Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#901 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 October 2007 - 10:57 PM

Я да ви питам- някой от вашите гънкорани гризкал ли е като малък???
Ама в смисъл не мебели, кабели, тапети и т.н. (за тях няма съмнение), ами вас самите- ръце, крака?!?

Ако да- как, по дяволите, ги отучихте??  :( Че нашата лудетина като си играе, понекога направо се настървява и въобще не съобразява колко силно хапе и съотвено ръцете ни й стават далеч по-интересни от играчките...  :angry:

А на всичкото отгоре Арма е много отворена и ината, понеже като й се скарам или дори като я цапна по муцуната и ми джафка насреща?! В повечето случаи, лед няколко секунди размисля и започва да ми се мазни, но...  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#902 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 October 2007 - 07:06 AM

Nickey, за нас мога да кажа, че бяхме и все още сме гризач от класа, но при нас нищо друго не гризе (е не броим една врата като беше малък и играчките си) нито мебели, нито кабели нищо освен нас самите. Като беше малък както при вас силно си ни ръфаше от кеф, но сега когато вече мога да кажа е осъзнато куче си изразява любовта чрез гризкане, но е лекичко и гъделичкаво гризкане. Някакси устичката му трепери понеже се стреми да не ни ухапе силно. Откакто е голям няколко пъти ме сръфа по-силно понеже се опитвах да му чистя ушите, а той мноооооого мрази. Даже и от онези гелчета дето се пръската в ушите не понася и освен със злоядостта му и с чистенето на ушите берем големи грижи.  :sos:Иначе аз някъде бях чела във форума как да се отучи да не хапе, но не си спомням къде.

#903 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2007 - 08:03 AM

хех и аз си мислех че моята няма да гризе и ще има мирно детство..
ставам тая сутрин и кво да вися в коридора пълно с хартии било то тапет или несхто друго направо бях в шок...
Иначе още не ни гризе злобно може би защото й казваме НЕ  още като я видим че си го помисля..  :yahoo: 
Но като се храни яде толкова бързо че после хълца даже веднъж се задави/задуши та й бърках в устата това нормално ли е?  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#904 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 09:16 AM

Здравейте, ние на 2 месеца и малко бяхме 6,370. Изяждаме си всичко, винаги сме гладнии можем да изядем всичко което става за ядене, че и разни работи които не стават.  :huh: Хапем като луди, някой път доста силно. Четох че това се коригира със по силно ощипване по носа, или когато ви ухапе трябва и вие да го ухапете силничко по ухото. Нямаме търпение да му дойде времето за първота разходка.

#905 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2007 - 10:24 AM

Juleto,
на много места четох, че от малки трябва да се свикват да им бъркаме по уста/уши/очи(тях да ги отваряме, де- не да бъркаме), вкл. и дупе  ;D ;D За да знаят и после, че ние имаме право на това и да не се дърпат. При нас засега това не се получава мн-мн... Само в устата мога да й бъркам- пак се дърпа, но контролируемо.

Иначе за гризането- няколко човека ми казаха, а и четох тук-таме - от време на време (като за начало всеки ден по веднъж :)) като му дадеш нещо за ядене (ама не гранулки, по-голямо-поне бисквитка), да му го вадиш от устата и пак да му го даваш.... Снощи се опитах, макар че ми беше мъчно :( и почти успях, ама ... не съвсем :) само дето цялата ми ръка беше плътно омазана с гъсти лиги  ;D

Ранд,
Твоя юнак все пак е батко ;) Пък и още като съвсем малък изглеждаше едричък!   B) За яденето- и ние сме така! Дори не важи "да изчезнеш за 60сек"- стигат и и около 40сек  :'( Не мога да я накарам да не се лакоми толкова! Където си яде определено не е в конкурента среда, никой не й стои да я притеснява и т.н. А и тя не проявява някакъв инстинкт за пазене на храната.

Не знам... Донякъде действа един препоръчан метод- с играчките, в които вътре се слага храна. Хем й намирам безопасно занимание за известно време, хем яде малко по малко(макар и със същата скорост). Купих й таква топка с регулиращ се отвор- много са готини(4.80лв)!!! Значи, топката е от мн твърда пластмаса с някакъв мезанизъм на капачето (въртящ се, подобен на тези на подправките). Първоначално я възприехме като животинка-враг, защото близо 4 часа я обикаля, дебна, джафкаше по нея и т.н. ... без да я докосне физически!!!  ;D ;D Безумно смешна беше!!! В края на този пост можете да видите клипчета!!!  ;) Та... а тогава дори не бях сложила храна вътре все още, понеже я бях мила и вътре беше влажно. Та, вече не ни е страх от топката, отне ни малко време да зацепим за връзката между търкалянето на топката и падането на гранулки, нооо :) Сега вече се занимаваме с кеф и настървение и оставяме следички като от гигантски охлюв по гранитогреса в коридора, докато търкаляме топката с муцуна и лигавим  :prase:

Така... а ето как се запознахме с ТОПКАТА!  ;D :yahoo:

1/ първи срещи с топката
2/ голямото джафкане
3/ тактиката е сменена- обсада!
4/ героите са уморени... а и им писна  ;D
User's Signature

Качена снимка

#906 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 11:38 AM

хаха....много е готина Арма

#907 Потребителят е офлайн   Sharki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 06:46 PM

;D ;D ;D Страшна е. Хахаха

#908 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 06:41 PM

И сега нямаше ме много време но да споделя какво стана през тази седмица... ;)Много взехме да гризем чехлите. :-.Как да я отуча?Когато и се карам лае ама се къса...Не ме слуша даже и да я подмамвам с лакомство.. :rolleyes:поне се радвам затова че не ходи вътре до тоалетна а се научи да се стиска. :->)Та както и да е много е своенравна и е голяма лудетина гризе дори и килимите а да неговорим за панталона ми или пижамата  :mazohist:направо незнам...Дано да го изживеем бързо.. :podigravka:иначе ще се побъркам...

#909 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 06:45 PM

Ето ни от нас тази седмица!

Прикачени файлове

#910 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 October 2007 - 11:57 PM

Nickey, голяма комедия са тия клипчета! Хем ужасно смешно, хем много умилително  :yahoo:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#911 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2007 - 08:30 PM

И аз имам много клипчета ама малко по нататък ще ги сложа!Много се извинявам за снимката ,че е толкова голяма! :wub:

#912 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2007 - 07:16 AM

lusi_ta голяма е сладурана :izcherven:  :wub:
да ти е жива и здрава и мн  да те радва ;)
ние рзтем много бързо :( и започваме да правим и по големи бели...
но поне бързо учим команди  :sedni!: и игри...
но имаме големи нокти и мн дерем :( а няма кога да я заведем да й ги отрежат..
User's Signature

Качена снимка

#913 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2007 - 09:43 AM

Juleto, Sharki, bushkata, мерсим!   :yahoo:

lusi_ta,
в момента, в който започне да ти се "качва на главата" трябва й покажеш кой е шефа и че не може така! Чела съм, че в случай на диво гризане примерно, за да не ти лае като й се караш, я натискаш с две ръце към земята- да стане в легнало положение и я притискаш така за малко. Не е нужно да използваш груба сила, тя сама ще мирясва по някое време- така й показваш, че ти си "главатаря на глутницата" и тя трябва да се кротне. Това важи особено за закачането на панталони/пижами/чехли/тъце/крака и т.н. Ние в това отношение имаме напредък- мен специално вече не ме закача по краката изобщо.  :kuchence: Виж, обаче, приятеля ми определено не може да се похвали, че тя го слуша  :podigravka:

Иначе, най-любимото ни занимание освен настървеното дъвчене е ... да ни чешат по корема, разбира се  :meche:
Което протича ето така

Jessika,
най-добре е лекарят просто да ви покаже докъде да й режете ноктите и да го направите самите вие, докато малката спи!  ;)
User's Signature

Качена снимка

#914 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2007 - 10:14 AM

Nickey  мн сте сладки и ние много обичаме така :)
това 'докато спи' няма как да стане спи като заек..
но определено лекар ще ни покаже как стават тези неща  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#915 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2007 - 08:45 PM

Jessika,
Аааа не знам! Ние в повечето случаи спим като заклани... имайки предвид и хъркане като с прерязано гърло едва ли не  :prase: хихи Само една вече може би 3 часа я чаках да заспи като хората, за да й сложа капки в очите (или както без да искам казвам "Ела тука да ти бия капките" ;D) и тя все не заспиваше дълбоко.

Абе, забелязали ли сте каква е разликата в... "токсичността" на акото им при смяна на храната от Starter Puppy към Medium Junior??? При нас положението е просто  :rolleyes: ... търся противогази втора ръка!!!
User's Signature

Качена снимка

#916 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 01:33 PM

mnogo e palava opitvame se da vurvim s povod v kushti no neiska darpa se ujas motae se v krakata a izkam kato navyrshi 3 meseca i da q karam na edna izlojba blizo do nas samo da shvanem malko ot malko kakvoto e nujno no sme mnogo palavi i divi.Nau4ihme e na nqkolko komandi (Legni,sedni,dai lapa dai dr. i dai glas)veche si hodim spokoino otvun do WC.Vsi4ko e super.a sme samo na dva meseca moje da se kaje..sorri che sam pisala taka!

#917 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 01:38 PM

Супер!Браво на вас :blink:Как я научихте на дай лапа и и глас,мойта знае да ляга и да сяда,но за дай лапа незнам как :(

#918 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:10 PM

Male chao-chao li imash mnogo im se kefq v nachaloto se kolebaeh m/y dvete porodi no se reshih na shar-pei da ti kaja li zashto mnogo vreme nemojeh da si namerq shar-pei4e i zatova namerih bqlo chao-chao ama go vzeha predi da se setq kakvo iskam no se radvam 4e si vzehme nora.A za davaneto na lapata lesno e s biskvitki i i pokazvash kakvo iskash leko kato e tupnesh po kracheto dai lapa i q tupvash leko seshtat se mnogo ama sa praqt :wub:

#919 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 08:10 AM

Браво на вас lusi_ta ние пък неможем да лягаме а да я накарам да лае без тя да иска не ми се вярва че може да се случи даже...
А това с бисквитките ми е много странна работа тя никога не се интересува от тях и все бяга и скача иска да си играе някой с нея.. освен когато е гладна тогава се радва и след 5 мин е седнала и ме чака да й дам да яде.. но и като не й дам но искам нещо да изпълни тя става и заминава..
User's Signature

Качена снимка

#920 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 10:50 AM

Обучението с бисквитките се прави винаги на гладно! Иначе просто ефектът е минимален или го няма.

Арма знае да сяда- всеки път преди да й дам да яде от купичката или преди да й дам бисквитка. Да лага, обаче, засега не успява... а на лапи-даване не сме се учили още :) Иначе от "Не!" и "Ела тук" разбира идеално, а няма да ви казвам колко добре си знае името  ;D

Иначе, ето как ядем от ТОПКАТА  ;D ;D Дори стигнахме до гениалния извод, че като я търкаляме по ъглите е по-лесно!!!

и ето как АРМАхилираме играчката-рибка (която в началото въобще не можеше да захапе) и се изсипваме от рафта на масата
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена