40 PM
Цитат
Абсолютно същото е и при нас. Много са хитри и такива не им минават ;D
Относно уличните - и на мен са ми мили, радвам им се, храня, обезпаразитявам когото и когато мога, но просто има такива, които са безпричинно агресивни до безобразие. Нашето най-голямо нахапване също е от домашно куче, но от тогава си имам не едно, а доста наум.. Кучегонът е глупаво решение на въпроса, но ситуацията сама по себе си е достатъчно абсурдна.. Абе, нямам думи.
Sky_angel, аз също мислех така навремето, обаче се оказа, че от многото изчетени глупости човек започва да си внушава какво ли не - стигала съм до истерия за - както се оказва в последствие - нищо. Вярно, имат си проблеми - както и всяка друга порода, но всеки пишещ тук има достатъчно опит и всеки би помогнал със съвет при нужда. Много проблеми имат и прости, "бабешки" решения, но дано изобщо да не се налага да помагаме ;)
А снимки на това кученце няма ли да видим вече? Той ли е, тя ли е.. нищо не знаем :P

Публикувано: 04 November 2008 - 05:56 PM
Juleto , Шая също плюе хапчетата много е забавна... но тя в началото си ги хапваше като награда, просто вета й го беше натикъл малко по-грубо, и от тогава явно има по лош спомен!!... Та аз й наливам малко хладка водичка в гранулите понеже не си прави труда да дъфчи, и за да не повръща ги поразмеквам.. (то няма време да омекнат де - щото се омита всичко максимум за 2 мин...) и вътре с гранулите и водичката пускам и хапчетата, така й давам и антибиотика... Много ми е кофти да й бъркам в гърлото, че да й стискам устата докато преглътне!!! Представям си ако тя има шанса да ми го върне някога хихихихи ;D ;D ;D
А отностно леченията renshi е спец в тази /и не само/ Област!!! Искам офицялно да й благодаря :wub: :wub: тя спаси Шая в много страшен за мен момент... аз си мислех, че това е края... но имало лек и за тази ПОРЕДНА болежка на бръчките... :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Sky_angel, Добре дошли Ти и твоята бръчка, пожелавам ти Да ти е жива и здрава и много да те радва(в което не се и съмнявам де :P) Дай малко повече инфо за нея.... как се казва? , някоя друга снимка? :yahoo: ;D
Публикувано: 04 November 2008 - 06:15 PM
Хващам в дясната си ръка с върха на пръстите си хапчето, а в дланта- бисквитка (не много голяма). Показвам, че имам лакомство за нея и й казвам да седне. Тя сяда. Разсейвайки я с дясната ръка, й отварям устата с лявата, бутам хапчето в гърлото и веднага й слагам бисквитката на езика. ;D Тя не се усеща за хапчетата, хрупа бисквитката и преглъща ;)
Публикувано: 08 November 2008 - 09:40 PM
blue flowered, лично за мен - невероятна красота:

Някой ден бих си гледала едно такова за кеф.. кой знае?

Публикувано: 08 November 2008 - 11:00 PM
Цитат
аз лично се пазя СъС стоп патрони или със спрей може да се пазиш и теб и кучето ти продават се спрейове спец за хора и спец за кучета а има и комбинирани но са малко по скъпи.. ..
Публикувано: 13 November 2008 - 08:33 PM
European Youth Winner Dog: DRAGON DE KOSHI Keeper You Are The Music In Мe
European Youth Winner Bitch: Maka Mischievous Misty for Yijing's