Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 13 January 2008 - 07:30 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 13 January 2008 - 08:07 PM
Според мен е нормално да не ви дава да я галите след като е била навън и нападана... Надявам се всичко да е наред с шар-пейката... има ли чип?
Вижте Шая как изглеждаше в последните 5 минути :yahoo:
Публикувано: 14 January 2008 - 10:54 AM
Цитат
Пефрфектно поведение. Супер толерантна, никога не се е плашила от деца, напротив. Никога не ги лае или разиграва, което е добре за да не се плашат. Позволява дърпане на опашки и прочие, изобщо мечта.
Публикувано: 14 January 2008 - 11:10 AM
Публикувано: 14 January 2008 - 02:33 PM
Предполагам, че няма да имаме проблем с къпането и чистенето на уши :yahoo: :yahoo: :yahoo:
А иначе на морето как чистихте пясъка на Сара ? и дали трябва да купим на Шая "спасителна грейка" да може да влиза спокойно ... Но не ми се вярва куче да не може да плува? :o
Публикувано: 14 January 2008 - 02:58 PM
Шарпеите изглежда по порода не обичат водата много много. Има и късметливи изключения, но Сарката не е от тях :) Въпреки това имаше бухане във водата разбира се, но само ако я вкарам аз. Накрая се престраши и стоеше на брега сама..без да се мокри разбира се. Още няколко дни и мисля щеше да се престраши и да влезне.
Ако я водите на море само трябва да и носите водичка да пие и задължително на сянка. Ние и копахме малка дупчица под чадъра и тя само като види, че копаем и идваше да помага, и веднага се свиваше на геврек върху хладкия влажен пясък :blink:
Публикувано: 14 January 2008 - 08:31 PM
Rasta, както ти писах и в другата тема- дай малко повече информация за кучето- в кой район е намерна, цвят, възраст?
Ние пък да ви се оплачем... Арма нали беше настинала още от Нова година... уж й мина, няколко дни не кихаше и не й течеше нослето... но пак се започна, и то упорито :( Сега сме на антибиотик и очакваме подобрение :'( Иначе като цяло е жизнена- яде си като невиждала, но спи повече, киха много смешно и носът й е простомегасополив- много обича да си го избърсва в мен :-
Иначе... имахме малко ремонтно-разбивни неволи и сега имаме три разбити плочки на гранитогреса в коридора и се радваме на замазка и тръби... и трябва да изчакаме ситуацията да постои в този си вид известно време :( Бях залепила един дебел найлонов плик с тиксо върху дупката, за да не рови Арма. Тя 4 дни не й обърна никакво внимание и бяхме много доволни... но днес вече е решила да копае :'( И още не съм измислила както ще правим за утре, докато ще сме на бачкане... Самата дупка е гадна, защото замазката се рони адски лесно... и хич няма да е добре да се нагълта... но пък найлона го беше разпарчадосала... ще му мисля.
Публикувано: 15 January 2008 - 11:03 AM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 15 January 2008 - 11:44 AM
ОК, донякъде си прав...
Но поне за района кажи, тъй като в началото на откомври в района на беше забелязано скитащ се заблуден страхлив шар пей... да не би да е същото куче.
Цитат на: sheme7a в Ноември 08, 2007, 05:13:00 pm
Днес видях мялък шар пей на около 5 6 месеца,женси.Разхождаше се сам в района на ПГТЕ Хенри Форд изглеждаше ми загубил се и се опитах да го хвана за да може по лесно да бъде намерен но не успях.Надявам се информацията ми да бъде полезна на собственика му.
Преди доста време (+- 3м) бях видяла обява:
На входа на Южния парк откъм ул. Нишава за загубен бежов мъжки шар пей на година и 4-5 месеца.
Струва ми се, че и в клиника Бест Вет имаше нещо... но май беше същата- довечера пак щше ходим там и ще проверя
Публикувано: 15 January 2008 - 11:50 AM

Публикувано: 16 January 2008 - 03:20 PM
Кибо усилено сменя зъбките, почти всички са сменени вече, иска непрекъснато да гризе нещо. Много добре се ориентира към мебелите в коридора. Добре че не купихме нови щкафчета, защото щеше да е голяма война в къщи. В момента шкафа за обувки е доста огризан, гардероба също се радва на голямо внимание :-) Не знам какво му прави кеф да гризе мебелите при положение че в къщи сме събрали половината играчки и гризалки на света. :huh: Дясното оченце ни сълзи доста, лекарката ни каза да изчакаме още месец два за да видим дали няма да се оправи, ако не ще се наложи операция да му направим. Иначе Кибо вече е доста смел, много обича да си играе с кучета, играе си с всички кучета освен с брат си Кураджо ;D
Правите ли още Шар-Пей срещи, ако не можем да се разберем нещо за неделя, където кажете.
Публикувано: 16 January 2008 - 03:44 PM
Проблема е следния,когато Били беше малък той си смени бебешката козина.Помна че седмици наред падаше козина в огромни количества :rolleyes:.Отмина този период и космите спряха да падат,сега когато е на 1 год. и 2 месеца нормално ли е пак да си сменя козината,защото от 2-3 дни вкъщи е ужас,по 1 шепа косми събирам на ден.
Само да допълня,че вече се консултирах с лекарката му и те ми каза че е нормално и на всички кучета има падало козина целогодишно.
Благодаря на всички предварително :wub:
Публикувано: 16 January 2008 - 05:19 PM
Публикувано: 16 January 2008 - 05:31 PM
Бившата рожденичка благодари за пожеланията и вниманието ;)

Публикувано: 16 January 2008 - 07:31 PM
Роди и компания не се скубем....но не страдаме ;D.Сигурно и ние ще започнем. По този повод да попитам, това скубане да не е усещане за пролет ;) Обаче като се замисля, от прогнозата за времето чуваме за полярни температури на североизток, Ренши.
Идеята за срещите е изключително навременна :drugarche:Ние сме твърдо за :palec:
А по отношение на сменящите се зъби и гризането, в къщи няма къде да се стъпи от кучешки дъвкалки, Роди обаче предпочита да дъвче два дървени стола. Най-усърдно, когато вечеряме.......Гризането при нас определено е форма на просия. Четрикрак, но актьор :palqcho:

Публикувано: 16 January 2008 - 09:07 PM
И аз съм за снимките пуснете малко, може и много :wub:
ииии отностно [glow=red,2,300] шар-пей [/glow] срещата??