Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#361 Потребителят е офлайн   lopedevega Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 April 2007 - 09:59 AM

renshi
На мен това ми е трето куче. Като ученичка имах ирландски сетер, после кокерка и след като умря кокерката се бях заклела, че никога повече нямя да си взема куче, ама като го видях тоя малкия пич и край. Апартамента ми е след основен ремонт / даже сега чакам да ми сложат нови врати / и хич не беше удачно за малко куче, ама тези шар пеи са невероятни кучета. Няма по-сладко нещо. Нашия е душко-добродушко и да чукам на дърво слуша. Много добър компаньон е. А бе много са сладки.

#362 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 01:08 PM

Ок де нали шар-шея е едноцветен,защото видях една обява в интернет и видях това:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  6arpei.jpg (25.04K)
    Брой сваляния: 135

#363 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 01:31 PM

Срещат се и шарени, и петнисти шар- пеи, но това са отклонения от приетия за породата стандарт.
По стандарт: "Допустими само еднотонни цветове. Като кучето може да има и по-тъмни отенъци разпространяващи се по гърба и раменете, също така и по ушите. По-светлите отенъци се разпространяват по долната част на тялото. Отенъкът трябва да бъде същия нюанс с основния цвят на кучето. Изключение прави синият шар-пей , който може да има наличие на черни отенъци.
За дисквалифициращи пороци се считат :
1. Изправени уши
2. Розов език
3. Липса на опашката
4. Нееднотонен цвят: албинос, шарен, петнист, на точки и др."

#364 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2007 - 01:37 PM

char, не са непременно едноцветни, има и петнисти, но това е дисквалифициращ порок и не се допускат до развъдна дейност. Появяват се отвреме на време в кучилата, не са "нечистопородни". В някои страни са доста популярни поради необикновения си външен вид и по-ниската цена, тъй като са пет клас. Иначе са си същите сладурковци w)

lopedevega, и при мен е същото, като пропуснем частта със сетера. Иначе - същата история. Американският ми кокер почина преди 2 години и доскоро го преживявах.. Ама тая малка фурия ми скри шапката b) И тя слуша много, номерът явно е веднъж да разберат кой е шефът. Оттам нататък нещата стават много по-лесни, най-много да се наложи да повторя командата, щото си прави оглушки и пробва дали ще мине номера b) Последно се научихме да вървим редом без повод, много съм доволна! При това не съм си давала и кой знае колко зор, и да чукна на дърво - засега сме супер super best Дано и като порасне да си остане същата.
User's Signature

Качена снимка

#365 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 02:10 PM

Lopedevega, наистина ще е хубаво да съберем мъниците да поиграят. Не знам как си със свободното време, за нас е най - удобно през някой от почивните дни...

Rehshi, много е добре, че си пуснала Кайра още от малка да играе с други кучета. При нас проблемът е, че Данте няма страх и се бута да играе с всички, а аз се притеснявах някое по - голямо куче да не го нарани. Ходенето редом също ни е проблем, но пак аз съм си виновна. Първо - защото подцених предупрежденията, че шар пей са своенравнички и не започнох да го уча докато беше съвсем малък, второ живеем в центъра на София и до най близкия парк има доста ходене по оживени тротоари сред много хора, пресичат се улици с натоварено движение, и не смея да го пусна без повод. А и в парковете играят малки деца, а той види ли дете да тича, пощурява да го гони и да му се радва, а децата (пък и майките) се стряскат... Сега гледам да поправя грешките, надявам се да не е твърде късно.

#366 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2007 - 03:08 PM

Anelly, ако внимаваш с какви кучета го събираш, не би трябвало да има проблем. Дори когато са по-малки е по-малко вероятно големите да ги наранят, те по принцип са толерантни към бебета. Няма нищо лошо едно по-възрастно и улегнало куче да сръмжи нахален бебок - така се научават един вид на езика на възрастните. Данте разбира се е по-голям, но сега говоря на теория. Преди 3 седмици се молех с 2 ръце и на Кайра да и се играе и да се бута с другите, а тя само се криеше.. За щастие вчера за пръв път беше ЧАК сръмжана b) досади на един батко, толкова голяма е промяната в нея, че не мога да я позная! Ние също живеем в центъра на Русе; е, не е София но пак си е доста оживенно.. За щастие разполагаме с кола и всеки ден в 17 часа сме в парка. Обучението и в ходене редом се ограничава с разстоянието от колата до полянката, около 700 метра, след което я пускам 3 часа да играе както сметне за добре. После следва обиколка на целия парк, вече с по-леки корекции и редуване редом със свободно, когато я оставям да се отдалечава от мен (но на повод). На мен ми се наложи по неволя да я уча на редом (макар че тая команда май се учи още преди седни, реда сме го объркали ама нейсе), просто тук има панаир точно в нашия парк и ако не върви редом е невъзможно да се премине през тълпите хора.. Редом се учи задължително на повод, няма нужда да го пускаш - без повод не можеш и да го коригираш. Виж тук, mil_ обяснява нещата страхотно! И не си закъсняла, ако имате достатъчно силна връзка с Данте не би трябвало да имате проблем!
п.п. Редом без повод опитах за пръв път вчера, и се оказа че го изпълнява подобре отколкото със b)
User's Signature

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 04:23 PM

Ако го водя на местата, където обичайно разхождат кучета, ще е трудничко да внимавам защото тук кучешките градинки са пълни с всякакви кучета - малки, големи, добронамерени или не особено дружелюбни... няма как да предвидя с кой може да се срещнем. b)
Учим се да вървим редом на повод - понякога върви много добре, понякога се дърпа като щурав (за свободно изпълнение още само мога да си мечтая). Изчела съм лекциите в подписа на mil, за съжаление нещата не ми се получават като по книжка. s) s) Например когато сме с нашийник нямам достатъчно сила да направя правилна корекция и съм си изработила собствен метод. Сега не ползвам нашийник, а нагръдник, което ме затруднява още повече. Знам, че така е по- лесно за кучето да ме дърпа, но с нашийника, нещо не се получава... В началото уж не го стягах много, но все пак достатъчно, че да не може кучето да си измъква главата, обаче Данте се дърпаше, нашийникът го душеше и той повръщаше по улиците. oleeee Когато оставя нашийника по хлабав, кучето си измъква главата (една вечер така се отскубна и изскочи право на улицата, не знам как не го удари някоя кола). Освен това, когато е навън доста се разсейва иска да подуши всичко и всички... bl) И още нещо навън ли сме не признава никакви лакомства и наградки. Не вкусва нищичко и когато е пуснат свободно не мога да го прилъжа с лакомство, не мога и да го наградя, когато съм доволна.... Хубавото е поне, че и от земята не взема нищо.

#368 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 April 2007 - 04:35 PM

Anelly, с нагръдник няма да можете да научите редом.
Очевидно нещо ти куца техниката на корекцията. Трябва да дръпнеш рязко и веднага да отпуснеш, не да се получава влачене на кучето. Щом казваш, че повръща, значи кучето се дърпа продължително време, а при правилна корекция не се получава нищо такова.
Друго често срещано - докато не са видели как се прави корекция, много хора не смеят изобщо да дръпнат и на практика само си мислят, че правят корекция. Аз също съм минала през това, та знам много добре.
Ако все пак не се получава, вземи метален душач и опитай с него.
renshi, браво на вас! Само не се предоверявай на редом без повод в началото, редувай го с изпълнение на повод.

#369 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 05:32 PM

mil, благодаря за съветите. r) Кучето още в началто наистина много се дърпаше и заради повръщането се отказах от нашийника. Сега има моменти, в които се движи редом, надявам се че няма да се дърпа толкова. Наясно съм, че нещо с техниката на корекцията ми куца, но ще махна нагръдника и ще опитам отново с нашийник.

#370 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 06:02 PM

Цитат

Друго често срещано - докато не са видели как се прави корекция, много хора не смеят изобщо да дръпнат и на практика само си мислят, че правят корекция.

mil, много ми се иска да посещаваме училището на dog.bg, но в момента (и за неопределено време) сме без кола, и ни идва далечко s). Може ли някой ден да дойда да погледам без Данте?

#371 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 April 2007 - 06:16 PM

Разбира се. Дори ако искаш може да бъдеш хендлер на Реджо някой път b) Ще видиш как самоедчетата, които са една много теглеща порода, ги водят редом едни малки сладки хендлерки.

#372 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 06:21 PM

Много благодаря! b)
Този уикенд няма да сме в София, но следващия ще дойда. Все пак ще се обадя предварително. r)

#373 Потребителят е офлайн   lopedevega Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 06:48 PM

Anelly
И ние сме в центъра, може някой почивен ден да ги запознаем

#374 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2007 - 07:41 PM

Здравейте, искам искренно да Ви помоля worthy ако можете да ми дадете малко информация къде има развъдници на тези голеееми сладури и как мога да се свържа с тях и някаква приблизителна цена поне да знам дали мога да си го позволя в момента.... d)
User's Signature

Качена снимка

#375 Потребителят е офлайн   lopedevega Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 07:32 AM

mill
Мното благодаря за ценните съвети. Определено чета и това, което се опитвам да приложа действа.

#376 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 05:21 PM

Цитат

В един сайт за анти корупция намерих нещо което потвърждава думите ми

"Др.Антов директор на РВМС гр. Монтана е превърнал диренцията в семеина фирма.Занимава се чрез поставено лице с продажба на подправки иконсумативи за хранителната промишленост.Заедно със замесник кмета Румен Ангелов чрес поставено лице брата на Румен Ангелов са съдружници във фирма Картел ООД.Исползваики служебното си полужение задължават детски градини,които са подчинени на градски съвет и хранителни обекти подчинени на ДВСК да пазаруват от тях.Всичко това е известно на жителите на Монтана и неговите служители чрез което той става уязвим и неможе да упражнява контрол.Същия цех не одговаря на изискванията. Колегите на г-н Антов си затвориха очите при направените проверки като не затвориха цеха .Забелешката в техния цех е че има стари машини,докато при другите месопреработватели които изразходваха хиляди лева за подобрения инаправиха по 200-300 кв.метра пристроики имат много повече забелешки.Техния цех е около 120-150 кв.метра.Други цехове в същото състояние и размери а даже и в по добро бяха спрени.Нарушенията който се забелязват от вън са че на втория етаж се намират канцеларийте на земеделската кооперация.Другото според което неможе да функционира цеха е че в близост зад него има свинекомплекс .Друго оградата с което е заграден цеха нее плътна.Това са само забелешките който са видими от вън.Моля вземете мерки като направите проверка на посочения цех.На първия подаден сигнал на 25 10 2005г.не се забелязва развитие.Ако не се прави нищо по подадените сигнали това означава че сте съпричастни."

Ето това е сайта
http://www.anticorru...ax=10&start=360

Silve, извинявай наистина съчувствам и честно казано все око за око ми идва като слушам за този господин картел, обаче правописа е важно нещо, четейки долното някак не мога да взема източника насериозно.

#377 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 05:45 PM

Цитат

Нещо такова, това е за ротове така че не се шашкайте от килограмите  b)

bl) bl)

Това не е възможно ! Как 30 кг за женско на 6 месеца ! Току що я замерихме Сара и е 14 макс 15 кг ! Не е възможно да е 1/2 тежка, не е слаба и на ветеринар казват, че се развива по план график.

Тази таблица просто не може да бъде за Шарпей. Къде ги дават 50кг за пораснал шарпей, това ми звучи брутално :)

6 Месеца, 15кг, 45см височина до дупе, 55 до глава е Сара в момента.

#378 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2007 - 05:49 PM

tutin,
хем цитираш, хем не четеш b) таблицата е за ротове (ротвайлери), просто показвах пример каква таблица търся :) разбира се, че е невъзможно при 24 кг горна граница и то за мъжки, 6-месечна женска да тежи 30 :Р все пак - съжалявам за объркването!

И тъй като таблица така и не открих, ти спомняш ли си Сара на 4м колко тежеше? Имам подозрения, че Кайра е слаба, а понеже е и болна малко не можем да разберем дали слабее или си е в норма.. За съжаление тук май няма други с мадама, а размерите на юнаците от мъжки пол не ми вършат работа s)
User's Signature

Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 06:04 PM

Цитат

Разбира се. Дори ако искаш може да бъдеш хендлер на Реджо някой път b) Ще видиш как самоедчетата, които са една много теглеща порода, ги водят редом едни малки сладки хендлерки.

А къде е училището ? Ние бихме дошли с удоволствие също. Дори можем да транспортираме нечий друг шарпей със собственик, ако сме що годе в една посока :)

#380 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 06:07 PM

Цитат

tutin,
хем цитираш, хем не четеш b) таблицата е за ротове (ротвайлери), просто показвах пример каква таблица търся :) разбира се, че е невъзможно при 24 кг горна граница и то за мъжки, 6-месечна женска да тежи 30 :Р все пак - съжалявам за объркването!

И тъй като таблица така и не открих, ти спомняш ли си Сара на 4м колко тежеше? Имам подозрения, че Кайра е слаба, а понеже е и болна малко не можем да разберем дали слабее или си е в норма.. За съжаление тук май няма други с мадама, а размерите на юнаците от мъжки пол не ми вършат работа s)

Ами да ти кажа съвсем точно ще излъжа. Мисля да е била около 10 кила на 4м.

Ако я видя наживо сигурно ще ми е по-лесно да преценя дали е малко/голяма.

Със съпругата ми направо се опулихме като видяхме тази таблица :) Веднага мерене на гръден кош, килограми, височина :)) Абе майтап да става. Така или иначе си казахме "И джудже да е пак ще си я обичаме толкова" bravoS

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни