Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#521 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 June 2007 - 09:18 AM

Ваня, не се притеснявай и Ранд като по малък беше същзта история. Хора кучета, не подбираше нищо. Много агресивен, доминантен, само мен ме слушаше, което не му пречеше да ми скъсвяа рамото от теглене като го извеждам. Вечер едвам заспивах от болки в рамото.
С тегленето решихме проблема като му взех строг нашийник. Една седмица разходки с шиповете навътре (колкото и грубо да изглежда) реши проблема. Агресията към хора с годините отшумя. В момента е агресиван само към мъжки кучета, но като се има в предвид че с годините стана изключително послушен, и това сме го преодолели. Според мен малко повече твърдост с него и ще му покажете кой е шефа и кой доминира в семейството. С времето ще стане много кротък, ще става все по гальовен и послушен. Ранд след 3тата година започна да кротва, в момента е на 6 години и всичко което кажа е закон, без значение в каква среда и какво се случва наоколо.

Успех, и не се предавайте.

#522 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 09:31 AM

Благодаря за подкрепата.Моето диване в къщи е съвсем различен-само спи и си търси с кого да се гушка.Дано наистина улегне с времето.Но с това застрашително поведене като нищо съседите ще направят подписка срещу нас.Не знам каква е процедурата, но наистина май ни заплашва такова нещо. bash

#523 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2007 - 10:11 AM

vania няма от какво да се притесняваш.Няма законово основание ,на което да могат да те накарат да махнеш кучето или да предпиемат нкакви мерки срещу вас.Прочети тази тема тук.В нея сме обсъждали въпроса за недоволните съседи 1super

#524 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 12:26 PM

То хубаво ме успокоявате, но ако докажат ,че е агресивен в наредбата пише,че може да го изземат и да го настанят в общински приют.

#525 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 12:27 PM

При наличие на достатъчно доказателства за агресивно поведение на куче в степен, застрашаваща здравето и живота на хората и другите животни и нееднократно демонстриране безотговорно поведение на собственика, кучето се изземва от служители на Столичния инспекторат със съдействието на РВМС, Общинска полиция и се настанява в общински изолатор.

#526 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2007 - 12:41 PM

В закона има дефиниция за понятието "агресивно куче"-а именно такова което е нападало и хапало човек без причина.Нееднократното демонстриране на безотговорно поведение от страна на стопанина е доста сложно от към страна на доказване,пък и съм убедена че вие не сте такива стопани.А и самата формулировка "достатъчно доказателства "трябва да ви говори ,че не може да стане току така само от оплакване от някой ваш комшия че вие или кучето не сте му симпатични.Не съм запозната със самата процедура ,но съм на 99 % сигурна ,че не се прилага/за съжеление или не/.Поне аз лично не съм чула да има такъв случай. Гледайте само да сте изрядни от към регистрация ,ваксинации и платени данъци на кучето за да не се захванат за това .
Извиянвай ,все пак да попитам в какво се състоят оплакванията от съседите?

#527 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 01:58 PM

Данъци за куче ??

#528 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 02:10 PM

Да има годишен данък,който се плаща в съвета на твоя район.Аз съм от Пловдив и тук данъка е почти 10лв.-нищо не е за цяла година.А от там трябва да ти дадат медальонче с номер който се слага на кучето.

#529 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2007 - 02:16 PM

Цитат

Данъци за куче ??

Прочети тази тема тук.Там е описано кога,как,защо - абе абсолютно всичко свързано с реда и изискванията за регистрацията на кучето 1super

За София данъка е в размер на 24 лева на година

#530 Потребителят е офлайн   TrYxAtAa Икона

Публикувано: 06 June 2007 - 06:54 PM

Качена снимка

Ето Го Моя Сладък Марти :)

#531 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 08:55 AM

Красавец, колко е голям???

#532 Потребителят е офлайн   TrYxAtAa Икона

Публикувано: 07 June 2007 - 06:18 PM

9 месеца

#533 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 10:12 PM

Здравейте отново, виждам, че доста от вас имат шар-пейче от доста години и затова реших да поискам съвет относно храненето. Тъй като навсякъде чета и ветеринара ни препорачва гранулирана храна вече от два 2-3 месеца се опитваме на научим нашият 7-месечен кучо на Роял Канин, но нямаме никакъв упех. Като беше по-малак си хапваше Фрискис и готвено (абе той тогава всичко поглъщаше), но сега вече е голям инат. Пробвахме всякакви методи, включително и да гладуваме и да омесваме гранулите с друга храна. Единственият начин да си изяде цялата доза е ако съотношението готвено:гранули е 70:30. Но вече се научи и да подбира готвената храна от гранулите, а тях да ги оставя. По-голям Овен в ината си е и от мен :-)

#534 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 10:26 PM

Здравей те на всички.Имах ме възможност този уикенд да отидем в планината и нашата лудетина да си потича на воля.Прекарах ме си страхотно,дори имаме напредък с дресировката.По принцип Били винаги тича пред нас и никога не ни изчаква,все едно ни няма,но днес на няколко пъти се скривах ме от него.Той обикаляше и ни търсеше,скимтеше но не се отдалечаваше от мястото на което ни е изгубил.След това от страх да не ни изгуби,започна да ходи до нас като "добро куче" bravoS
Ето и малко снимки от днешния поход:
http://www.snimka.bg...album_id=142402
User's Signature

Качена снимка

#535 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 10:34 PM

Цитат

.....Пробвахме всякакви методи...

Здравей,И ние имаме проблем с гранулите,Били никога не ги поглежда ако няма нищо смешано с тях,но при нас дори една трохичка хляб да сложа тои "омита"цялата купичка.Били също е много капризен на гранули,давах ме му най различни,но той не ги поглеждаше,единственно яде Фрискис>Препорачвам ти да се допиташ до мнението на някой специалист,който да се е сблъсквал с подобен проблем.Желая Ви успех super best
User's Signature

Качена снимка

#536 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2007 - 10:58 PM

И при нас е същото с гранулите. Преди успявах да я излъжа с кисело мляко, в последствие го отказа тотално; последва сирене, кремвирш, пилешко, не знам си какви лиготии още.. Най-новият хит е паченце домат без люспа смачкан между гранулите, направо изпада в транс b) Но ако в яденето й има повече от 80% гранули, или пък съм повторила "добавката" повече от 3 пъти един след друг, то просто не се яде. Пробвала съм с най-различни марки храни, яде всичко докато й е ново. После - умира от глад, но не ще и не ще. Слагам паницата, ако благоволи да яде - добре (в повечето случаи "яденето" се състои от 3 до 5 гранули, вече започвам да се притеснявам, че ги мисли за чипс b)), ако ли не - вдигам. 3 дни съм я държала гладна, но повече сърце не ми дава, пък и ме е страх да я държа гладна по-дълго докато все още е в процес на растеж..
User's Signature

Качена снимка

#537 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 08:15 AM

Ние го преодоляхме това с глад, 1 седмица като му даваш гранули и като не иска да яде му вдигаш паницата, като поизгладнее и позаслабее да видиш как омита всичко. Сега хапваме гранулка с удоволствие, хич не подбира. Знае че сложи ли му се паницата, има 5 минути да яде, ако се ослуша паницата изчезва до следващото хранене. Храним се сутрин и вечер.

#538 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 10:32 AM

Да се включа и аз в темата за изхранването на тези диванета.Моя от бебе е на гранули и слава богу,поне в това отношение нямаме проблеми.Вече яде само сутрин и си омита купичката за 3-5 мин.Храним се и с други екстри-предимно оранжеви плодове за разкош и хубава козина.Даваме му морков,портокал, умира си за обелките на краставиците,не отказва и домати.Последно си кусва и ягоди.
Но това са екстри,не му ги добавям в гранулите, дори хапчетата за вътрешно обезпаразитяване не го отказват да си омете яденето.

#539 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2007 - 11:02 AM

Мда, освен глад друго решение няма, но още не ми стиска да го направя за повече от 3 дни. И без друго е слаба, ама още малко ще я почакам и почвам здраво глад b)
User's Signature

Качена снимка

#540 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 11:19 AM

И на мен ми е жал повече от 3 дена да го държа гладен. Аз поговорих във форума за храненето на този сайт с други хора и реших да пробвам да заменя Роял Канина с Проплан, които също били добри да видим как ще реагира на тях. Ако и тях откаже май ще трябва да се примиря със смесеното хранене, стремейки се да преобладават гранулките. При нас вината си е наша, защото имахме един период, в който се бяхме заблудили, че е по-дбре за него да има готвено и той от тогава си го хареса и стана инатче :-) Иначе и ние обичаме много плодове и зеленчуци и винаги, когато има за нас има и за него. С изключение на зелето, което четох, че не се препоръчва за кучета.

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни