Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#241 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2007 - 08:50 PM

Ето това като го видях се разтопих w) w) w) Качена снимка
Как са бонбончетата? r)
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#242 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:50 AM

Цитат

Значи ще се засечем :) В коя част на южния парк ?

Те големите кучета ги игнорират бебетата като нашото, затова питам да са в една възраст горе долу.

Да той Ранд много се надува по принцип, а ако кучето е малко се прави че не го вижда изобщо. Един приятел има кокерка, и често заедно се разхождаме. На Ранд му трябваше доста дълго време за да започне да и обръща внимание, а тя горката само подтичваше след него. b) Иначе в южния парк нямаме определено място за разходка, по принцип гледаме да сме далече от други кучета че имаме непоносимост към мъжки кучета, и стават битки.

#243 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 01:47 AM

Здравейте на всички първо! :-) аз съм все още нов във форума .. даже това ми е първото съобщение .. Но имам един въпрос!Понеже адски много ми харесват шар-пей-четата някой може ли да ми каже от къде мога ако реша да си взема едно найстина хубаво мъниче благодаря предварително d) 1super

#244 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 08:33 AM

Цитат

Здравейте на всички първо! :-) аз съм все още нов във форума .. даже това ми е първото съобщение .. Но имам един въпрос!Понеже адски много ми харесват шар-пей-четата някой може ли да ми каже от къде мога ако реша да си взема едно найстина хубаво  мъниче благодаря предварително  d)  1super

Здравей,

първо - поздравления за избора b) шар пей е невероятно интелигентно и любвеобвилно куче, макар и доста своенравно!
второ - ако решиш, осмисли добре решението си! запознат ли си с грижите, които трябва да се полагат за един шарпей? а с болестите, с които евентуално (или дори почти сигурно) ще се сблъскате? Ако отговорът ти на всички въпроси е ДА - ще ти дам координати на развъдник. Ще ти споделя малко от моя опит - макар да знаех абсолютно с какво се захващам, все още се чувствам кофти когато някой ветеринар ми каже "Знаете ли, че сте избрали възможно най-проблемното куче?". Но това не бива да те спира, ако наистина знаеш каква отговорност поемаш - тогава давай напред super best

п.п. предлагам ти да изчетеш цялата тема за да видиш долу-горе с какви проблеми се сблъскваме b) в нета също има достатъчно информация за породата, която ти предлагам да изчетеш, преди да вземеш решение. УСПЕХ! super best
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 10:08 AM

Между другото ние май още не сме се представили с хубава снимка ;)
Нейно височество Дулсе Кайра & скромното ми аз:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 01:44 PM

Здравей, първо да поясня, че това ще ми е първото куче и още съм малко несигурен в това дали ще го гледам както трябва!Изчел съм съм всичко за шар-пея във форума.Знам, че заради очичките трябва да го водя на ветеринарен лекар..също така и заради проблемните му уши.Даже една приятелка ми каза, че трябва като е малко между гънките му всеки ден да го почистваш.Найстина ли много грижи трябва да полагам за него?И въпреки това много ми харесват и колкото други породи кучета да гледам не ме грабват така както ме грабва от пръв поглед Шар-пея :-) п.п Проблем ли е, че съм в апартамент и че имам малка сестричка която е само на 5 годинки.. чел съм на много места, че Шар-пея много обича малки дечица и е винаги на разположение да си поиграе с тях r) и последен въпрос.. Найстина ли са много трудни за обучаване d)

#247 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 01:47 PM

ее че сладко шар-пеи-чеее super best на колко годинки е ? d) b)

#248 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 03:19 PM

Цитат

Здравей, първо да поясня, че това ще ми е първото куче и още съм малко несигурен в това дали ще го гледам както трябва!Изчел съм съм всичко за шар-пея във форума.Знам, че заради очичките трябва да го водя на ветеринарен лекар..също така и заради проблемните му уши.Даже една приятелка ми каза, че трябва като е малко между гънките му всеки ден да го почистваш.Найстина ли много грижи трябва да полагам за него?И въпреки това много ми харесват и колкото други породи кучета да гледам не ме грабват така както ме грабва от пръв поглед Шар-пея :-) п.п Проблем ли е, че съм в апартамент и че имам малка сестричка която е само на 5 годинки.. чел съм на много места, че Шар-пея много обича малки дечица и е винаги на разположение да си поиграе с тях  r)  и последен въпрос.. Найстина ли са много трудни за обучаване  d)

Кайра днес стана на 2 месеца и половина ;)

Шар-пей не се препоръчва за първо куче, аз съм гледала кучета но въпреки това ми е доста трудно. На ветеринарен лекар ще ти се налага и по много други причини да го водиш, а очичките са само един от всички проблеми.. очи, уши, кожи.. Гънките се чистят не само като са малки, изобщо винаги трябва да се поддържа хигиена. Може и да не се наложи, ето например Ранд доколкото знам никога не е имал проблеми с кожата - просто ти казвам за какво трябва да се подготвиш психически.
Апартаментът не е проблем, стига да му осигуряваш достатъчно разходки, малките деца също - особено като свикне от бебе с тях. Лични наблюдения за момента нямам, нека другите да кажат bl)
Но ще трябва наистина да полагаш адски много грижи, както казва нашият ветеринар - "Kрасотата иска жертви". Шар-пей не е просто красива плюшена играчка b)
Обучението зависи от твоето постоянство - шар пей са изключително интелигентни кучета, но и много своенравни. Идеално разбират какво се иска от тях, въпросът е дали са на кеф да го изпълнят b) Аз с гордост мога да кажа, че за крехката ни възраст съм постигнала безпрекословно изпълнение на 3 команди, стоене в стойка и отвреме на време дори е склонна да си покаже и зъбите l) l) l)

Виж - ако мислиш, че ще се справиш - нека не те спират нещата, които ти казвам. Пак повтарям - казвам ти ги, защото се опитвам да те подготвя за евентуалните проблеми. Ако искаш да знаеш още нещо - питай, тук хората са винаги готови да помогнат super best
User's Signature

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 08:25 PM

Да да.. ясно ми е че ми ги казваш за мое добро дето се вика :) ноо незнам .. добре, а колко пари струват горе долу .. ? bl)

#250 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 08:34 PM

Виж си ЛС d) Дала съм ти координати на развъдник b)
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 09:26 PM

Antony, както вече си разбрал, шар - пей са капризна порода и грижите по тях не са малко, но все пак си зависи от конкретното кученце. Може и никога да не се проявят характерните за породата здравословни проблеми. Чувала съм, че при някои мъничета всеки ден чистят и пудрят гънките и т.н. Ние не сме правили нищо специално за кожата, освен обичайното измиване след разходка. За сега не сме имали кожни проблеми и много се надявам да нямаме. Но оперирахме и двете очи горни и долни клепачи още когато беше на два месеца. Трябва да си подготвен за притесненията и не особено приятните изживявания, свързани с евентуални проблеми. На мен например ми беше много мъчно, направо ми се късаше сърцето като виждах Данте колко е жалничък след операцията, как се мъчи и си дращи очетата, защото конците го дразнят и гледа да си скрие главичката на тъмно в някой ъгъл. Дъщерята и съпругът ми се ужасяваха като гледаха целите му клепачи в шевове... s)
Иначе шар- пей са наистина умни кучета. Много бързо разбират какво се иска от тях. Лесно се научават на хигиенни навици. След двуседмичен престой вкъщи Данте вече отлично знаеше къде трябва да извършва физиологичните си нужди/тогава на терасата, защото не бяха поставени всички ваксини и още не го извеждахме навън/ и никога след това не се е изпускал в апартамента. Бързо научават командите, но са своенравни и си имат собствено мнение. Данте чудесно разбира какво му казваме, но понякога предпочита да се прави на разсеян. Гледа те умно и мисли дъ-ъ-ълго преди да изпълни командата. Ако обаче усети, че имам наградка в ръката въодушевено изпълнява Седни, Легни, Дай лапа, Дай другата, Място, дори Отиди да пиеш вода, Качи се на дивана...Тогава имам чувството, че ако му кажа да застане на челна стойка, ще го направи ако може. b)
Винаги е готов да полудува, да потича и поскача, но определено не е куче- играчка. Не обича и не позволява да го гушкат и мачкат, което е голямо разочарование за дъщеря ми. Но е привързан и предан по свой си начин - избира си един човек /в случая мен/ на когото се подчинява и много- много не зачита останалите в семейството. Винаги е до мен, където и в апартамента да се намирам. Ако аз легна да спя, ляга и той. Понякога през нощта ставам да пия вода и той скача придружава ме до кухнята и после пак си ляга. Дори когато съм в банята клечи пред вратата и чака да изляза...
Обичам си го и грижите не ми тежат, нито за момент не съм съжалила, че сме го взели.
Ако наистина искаш такова кученце, желая ти успех в намирането на мъниче 1super

#252 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 11:33 PM

d) мерси много за пълния отговор.. обаче това което каза за гушкането много ме обезпокои.. аз ако си взема такова кутре сигурно 1 седмица само ще го гушкам ;) е според мен както го научиш така ще се държи .. ако от малко го гушкат и е в компанията на сестра ми мисля че като порастне няма да я ръмжи като почне да го гушка wink

#253 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 11:46 PM

Не се тревожи толкова за гушкането. Аз имам наблюдение само върху моето куче и мога да кажа за него. Може би се отнася конкретно за него, а не за всички от породата. При нас не е въпрос на научаване, защото сме си го взели от бебе, и аз и дъщеря ми си умираме да го гушкаме, но той така и не свикна...Но не ръмжи и не проявява агресия, когато някой го мачка. Просто гледа бързичко да се измъкне от досадника, демонстративно си изтръсква козинката и гледа да полегне някъде на спокойствие b) Пак повтарям - приема гушкането с досада, но НЕ проявява агресия - нито ръмжи, нито хапе. wink Мисля, че съжителството на малката ти сестричка с шар- пейче няма да е проблем.

#254 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 12:07 AM

ааа това вече е друго:))) аз разбрах, че като някои иска да го гушне и тои почва да ръмжи и ако продължат да го "тероризират" може да стане и по агресивен:) пфф добре че поясни .. аз неискам да си взема куче, което да има предразположено към агресия .. Като малък имах кученце тоест.. баща ми го взе :) та.. казваше се Маик и беше Доберман.Един път като си играех с него и тои се обърна и ме ръфна към лицето и даже и до ден днешен имам лек белек от него:) затова в избора ми на куче включва такива кучета които са любвеобилни така да им се носи славата поне .. не като добермана .. страшни бодигардове l) аз съм от Велико Търново и с много приятели съм говорил за шар-пея и за моя приятна изненада .. абсолютно всички с които съм говорил харесват много шар-пеи но като им казвам цената примерно 500 лв те не са мн доволни от чутото .. пък даже знам че са и по скъпи .. зависи нали от много неща.. d)

#255 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2007 - 12:12 AM

Хей, ние сме точно обратното - много обичаме да се гушкаме ;) Е, понякога я избива на игра и иска да хапе, но обожава да я гушка някой! А най си умира от кеф ако я чешем или и мачкаме кожите.. така че това си се отнася до конкретното куче! Също много обича след като сме се гушкали и мачкали да спи в скута ми.. w) така че за това не се притеснявай толкова, няма някаква породна неприязън към гушкането!
User's Signature

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 12:13 AM

d) b) да обаче знам че са много добрички по природа .. и умнички .. ех как искам едно такова мъничеее ! d)

#257 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 12:14 AM

За цена не знам какво точно да ти кажа. Зависи какво е кученцето, от къде го купуваш...Аз точно днес гледах шар - пейче в един зоомагазин - 1 200 лв. bl)
Не те съветвам да купуваш куче от зоомагазин. Най- добре поразпитай за развъдници. Ето - renshi съвсем скоро си взе кученце от развъдник и информацията й относно цените е съвсем актуална.

#258 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2007 - 12:31 AM

Anelly, за съжаление не ми е много актуална информацията, тъй като кучето ми е с клубни родители, но не е от развъдника. Затова му дадох на момчето координатите на развъдника, да се свърже с тях и те да му дадат актуална информация. Мисля, че имат планирано кучило след няколко месеца. Собственичката на развъдника е и отговорник по развъдната дейност на клуб "Шар-пей" - така че според мен тя е човека, който му трябва. В смисъл - има представа кога и къде в страната има кучила, а и предполагам, че цената зависи от много фактори. Но това 1200 лева от ЗООМАГАЗИН е абсурдно! Тия измамници трябва да ги забранят със закон.. Аз например четох някакви цени, които в последствие се оказа, че нямат нищо общо с истината - така че предпочитам да не го обърквам, а да говори директно с хората.. Все пак се надявам да съм му помогнала по някакъв начин.. Стискам палци! super best

п.п. Общият резултат от двумесечното търсене беше, че цените започват от 650-700 лева (в което се включват !дори! толкова омразните ми зоомагазини).
User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 12:38 AM

Renshi, аз мислех, че си взела кученцето от развъдник, явно нещо не съм доразбрала, но това не е толкова важно b) Важното е, че си дала координатите на точния човек, остава само да стискаме палци момчето да си намери хубаво кутре super best

#260 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2007 - 12:46 AM

Anelly, то е малко сложно, пък аз не съм и обяснявала b) Просто през цялото време контактувам само и единствено с развъдника. И съм много доволна от избора! Нито за секунда не съм съжалила, така че се надявам да му помогна :) Убедих се, че хората, към които се обърнах са професионалисти - всеки ден поддържаме контакт, интересуват се от кучето, отговарят на всеки мой тъп въпрос, както и ме успокояват, когато имам panic attacks ;))
Между другото, имаш ли снимки на Данте от преди да му оперирате очичките? Аз сега се боря със себе си и с една дузина ветеринари дали да повдигаме клепачите със шевове, и ми се иска да сравня нашето състояние с това на някое друго бебе s)
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена