Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#1321 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2007 - 06:14 PM

Цитат

По принцип Д-ра ни обясни, че такава ранна корекция на клепачитета както беше при нас не е препоръчителна при нормални условия, тъй като кучето расте и се развива до 1год.

Какво значи: Не е препоръчителна при "нормални" условия? :o :o :o
Нали ако условията са нормални, няма да има нито проблем, нито нужда от операция?;)
При Данте беше направена операция на горни и долни клепачи, когато той беше на два месеца. След това не сме имали проблеми. Ако бяхме чакали да стане на годинка, имаше опасност кучето да ослепее.

#1322 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 06:27 PM

Ами под нормални условия разбирам, че клепачите не предизвикват голямо дразнение на очите и може да се изчака. На нас тогава ни се беше възпалила една жлеза на едното око и какво ли още не на другото и в допълнение клепачите го дразнеха. При 10 дена, когато бяхме пак на преглед (просто профилактичен) Д-ра каза, че вече можем да коригираме пак клепачите, но дразнението не е фатално, т.е. можеше да го сторим тогава, но дори и след месец не е опасно. Но аз затова в предишния пост казах, че е най-добре периодично да се ходи на преглед и специалист да прецени.

#1323 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 06:47 PM

Какво да кажа аз  :'(като вие се виждате постоянно а аз несъм видяла една бръчка освен моята...и веднъж на една изложба а не ми стига и това а и лични проблеми си имам!Имам въпрос ако някой може да ми помогне знам че не му е мястото тук ама....съжалявам...Има ли някой саит за хора който могат да си споделят личните проблеми и да им се помага както в този! :'(

#1324 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 November 2007 - 12:08 AM

Juleto,
уааа, сериозно сте се преместили!!!  :rolleyes:... Видин не е лош град, хареса ми като съм ходила (мин. година, малко след наводненията- мостчето към Крепостта беше под вода, снимахме пропадналия път...), но за съжаление со далече от нашите кучовци... но те каним с удоволствие  ;)

lusi_ta,
Ние да се виждаме често?!?!  :-  B) ;D Значи- с renshi се видяхме в Русе като взимах Арма и после на CACIBа на 18.11, където се видях и за 1-2мин с Anelly. С Ранд запознахме Арма и Кибо в същия този ден, след изложбата :) Може да се каже, че той ми беше много шар пей - тематичен  ;D

Сайтове за лични проблеми не зная- за тази цел по-добри са приятелите, а не онлайн пространството ;) Но ако все пак е належащо, можеш и нас да въвлечеш... ако не се отплесваш ;)

Anelly,
ще дойдете ли на шар пей среща в неделя???  :sviruka:

Хей, btw, какво мислите за тази обява ?!
User's Signature

Качена снимка

#1325 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 12:14 AM

Отдавна видях съобщението, но не смея да обещавам. Иска ми се да дойдем, но не съм сигурна дали ще успеем...

И обявата видях...Тъжно ми е за кучето. Някой знае ли къде се намира?

#1326 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2007 - 12:26 AM

Anelly,
ех... добре, ще се примирим с едно "Обещавам да се опитаме да дойдем", ОК? ;)

Между другото, за малко да забравя да ви разкажа шоу... днес бяхме на вечеря у майка ми... Бях ви споменала, че тя си има три котки- един дебел бивш мъж (полупревъзходен полуангорец), една изящна спортна мадама (превъзходна) и едно женско мъркащо страхливче (бяло ангорче). Та, опитахме се да ги запознаем с Арма... Ангорката се скри под леглото още с влизането ни- дори не я видяхме, тя се беше показала 40мин след като си тръгнахме (а мен и половинката все пак ни познава- до преди няколко месеца живеехме там). Дебелия и спортната мадама се чудеха кой повече да го е шубе... Опитах се да създам запознансто- аз клекнала гушнах Дебелия (не се казва така, м/у другото, ами Дими :) ) и срещу мен се приближава половинката ми, хванал Арма... Той, шубето, ме напишка и панически се изскубна и избяга в коридора, където се качи на високия шкаф и не мръдна от там до края на вечерта... минути след това и спортната Рейч се присъедини към него. Държа да отбележа, че в цялата тази паника Арма не прояви дори минимално внимание към горките котки?!?! Към края на вечерта, гушнала Арма се приближих до шкафа, върху който се бяха барикадирали двете котки (на почтено разстяние, все пак) - те съскаха в синхрон, но АРМАхилатора отново не ги удостои дори с поглед  ;D ;D ;D Боже, та тя е над тези неща- макар котките да бяха физически по-високо от нея  ^_^

За обявата- нямам никаква идея, просто я видях случайно, понеже беше последната пусната и беше на 1стр на dog.bg ...

Оооо, не... направих едно търсене в Гугъл с посочения и-мейл - забележете колко много обяви са пускани с него за всевъзможни кучета ?!?!
User's Signature

Качена снимка

#1327 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 02:38 AM

Чувствам се по добре благодаря много на всички за всичко!По повод обявата....немисля,че е одачна...зависи кучето е на 3 години и 9 месеца според мен са се опитвали да го заплождат и като не е станало го махат...др. можа и да е болно от нещо и да изкат да се отърват от него...иначе е сладур ама какво да кажа като нещо не ми вдъхва доверие видях е тази обява ама.....ако съм аз небих го взела:(

#1328 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 02:42 AM

Вярно е и сега следкато разгледах внимателно ми се струва,че това куче му има нещо дано да не е така ама.....сигорна съм,че неможе да има малки.....ахъм да направим разследване изкате ли?

#1329 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2007 - 09:16 AM

на мен ми е много по интересно как ли изглежда това кученце..
TYK

Признавам си непознавам всички породи ама ШАР-ПЛАНИНЕЦ ??  :o
User's Signature

Качена снимка

#1330 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 09:43 AM

Цитат

на мен ми е много по интересно как ли изглежда това кученце..

Признавам си непознавам всички породи ама ШАР-ПЛАНИНЕЦ ??  :o

Погледни ТУК ;)

#1331 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2007 - 10:17 AM

wooow ... голям е сладур само да го нагушкаш и намачкаш  :yahoo:
Anelly  много благодаря :wub:
Да ви се похвалим както беше от крака после от корема се оказа че е млечно зъббчее  :yahoo: вчера като хапна /мляко за да я разхлаби ако е от стомаха/ защото вече ходи нормално... [img][/img]
И като сеее облиза солидно я погалих по бузките и то милото искимтя много ужасно и се облякохме набързо и айди на лекар ... извадиха ни зъбчето /беше много драматично  :'(/ ама сега вече сме жизнени и подскачаме и пак се закачаме даже ръмжи...  :yahoo: ;D
User's Signature

Качена снимка

#1332 Потребителят е офлайн   haski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 10:40 AM

Я да видим тази картинка дали ще ви хареса. :blink:
Приличаме ли си? :P
User's Signature

Качена снимка

#1333 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2007 - 05:40 PM

Ние ходихме чаак до Люлин да си купим каишка понеже тази която ми хареса се оказа малка :huh:  та там пинчера който ни лаеше сега като ни видя и бяга да се крие...  :P 
  ииии там намерихме едно незнам дали е училище ама е сграда с многооо голяма поляна та там нашта лудетина тича доста и като се прибирахмее срещнахме една немска овчарка която малко полаехме после се засилва такава към бездомни кучета все едно ще ги расфасова Вече е смела и ми прави път и не оставя никой да я лай ..  :yahoo:  :yahoo:  :yahoo: :->)

Ранд , Nickey  какво стана с вашта разходка утре ще има ли пак?  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1334 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 06:41 PM

Ей бръчковци какво си правите?Харесва ми това куче ама ми се струва огромно за да си го гледаме в къщи. ;D Сега ще ви покажа в какъв зоопарк живея!

#1335 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 06:47 PM

ох много са големи мале как се издъних  :huh: ама няма нищо тези двете симпатяги + моята Нора майко направо сме си цирк! :palqcho: ха начело с мен ;D ;D ;D имам нови снимки ама като ги сложа на компа тогава а и изкам да попитам как да си сложа снимка на моя акаунд? :-

#1336 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 07:44 PM

Среща утре ще има, на същото място в 16:00 часа.
За днешната ще разказваме утре, защото сега нямам време.

#1337 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2007 - 11:14 PM

Привет!

Накратко за днешната [glow=red,2,300]шар пей сбирка[/glow]  :blink:

Бяха само Арма, Кибо и Кая (със съответните си придружители). Аз за първи път  пуснах Арма без повод, ама тя такова свободно пространство не беше виждала и като цяло не се отлепи от мен. Иначе, хем се закача с Кибо и Кая, хем като те я закачат, я е шубе! По едно време се разтърчаха тримата като луди около нас- Кибо гони Арма, която квичи и тича, а след тях и Кая да не остане капо  ;D ;D ;D Към края, обаче, към нас се присламчи един бездомен гигант. Хубавец и много мил, ама.... не можахме да го разкараме... най-малкото, защото и двамата не можехме да му крещим или нещо такова, та се пръснахме като Битълсите по домовете си :) Макар че Арма като влезе в колата, скачаше на прозореца и вилнееше яко- не й се ходеше вкъщи... Маймунката после вкъщи малко повилня- точно й беше дошъл power'a... след което с нейната любов - печката, отгръхтята към страната на кучешките сънища...

Искам да отбележа, че Кая е страшно мила и много търпелива!!! Можем само да предполагаме какъв живот е водила, но със сигурност мога да кажа, че заслужава безкрайно много ласки и внимание!!!  :wub:

Излишно е да споменавам, че Кибо е като силен магнит към нея- търчи, скача, лети- но все е с нея!

[move]Утре около 16.00ч пак ще сме там!
ШАР ПЕЙ СБИРКА
градинките зад Културен център Красно Село
(Ритуална Зала, централа на ЛевИнс, зад BILLA)
тук
[/move]

Ние до там сигурно ще бъдем пеша, понеже тигърът ми заспа... колата, тоест...  :-

А относно обявата- само с две думи ще кажа, че много ме учуди реакцията ви?!
Посочих ви я като пример за поредния мошеник- прекупвач, който си играе с живота и здравето на животинките! И защо заради такива хора трябва да внимавате какво и откъде взимате!
User's Signature

Качена снимка

#1338 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 11:34 PM

Не сте скучали днес.  Нагледен материал има ли? ;)

По въпроса за обявата - кое те учуди? Щом се продава куче на такава възраст, лесно  е да се досети човек за какво става въпрос. Темата, към която си дала линк съм я чела преди. Знам, че има хора, които печелят на гърба на горките животинки, но това е дискутирано и в други теми. А с това, че трябва да се внимава при избора на кученце, пишещите тук са наясно мисля, тъй като са перминали вече през тази одисея. Затова казах само, че ми е жал за кучето...

#1339 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2007 - 11:42 PM

Anelly,
за обявата - не съм имала предвид твоята реакция!!!
Но предпочитам да не пускам цитати, за да не влизаме в безмислени спорове.

А от днес няма нагледен материал, понеже бях без половинката си, както и Ранд и нямаше кой да държим отговорен за воденето на документация... :(
User's Signature

Качена снимка

#1340 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 11:46 PM

Ясно.  ;) Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66