Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 24 April 2007 - 09:59 AM
На мен това ми е трето куче. Като ученичка имах ирландски сетер, после кокерка и след като умря кокерката се бях заклела, че никога повече нямя да си взема куче, ама като го видях тоя малкия пич и край. Апартамента ми е след основен ремонт / даже сега чакам да ми сложат нови врати / и хич не беше удачно за малко куче, ама тези шар пеи са невероятни кучета. Няма по-сладко нещо. Нашия е душко-добродушко и да чукам на дърво слуша. Много добър компаньон е. А бе много са сладки.
Публикувано: 24 April 2007 - 01:08 PM
Прикачени файлове
-
6arpei.jpg (25.04K)
Брой сваляния: 134
Публикувано: 24 April 2007 - 01:31 PM
По стандарт: "Допустими само еднотонни цветове. Като кучето може да има и по-тъмни отенъци разпространяващи се по гърба и раменете, също така и по ушите. По-светлите отенъци се разпространяват по долната част на тялото. Отенъкът трябва да бъде същия нюанс с основния цвят на кучето. Изключение прави синият шар-пей , който може да има наличие на черни отенъци.
За дисквалифициращи пороци се считат :
1. Изправени уши
2. Розов език
3. Липса на опашката
4. Нееднотонен цвят: албинос, шарен, петнист, на точки и др."
Публикувано: 24 April 2007 - 01:37 PM
lopedevega, и при мен е същото, като пропуснем частта със сетера. Иначе - същата история. Американският ми кокер почина преди 2 години и доскоро го преживявах.. Ама тая малка фурия ми скри шапката b) И тя слуша много, номерът явно е веднъж да разберат кой е шефът. Оттам нататък нещата стават много по-лесни, най-много да се наложи да повторя командата, щото си прави оглушки и пробва дали ще мине номера b) Последно се научихме да вървим редом без повод, много съм доволна! При това не съм си давала и кой знае колко зор, и да чукна на дърво - засега сме супер super best Дано и като порасне да си остане същата.

Публикувано: 24 April 2007 - 02:10 PM
Rehshi, много е добре, че си пуснала Кайра още от малка да играе с други кучета. При нас проблемът е, че Данте няма страх и се бута да играе с всички, а аз се притеснявах някое по - голямо куче да не го нарани. Ходенето редом също ни е проблем, но пак аз съм си виновна. Първо - защото подцених предупрежденията, че шар пей са своенравнички и не започнох да го уча докато беше съвсем малък, второ живеем в центъра на София и до най близкия парк има доста ходене по оживени тротоари сред много хора, пресичат се улици с натоварено движение, и не смея да го пусна без повод. А и в парковете играят малки деца, а той види ли дете да тича, пощурява да го гони и да му се радва, а децата (пък и майките) се стряскат... Сега гледам да поправя грешките, надявам се да не е твърде късно.
Публикувано: 24 April 2007 - 03:08 PM
п.п. Редом без повод опитах за пръв път вчера, и се оказа че го изпълнява подобре отколкото със b)

Публикувано: 24 April 2007 - 04:23 PM
Учим се да вървим редом на повод - понякога върви много добре, понякога се дърпа като щурав (за свободно изпълнение още само мога да си мечтая). Изчела съм лекциите в подписа на mil, за съжаление нещата не ми се получават като по книжка. s) s) Например когато сме с нашийник нямам достатъчно сила да направя правилна корекция и съм си изработила собствен метод. Сега не ползвам нашийник, а нагръдник, което ме затруднява още повече. Знам, че така е по- лесно за кучето да ме дърпа, но с нашийника, нещо не се получава... В началото уж не го стягах много, но все пак достатъчно, че да не може кучето да си измъква главата, обаче Данте се дърпаше, нашийникът го душеше и той повръщаше по улиците. oleeee Когато оставя нашийника по хлабав, кучето си измъква главата (една вечер така се отскубна и изскочи право на улицата, не знам как не го удари някоя кола). Освен това, когато е навън доста се разсейва иска да подуши всичко и всички... bl) И още нещо навън ли сме не признава никакви лакомства и наградки. Не вкусва нищичко и когато е пуснат свободно не мога да го прилъжа с лакомство, не мога и да го наградя, когато съм доволна.... Хубавото е поне, че и от земята не взема нищо.
Публикувано: 24 April 2007 - 04:35 PM
Очевидно нещо ти куца техниката на корекцията. Трябва да дръпнеш рязко и веднага да отпуснеш, не да се получава влачене на кучето. Щом казваш, че повръща, значи кучето се дърпа продължително време, а при правилна корекция не се получава нищо такова.
Друго често срещано - докато не са видели как се прави корекция, много хора не смеят изобщо да дръпнат и на практика само си мислят, че правят корекция. Аз също съм минала през това, та знам много добре.
Ако все пак не се получава, вземи метален душач и опитай с него.
renshi, браво на вас! Само не се предоверявай на редом без повод в началото, редувай го с изпълнение на повод.
Публикувано: 24 April 2007 - 05:32 PM
Публикувано: 24 April 2007 - 06:02 PM
Цитат
mil, много ми се иска да посещаваме училището на dog.bg, но в момента (и за неопределено време) сме без кола, и ни идва далечко s). Може ли някой ден да дойда да погледам без Данте?
Публикувано: 24 April 2007 - 06:21 PM
Този уикенд няма да сме в София, но следващия ще дойда. Все пак ще се обадя предварително. r)
Публикувано: 24 April 2007 - 07:41 PM
Публикувано: 30 April 2007 - 05:21 PM
Цитат
"Др.Антов директор на РВМС гр. Монтана е превърнал диренцията в семеина фирма.Занимава се чрез поставено лице с продажба на подправки иконсумативи за хранителната промишленост.Заедно със замесник кмета Румен Ангелов чрес поставено лице брата на Румен Ангелов са съдружници във фирма Картел ООД.Исползваики служебното си полужение задължават детски градини,които са подчинени на градски съвет и хранителни обекти подчинени на ДВСК да пазаруват от тях.Всичко това е известно на жителите на Монтана и неговите служители чрез което той става уязвим и неможе да упражнява контрол.Същия цех не одговаря на изискванията. Колегите на г-н Антов си затвориха очите при направените проверки като не затвориха цеха .Забелешката в техния цех е че има стари машини,докато при другите месопреработватели които изразходваха хиляди лева за подобрения инаправиха по 200-300 кв.метра пристроики имат много повече забелешки.Техния цех е около 120-150 кв.метра.Други цехове в същото състояние и размери а даже и в по добро бяха спрени.Нарушенията който се забелязват от вън са че на втория етаж се намират канцеларийте на земеделската кооперация.Другото според което неможе да функционира цеха е че в близост зад него има свинекомплекс .Друго оградата с което е заграден цеха нее плътна.Това са само забелешките който са видими от вън.Моля вземете мерки като направите проверка на посочения цех.На първия подаден сигнал на 25 10 2005г.не се забелязва развитие.Ако не се прави нищо по подадените сигнали това означава че сте съпричастни."
Ето това е сайта
http://www.anticorru...ax=10&start=360
Silve, извинявай наистина съчувствам и честно казано все око за око ми идва като слушам за този господин картел, обаче правописа е важно нещо, четейки долното някак не мога да взема източника насериозно.
Публикувано: 30 April 2007 - 05:45 PM
Цитат
bl) bl)
Това не е възможно ! Как 30 кг за женско на 6 месеца ! Току що я замерихме Сара и е 14 макс 15 кг ! Не е възможно да е 1/2 тежка, не е слаба и на ветеринар казват, че се развива по план график.
Тази таблица просто не може да бъде за Шарпей. Къде ги дават 50кг за пораснал шарпей, това ми звучи брутално :)
6 Месеца, 15кг, 45см височина до дупе, 55 до глава е Сара в момента.
Публикувано: 30 April 2007 - 05:49 PM
хем цитираш, хем не четеш b) таблицата е за ротове (ротвайлери), просто показвах пример каква таблица търся :) разбира се, че е невъзможно при 24 кг горна граница и то за мъжки, 6-месечна женска да тежи 30 :Р все пак - съжалявам за объркването!
И тъй като таблица така и не открих, ти спомняш ли си Сара на 4м колко тежеше? Имам подозрения, че Кайра е слаба, а понеже е и болна малко не можем да разберем дали слабее или си е в норма.. За съжаление тук май няма други с мадама, а размерите на юнаците от мъжки пол не ми вършат работа s)

Публикувано: 30 April 2007 - 06:04 PM
Цитат
А къде е училището ? Ние бихме дошли с удоволствие също. Дори можем да транспортираме нечий друг шарпей със собственик, ако сме що годе в една посока :)
Публикувано: 30 April 2007 - 06:07 PM
Цитат
хем цитираш, хем не четеш b) таблицата е за ротове (ротвайлери), просто показвах пример каква таблица търся :) разбира се, че е невъзможно при 24 кг горна граница и то за мъжки, 6-месечна женска да тежи 30 :Р все пак - съжалявам за объркването!
И тъй като таблица така и не открих, ти спомняш ли си Сара на 4м колко тежеше? Имам подозрения, че Кайра е слаба, а понеже е и болна малко не можем да разберем дали слабее или си е в норма.. За съжаление тук май няма други с мадама, а размерите на юнаците от мъжки пол не ми вършат работа s)
Ами да ти кажа съвсем точно ще излъжа. Мисля да е била около 10 кила на 4м.
Ако я видя наживо сигурно ще ми е по-лесно да преценя дали е малко/голяма.
Със съпругата ми направо се опулихме като видяхме тази таблица :) Веднага мерене на гръден кош, килограми, височина :)) Абе майтап да става. Така или иначе си казахме "И джудже да е пак ще си я обичаме толкова" bravoS