Цитат
Здравей, първо да поясня, че това ще ми е първото куче и още съм малко несигурен в това дали ще го гледам както трябва!Изчел съм съм всичко за шар-пея във форума.Знам, че заради очичките трябва да го водя на ветеринарен лекар..също така и заради проблемните му уши.Даже една приятелка ми каза, че трябва като е малко между гънките му всеки ден да го почистваш.Найстина ли много грижи трябва да полагам за него?И въпреки това много ми харесват и колкото други породи кучета да гледам не ме грабват така както ме грабва от пръв поглед Шар-пея :-) п.п Проблем ли е, че съм в апартамент и че имам малка сестричка която е само на 5 годинки.. чел съм на много места, че Шар-пея много обича малки дечица и е винаги на разположение да си поиграе с тях r) и последен въпрос.. Найстина ли са много трудни за обучаване d)
Кайра днес стана на 2 месеца и половина ;)
Шар-пей не се препоръчва за първо куче, аз съм гледала кучета но въпреки това ми е доста трудно. На ветеринарен лекар ще ти се налага и по много други причини да го водиш, а очичките са само един от всички проблеми.. очи, уши, кожи.. Гънките се чистят не само като са малки, изобщо винаги трябва да се поддържа хигиена. Може и да не се наложи, ето например Ранд доколкото знам никога не е имал проблеми с кожата - просто ти казвам за какво трябва да се подготвиш психически.
Апартаментът не е проблем, стига да му осигуряваш достатъчно разходки, малките деца също - особено като свикне от бебе с тях. Лични наблюдения за момента нямам, нека другите да кажат bl)
Но ще трябва наистина да полагаш адски много грижи, както казва нашият ветеринар - "Kрасотата иска жертви". Шар-пей не е просто красива плюшена играчка b)
Обучението зависи от твоето постоянство - шар пей са изключително интелигентни кучета, но и много своенравни. Идеално разбират какво се иска от тях, въпросът е дали са на кеф да го изпълнят b) Аз с гордост мога да кажа, че за крехката ни възраст съм постигнала безпрекословно изпълнение на 3 команди, стоене в стойка и отвреме на време дори е склонна да си покаже и зъбите l) l) l)
Виж - ако мислиш, че ще се справиш - нека не те спират нещата, които ти казвам. Пак повтарям - казвам ти ги, защото се опитвам да те подготвя за евентуалните проблеми. Ако искаш да знаеш още нещо - питай, тук хората са винаги готови да помогнат super best